Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 17:04   #3541
Basjenia
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

do biedronki przyszly body 5pak 35zł jak was interesuje.

Dziewczyny mam do was bardzoooooooooo krepujące pytanie
czy w ciaży zauwazyłyscie jakas zmiane waszych narzadow kobiecych? wiecie ponizej pasa .... ja sie strasznie martwie bo jakos od 1,5 miecha jakby przy wejsciu do pochwy był guzek, albo spuchniete, dziwnie to wyglada, ale nie boli i w dotyku miękkie. Mam wraznie ze was nie brzydze wybaczcie, ale nie mam sie kogo proadzic niby wizyty u gina mialam i nic nie mowil a ja mu tez nic nie mowilam, ale sie martwie. Tak mysle czy mzoe bardziej ukrwiona nie jestem w tym miejscu w ciazy po prostu chodzi o to ze są asymetryczne ;( prawa większa i wlansie jakby spuchnieta na dole i jakis guzek. Jest to mega krepujace ale mam nadzieje ze jakos pomozecie
ooo to lece do biedry.u mnie mały ten dział tekstylny ale może coś trafie...

a może to włos który wrasta?ja mam z tym duży problem od początku ciąży. a czerwone, gorące, twarde?bo jak nie ma stanu zapalnego to może ci się ukrwienie poprzestawiało i taka twoja uroda? lepiej zgłosić lekarzowi jeśli się utrzyma
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:12   #3542
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam do was bardzoooooooooo krepujące pytanie
czy w ciaży zauwazyłyscie jakas zmiane waszych narzadow kobiecych? wiecie ponizej pasa .... ja sie strasznie martwie bo jakos od 1,5 miecha jakby przy wejsciu do pochwy był guzek, albo spuchniete, dziwnie to wyglada, ale nie boli i w dotyku miękkie. Mam wraznie ze was nie brzydze wybaczcie, ale nie mam sie kogo proadzic niby wizyty u gina mialam i nic nie mowil a ja mu tez nic nie mowilam, ale sie martwie. Tak mysle czy mzoe bardziej ukrwiona nie jestem w tym miejscu w ciazy po prostu chodzi o to ze są asymetryczne ;( prawa większa i wlansie jakby spuchnieta na dole i jakis guzek. Jest to mega krepujace ale mam nadzieje ze jakos pomozecie
A to takie fioletowo- niebieskie jest ? Bo wiesz to może być właśnie żylak. Ja miałam w drugiej ciąży na lewej wardze sromowej i teraz znowu mam w tym samym miejscu, w dodatku dużo szybciej się pokazało. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam. Dostałam od poprzedniej gin wtedy cyclo3fort, ale i tak nic to nie zmieniło. Nie bolało mnie to i nie krwawiło, po prostu sobie było... Ponoć ( jeśli to żylak) to pojawia się przez ucisk na żyły, bo w tych miejscach mamy zakończenie niektórych. Zniknęło mi zaraz po porodzie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:15   #3543
sasia25
Rozeznanie

A te ubranka w biedronce, to są chyba od rozmiaru 72 albo 76?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:25   #3544
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Melduję się, żeby nie było, że zniknęłam czytam codziennie ale przez te upały nie chce mi się pisać. Poza tym kołowrotek w pracy bo to moje ostatnie 2dni ale się cieszę! mniej się cieszę tym, że od poniedziałku zaczynamy remont i muszę przygotować dom do niego... wszystko popakować, powynosić, załamka...
Inka - piękny brzuchol
Basiejna - cieszę się, że moje czary podziałały i dostałaś prezencik
Alekaz - rozumiem Cię, ja z kolei od 9lat bez Taty. Bardzo mi go brakuje i zawsze mówię mojemu mężowi, że bardzo by się polubili bo są tacy do siebie w wielu względach podobni!
Wszystkim dziewczynom, które były na wizytach - gratulacje
Ja czuję jakiś wewnętrzny niepokój, myślę, że dopiero po połówkowym (w czwartek za tydzień) jak dowiem się, że wszystko ok - uspokoję się zupełnie.
Maluch kopie niesamowicie, a dziś dop. 18t3dni! Teraz właśnie kopie, pewnie macha ciotkom na wizażu
Ja mam 18t5d i aż tak nie czuje. Do piątku to ja chyba zwariuje. W ogóle to czuję niepokój od jakiegoś czasu. Chociaż zastanawiam się czy takie odczucie zmiana pogody nie jest spowodowane bo coś zachmurzylo się i wiatr się zerwał no i kawę wypiłam

Remontu współczuję bo ja jestem ciągle w jego trakcie i końca nie widać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:33   #3545
Roksape
Zadomowienie

Któraś szuka wózka Bebetto http://olx.pl/oferta/wozek-3-w-1-beb...8-ID6fW8z.html na fejsie jest grupa ze sprzedażą rzeczy po dzieciach i mi wyskoczyło
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:38   #3546
Basjenia
Zadomowienie

też się powoli szykuje do wizyty....wcześniej jeszcze do sklepu stanikowego bo Pani dzwoniła że przyszedł model w moim rozmiarze chociaż nie wiem czy jest sens kupować drugi w tym samym skoro co 2miesiące idę "do góry"....
zaczęłam robić listę wyprawkową... i ciskam się na TŻa bo zamiast się zaangażować to ogląda głupoty na yt...jak się wkurzę to sama będę kupować. jemu to chyba nie sprawia takiej przyjemności.... no i typowo po męsku-ma czas...ehh
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:51   #3547
sasia25
Rozeznanie

Basjenia mój TZ też się nie angażuje. Daje mi wolną rękę, mam kupować co potrzebuje. Nawet mi się to podoba, w końcu ja wiem lepiej a on tylko przytakuje jak mu coś pokaze w necie albo w sklepie i mówi nie więcej niż "no fajne, kup ". Jedynie wózek chce wybrać wspólnie.
Stary 2014-07-30, 18:32   #3548
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Muszę zrobić glukozę. Czy krew pobiera się dwa razy? Przed i po wypiciu tego napoju?
Maczuma - ja nawet będę kłuta 3 razy - przed na czczo, po 1 godz od wypicia i po 2 godz.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Gdańsk jest piękny! byliśmy w dzień wyjazdu, i piękne miasto.
Ludzi dużo. Władysławowo mnie rozczarowało. Tłumy i to ogromne, nie za tanio, no i taki syf na plaży że szkoda gadać :/ musieliśmy pilnować dzieciaków bo normalnie kapsle w piasku, pet na pecie. o innych rzeczach nie wspomnę. jednak Łeba ładniejsza, sprawdzona i mimo że większa, więcej ludzi to jednak jakoś tam przyjemniej.

właśnie gotuję barszczyk czerwony z ziemniakami na obiad. matko, nawet nie wiecie jak mam dość żarcia w knajpach :/ na drugie naleśniki. A co u Was? naróbcie mi smaka na coś pysznego
Karo - Łeba jeździłam tam z rodzicami i braćmi na wakacje jak byliśmy młodsi tak mi się dobrze kojarzy
Wczoraj miałam gazpacho czyli chłodnik z pomidorów.

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
widziałam w rosmanie w promo ten płyn do kapieli oilatum baby z jakimś gratisem już nie apmiętam ale dość spory zestaw wychodził za chyba 35zł...z tego co widzę to wyjątkowo dobra oferta.... ale pamiętam że któraś z was mówiła że te emolienty wcale nie są takie dobre...
Basjenia - to zależy od dziecka, mój syn miał mnóstwo różnych wyprysków po porodzie - pokrzywkę, trądzik niemowlęcy i dużo potówek (to akurat kwestia naszego klimatu w mieszkaniu ) i my kąpaliśmy w oilatum na zmianę z szarym mydłem. Jak dziecko ma problemy skórne to warto używać, jak nie to bez sensu. Nawet oliwki używaliśmy z Emolium (też mają te emolienty) bo po zwykłej innych firm wszystko się pogarszało. Co prawda pewno wszystkie zapomną do porodu ale zamiast Oilatum Baby można przejść na Oillan Baby - te produkty są zwykle tańsze (porównuję ceny regularne). A słyszałam, że działają podobnie.

Justyssia - skoro nic Cię nie boli i nic się nie dzieje to może tylko coś z ukrwieniem. Podpytaj lekarza na wizycie. Ja kiedyś miałam taką gulkę (oczywiście wmawiałam sobie najgorsze, nie czytaj netu) i sama się wchłonęła. Na wizycie gin powiedział mi co to było ale już nie pamiętam. Miałam się nie przejmować bo nie bolało i nie urosło tylko znikło. Ale nie byłam wtedy w ciąży.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 18:42   #3549
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

w kontekście przywilejów jest to oczywiście obowiązek - mi bardziej chodziło o to, że to w kobiety interesie jest właśnie jego złożenie jeśli chce z przywilejów korzystać - natomiast nie ma obowiązku takiego zaświadczenia składać jeśli nie ma np. na to ochoty to tak tylko dla jasności
chodziło nam o to samo ale inaczej to napisałyśmy

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
I mi najlepiej składem odpowiadają Bella Happy - ze sroki chyba wyczytałam. Chociaż dobre opinie były też na Huggisy, a te ostatnio słyszałam że są niedostępne w PL a ja je widziałam w tesco Jak będę teraz jakoś w tesco muszę się upewnić i dam znać.
Muszę koniecznie zajrzeć na tą stronę

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
na drugie naleśniki. A co u Was? naróbcie mi smaka na coś pysznego
Naleśniki jutro zrobię na obiad chyba że coś mi się odwidzi u mnie na obiad pierogi z jagodami a do tego koktajl z borówek i nektarynek.

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Jestem
ogolnie ponad godzine opoznienia bylo. Z mala ok zrobil jendak usg ale nie badal na samolocie. Morfologia ok jakies pojedyncze bakterie w moczu, mam teraz zrobic toxo igm anty hcv i kwas moczowy. Na glukoze dalej nie dostalam. Kolejna wizyta 28 sierpnia. Od ostatniej wizyty 9 lipca przytylam praiwe 3 kilo i mam juz na plusie prawie 9 masakra jakas.
Gratulacje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Niestety pracodawcy nie przestrzegają prawa pracy, wiem po sobie. Też pracuję 8 h przy komputerze.

Paulinkus zazdroszczę ruchów i gratuluję u mnie dalej cisza, zastanawiam się co jest ze mną nie tak ....

Co do ruchów to też się strasznie cieszę ale ja jestem lekko do przodu z terminem także masz jeszcze czas myślę, że jak już naprawdę będziesz pewna że to dziecko a nie Twoje wnętrzności to stwierdzisz że wcześniej też to czułaś ale nie myślałaś że to dziecko. Przynajmniej u mnie tak było.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
a on tylko przytakuje jak mu coś pokaze w necie albo w sklepie i mówi nie więcej niż "no fajne, kup ". Jedynie wózek chce wybrać wspólnie.
ja szukam a tż tylko potwierdza czy kupujemy czy nie. Taka moja wewnętrzna kontrola czy nie przeginam
Stary 2014-07-30, 18:47   #3550
alekaz1
Zakorzenienie

Wczoraj czy przedwczoraj w szczecinie w 35 tygodniu urodzily sie zdrowe trojaczki. I to w tym szpitalu co ja chce rodzic.
Stary 2014-07-30, 18:57   #3551
Paulinkus
Zadomowienie

Jakie butelki do karmienia dzieci polecacie? Te antykolkowe naprawdę pomagają?
Stary 2014-07-30, 19:05   #3552
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość

Co do ruchów to też się strasznie cieszę ale ja jestem lekko do przodu z terminem także masz jeszcze czas myślę, że jak już naprawdę będziesz pewna że to dziecko a nie Twoje wnętrzności to stwierdzisz że wcześniej też to czułaś ale nie myślałaś że to dziecko. Przynajmniej u mnie tak było.

ja szukam a tż tylko potwierdza czy kupujemy czy nie. Taka moja wewnętrzna kontrola czy nie przeginam
Cytat:
hehe no właśnie może to nie wnętrzności, tylko młody się rusza . Tylko ja mam termin na 16 grudnia - więc chyba jesteśmy w tym samym tygodniu? czy coś mi się miesza

A co do butelek, to moja siostra i inne znane mi mamy polecają te antykolkowe.

Edytowane przez doloresd
Czas edycji: 2014-07-30 o 19:06
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:21   #3553
Linea86
Raczkowanie

basjenia moj maz tez sie nie angazuje. Jak mu cos pokazuje to tylko mruknie "no moze byc" i tyle:P Jak marudze, ze moglby sie zaangazowac to mowi, ze i tak wybiore co bede chciala on tylko zatwierdzi - no i tu ma racje:P
Stary 2014-07-30, 19:23   #3554
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
hehe no właśnie może to nie wnętrzności, tylko młody się rusza . Tylko ja mam termin na 16 grudnia - więc chyba jesteśmy w tym samym tygodniu? czy coś mi się miesza

A co do butelek, to moja siostra i inne znane mi mamy polecają te antykolkowe.
Ja tak miałam czułam takie jakby ruchy w jelitach kiedy się człowiek naje to coś tam mu się rusza. Dopiero jak dziecko zaczęło się intensywniej ruszać zrozumiałam że to było ono teraz czuje takie uczucie plum jakby coś do wody wpadło ja mam termin na 24.12.

Jak polecają to warto się zaopatrzyć kurcze nie wiem co bym bez Was zrobiła dziewczyny. U mnie nikt nie ma małych dzieci i się na nich nie zna. Za to starsze pokolenie podchodzi do sprawy kiedyś tego czy tamtego nie było a i tak dzieci się chowały a ja uważam, że jak ma mi taka butelka pomóc w tym że dziecko nie będzie mi płakało z powodu kolek to czemu nie.
Stary 2014-07-30, 19:32   #3555
doloresd
Wtajemniczenie

Ja z kolei nie mogę narzekać, ludzi radzących nie zabraknie. Siostra ma dwójkę dzieci, brat dwójkę, siostra Tża jedno. A dzieci nie są na tyle duże, żeby zapomnieli jak się nimi zajmowali po urodzeniu
Ja praktycznie wyprawki nie kupuję, bo wszystko dostanę "w spadku". Jedynie o siebie muszę dbać .
Stary 2014-07-30, 19:33   #3556
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Jestem
ogolnie ponad godzine opoznienia bylo. Z mala ok zrobil jendak usg ale nie badal na samolocie. Morfologia ok jakies pojedyncze bakterie w moczu, mam teraz zrobic toxo igm anty hcv i kwas moczowy. Na glukoze dalej nie dostalam. Kolejna wizyta 28 sierpnia. Od ostatniej wizyty 9 lipca przytylam praiwe 3 kilo i mam juz na plusie prawie 9 masakra jakas.

super, że wszystko ok

Cytat:
chodziło nam o to samo ale inaczej to napisałyśmy

Cytat:
Naleśniki jutro zrobię na obiad chyba że coś mi się odwidzi u mnie na obiad pierogi z jagodami a do tego koktajl z borówek i nektarynek.
Mniami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:45   #3557
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja nawet będę kłuta 3 razy - przed na czczo, po 1 godz od wypicia i po 2 godz.

Co prawda pewno wszystkie zapomną do porodu ale zamiast Oilatum Baby można przejść na Oillan Baby - te produkty są zwykle tańsze (porównuję ceny regularne). A słyszałam, że działają podobnie.
Ja też mam trzypunktową krzywa cukrową - czyli na czczo, po 1h od wypicia glukozy i po 2h od wypicia. W poniedziałek lub wtorek się wybiorę do laboratorium.

A z tym Ollian Baby to też słyszałam, że właśnie tańsze ale równie dobre

Cytat:
Naleśniki jutro zrobię na obiad chyba że coś mi się odwidzi
Ale teraz mi narobiłaś ochoty na naleśniki na słodko chyba sobie też jutro zrobię, ale może z twarożkiem bo tak mało go jem..

Cytat:
Ja od razu mówiłam, że chcę koniecznie mieć Avent Natural antykolkowe. Ale właśnie ostatnio moja bratowa uświadomiła mnie, że po 1. dziecko długo może zostać na samym cycu, a po 2. nie ma co wydawać tyle pieniędzy (a one ok 35-39zł w smyku jak patrzyłam, w tesco podobnie) a nie wiadomo czy dziecko przyjmie butlę. Dlatego ja zamierzam zainwestować na początek jedynie w jedną szklaną butelkę Canpola. W razie co zawsze mogę skoczyć i dokupić

Cytat:
Ja z kolei nie mogę narzekać, ludzi radzących nie zabraknie. Siostra ma dwójkę dzieci, brat dwójkę, siostra Tża jedno. A dzieci nie są na tyle duże, żeby zapomnieli jak się nimi zajmowali po urodzeniu
Ja praktycznie wyprawki nie kupuję, bo wszystko dostanę "w spadku". Jedynie o siebie muszę dbać .
Zazdroszczę Ja pomału coś tam kompletuję, chociaż ciuchami to zostałam zawalona - to trzeba przyznać. Ale kompletuję jakieś tam drobne rzeczy póki co, a później wezmę się za większe
Stary 2014-07-30, 19:46   #3558
madziqqq
Rozeznanie

melduję się po wizycie z małym wszystko dobrze, ale utwierdziłam się w przekonaniu, żeby zacząć prywatnie chodzić, bo moja lekarka sama z siebie nic nie powiem przyjedzie tż to pojdziemy prywatnie zrobic polowkowe bo z dzisiejszego badania jestem niezadowolona, praktycznie nie dowiedzialam sie nic procz tego ze z malym ok. Wiem ze sie powinnam cieszyc z tego ale ja go nawet na monitorze nie widzialam bo ustawiony jest tylko dla lekarki
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:50   #3559
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny muszę się pochwalić, bo tak strasznie się cieszę. TŻ dostał kredyt na mieszkanie teraz musimy zacząć czegoś szukać, żeby jak najszybciej kupić. Mamy na to pół roku ze strony banku, ale wiadomo, nam się trochę "pali" jestem dumna z mojego TZ, że tak wszystko sam ogarnia i robi to dla nas
Stary 2014-07-30, 19:53   #3560
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę Ja pomału coś tam kompletuję, chociaż ciuchami to zostałam zawalona - to trzeba przyznać. Ale kompletuję jakieś tam drobne rzeczy póki co, a później wezmę się za większe
i tak pewnie coś wypadnie po drodze, niestety stety dziecko to ogromny wydatek .... ale i radość .

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie z małym wszystko dobrze, ale utwierdziłam się w przekonaniu, żeby zacząć prywatnie chodzić, bo moja lekarka sama z siebie nic nie powiem przyjedzie tż to pojdziemy prywatnie zrobic polowkowe bo z dzisiejszego badania jestem niezadowolona, praktycznie nie dowiedzialam sie nic procz tego ze z malym ok. Wiem ze sie powinnam cieszyc z tego ale ja go nawet na monitorze nie widzialam bo ustawiony jest tylko dla lekarki
hej - najważniejsze, że wszystko ok. Choć rozumiem twoje rozgoryczenie
Stary 2014-07-30, 20:14   #3561
Justyssia87
Rozeznanie

dzięki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie z ta moją..pochwą :P maż mowi ze sama sobie choroby wymyslam, eh faceci..
a tez sie nie angazuje w nic, fjanie wiedziec ze tez tak macie, oczywiscie cieszy sie i kocha nasze dziecko ale...ja bym chciala zeby go jak mnie jaraly te rzeczy dla dzieci i zeby ze mna wybierał, ale chyba za duzo chcemy dziewczyny :P
Oni naprawde sa z innej planety

Basjenia- te body co ja mialam w ręku to akurat do 86cm był a nie przegladałam czy przyszły mniejsze, moze tak

Mialam wam na cos odpisać i zapomnialam oczywiscie na co i sobie chyba nie przypomne eh.

Wklejam wam zdj co moj romantyczny informatyk dzis napisal dla mnie pod oknem :P i kazal wyjrzec ze niby dzieci cos pod oknem nam pisza ( pisia to ja)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pisia.jpg (98,7 KB, 35 załadowań)
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:21   #3562
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Ale teraz mi narobiłaś ochoty na naleśniki na słodko chyba sobie też jutro zrobię, ale może z twarożkiem bo tak mało go jem..

Ja od razu mówiłam, że chcę koniecznie mieć Avent Natural antykolkowe. Ale właśnie ostatnio moja bratowa uświadomiła mnie, że po 1. dziecko długo może zostać na samym cycu, a po 2. nie ma co wydawać tyle pieniędzy (a one ok 35-39zł w smyku jak patrzyłam, w tesco podobnie) a nie wiadomo czy dziecko przyjmie butlę. Dlatego ja zamierzam zainwestować na początek jedynie w jedną szklaną butelkę Canpola. W razie co zawsze mogę skoczyć i dokupić
U mnie będą właśnie z twarogiem na słodko

Patrzyłam na allegro i tam są w cenie ok 11-16 zł za sztukę. Kupię ze 2 na początek a potem dokupię jak coś. Zamierzam karmić ok. 6 miesięcy w trakcie których będę chodziła na zajęcia jak dobrze pójdzie. Może mnie wtedy nie być prawie cały dzień a dziecko jeść musi

Cytat:
Ja też zdecydowałam się na dodatkowe wizyty prywatnie żeby się nie musieć tak denerwować. Super że z dzieckiem wszystko w porządku

Cytat:
Dziewczyny muszę się pochwalić, bo tak strasznie się cieszę. TŻ dostał kredyt na mieszkanie teraz musimy zacząć czegoś szukać, żeby jak najszybciej kupić. Mamy na to pół roku ze strony banku, ale wiadomo, nam się trochę "pali" jestem dumna z mojego TZ, że tak wszystko sam ogarnia i robi to dla nas
Gratuluję my idziemy w piątek do banku załatwiać kredyt. Mieszkanie mamy już wybrane, podpisaną umowę przedwstępną także mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze. Co prawda wcześniej sprawdzaliśmy naszą zdolność kredytową ale wiadomo jak to bywa o ile można wiedzieć kupujecie w Polsce czy w Irlandii?

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-30 o 20:34
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:47   #3563
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dziwne... lekko lekceważące podejście. na połówkowe to bym wybrała się prywatnie, bo dobrze by lekarz wszystko sprawdził a nie "po łebkach".

Cytat:
dzięki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie z ta moją..pochwą :P maż mowi ze sama sobie choroby wymyslam, eh faceci..
a tez sie nie angazuje w nic, fjanie wiedziec ze tez tak macie, oczywiscie cieszy sie i kocha nasze dziecko ale...ja bym chciala zeby go jak mnie jaraly te rzeczy dla dzieci i zeby ze mna wybierał, ale chyba za duzo chcemy dziewczyny :P
Oni naprawde sa z innej planety

Basjenia- te body co ja mialam w ręku to akurat do 86cm był a nie przegladałam czy przyszły mniejsze, moze tak

Mialam wam na cos odpisać i zapomnialam oczywiscie na co i sobie chyba nie przypomne eh.

Wklejam wam zdj co moj romantyczny informatyk dzis napisal dla mnie pod oknem :P i kazal wyjrzec ze niby dzieci cos pod oknem nam pisza ( pisia to ja)
hihi ach Ci mężczyźni

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:50   #3564
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
No to gratulacje przeogromne! Teraz tylko wybrać coś ciekawego i urządzać Tylko wybierajcie na spokojnie, bo wiem, że jak czas goni to się bierze co popadnie, ale z mieszkaniem to jednak lepiej 3 osoby niech ocenią i doradzą, co by po kilku latach niewypałem się nie okazało

Cytat:
i tak pewnie coś wypadnie po drodze, niestety stety dziecko to ogromny wydatek .... ale i radość .
Dokładnie tak

Cytat:
U mnie będą właśnie z twarogiem na słodko

Patrzyłam na allegro i tam są w cenie ok 11-16 zł za sztukę. Kupię ze 2 na początek a potem dokupię jak coś. Zamierzam karmić ok. 6 miesięcy w trakcie których będę chodziła na zajęcia jak dobrze pójdzie. Może mnie wtedy nie być prawie cały dzień a dziecko jeść musi

Gratuluję my idziemy w piątek do banku załatwiać kredyt. Mieszkanie mamy już wybrane, podpisaną umowę przedwstępną także mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze. Co prawda wcześniej sprawdzaliśmy naszą zdolność kredytową ale wiadomo jak to bywa o ile można wiedzieć kupujecie w Polsce czy w Irlandii?
To chyba między wierszami zapisałaś kodem że z twarogiem bo od razu jak przeczytałam na słodko to w głowie twarożek, a jego fanką nie jestem Na słodko to raczej z dżemem zazwyczaj jem, a tu na serek mnie naszło

Co do butelki - to faktycznie, jeśli wiesz, że nie będzie Cię przy dziecku, gdy będziesz na zajęciach i dziecko na 100% będzie musiało z butli jeść to też bym od razu zainwestowała w lepszą i wtedy to na pewno już w avent natural Ale póki co ja wezmę jedną małą szklaną Canpola jak pisałam wcześniej, a w razie co dokupię na biegu

I za Ciebie trzymam kciuki, żeby z kredytem się powiodło Jednak co na swoim to na swoim. Nawet gdyby miała być to kawalerka to uważam, że jest o wiele bardziej lepsza niż mieszkanie kątem u kogoś
Stary 2014-07-30, 20:51   #3565
sofia_the_first
Raczkowanie

Justysiahaha, pisia super) takie małe gesty a cieszą najbardziej, co?
Przynajmniej ja takie wolę od prezentów

A tak w ogóle byłam dziś na zakupach, nakupowałam małej trochę bodziaków, półśpiochw, czapeczek...
okazało się że wszystkie ciuchy które miałam po starszej córce, ostatnia dziewczyna oddała do caritasu;]
a ta same mother&care, zara, h&m...no cóż, liczyłam że je dostanę znowu, ale może rzeczywiście były takie zniszczone
także muszę wszystko kupować od nowa... no ale nie narzekam, przynajmniej taką przyjemność będę miała...
chciałabym trochę czerwonych ciuszków, np. śpiochy, pajace, bodziaki... pięknie dziecko wygląda w czerwonym rożku i czapeczce widziałam w TK maxie kombinezon puchowy Juicy cuture za 360 zł rozmiar 56 co prawda jest pięęęęęęęekny, czarny w białe kropeczki z "futrzanym" kapturkiem, najlepsze że ma taki fajny suwak na pupie żeby sprawdzić co tam się zdarzyło dziecku ale stwiedziłam że cena mocno przesadzona, co myślicie?

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:54   #3566
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Kupujemy w Irlandii w Polsce TZ kupił rok temu i pewnie gdyby wiedział, że będzie dzidzia, to zostawiłby tę kase, żeby tu mieć więcej wkładu własnego...no, ale nie wiedzieliśmy, że tak szybko się uda ją zrobić a teraz żal sprzedawać, bo jest po generalnym remoncie i je wynajeliśmy (w sumie po to zostało kupione).
Mam nadzieję, że uda nam się szybko znaleźć coś fajnego i że w listopadzie będziemy na swoim chce już kupować te białe mebelki
Trzymam kciuki, żeby Wam się udało bez żadnych przeszkód
Stary 2014-07-30, 21:03   #3567
alekaz1
Zakorzenienie

Sasia gratki kredytu

wzielam sie za sprzatanie kuchni bo sie chlodniej zrobilo zaraz pokojik ogarne troche to na jutro bedzie mniej do szorowania.
Stary 2014-07-30, 21:09   #3568
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
To chyba między wierszami zapisałaś kodem że z twarogiem bo od razu jak przeczytałam na słodko to w głowie twarożek, a jego fanką nie jestem Na słodko to raczej z dżemem zazwyczaj jem, a tu na serek mnie naszło

Co do butelki - to faktycznie, jeśli wiesz, że nie będzie Cię przy dziecku, gdy będziesz na zajęciach i dziecko na 100% będzie musiało z butli jeść to też bym od razu zainwestowała w lepszą i wtedy to na pewno już w avent natural Ale póki co ja wezmę jedną małą szklaną Canpola jak pisałam wcześniej, a w razie co dokupię na biegu

I za Ciebie trzymam kciuki, żeby z kredytem się powiodło Jednak co na swoim to na swoim. Nawet gdyby miała być to kawalerka to uważam, że jest o wiele bardziej lepsza niż mieszkanie kątem u kogoś
Dokładnie teraz mamy jeden pokój i dla naszej dwójki jest już ciasno a co dopiero z dzieckiem

Cytat:
Kupujemy w Irlandii w Polsce TZ kupił rok temu i pewnie gdyby wiedział, że będzie dzidzia, to zostawiłby tę kase, żeby tu mieć więcej wkładu własnego...no, ale nie wiedzieliśmy, że tak szybko się uda ją zrobić a teraz żal sprzedawać, bo jest po generalnym remoncie i je wynajeliśmy (w sumie po to zostało kupione).
Mam nadzieję, że uda nam się szybko znaleźć coś fajnego i że w listopadzie będziemy na swoim chce już kupować te białe mebelki
Trzymam kciuki, żeby Wam się udało bez żadnych przeszkód
Życzę owocnych poszukiwań my zdecydowaliśmy się na 3 pokojowe bo to różnie bywa już teraz jest nas troje oby tylko ten kredyt dali co do mebli to też czekam na przeprowadzkę. Wystarczy że przewijak półkę taki z Ikei trzymamy w kartonie pod naszym łóżkiem. Nawet go nie rozpakowywaliśmy żeby nie mieć potem problemów z jego złożeniem

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-30 o 21:11
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 21:23   #3569
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
Justysiahaha, pisia super) takie małe gesty a cieszą najbardziej, co?
Przynajmniej ja takie wolę od prezentów

A tak w ogóle byłam dziś na zakupach, nakupowałam małej trochę bodziaków, półśpiochw, czapeczek...
okazało się że wszystkie ciuchy które miałam po starszej córce, ostatnia dziewczyna oddała do caritasu;]
a ta same mother&care, zara, h&m...no cóż, liczyłam że je dostanę znowu, ale może rzeczywiście były takie zniszczone
także muszę wszystko kupować od nowa... no ale nie narzekam, przynajmniej taką przyjemność będę miała...
chciałabym trochę czerwonych ciuszków, np. śpiochy, pajace, bodziaki... pięknie dziecko wygląda w czerwonym rożku i czapeczce widziałam w TK maxie kombinezon puchowy Juicy cuture za 360 zł rozmiar 56 co prawda jest pięęęęęęęekny, czarny w białe kropeczki z "futrzanym" kapturkiem, najlepsze że ma taki fajny suwak na pupie żeby sprawdzić co tam się zdarzyło dziecku ale stwiedziłam że cena mocno przesadzona, co myślicie?
360zł to sporo, chociaż ja chyba zdecyduję się na dres Juicy, ale to jak mała trochę podrośnie, a widziałam za ok 35 euro w tk maxx
a 56 będzie za chwilę za mały więc nie ma sensu takiego małego, tak mi się wydaje. Ja kombinezon będę kupować nie mniejszy niż 62

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Hasiap, Paulinkus, postaramy się nie wdepnąc w żadne g... ale pospieszyc sie musimy, bo wizja płacenia tys euro+opłaty za wynajem mieszkania nie jest pocieszająca, a nie chcemy mieć już lokatorów.
Co co wielkości, to my chcielibyśmy 2 sypialnie, kuchnia z salonem, bo kwota którą możemy przeznaczyć na mieszkanie nie jest wystarczająca na 3 pokoje. No i my też nie planujemy tam siedzieć całe życie więc takie małe nam wystarczy na kilka lat
Stary 2014-07-30, 21:24   #3570
Linea86
Raczkowanie

sasia gratulacje!!
sofia jak dla mnie 360 zl to troche duzo, a ile w nim pochodzi? 2 tygodnie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości