Scent Bar LIII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 13:59   #1861
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ale Ty ją jeszcze dosalasz?! Wiem, kwestia gustu, ale ja ja kupuje tak rzadko właśnie dlatego, ze słona jest (jak na mój smak) straszliwie.
mi tam wystarczy ciut soli i pieprzu i jest ok
Cytat:

Na szczęście jutro już powinna być jałmuzna.....
to dobrze, że jutor, a nie na przykład dopiero za tydzień
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Modyfikacja
1 zamiast warzyw na patelnię robię sama mieszankę
1 cukinia 2 marchewki 1 papryka+ryż albo makaron ryżowy wychodzi porcja na 2 osoby( dość duże porcje) Dla ciebie to pewnie na 4 dni
2 Moja ulubiona gryczana na słodko z miodem orzechami i rodzynkami
oo fajne, nigdy cukinii nie jadłam, a widze, że teraz tanie są (widziałam po 1,99 ale ie wiem, czy sztuka czy kg). Z miodem gorzej i orzechami, ale cos wykombinuję
Stary 2014-07-30, 14:01   #1862
tricolor
Wtajemniczenie

Margot trzymaj się.

Maja raczej nie na teraz i nie wiem, czy lubisz, zupy ze strączkowych?

Krótkie gotowanie bez namaczania:
Soczewica czerwona z warzywami (z mięsem lub bez);

Dłuższe gotowanie (może być z namaczaniem):
soczewica zielona z cebulką i pieczarkami

Dłuższe gotowanie z namaczaniem na noc:
zupa z czerwonej fasoli
zupa z białej fasoli
fasola biała na gęsto (z dodatkami mięsnymi lub bez)

Zupa Flo (z cieciorki w słoikach z lidla, wtedy kiedy się pokazują w ramach jakichś tam dni, z mięsem, papryką, pomidorami, ostrymi przyprawami )

Proste, szybkie, znane:
jajka sadzone, ziemniaki, warzywo,
jajka sadzone, kalafior z bułą tartą na masełku lub bez
jajka gotowane, brokuł, papryka lub dowolne wariacje

Własnoręcznie zrobione kluski (i np. zamrożone - kilka porcji robisz na raz) z surówką

Makaron z oliwą i np. jeśli lubisz - zmieloną natką pietruszki

Zupy krem z warzyw korzeniowych (lekkie, raczej na ciepłe dni, mężczyzna tym nie poje w żaden sposób ).

Ryż gotowany z soczewicą i przyprawami (gęste, wegetariańskie, rozgrzewające).
Stary 2014-07-30, 14:03   #1863
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Margot trzymaj się.
Dziękuję nie mam innego wyjścia....

Cytat:
I z czosnkiem, i z czosnkiem
Stary 2014-07-30, 14:04   #1864
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
mi tam wystarczy ciut soli i pieprzu i jest ok

to dobrze, że jutor, a nie na przykład dopiero za tydzień

oo fajne, nigdy cukinii nie jadłam, a widze, że teraz tanie są (widziałam po 1,99 ale ie wiem, czy sztuka czy kg). Z miodem gorzej i orzechami, ale cos wykombinuję
A i zapomniałam dodać że te warzywa robi się taj jak z patelni mrożone.

Jeszcze robię sama sos pomidorowy
1 koncentrat rozcieńczam 1 do 1 wodą
2 sól,pieprz, ok 4 łyżeczki cukru, tymianek lub oregano albo i to i to
3 czosnek
4 opcjonalnie cebula i pomidory świeże w kostkę

Sos można na zimno jeść ale również można przegotować żeby czosnek się połączył z pomidorami
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:05   #1865
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1 Jakbyś Hanibala oglądała Dotarłam do końca serii i zaskoczył mnie ... Nie mogę się doczekać na następną

Ja bym zamiast /Zyrteka kupiła Aleric
Zyrtek zamula a przy tym drugim można spożywać

Czemu lenka masz? Po tym śnie?
1. A nie oglądałam I wstrzymam się an długo.

2. Dzięki

3. Nie tylko, suma wszystkich strachów jak ja to mówię. O chuopa bo on teraz w stresie, i niedospany, cały czas zamyślony boję się, bo czasem ułamek sekundy Boję się nawet o tym myśleć

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
widzę, że nie tylko ja na trybie oszczędnym

chyba 2 h przed zamknięciem w lidlu przeceniają warzywa, często idzie coś wybrać, mięso -30% też można wyłapać.
zamiast tej mielonki indyczej (ona chyba tylko na gołąbki się nadaje 55% MOM, tłuszcz wp i woda, to te lepsze składniki...), to zapolowałabym na promocję wieprzowiny w zwykłym mięsnym lub jakiejś lepszej jakości mięso mielone (można dostać za 6zł 0,5kg mielonki wp-woł).
i składy czytać, bo niby można się najeść niskim kosztem, ale trochę szanować siebie też trzeba...
kiedyś znajomy mnie zaczepił, czy mam problemy finansowe i nie potrzebuję pomocy, bo widział mnie w markecie jak biorę produkty z półek, oglądam i wychodzę z prawie pustym koszykiem... no cóż nie było co kupić.
Ja uważam, że kupienie na promocji kawała mięcha i zmielenie samemu wychodzi czasem równie tanio. Nigdy nie kupuję gotowców.

A oszczędzać, musimy cały czas. Jednak rygorystycznie, oszczędzamy gdzie indziej. Kiedyś żyliśmy na parówkach i źle się to skończyło.

Cytat:

Co do trybu oszczędnego, jestem w posiadaniu 11 groszy - więc takie luksusy jak udka kurze po 4,50/kg zdecydowanie nie dla mnie
O borze. Znam to. Straszne uczucie.

O proszę jaki fajny wysyp pomysłowych dań nastąpił powyżej- tzn większość znam i robię, smoróbne sosy, cukiniowe potrawki z pomidorem na łyżce oliwy - pyszne, tanie, syte i zdrowe. Etc etc.. Także bez zbędnego "cytowania" i powielania treści - dzięki i

nie padły - kasze - mega szybkie i sycące. (Edit: padły, przeleciłąm wrzorkiem po nich)
np gryczana z jajem sadzonym
jęczmienna z cebulą, soczewicą i pieczarkami (wiem, najtańsze nie są, ale wystarczy ich odrobina) odkryłam to jako danie samow sobie bo występowało jako nadzienie do bakłażanów do zapiekania ale moje lenistwo wzięło górę i olałao bakłażany - serio, 3 dni to jadłam.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-30 o 14:17
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:05   #1866
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Proste, szybkie, znane:
jajka sadzone, ziemniaki, warzywo,
jajka sadzone, kalafior z bułą tartą na masełku lub bez
jajka gotowane, brokuł, papryka lub dowolne wariacje

1 A właśnie omlety z różnymi warzywami albo tortilia

2
Stary 2014-07-30, 14:07   #1867
tricolor
Wtajemniczenie

Cukinia, papryka, cebula, czosnek, podsmażone na oliwie plus pomidor - takie niby ratatouille, lekkie, jarskie (chłop musi mieć mięcho do tego, inaczej nie zje); nie jest takie całkiem tanie (bo na warzywa wydajesz na raz więcej), ale też pewnie możesz zjeść np. i na obiad, i na kolację
Stary 2014-07-30, 14:09   #1868
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. A nie oglądałam I wstrzymam się an długo.

2. Dzięki

3. Nie tylko, suma wszystkich strachów jak ja to mówię. O chuopa bo on teraz w stresie, i niedospany, cały czas zamyślony boję się, bo czasem ułamek sekundy Boję się nawet o tym myśleć

Ja uważam, że kupienie na promocji kawała mięcha i zmielenie samemu wychodzi czasem równie tanio. Nigdy nie kupuję gotowców.
1 A rosumiem tez czasem tak mam masakra to jest jakieś takie złe przeczucia czasem

2 Nie mam maszynki i na razie mieć nie będę bo nie mam miejsca... Na to
Stary 2014-07-30, 14:12   #1869
tricolor
Wtajemniczenie

Niezdrowo, ale naleśniory!
Bez niczego, z samym cukrem, z owocami, które akurat są, z dżemem, z warzywami, z serem białym, z fasolą ugotowaną, jeśli zostanie, itd. itp., pokrojone jako makaron do zupy, jak nasmażysz więcej
Stary 2014-07-30, 14:13   #1870
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Względem cukinii to jeszcze może być makaron z tąże - w wersji luksusowej z krewetkami

Czy ja jestem normalna? Od wczoraj wieczora nic nie jadłam a czytam o takich pysznościach i ślinotoku dostaję
Stary 2014-07-30, 14:15   #1871
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Względem cukinii to jeszcze może być makaron z tąże - w wersji luksusowej z krewetkami

Czy ja jestem normalna? Od wczoraj wieczora nic nie jadłam a czytam o takich pysznościach i ślinotoku dostaję
1 Albo z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem

2

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Niezdrowo, ale naleśniory!
Bez niczego, z samym cukrem, z owocami, które akurat są, z dżemem, z warzywami, z serem białym, z fasolą ugotowaną, jeśli zostanie, itd. itp., pokrojone jako makaron do zupy, jak nasmażysz więcej
Można je pozdrowić i zrobić razowe
Stary 2014-07-30, 14:19   #1872
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1 A rosumiem tez czasem tak mam masakra to jest jakieś takie złe przeczucia czasem

2 Nie mam maszynki i na razie mieć nie będę bo nie mam miejsca... Na to
Rozumiem
Cytat:

1.

2. Jesteś normalna. Ja właśnie znikam

Teżu wrócił dzisiaj ufff.
Stary 2014-07-30, 14:23   #1873
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

no jakoś leci, w związku było źle, ale teraz po rozmowie nawet w miarę.
I grunt, że starych nade mną nie ma, ooo jak cudownie. Ja już do nich na stałe nie wrócę nigdy
Dlatego postanowiłam oszczędzac na maksa, bo to nigdy nie wiadomo co się dalej wydarzy i czasy takie, że żadnej roboty nie można być pewnym. I już wiem, czemu moi starzy wiecznie bez kasy - przepierdzielali mnóstwo na kupę żarcia i niepotrzebne pierdoły. Ja po kilku kursach ze spisywaniem cen z marketów to sobie wyliczyłam, że latem na żarciu z biedry i lidla mogę przeżyć miesiąc za 200zł jedząc przy tym w miarę zdrowo. Zimą trzeba będzie jeść więcej i treściwiej
Póki co obżeram się moim ulubionym zestawem: warzywa na patelnię z biedry (3,99 za 750g) + mielone z indykiem (3,49) i mam z tego obiad na 3 dni w kolejce do przetestowania jeszcze pierogi ze szpinakiem z lidla i kasza gryczana z tofu. Wreszcie nikt nie wmusza we mnie kopiastych talerzy kartofli i tłustej smażonej wpieprzowiny czy smażonej kiełbachy na śniadaie blee
super sobie radzisz
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

o , to tak jak Śnieżkę - rozmiar 34-36 i pół bochenka chleba na jeden posiłek
zazdroszczę takim ludziom
Cytat:

dziś wiaterek i się troszkę zaczyna chmurzyć , nie ma skwaru
cobytu cobytu - pranie ? sprzątanie ? szafy ? kawusia ?
kawusia
Cytat:
Osobiście rzadko kupuję mielone mięso, chyba, ze mnie najdzie na gołąbki albo faszerowaną paprykę. I wtedy, jeśli już, to wole kupić na targowisku i poprosić o zmielenie na miejscu - przynajmniej wiem, ze nie kupuję sterty konserwantów. A ta indycza to generalnie jest paskudztwo, jeśli chodzi o skład, ale jak się nie ma co się lubi
co do mielenia mięsa w sklepie to ostatnio koleżanka w jakiejś rozmowie zwróciła uwagę na fakt że owszem zazwyczaj się wie co jest mielone, ale czy ktoś widział kiedyś jak często ta maszyna do mielenia ze sklepu jest myta?
najbezpieczniej jednak samemu zmielić, tak sobie myślę

Cytat:
to chyba nie jest dobry temat dla Ciebie na dziś

U mnie przed chwilą lało, a teraz wyszło słońce i wszystko paruje, duchota straszna

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:23   #1874
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli dobrze się skończyło
Stary 2014-07-30, 14:26   #1875
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
to chyba nie jest dobry temat dla Ciebie na dziś
No niby niespecjalnie, ale tyle mojego, co sobie poczytam poza tym, ile propozycji do wykorzystania, jak już będzie za co.

Jeszcze poza tym, wszystko mi się chce, tylko nie to, co muszę. Zajęcie mam akurat wyjątkowo obrzydliwe
Stary 2014-07-30, 14:36   #1876
Maja102
Zakorzenienie

dziękuję za wszystkie pomysły, zapisuje i będe próbowac

Jeszcze mam ochote na makaron ze smazonym szpinakiem z cebulką i czosnkiem. W przepisie jest jeszcze troche fety do tego

A i jeszcze kiedyś robiłam dobra zupe meksykańską: podsmazyc mielone mięcho z cebulą, zalać bulionem, dowalić papryki, ziół prowansalskich i majeranku (uwielbiam), kukurydzę i czerwoną fasolkę z puchy

jeszcze mam tesco i kauflanda jakies 20min. od domu, będe w sieci sprawdzac promocje na bieżąco i latac tam, gdzie akurat super okazje, łażenie pieszo nie kosztuje, a zawsze mozna upolowac coś ekstra dla odmiany
Stary 2014-07-30, 15:08   #1877
Parabelka
Panaroja

snad umordowania walką z odkurzaczem , workami i rurą odkurzacza kupował małż i faktycznie się ssącą ma przeokrutną (Hoover) , ale model został już wypollizowany , wobec czego wypollizowali i worki do niego i trzeba kupować uniwersalne i przycinać , części nie ma , a ssawka sie wyrobiła i wypada z metalowej rury , natomiast rura giętka jest sztywna i sprężysta i znakomicie służy do strącania wszystkiego w promieniu metra i jest tak piekielnie utrudniająca , że mnie cholera bierze i ze łzami wspominam swój kochany predomowski odkurzaczyk alfa 2 co miał rurę jak jedwab i był lekki , poręczny i zwrotny . A tu kurde jakby zepsutym czołgiem po mieszkaniu jeździć i na dodatek wymieniałam worek i nowy okazał się felerny - zbyt szczelny i rura nie ciągła , chyba że się worek odkleiło od filtra to chwilę ciągło . Po trzecim grzebaniu w odkurzaczu się fqrviłam i zaczęłam wycinać tekturkę następnego worka i i oczywiście przecięłam worek , bo za szeroko przyklejony i dopiero ostatni trzeci worek , nota bene ostatni w pudełku , okazał się dobry . No a potem już tylko walka z rurą , i prysznic po sprzątaniu bo skończyłąm jak sportowiec po maratonie - pot ze mnie spływał ciurkiem od góry do dołu
Cytat:
1 i 2. Hulaj dusza piekła nie ma !!!!

Acz ja dziś jestem w stanie psychicznym - chuopie wracaj już do mnie bo mam przestracha, lęk i mi źle

3. O! wierzę absolutnie w to co widze, czyli jak jad wyjęty to nie ma szans szkodzić
1.
2.będzie dobrze
3.prawdaż i dlatego działa , aczkolwiek nie spotkałam się oficjalnie z taką metodą poza wysysaniem rany po wężu , czego też się nie poleca już

Cytat:
1Nie chodzi mi o niedobór wit a o niedobory wapnia i magnezu czyli moją trzęsiawkę. Nerki sprawdzone chociaż wydalanie wapnia zwiększone ponad normę ale lek stwierdził że to za mało aby takie ataki całościowe mieć.Brak niedoczynności przytarczyc tylko choroba hasimoto .Z niewiadomych powodów wapno i magnez mam poniżej normy tylko podczas napadów ( drgawek) wtedy kroplówka z magnezem i wapniem i za 10 min jestem jak nowo narodzona
Normalnie nie udało się ustalić dlaczego wapno i magnez przy normalnych poziomach (u mnie zawsze blisko dolnej granicy niezależnie od suplementacji) nie idzie ze krwi do tkanek ( mięśni?)

2 OOOOO super na UW? Jak tak to u kogo dyploma robiła

3 Poradnia tężyczkowa to był mega twór składający się z jednej osoby ( lekarza) ,który przyjmował w ramach tejże raz w tygodniu od 8 -12 czy jakoś tak.
To sobie wyobraź jaki sajgon tam był Już tej poradni nie ma ,pani dr nie pracuje w MSW i tyle.
Interniści nic nie wiedzą endo podobnie jedynie co to zlecą poziomy mg i Ca które jak już pisałam są w normie ...Moja Pani dr I kontaktu przynajmniej nie neguje tego i zawsze służyła zwolnieniem jakby co tzn po atakach , no ale one zawsze są udokumentowane kartą informacyjną z pogotowia ...

Ja bym zamiast /Zyrteka kupiła Aleric
Zyrtek zamula a przy tym drugim można spożywać
1.może to od tej witaminy D co jej nie masz a o czym nikt nie wiedział ?
2.na UW , u pani prof . Wiłkomirskiej
3.no to faktoza , jak jednoosobowa to kij
2.przy zyrteku też można spożywać jeżeli zyrtek nie zamula . A jeżeli zamula to rzeczywiście lepiej aleric . Ja po 1 zyrteku śpię dwa dni
Cytat:
Mięso i wędliny kupuję na rynku u tego samego chłopa od około 20-tu lat - i ani razu nie trafiła mi się wpadka. No OK, raz mnie przy okazji osa ugryzła, to się śmieliśmy, ze jakaś nietypowa - żeby koło cukierni, to rozumiem, ale przy mięsnym?
osy mięsko też jedzą
Cytat:
kawusia

U mnie przed chwilą lało, a teraz wyszło słońce i wszystko paruje, duchota straszna
1.wygrała pani trzepaczkę do piany i balon tak się bowiem stało
2.u mnie się na razie chmurzy , obiecująco
edit - poszło bokiem , wrrrr
Cytat:
Jeszcze poza tym, wszystko mi się chce, tylko nie to, co muszę. Zajęcie mam akurat wyjątkowo obrzydliwe
sekcja zwłok

Maja - zmieszane różne rodzaje fasoli ugotowanej - biała , czerwona , małą , duża , jak się chce , plus ciecierzyca , i albo na ciepło ze skwarkami z boczku i ziółkami albo na zimno w ramach sałatki z tymiż lub innymiż ziółkami plus odrobina oliwi i octu winnego . Ja daję oregano , tymianek , bazylię i majeranek .
-zupa ze wszystkich jarzyn jakie do ręki wpadną z takimż mięskiem w kawałki , np. na kurczaku , plus przecier pomidorowy , albo botwina czy buraczki - taka śmieciówka
-nogi kurzęce duszone z jarzynami startymi na tarce , można też pulpety w tym udusić albo jakieś zraziki jak się ma (przeważnie się nie ma )

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2014-07-30 o 15:10
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:20   #1878
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
snad umordowania walką z odkurzaczem , workami i rurą odkurzacza kupował małż i faktycznie się ssącą ma przeokrutną (Hoover) , ale model został już wypollizowany , wobec czego wypollizowali i worki do niego i trzeba kupować uniwersalne i przycinać , części nie ma , a ssawka sie wyrobiła i wypada z metalowej rury , natomiast rura giętka jest sztywna i sprężysta i znakomicie służy do strącania wszystkiego w promieniu metra i jest tak piekielnie utrudniająca , że mnie cholera bierze i ze łzami wspominam swój kochany predomowski odkurzaczyk alfa 2 co miał rurę jak jedwab i był lekki , poręczny i zwrotny . A tu kurde jakby zepsutym czołgiem po mieszkaniu jeździć i na dodatek wymieniałam worek i nowy okazał się felerny - zbyt szczelny i rura nie ciągła , chyba że się worek odkleiło od filtra to chwilę ciągło . Po trzecim grzebaniu w odkurzaczu się fqrviłam i zaczęłam wycinać tekturkę następnego worka i i oczywiście przecięłam worek , bo za szeroko przyklejony i dopiero ostatni trzeci worek , nota bene ostatni w pudełku , okazał się dobry . No a potem już tylko walka z rurą , i prysznic po sprzątaniu bo skończyłąm jak sportowiec po maratonie - pot ze mnie spływał ciurkiem od góry do dołu

1.
2.będzie dobrze
3.prawdaż i dlatego działa , aczkolwiek nie spotkałam się oficjalnie z taką metodą poza wysysaniem rany po wężu , czego też się nie poleca już

1.może to od tej witaminy D co jej nie masz a o czym nikt nie wiedział ?
2.na UW , u pani prof . Wiłkomirskiej
3.no to faktoza , jak jednoosobowa to kij
2.przy zyrteku też można spożywać jeżeli zyrtek nie zamula . A jeżeli zamula to rzeczywiście lepiej aleric . Ja po 1 zyrteku śpię dwa dni
1 Mam też taką nadzieję bo zawsze w lato łaziłam na sztywnych nogach i ze zdrętwiałymi policzkami a teraz jestem wyluzowana jak kaczka przed pieczeniem
3 Super a jaki temat pracy?
Fajnie moja koleżanka po fachu
2 Zyrtek dziwny jest mam po nim tak samo ja Ty natomiast moja ksześnica jest po nim poburzona

A co do odkurzacza to nie chcesz wymienić coby się nie mordować?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-30 o 15:23
Stary 2014-07-30, 15:31   #1879
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Kur dwa ukąsiła mnie gza

I niestety nie jest śmeiszno

straszno - 2 rumienie na 10 cm

Nienawidzę insektów po prostu nie trawię dziadów, teraz się boję co dalej
Gorące, bolące, spuchnięte, obramówka biała, błagam Was tylko mnie nie straszcie, bo na żadne pogotowie się nie wybieram. pomijając fakt, że nikt już nie może prowadzić A spanikuję neipotrzebnie jak usłyszę co mi grozi, więc póki czuję się ok, to gut. Także pięknie, po prostu pięknie.
naszczzescie to na pewo nie borelioza, wiec nie jest źle, moj did po meszkach mial 15 sto centymetrowe opuchnieteokręgi i mial na to masc cutivate-bardzo skuteczne to było, tylko chyba na recepte
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:36   #1880
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
sekcja zwłok
Nie ma tak dobrze mam 200 szt skanów do zamieszczenia na stronie www, pojedynczo i pal licho skany, komputer to zapisuje w tempie ślimaczym.....
Stary 2014-07-30, 16:03   #1881
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Maja - zmieszane różne rodzaje fasoli ugotowanej - biała , czerwona , małą , duża , jak się chce , plus ciecierzyca , i albo na ciepło ze skwarkami z boczku i ziółkami albo na zimno w ramach sałatki z tymiż lub innymiż ziółkami plus odrobina oliwi i octu winnego . Ja daję oregano , tymianek , bazylię i majeranek .
-zupa ze wszystkich jarzyn jakie do ręki wpadną z takimż mięskiem w kawałki , np. na kurczaku , plus przecier pomidorowy , albo botwina czy buraczki - taka śmieciówka
-nogi kurzęce duszone z jarzynami startymi na tarce , można też pulpety w tym udusić albo jakieś zraziki jak się ma (przeważnie się nie ma )
i można by tego nogi pokroić na kawałki przez duszeniem, wtedy zrobi się w 10 minut. Albo dac tańsze skrzydełka na przykład
Fasoli nigdy nie gotowałam, znięchęca mnie to moczenie i długie gotowanie wolę z puszki
Stary 2014-07-30, 16:17   #1882
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Boję sie zapytać co to

Cytat:

Jeszcze mam ochote na makaron ze smazonym szpinakiem z cebulką i czosnkiem. W przepisie jest jeszcze troche fety do tego

A i jeszcze kiedyś robiłam dobra zupe meksykańską: podsmazyc mielone mięcho z cebulą, zalać bulionem, dowalić papryki, ziół prowansalskich i majeranku (uwielbiam), kukurydzę i czerwoną fasolkę z puchy

jeszcze mam tesco i kauflanda jakies 20min. od domu, będe w sieci sprawdzac promocje na bieżąco i latac tam, gdzie akurat super okazje, łażenie pieszo nie kosztuje, a zawsze mozna upolowac coś ekstra dla odmiany
Takoż czynimy my - w zasadzie u nas to norma. Szczęście mamy, że lokalnie u nas tanio, już za miedzą duuużo drożej. A nieszczęście, że tanie są też wypłaty, ale to już norma w gospodarce także nie marudzę. Cieszę się, że mam lokal sklepy gdzie mam duuużo taniej niż w Biedrze i Lidlu. Do Lidla chodzę na fansy szmansy kuchnie świata i jakieś rarytasy, od święta. No i na przecenione warzywa i mięsa.

Cytat:
przy zyrteku też można spożywać jeżeli zyrtek nie zamula . A jeżeli zamula to rzeczywiście lepiej aleric . Ja po 1 zyrteku śpię dwa dni
Współczuję umordowania z odkurzaczem, my póki co odpukać, kupujemy an targu zamienniki i jakoś idzie.

Też śpię 2 dni

Cytat:
1 Mam też taką nadzieję bo zawsze w lato łaziłam na sztywnych nogach i ze zdrętwiałymi policzkami a teraz jestem wyluzowana jak kaczka przed pieczeniem

Zapomniałam chyba napisać poprzednio, że kurcze tak mi przykro czytać, współczuwam takich przeżyć, właśnie mordowania się, wieloletniego zmagania z brakiem diagnozy, przykrymi akcjami . Sama kilka razy zaliczałam różne zejścia, o nieznanym podłożu, i jak słyszę pogotowie, kroplówka, to mi słabo na samo wspomnienie. Trauma nie życie

Jednak cenię to że opisujesz, że się tym dzielisz, bo kurcze na czyimś nieszczęśliwym doświadczeniu można dojść do różnych wniosków, coś zauważać, czegoś może uniknąć, to może być cenne dla niejednej osoby. Niby nie sposób zapamiętać wszystkiego, ale jakieś wnioski, lekcje z tego zawsze idą.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
naszczzescie to na pewo nie borelioza, wiec nie jest źle, moj did po meszkach mial 15 sto centymetrowe opuchnieteokręgi i mial na to masc cutivate-bardzo skuteczne to było, tylko chyba na recepte
oooo, dzięks, no oby żadna borelka, chyba Gzy nei roznoszą jej jeszcze

Cytat:
Nie ma tak dobrze mam 200 szt skanów do zamieszczenia na stronie www, pojedynczo i pal licho skany, komputer to zapisuje w tempie ślimaczym.....
Niby wymarzona rabota dla mię ale wiem jak to jest kiedy akurat nie ma weny.
Stary 2014-07-30, 16:33   #1883
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Takoż czynimy my - w zasadzie u nas to norma. Szczęście mamy, że lokalnie u nas tanio, już za miedzą duuużo drożej. A nieszczęście, że tanie są też wypłaty, ale to już norma w gospodarce także nie marudzę. Cieszę się, że mam lokal sklepy gdzie mam duuużo taniej niż w Biedrze i Lidlu. Do Lidla chodzę na fansy szmansy kuchnie świata i jakieś rarytasy, od święta. No i na przecenione warzywa i mięsa.
u mnie brak taniochy, oprócz marketów znalazłam tylko jakies drogie delikatesy
I jeszcze płatki owsiane sobie kupię i będe wcinać na śniadanie z mlekiem na zmianę z kanapkami z chleba żytniego

I jestem dzisiaj bardzo ogarnięta:
skoczyłam w południe do domu, bo zapomniałam telefonu. Patrze, a tu nieodebrane połączenie z warszawskiego numeru. Kurcze, kto to może być wpisuję w gogle i wyskoczył mi... mój sklep.
No tak - przeciez rano dzwoniłam na swoją komórkę, zeby sprawdzić, czy lezy gdzies w sklepie

tak to jest, jak o 3 w nocy dzwoni chłop i gada pól godziny o pracy, bo ma problem i potrzebuje rady, bo nie może zasnąc

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-07-30 o 16:36
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 16:58   #1884
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
I grunt, że starych nade mną nie ma, ooo jak cudownie. Ja już do nich na stałe nie wrócę nigdy
Poczułaś jak smakuje życie na wolności
Głęboko wierzę, że sama (w sensie: bez rodzicieli nad głową) odbijesz się i rozkwitniesz

Cytat:
a weeź, jakie w lidlu sa dobre czekolady i jakie smaki: mleczna z migdałami w karmelu, gorzka z imbirem...

Cytat:
1.jest i tani i dobry , i sobno są minerały w tej samej serii , też tanie i dobre no i vitapil na włosy na zmianę ze skrzypem szamię
Zapisuję

Cytat:
3. Dzięęęęki - ale teraz mi głupio aż, że z igły widły zrobiłam - niemniej mam nauczkę na nast raz, i może nie spanikuję
Lepiej tak niż zlekceważyć coś poważnego i obudzic się z ręką w nocniku

Cytat:
Na szczęście jutro już powinna być jałmuzna.....
Ufff... Dobrze, że już jutro

Cytat:
Odetchniesz

Cytat:
A poza tym służy zdrowiu i urodzie

Cytat:

Cudne! Pozwolisz, że ukradnę?

Cytat:
i można by tego nogi pokroić na kawałki przez duszeniem, wtedy zrobi się w 10 minut. Albo dac tańsze skrzydełka na przykład
Fasoli nigdy nie gotowałam, znięchęca mnie to moczenie i długie gotowanie wolę z puszki
Zamiast fasoli możesz wziąć groch połówki (45-50 min gotowania), soczewicę zieloną (40-45 min) i czerwoną (20 min). Żadne z wymienionych nie potrzebuje namaczania, a suche strączki wychodzą taniej niż puszkowane.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 18:21   #1885
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Odetchniesz

A poza tym służy zdrowiu i urodzie

Cudne! Pozwolisz, że ukradnę?

Zamiast fasoli możesz wziąć groch połówki (45-50 min gotowania), soczewicę zieloną (40-45 min) i czerwoną (20 min). Żadne z wymienionych nie potrzebuje namaczania, a suche strączki wychodzą taniej niż puszkowane.

Mnie urzekło jeszcze i sobie pożyczyłam o Neski "miękka jak flanelka"

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Łeeeee mam stary Internet tylko do jutra a nowy jeszcze nadejszedł
Stary 2014-07-30, 19:32   #1886
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

chyba przydałby Ci się nowy

Cytat:
1.wygrała pani trzepaczkę do piany i balon tak się bowiem stało
2.u mnie się na razie chmurzy , obiecująco
edit - poszło bokiem , wrrrr
ad 1
ad 2 u mnie też już nie padało więcej
Cytat:
faktycznie kiepskie zajęcie
Cytat:

Łeeeee mam stary Internet tylko do jutra a nowy jeszcze nadejszedł
oł noł, trzymam żeby do jutra nadszedł

Wróciłam z aquaparku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:30   #1887
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Po naaamyyyysle yyyy paniczenia ciąg dalszy - mam wciąż białą obwódkę wokół tych czerwonych placków, czy biała obwódka oznacza zawsze borelkę czy tylko po kleszczu???? Pewnie to głupie pytanie ale na wszelki wolę się upewnić bo już poczułam blusa
Stary 2014-07-30, 20:32   #1888
Parabelka
Panaroja

Cytat:
3 Super a jaki temat pracy?
Fajnie moja koleżanka po fachu
2 Zyrtek dziwny jest mam po nim tak samo ja Ty natomiast moja ksześnica jest po nim poburzona

1.
2.bardzo miła i życzliwa osoba , a praca na temat obrazu rodziny w oczach studentów czy coś takiego . A Ty pedagog jesteś ?
3.całkiem sporo ludzi tak ma , znaczy dorosłych , didy lepiej to znoszą .
4.sam odkurzacz jest dobry i ciągnie jak diabli co jest najistotniejszą zaletą odkurzacza zwłaszcza tam gdzie dwa kothy , tylko oprzyrządowanie do doophy w sumie to się już do tego trochę przyzwyczaiłam , ino dziś te worki mnie wykończyły Śnieżka ma własny śliczny odkurzaczyk bezworkowy zelmer i nie używa go gdysz albowiem nie wciąga kocich kłaków wcale a ten wciągnie wszystko łącznie z człowiekiem
Cytat:
eee , to wolę skany , sama przyjemność w porównaniu z sekcją na sądówce w upalny letni dzień nieboszczyka znalezionego po tygodniu od zgonu

Cytat:
można z puszki użyć i z reguły tak robię a namoczyć można na noc i rano szybciutko się wtedy gotuje w tym co się moczyło . Jak jest niewyschnięta to się gotuje migusiem .
Cytat:
Współczuję umordowania z odkurzaczem, my póki co odpukać, kupujemy an targu zamienniki i jakoś idzie.

Też śpię 2 dni

oooo, dzięks, no oby żadna borelka, chyba Gzy nei roznoszą jej jeszcze
1. u mnię nie ma takiego targu
2.to aleric bierz
3.a tfutfu , wypluj i odpukaj , tego jeszcze brakowało żadna zaraza , tylko one same z siebie jadowite i tak robiom
Cytat:

chyba przydałby Ci się nowy

ad 2 u mnie też już nie padało więcej

Wróciłam z aquaparku
1.on sam jest bardzo dobry - paczaj wyżej - tylko osprzęt pada
2.u mnie popadały ogromniaste krople w pełnym słońcu jak deszcz brylantów przez jakieś trzy minuty i się skończyło na jutro wszyscy zapowiadają burze
3.zazdraszczam

wykańczam spódnicę , na szycie mi się zebrało

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-07-30, 20:34   #1889
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Po naaamyyyysle yyyy paniczenia ciąg dalszy - mam wciąż białą obwódkę wokół tych czerwonych placków, czy biała obwódka oznacza zawsze borelkę czy tylko po kleszczu???? Pewnie to głupie pytanie ale na wszelki wolę się upewnić bo już poczułam blusa
Borelkę oznacza czerwona obwódka i wyłącznie po kleszczu , gzy nie przenoszą nic oprócz swojego własnego jadu , a po gzach potrafi puchnąć i być kolorowo jak po meszkach , wszystko będzie dobrze dobry giez jak dziabnie w nogę to człowiek wygląda jakby w jednej nodze miał dwa kolana

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-07-30, 20:38   #1890
Redhaired Witch
Nindżopesz

Rejcz, jak masz stresa to zrób sobie badanie krwi na okoliczność boreliozy. W razie czego odadzą antybiotyk i będzie z głowy. Sama miałam.

Maja, super Znaczy z wolnością super, z koniecznością oszczędzania już niekoniecznie. Bosz, ja bym nie wyżyła ze swojej pensji przy moim obżarstwie...

Parabelko, rozwaliła mnie historia z odkurzaczem-czołgiem Ale mam podobnie, te rury się wiecznie odkształcają bo je trzasnę drzwiami od szafy albo coś w tym rodzaju, potem wszystko wypada, przekręca się, źle ciągnie i tak dalej. Marzy mi się malutki odkurzacz samochodowy, zainstalowała bym go sobie przy biodrze i nie wahała się użyć

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości