|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
też będziesz miała parkę tylko w drugą stronę niż ja Teraz to ja muszę się przyzwyczaić do różu ![]() Cytat:
I kciuki za jutro ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Natka - nasz synek miał właśnie czerwono-czarny wózek (więcej było czerwonego). |
||
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i za jutro
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Jojla a Ty kiedy masz wizytę ??
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana miałam tydzień temu połówkowe i wizytę u mojej gin - a następną będę mieć jakoś za trzy tygodnie jeśli uda się wstrzelić w termin między 18-22.08 bo potem moja gin jest na urlopie do września.
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratulacje ze kolejne poznawanie plci
ja jutro o 11,30 wizyte mam. Domyslam sie ze usg nie bede miala tylko badanie na samolocie. Ide z wynikami i po kotynuacje zwolnienienia. Ale mam dzis kiepski nastroj zatesknilam za mama czasem mnie nachodza takie chwile ze siedze i wyje ze jej juz nie ma a teraz to juz wogle ze wnuczka nie pozna swojej babci.
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa widzicie mi tez się zdarza zapomnieć
a kto tam się ukrywa u Ciebie juz wiesz ??
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi bardzo ![]() Cytat:
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
A no rzeczywiście
teraz juz będę pamiętać
|
#3429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bodajże B tam musi być i tym sposobem, będąc w ciąży miałabym 80% chorobowego za tydzień leżenia.. Teściowa zadzwoniła od razu do mojego gina i ten powiedział, że da zaświadczenie takie właśnie i wtedy będzie zwolnienie liczone jako 100%. I tak się stało - pracodawca więc w moim przypadku ma zaświadczenie od ginekologa o tym, że jestem w ciąży
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Heeej
)Ja mialam dzis polowkowe, wszystko oki!!! Mala jest wieksza o 4 dni niz z terminu ![]() Wazy 350g. Pokazala cudnie buzke, normalnie caaaaly maz :p jakby to on byl hehe... takie duze usta! W niego bo ja mam male ![]() Nie wiem jakie imie do niej pasuje... musze zmobilozowac męza by cos w koncu zaproponowal Dziwne ze juz takie podobienstwo, nie spodziewalam sie ze to juz bedzie widac! Takie to realne a brzucha prawie nic... w szoku jestem dzis. Haha.
|
#3431 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
) i rozmawiałam z szefem o całej sytuacji, żeby jasne było - że chcę pracować ile dam radę, że to, że tamto, że pewnych rzeczy nie będę mogła…. Wyszło w sumie słabo, bo pracowałam dwa miesiące…. Siła wyższa ;/
|
||
|
|
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jak wygląda Wasza morfologia?
Ja odebrałam dziś wyniki i trochę do pupy. było tam kilka rzeczy poniżej normy Lekarz przepisal mi żelazo i muszę brać 2x1 przez miesiąc i powtórzyć morfo. Też tak macie? jakieś niedobory?Odbierałam tez wyniki hiv i musiałam w laboratorium ostatecznie na głos powiedzieć dlaczego nie mogę wydrukować sobie wszystkiego z neta (wyskoczyło mi, że mam odebrać osobiście) czyli, że to chodzi o to badanie i ludzie tam będący spojrzeli się na mnie jak na hmmm sama nie wiem jak na co Gratuluję udanych wizyt
|
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Jutro wizyta o 8
nie wiem czy zrobi połowkowe bo trochę wcześnie (będzie 18t3d) ale zobaczymy ![]() Ja mojego męża tez przez neta poznałam ale opisze jutro bo idę lulu dobranoc
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Naamah
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Inka a Ty jak zawsze na warcie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie widziałam Młodego bo pan doktor miał tylko monitor przed nosem a ja bokiem leżałam więc wiadomo...ale jak chodzę prywatnie to mam "swój" monitor nad leżanką i widzę wszystko dokładnie ![]() sasia miałam robioną morfo chyba miesiąc temu i trochę spadła. Choć w normie nadal. No i lekarka mówiła żeby zacząć brać jakieś witaminy więc od 2 tyg. biorę. Kolejne badanie pewnie zleci mi około połowy sierpnia. A tak w ogóle to pierwsza dzisiaj piszę? dzień dobry ![]() naamah, alekaz
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-07-30 o 07:42 |
|
|
|
|
#3437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zazdroszczę sytuacji z wynikami - ja miałam podobnie z odczynem Wassermana ![]() Cytat:
![]() dokładnie - ale fajnie, że ktoś czuwa ![]() Witam się z pracy znad porannej kawusi
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
W takie upały to spać się człowiekowi nie chce nie wyobrażam sobie, ze miałoby byc jeszcze gorzej Mi już teraz upał przeszkadza. Dziewczyny za wizytyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja bym pospala jeszcze jeszcze,ale musze po auto isc i potem z kuzynka jechac zrobic wyniki znaczy mlodego jej przypilnowac. A potem na wizyte.
A normalnie tak mi sie chce spac ze szok, bo oczywiscie nie spalam pol nocy conajmniej. Kciuki za wizyty dzis.
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Gratulacje dziewczyny udanych wizyt Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty![]() Wózki Mutsy strasznie mi się podoba tylko cena mnie trochę przeraża bo ponad 2tys. trzaba dać za nowy a ja raczej nie chciałabym używanego. Co do poznania Męża to poznaliśmy się jakieś 8 lat temu w Naszej byłej pracy nie od razu zaczęliśmy się spotykać bo każde z Nas było w innym związku ale zawsze coś Nas do siebie ciągnęło No i od 6lat jesteśmy już parą a niedługo będzie nasza druga rocznica ślubu![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
ja pół nocy spać nie mogłam a rano do pracy zaspałąm :/
dziś idę małego podglądać tylko tak strasznie długo o tej 17.40---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- wiem że stary filmik ale właśnie na niego trafiłam i nie mogłam się nie uśmiechnąć ![]() https://www.youtube.com/watch?featur...&v=xqrZV3yIoT8 |
|
|
|
#3442 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś będę musiała przemyśleć co z tym zrobić. Opcja muner jeden to zamiana ze szwagierką, ja jej dam swoje ubranka na dziewczynkę( bo urodziła teraz),a ona mi da na chłopca. A jesli nie to chyba zrobię jakiś fajny zestaw i wystawię na allegro i jak sprzedam to wtedy jakiś zestaw dla chłopca za to kupię, bo póki co to Młodego tylko w skarpety wyposażyłam..![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3443 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3444 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków![]() A ja się witam w 19 tygodniu narzekałam wczoraj, że moja młoda kopneła w niedziele i cisza...a jak się rozkopała wczoraj to przestać nie mogła chyba po tatusiu ma tyle siły w nogach ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- mąż stwierdził, że jak siłę i energię odziedziczy po nim a gadulstwo i upierdliwość po mnie, to z nią nie wytrzymamy ![]() zawsze jak mówię o dziecku w płci żeńskiej to się zastanawiam czy aby na pewno będzie zonk jak się okaże że chłopczyk
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze sprzedażą na all fajny pomysł, takie ubranka z wizerunkami z bajek sprzedają się chętniej Smutne jak się nie ma jednego rodzica czy obydwu chociaż ja na swoją mamę nie mogłam liczyć aż tak jak urodziłam córkę bo wyprowadziła się z domu jak dowiedziałam się o ciąży. Akurat wtedy postanowiła odejść od ojca...
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia pamiętaj ze malo tu było takich przypadków żeby płeć się zmieniła
chyba tylko u Karo i Hasiap chociaż przed polowkowym tez bralam margines błędu,do tej pory się śmieje ze oba tam cos nie wyrosło ![]() Co do kopniakow to wczoraj zauważyłam ze Emilka reaguje na ton głosu swojego tatusia,jak mówił spokojnie to po prostu tam kopala,tak jak na codzienne,a jak zaczynał tylko krzyczeć to dziwne ale nie spokojna sie robiła,jakbym miała male tornado w brzuszny
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
basiabasia mój mąż mówi aby dziecko nie było wredne we mnie i aby nie było takim urwisem jakim ja byłam
On to spokojny człowiek a jak był młodszy to problemów nie sprawiał .
|
|
#3448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja morfologia od początku ciąży wygląda dobrze, mam tylko nieco podwyzszone leukocyty ale lekrza powiedział że tak może być. Cytat:
Ja zaczęłam nabijać 20 tydzień a czuje niekiedy tylko delikatne smyranie i się tak czasem zastanawiam czy wszystko jest ok![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3449 | |
|
Zadomowienie
|
Suqub - moj tż mowi ze jak odziedziczy po nas wszystkie najgorsze cechy to maly szatan sie nam urodzi :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-30 o 09:39 |
|
|
|
|
#3450 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie po wizycie. Nie robiliśmy polowkowego bo jednak za wcześnie i będzie 21 sierpnia. Tak to wszystko w porzadku, synek dalej synkiem został, wazy 250 g, trochę sie lenił dzis
przepływy dobre łożyska na przedniej ścianie. Lekko mnie juz pyka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

też będziesz miała parkę tylko w drugą stronę niż ja 
Zapomniałam tylko o grupie krwi. Z poprzedniej ciąży mam tylko kserówkę, ale ponoć nie wystarczy
nie mam pojęcia co się stało z oryginałem.
za jutro
przykro mi bardzo 

bodajże B tam musi być i tym sposobem, będąc w ciąży miałabym 80% chorobowego za tydzień leżenia.. Teściowa zadzwoniła od razu do mojego gina i ten powiedział, że da zaświadczenie takie właśnie i wtedy będzie zwolnienie liczone jako 100%. I tak się stało - pracodawca więc w moim przypadku ma zaświadczenie od ginekologa o tym, że jestem w ciąży 

Lekarz przepisal mi żelazo i muszę brać 2x1 przez miesiąc i powtórzyć morfo. Też tak macie? jakieś niedobory?
Mi już teraz upał przeszkadza. 
Jakoś będę musiała przemyśleć co z tym zrobić. Opcja muner jeden to zamiana ze szwagierką, ja jej dam swoje ubranka na dziewczynkę( bo urodziła teraz),a ona mi da na chłopca. A jesli nie to chyba zrobię jakiś fajny zestaw i wystawię na allegro i jak sprzedam to wtedy jakiś zestaw dla chłopca za to kupię, bo póki co to Młodego tylko w skarpety wyposażyłam..