Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 13:05   #451
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A dostałaś jakieś zalecenia? Ileś godzin na czczo czy coś w ten deseń? Mi nikt nic nie mówił.. Planuję w niedzielę rano się nażreć do oporu, bo na bank mnie do poniedziałku przetrzymają. Z drugiej strony boję się, że jak się nażrę to potem będzie musiało wyjść a z dziurą w brzuchu mogę mieć problem z parciem.
h4linka- widzisz u mnie chyba lekarz planuje wykonac cc juz w niedziele (taka mam nadzieje) i powiedzial zeby rano zjesc cos lekkiego i przyjechac na 12 na IP. On pewnie liczy, ze jak mi zrobi cc kolo 15, to juz przetrawie to sniadanie. Jesli masz watlpiwosci, to zadzwon do swojego gina. Ja musze zabrac duzo wody (dobre na laktacje) i taka mala buteleczke z dziobkiem, bo po cc trzeba lezec plasko, wiec butelka "niekapek" bedzie niezbedna!

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić!
Miałam beznadziejną noc, bo mnie brzuch bolał, nie mogłam spać i do tego miałam gazy choć nie jadłam nic ciężkostrawnego. Teraz mam beznadziejny dzień, brzuch mnie dalej trochę boli, łzy mi same płyną z oczu, dalej mam gazy, głowa mnie boli, nic mi sie nie chce.... Ja pierdziele!
Kup sobie espumisan i bierz. Nie zaszkodzi dzieciaczkowi a Tobie bardzo pomoze!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:06   #452
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja bym pewnie rzuciła jakimś głupim tekstem w stylu "O kurde! Chyba rodzę!" i uciekła z burakiem na twarzy

albo ze spokojem powiedziałabym kasjerce, że bardzo przepraszam ale wody mi odeszły i musiałabym jak najszybciej jechać do szpitala
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:08   #453
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja bym ubrała normalnie 2 częściowy strój kąpielowy, później tylko ściągnęła majtki i została w staniku Koszulka chyba niezbyt się sprawdzi bo będzie pływać

Ostatnio widziałam jak laska rodziła w wodzie to miała strój kąpielowy właśnie ale taki 3 częściowy stanik, majtki i taka jakby spódniczka z falbanką i jak wchodziła do wody to ściągnęła tylko majtki a ta "spódniczka" fajnie wszystko od góry zasłaniała

no ale wiesz, z tymi rozstępami średnio mi się widzi tak paradować na golasa
Chyba sobie kupię w takim razie taką górę od stroju dłuższą, coś w ten deseń: http://www.peacocks.co.uk/lds-tankin...rol-khaki.html
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:10   #454
ZygaEffka
Zadomowienie

Hej dziewczyny mam pytanko , bo chyba to u was widzialam że ktoreś mają Cholestazę ciążową . Orientujecie się ile kosztuje prywatnie zrobienie kompletu badań ? szukam w necie ale nie moge znaleźć ... swędzą mnie stopy i dłonie ale nie jakoś tak intensywnie , mimo wszystko chcialabym sobie to sprawdzić , wizyte mam za pare dni wiec wyniki miala bym juz gotowe do konsultacji z lekarzem .
Pozdrawiam
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:10   #455
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jeszcze jak to ma być z tym porodem w wodzie. Myślicie, żeby wystąpić w staniku, czy koszulce może? Wiem, że to nie jest ważne ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, że tak pluskam się goła na środku pokoju a inni się gapią I to mnie jedynie zniechęca
U mnie nie ma opcji na poród w wodzie, a szkoda bo na 100% bym się na to pisała. Ubrałabym taki zapinany stanik sportowy.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:12   #456
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
no ale wiesz, z tymi rozstępami średnio mi się widzi tak paradować na golasa
Chyba sobie kupię w takim razie taką górę od stroju dłuższą, coś w ten deseń: http://www.peacocks.co.uk/lds-tankin...rol-khaki.html
Myślę, że jednak będzie Ci to obojętne, uwierz mi że dla położnych takie rozstępy to norma... Ja jak leżałam teraz w szpitalu to żadna na nie nie zwróciła nawet uwagi i całkiem się pozbyłam wstydu
Jak rodzisz to raczej nie masz czasu, żeby myśleć o rozstępach...

Co do tego tankini to po pierwsze myślę, że w żadne nie wejdziesz z brzuchem a po drugie i tak mi się wydaje, że je podciągniesz bo będzie Ci niewygodnie

Poza tym będziesz leżeć z gołą Krychą a brzucha będziesz się wstydzić?
Stary 2014-07-30, 13:12   #457
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanko , bo chyba to u was widzialam że ktoreś mają Cholestazę ciążową . Orientujecie się ile kosztuje prywatnie zrobienie kompletu badań ? szukam w necie ale nie moge znaleźć ... swędzą mnie stopy i dłonie ale nie jakoś tak intensywnie , mimo wszystko chcialabym sobie to sprawdzić , wizyte mam za pare dni wiec wyniki miala bym juz gotowe do konsultacji z lekarzem .
Pozdrawiam
ja miałam robione jak byłam w szpitalu to nie pomogę...Nie mam pojęcia ile mogą kosztować....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:14   #458
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Poinformowałam małża, że nie ma dzisiaj obiadu(znowu) i dostałam odpowiedź, że mam ładnie odpoczywać na kanapie i pamiętać, że moim jedynym zadaniem teraz jest nic nie robić

I jak tu go nie kochać
Stary 2014-07-30, 13:15   #459
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
U mnie nie ma opcji na poród w wodzie, a szkoda bo na 100% bym się na to pisała. Ubrałabym taki zapinany stanik sportowy.
też bym chciała, a wiem, ze u nas jedna dziewczynę wsadzili do wanny z wodą, aby przyśpieszyć jej poród, ale w wodzie chyba nie rodziła...
Stary 2014-07-30, 13:15   #460
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
http://www.cdsa.pl/pl/miodelka.html to jest pyszne. Jak nutella, tylko lepsze. I nie ma tłuszczów utwardzanych i tyle cukru

Wiesz co, mnie jakoś siostra specjalnie nie prosiła, po prostu przy okazji spotkania zapytała, czy się zgodzę być chrzestną i tyle. Ani też mi nie dziękowała potem. Zobaczę, co dziewczyny napiszą, może powinnam się na nią obrazić
Dzięki, teraz się otworzyło a to stacjonarnie też można gdzieś kupić?
Co do chrzestnych to ja nie mam pojęcia, czy jest jakiś taki.zwyczaj, tak się tylko pytam, co by nie wyjść na gbura w razie czego ;-)

Cytat:
Farba i paliwo a ostatnio tż dolał płynu do spryskiwaczy i też jest taki superowy.

Ja nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji np stojąc z zakupami w kolejce do kasy w biedrze. Zostawić te zakupy i wybiec? Czy poprosić panią o mopa? Czy się nie przyznać do tej kałuży? A jak będę wyglądać, jakbym się zsikała a nie rodziła? Czy jednak wziąć te zakupy do domu?
Ahahahahah jaki dylemat :-D ale też się o to martwię, chyba przestanę wychodzić z domu ;-)

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Mam takie samo łóżeczko, piękne jest szczerze Ci powiem, ze ta brzoskwinia jest dosy wyrazista i ja bym nie szla w kolejny kolor. Dalabym biale i czarne rameczki na zdjecia i biala lampeczke. Nie jestem zdania, ze dziecko musi mieć kolorowy pokoj. Moze jak bedzie starsze to wtedy jakis tematyczny. Ja marze zeby w przyszlosci malemu zrobic pokoik w styli marynarskim albo z motywem myszki Mickey i jesli masz gdzies miejsce to przestawilabym na inna sciane ktoras z szafek a w to miejsce nakleilabym takie drzewo od podłogi. Najchętniej biale, ale ewentualnie mogloby byc zielone.

Okropny ten napsr, mam nadzieję ze chciaz nie na darmo yo pije

Śniadanie jak sniadanie, ale ja bym opychalabym się juz csla sobote tym co najbardziej lubie jesc a czego raczej trzeba uniknac przy kp. Ja np marzę zeby przed poroden nazrec sue hot wingsow dwukostnych, bo potem to nie wiem kiedy taki swinstwo bede mogła zjesc

Tez wczoraj oglądałam tego typu program. Dziewczyna miala indukcje, ale dosc dlugo nic się nie działo, rozwarcie 1 cm i polozna kazala jej się zdrzemnac. Dziewczyna została sama. Po 40 min dzwoni dzwonek u poloznej, polozna idzie do sali a tam dziewczyna stoi obok lozka z dzieckiem na reku. Powiedziała, ze nie wiedziała co się dzieje, bo poczuła się tak jakby kupe miala zaraz zrobic a jej chlopak z mama akurat poszli sobie na MAŁE PIWKO.
O matko, ale historia! Aż się nie chce wierzyć. Ale jakby mąż poszedł na piwko, to bym zabiła!

Cytat:
Ale jaja Epidural

Ja bym się nie przyznała Jeszcze bym scenę zrobiła: Co tu tak mokro?
Ahaha :-D
Cytat:
Ja myślę, że najlepiej jednak uciekać. No bo co, będziesz stała nad tą kałużą i szukała grosika dla pani kasjerki z taką miną "nie wiem, o co wam ludzie chodzi", ja tu normalnie bułki kupuję, a wy się gapicie na moje wycieki
Ahahahahahaha :-D

Cytat:
ale się usmialam. Ja bym elegancko poprosila jednak o mopa, co by po sobie brudu nie zostawiac
A to sprzątanie może jeszcze by przyspieszyło akcję ;-)

Heh dziewczyny jesteście niemożliwe
Stary 2014-07-30, 13:17   #461
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Pozdrawiam

Niedużo, musisz tak naprawdę zrobić próby wątrobowe, one kosztują po kilkanaście zł. Chyba jeszcze oznacza się poziom jakiegoś kwasu, ale to groszowe sprawy.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:17   #462
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Poinformowałam małża, że nie ma dzisiaj obiadu(znowu) i dostałam odpowiedź, że mam ładnie odpoczywać na kanapie i pamiętać, że moim jedynym zadaniem teraz jest nic nie robić

I jak tu go nie kochać
Jak mi się nic nie chce to robię pieczone ziemniaki i kraję jakieś warzywa na "sałatkę". Dzisiaj był taki obiad i trudno. Ja ziemniaki uwielbiam a mój niech sobie jakoś radzi.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:18   #463
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Niedużo, musisz tak naprawdę zrobić próby wątrobowe, one kosztują po kilkanaście zł. Chyba jeszcze oznacza się poziom jakiegoś kwasu, ale to groszowe sprawy.
chyba to kwas żółciowy....

zjadła bym coś dobrego ale nie wiem co?? Czuje się czasem jak czub bo idę do sklepu i zwiedzam wszystkie alejki w poszukiwaniu tego czegoś....Na początku to zauwazyłam ze ochroniarz za mną chodził(chyba bał sie ze coś zwedze)) ale już sie przyzwyczaił, bo jestem w topazie praktycznie codziennie

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-30 o 13:20
Stary 2014-07-30, 13:18   #464
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym pewnie rzuciła jakimś głupim tekstem w stylu "O kurde! Chyba rodzę!" i uciekła z burakiem na twarzy

albo ze spokojem powiedziałabym kasjerce, że bardzo przepraszam ale wody mi odeszły i musiałabym jak najszybciej jechać do szpitala
"przepraszam czy ja mogę bez kolejki bo wody mi odeszły?"

A mi mój wspaniałomyślny mąż powiedział wczoraj, że ma nadzieję, że jeśli mi odejdą wody to albo w łazience albo na kanapie, bo to się da zmyć/wyprać. Broń boże na panelach bo się wypaczą!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:19   #465
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
http://www.cdsa.pl/pl/miodelka.html to jest pyszne. Jak nutella, tylko lepsze. I nie ma tłuszczów utwardzanych i tyle cukru

Wiesz co, mnie jakoś siostra specjalnie nie prosiła, po prostu przy okazji spotkania zapytała, czy się zgodzę być chrzestną i tyle. Ani też mi nie dziękowała potem. Zobaczę, co dziewczyny napiszą, może powinnam się na nią obrazić
Miodełka to zło Szybko znika ze słoiczka. Ale mi i tak bardziej smakuje nutella, choć niezdrowa

Cytat:
Tez wczoraj oglądałam tego typu program. Dziewczyna miala indukcje, ale dosc dlugo nic się nie działo, rozwarcie 1 cm i polozna kazala jej się zdrzemnac. Dziewczyna została sama. Po 40 min dzwoni dzwonek u poloznej, polozna idzie do sali a tam dziewczyna stoi obok lozka z dzieckiem na reku. Powiedziała, ze nie wiedziała co się dzieje, bo poczuła się tak jakby kupe miala zaraz zrobic a jej chlopak z mama akurat poszli sobie na MAŁE PIWKO.
Chciałabym mieć taki szybki poród. Raz, dwa i dzieciem do domu

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
kurcze chcialabym zoabczyć wkońcu ten czop, a tu druga ciąża i d...
E tam... Ten czop jest przereklamowany! Już trzeci tydzień mija, a porodu ani widu, ani słychu...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:20   #466
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dzięki, teraz się otworzyło a to stacjonarnie też można gdzieś kupić?
Ja kupuję w sklepie społem pod domem, ale bardzo często się na to natykam w różnych sklepach. A mój brat kupuje swojej żonie hurtowe ilości w makro.
Stary 2014-07-30, 13:20   #467
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
To jest myśl Zwłaszcza, że w takich stanikach chodzę na co dzień, więc w sumie będę się czuła w porządku chyba

u mnie w szpitalu w każdej sali jest możliwość porodu w wodzie, więc jeśli będę chciała i mogła oczywiście to jak najbardziej... Także pomyślałam, że warto spróbować

Cytat:
Myślę, że jednak będzie Ci to obojętne, uwierz mi że dla położnych takie rozstępy to norma... Ja jak leżałam teraz w szpitalu to żadna na nie nie zwróciła nawet uwagi i całkiem się pozbyłam wstydu
Jak rodzisz to raczej nie masz czasu, żeby myśleć o rozstępach...

Co do tego tankini to po pierwsze myślę, że w żadne nie wejdziesz z brzuchem a po drugie i tak mi się wydaje, że je podciągniesz bo będzie Ci niewygodnie

Poza tym będziesz leżeć z gołą Krychą a brzucha będziesz się wstydzić?
no co? Krychę mam akurat zgrabną
Może i racja z tym tankini... Chyba, żebym wzięła xxl
Stary 2014-07-30, 13:21   #468
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
"przepraszam czy ja mogę bez kolejki bo wody mi odeszły?"

A mi mój wspaniałomyślny mąż powiedział wczoraj, że ma nadzieję, że jeśli mi odejdą wody to albo w łazience albo na kanapie, bo to się da zmyć/wyprać. Broń boże na panelach bo się wypaczą!
Ja się bardzo boję, że zniszczę kanapę, jak mi na niej wody odejdą. Chyba na końcówce będę sobie podkładać podkład też do siedzenia.
Stary 2014-07-30, 13:24   #469
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ja się bardzo boję, że zniszczę kanapę, jak mi na niej wody odejdą. Chyba na końcówce będę sobie podkładać podkład też do siedzenia.

ja mimo wszystko najbardziej bym nie chciała, aby wody mi odeszły w miejscu publicznym

podkłady to jest myśl

wow 47 gosci u nas! przecież nie rodzi żadna
czyżbyśmy wzbudzały takie emocje ?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-30 o 13:28
Stary 2014-07-30, 13:25   #470
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
To jest myśl Zwłaszcza, że w takich stanikach chodzę na co dzień, więc w sumie będę się czuła w porządku chyba

u mnie w szpitalu w każdej sali jest możliwość porodu w wodzie, więc jeśli będę chciała i mogła oczywiście to jak najbardziej... Także pomyślałam, że warto spróbować

no co? Krychę mam akurat zgrabną
Może i racja z tym tankini... Chyba, żebym wzięła xxl
Zazdroszczę zgrabnej Krychy Moja jakaś taka ciążowa się zrobiła
No bo to tankini to mi się wydaje, że nawet jakbyś wzięła rozmiar xxl to ono by chyba było do połowy brzucha

Ja bym postawiła na wygodę przede wszystkim
Stary 2014-07-30, 13:25   #471
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ja mimo wszystko najbardziej bym nie chciała, aby wody mi odeszły w miejscu publicznym

podkłady to jest myśl
Zawsze można sobie na wyjścia z domu zakładać podpaskę i ściągać ją po powrocie. Moze wszystkiego nie wchłonie, ale jakąś znaczną część na pewno.
Stary 2014-07-30, 13:27   #472
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A co do wód to bez przesady laseczki To tylko wody, nawet jak nam odejdą na kanapie to myślę, że spokojnie da się to przemyć, wywietrzyć i śladu nie będzie

Takie podkłady w te upały to jest jakaś katorga i można sobie tyłek odparzyć tak się poci
Stary 2014-07-30, 13:29   #473
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Zawsze można sobie na wyjścia z domu zakładać podpaskę i ściągać ją po powrocie. Moze wszystkiego nie wchłonie, ale jakąś znaczną część na pewno.
Z podpaską łazić?
nie wiem jak dam radę w połogu
Stary 2014-07-30, 13:30   #474
ZygaEffka
Zadomowienie

Ok dzięki dziewczyny za odpowiedzi ) z tej schizy juz wszystko zaczyna mnie swędzieć mam nadzieje ze to nie cholestaza bo nie uśmiecha mi się teraz iść do szpitala ... no ale nic wybiore się i zrobię komplet badań bo faktycznie jesli to groszowe sprawy to warto no i ogolnie warto bo dzidzia najważniejsza !
Pozdrawiam może nie koniecznie cieplutko bo chyba dość tych upałów tez macie
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:31   #475
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Z podpaską łazić?
No ja też o tym myślę... To będzie masakra bo ja tylko tamponów używałam właściwie od zawsze

Apropo tych wód jeszcze to mojej koleżance odeszły w Tesco właśnie ale na szczęście akurat jak poszła się załatwić do ubikacji
Mówiła, że czekała trochę aż większość wypłynie a później właśnie założyła podpaskę bo miała w torebce, żeby dojechać do domu
Stary 2014-07-30, 13:32   #476
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Z podpaską łazić?
Ja też nie wiem jak dam radę w połogu
Tym bardziej, że jestem od dawna niepodpaskowa i nie mam ANI JEDNEJ SZTUKI gaci takich zwykłych. Same stringi! Kupiłam tylko dwie pary takich zwykłych białych bawełnianych, niby ciążowych fig... Będę chodzić na zmianę w dwóch parach gaci i je prać non stop.
Stary 2014-07-30, 13:35   #477
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
No ja też o tym myślę... To będzie masakra bo ja tylko tamponów używałam właściwie od zawsze

Apropo tych wód jeszcze to mojej koleżance odeszły w Tesco właśnie ale na szczęście akurat jak poszła się załatwić do ubikacji
Mówiła, że czekała trochę aż większość wypłynie a później właśnie założyła podpaskę bo miała w torebce, żeby dojechać do domu
ja też tylko tamponów Podpachy są ohydne
Ale z tym zapasem w torebce to jest myśl...
Chociaż za bardzo się ostatnio nigdzie nie oddalam
Stary 2014-07-30, 13:35   #478
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój, próbowałam spać z tym podkładem, to mi się tak tyłek pocił, że się budziłam i sprawdzałam, czy to nie wody :-P nie da się tego używać, mam w nosie, wole kupić nowy materac jak będzie trzeba.
Dziewczyny, jak wyparzacie butelki i smoczki? Gotujecie, czy wystarczy przelać wrzątkiem?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Ja też nie wiem jak dam radę w połogu
Tym bardziej, że jestem od dawna niepodpaskowa i nie mam ANI JEDNEJ SZTUKI gaci takich zwykłych. Same stringi! Kupiłam tylko dwie pary takich zwykłych białych bawełnianych, niby ciążowych fig... Będę chodzić na zmianę w dwóch parach gaci i je prać non stop.
Ja kupiłam zwykle bawełniane w ciąży, bo też nic nie miałam a we wszystkich które wcześniej nosiłam cisnęły mnie wszystkie szwy i koronki.
Stary 2014-07-30, 13:35   #479
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

he he to miała szczęście mojej znajomej na fotelu ginekologicznym, a że to było jej pierwsze dziecko, to była w lekkim szoku i mówi do lekarza"ale ja sie nie zsikałam" a ona na to spokojnie odeszły pani wody
Stary 2014-07-30, 13:36   #480
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Daj spokój, próbowałam spać z tym podkładem, to mi się tak tyłek pocił, że się budziłam i sprawdzałam, czy to nie wody :-P nie da się tego używać, mam w nosie, wole kupić nowy materac jak będzie trzeba.
Dziewczyny, jak wyparzacie butelki i smoczki? Gotujecie, czy wystarczy przelać wrzątkiem?
Wszędzie na instrukcjach miałam napisane, żeby nie gotować tylko właśnie minutkę, dwie potrzymać we wrzątku. Ale jeszcze tego nie robię bo bez sensu teraz wyparzać jak i tak jeszcze z tydzień poleży w szafce. Jak wrócę ze szpitala to to zrobię zajmie kilka minut a ja będę mieć pewność, że jest czyste.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości