|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
a może to włos który wrasta?ja mam z tym duży problem od początku ciąży. a czerwone, gorące, twarde?bo jak nie ma stanu zapalnego to może ci się ukrwienie poprzestawiało i taka twoja uroda? lepiej zgłosić lekarzowi jeśli się utrzyma |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
A te ubranka w biedronce, to są chyba od rozmiaru 72 albo 76?
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Remontu współczuję bo ja jestem ciągle w jego trakcie i końca nie widać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
Któraś szuka wózka Bebetto http://olx.pl/oferta/wozek-3-w-1-beb...8-ID6fW8z.html na fejsie jest grupa ze sprzedażą rzeczy po dzieciach i mi wyskoczyło
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
też się powoli szykuje do wizyty....wcześniej jeszcze do sklepu stanikowego bo Pani dzwoniła że przyszedł model w moim rozmiarze chociaż nie wiem czy jest sens kupować drugi w tym samym skoro co 2miesiące idę "do góry"....
zaczęłam robić listę wyprawkową... i ciskam się na TŻa bo zamiast się zaangażować to ogląda głupoty na yt...jak się wkurzę to sama będę kupować. jemu to chyba nie sprawia takiej przyjemności.... no i typowo po męsku-ma czas...ehh |
|
|
|
#3547 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia mój TZ też się nie angażuje. Daje mi wolną rękę, mam kupować co potrzebuje. Nawet mi się to podoba, w końcu ja wiem lepiej
a on tylko przytakuje jak mu coś pokaze w necie albo w sklepie i mówi nie więcej niż "no fajne, kup |
|
|
|
#3548 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jeździłam tam z rodzicami i braćmi na wakacje jak byliśmy młodsi tak mi się dobrze kojarzy Wczoraj miałam gazpacho czyli chłodnik z pomidorów. Cytat:
) i my kąpaliśmy w oilatum na zmianę z szarym mydłem. Jak dziecko ma problemy skórne to warto używać, jak nie to bez sensu. Nawet oliwki używaliśmy z Emolium (też mają te emolienty) bo po zwykłej innych firm wszystko się pogarszało. Co prawda pewno wszystkie zapomną do porodu ale zamiast Oilatum Baby można przejść na Oillan Baby - te produkty są zwykle tańsze (porównuję ceny regularne). A słyszałam, że działają podobnie.Justyssia - skoro nic Cię nie boli i nic się nie dzieje to może tylko coś z ukrwieniem. Podpytaj lekarza na wizycie. Ja kiedyś miałam taką gulkę (oczywiście wmawiałam sobie najgorsze, nie czytaj netu) i sama się wchłonęła. Na wizycie gin powiedział mi co to było ale już nie pamiętam. Miałam się nie przejmować bo nie bolało i nie urosło tylko znikło. Ale nie byłam wtedy w ciąży. |
|||
|
|
|
#3549 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naleśniki jutro zrobię na obiad chyba że coś mi się odwidzi u mnie na obiad pierogi z jagodami a do tego koktajl z borówek i nektarynek.Cytat:
![]() Cytat:
Co do ruchów to też się strasznie cieszę ale ja jestem lekko do przodu z terminem także masz jeszcze czas myślę, że jak już naprawdę będziesz pewna że to dziecko a nie Twoje wnętrzności to stwierdzisz że wcześniej też to czułaś ale nie myślałaś że to dziecko. Przynajmniej u mnie tak było.Cytat:
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj czy przedwczoraj w szczecinie w 35 tygodniu urodzily sie zdrowe trojaczki. I to w tym szpitalu co ja chce rodzic.
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Jakie butelki do karmienia dzieci polecacie? Te antykolkowe naprawdę pomagają?
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Tylko ja mam termin na 16 grudnia - więc chyba jesteśmy w tym samym tygodniu? czy coś mi się miesza![]() A co do butelek, to moja siostra i inne znane mi mamy polecają te antykolkowe. Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-07-30 o 19:06 |
||
|
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
basjenia moj maz tez sie nie angazuje. Jak mu cos pokazuje to tylko mruknie "no moze byc" i tyle:P Jak marudze, ze moglby sie zaangazowac to mowi, ze i tak wybiore co bede chciala on tylko zatwierdzi - no i tu ma racje:P
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz czuje takie uczucie plum jakby coś do wody wpadło ja mam termin na 24.12.Jak polecają to warto się zaopatrzyć kurcze nie wiem co bym bez Was zrobiła dziewczyny. U mnie nikt nie ma małych dzieci i się na nich nie zna. Za to starsze pokolenie podchodzi do sprawy kiedyś tego czy tamtego nie było a i tak dzieci się chowały a ja uważam, że jak ma mi taka butelka pomóc w tym że dziecko nie będzie mi płakało z powodu kolek to czemu nie.
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei nie mogę narzekać, ludzi radzących nie zabraknie. Siostra ma dwójkę dzieci, brat dwójkę, siostra Tża jedno. A dzieci nie są na tyle duże, żeby zapomnieli jak się nimi zajmowali po urodzeniu
![]() Ja praktycznie wyprawki nie kupuję, bo wszystko dostanę "w spadku". Jedynie o siebie muszę dbać .
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3557 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym Ollian Baby to też słyszałam, że właśnie tańsze ale równie dobre Ale teraz mi narobiłaś ochoty na naleśniki na słodko chyba sobie też jutro zrobię, ale może z twarożkiem bo tak mało go jem..Cytat:
![]() Cytat:
Ja pomału coś tam kompletuję, chociaż ciuchami to zostałam zawalona - to trzeba przyznać. Ale kompletuję jakieś tam drobne rzeczy póki co, a później wezmę się za większe
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
melduję się po wizycie
z małym wszystko dobrze, ale utwierdziłam się w przekonaniu, żeby zacząć prywatnie chodzić, bo moja lekarka sama z siebie nic nie powiem przyjedzie tż to pojdziemy prywatnie zrobic polowkowe bo z dzisiejszego badania jestem niezadowolona, praktycznie nie dowiedzialam sie nic procz tego ze z malym ok. Wiem ze sie powinnam cieszyc z tego ale ja go nawet na monitorze nie widzialam bo ustawiony jest tylko dla lekarki |
|
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić, bo tak strasznie się cieszę. TŻ dostał kredyt na mieszkanie
jestem dumna z mojego TZ, że tak wszystko sam ogarnia i robi to dla nas |
|
|
|
#3560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
|
||
|
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie z ta moją..pochwą
a tez sie nie angazuje w nic, fjanie wiedziec ze tez tak macie, oczywiscie cieszy sie i kocha nasze dziecko ale...ja bym chciala zeby go jak mnie jaraly te rzeczy dla dzieci i zeby ze mna wybierał, ale chyba za duzo chcemy dziewczyny :P Oni naprawde sa z innej planety Basjenia- te body co ja mialam w ręku to akurat do 86cm był a nie przegladałam czy przyszły mniejsze, moze tak ![]() Mialam wam na cos odpisać i zapomnialam oczywiscie na co Wklejam wam zdj co moj romantyczny informatyk dzis napisal dla mnie pod oknem :P i kazal wyjrzec ze niby dzieci cos pod oknem nam pisza ( pisia to ja)
|
|
|
|
#3562 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patrzyłam na allegro i tam są w cenie ok 11-16 zł za sztukę. Kupię ze 2 na początek a potem dokupię jak coś. Zamierzam karmić ok. 6 miesięcy w trakcie których będę chodziła na zajęcia jak dobrze pójdzie. Może mnie wtedy nie być prawie cały dzień a dziecko jeść musi ![]() Cytat:
Cytat:
my idziemy w piątek do banku załatwiać kredyt. Mieszkanie mamy już wybrane, podpisaną umowę przedwstępną także mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze. Co prawda wcześniej sprawdzaliśmy naszą zdolność kredytową ale wiadomo jak to bywa o ile można wiedzieć kupujecie w Polsce czy w Irlandii?
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-30 o 20:34 |
|||
|
|
|
#3563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3564 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko wybierajcie na spokojnie, bo wiem, że jak czas goni to się bierze co popadnie, ale z mieszkaniem to jednak lepiej 3 osoby niech ocenią i doradzą, co by po kilku latach niewypałem się nie okazało ![]() Cytat:
Cytat:
Na słodko to raczej z dżemem zazwyczaj jem, a tu na serek mnie naszło ![]() Co do butelki - to faktycznie, jeśli wiesz, że nie będzie Cię przy dziecku, gdy będziesz na zajęciach i dziecko na 100% będzie musiało z butli jeść to też bym od razu zainwestowała w lepszą i wtedy to na pewno już w avent natural Ale póki co ja wezmę jedną małą szklaną Canpola jak pisałam wcześniej, a w razie co dokupię na biegu ![]() I za Ciebie trzymam kciuki, żeby z kredytem się powiodło Jednak co na swoim to na swoim. Nawet gdyby miała być to kawalerka to uważam, że jest o wiele bardziej lepsza niż mieszkanie kątem u kogoś
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Justysiahaha, pisia super
) takie małe gesty a cieszą najbardziej, co?![]() Przynajmniej ja takie wolę od prezentów ![]() A tak w ogóle byłam dziś na zakupach, nakupowałam małej trochę bodziaków, półśpiochw, czapeczek... okazało się że wszystkie ciuchy które miałam po starszej córce, ostatnia dziewczyna oddała do caritasu;] a ta same mother&care, zara, h&m...no cóż, liczyłam że je dostanę znowu, ale może rzeczywiście były takie zniszczone ![]() także muszę wszystko kupować od nowa... no ale nie narzekam, przynajmniej taką przyjemność będę miała... chciałabym trochę czerwonych ciuszków, np. śpiochy, pajace, bodziaki... pięknie dziecko wygląda w czerwonym rożku i czapeczce co prawda jest pięęęęęęęekny, czarny w białe kropeczki z "futrzanym" kapturkiem, najlepsze że ma taki fajny suwak na pupie żeby sprawdzić co tam się zdarzyło dziecku ale stwiedziłam że cena mocno przesadzona, co myślicie?
|
#3566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w Polsce TZ kupił rok temu i pewnie gdyby wiedział, że będzie dzidzia, to zostawiłby tę kase, żeby tu mieć więcej wkładu własnego...no, ale nie wiedzieliśmy, że tak szybko się uda ją zrobić a teraz żal sprzedawać, bo jest po generalnym remoncie i je wynajeliśmy (w sumie po to zostało kupione). Mam nadzieję, że uda nam się szybko znaleźć coś fajnego i że w listopadzie będziemy na swoim chce już kupować te białe mebelki Trzymam kciuki, żeby Wam się udało bez żadnych przeszkód
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia gratki kredytu
![]() wzielam sie za sprzatanie kuchni bo sie chlodniej zrobilo zaraz pokojik ogarne troche to na jutro bedzie mniej do szorowania.
|
|
#3568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my zdecydowaliśmy się na 3 pokojowe bo to różnie bywa już teraz jest nas troje oby tylko ten kredyt dali co do mebli to też czekam na przeprowadzkę. Wystarczy że przewijak półkę taki z Ikei trzymamy w kartonie pod naszym łóżkiem. Nawet go nie rozpakowywaliśmy żeby nie mieć potem problemów z jego złożeniem
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-30 o 21:11 |
||
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a 56 będzie za chwilę za mały więc nie ma sensu takiego małego, tak mi się wydaje. Ja kombinezon będę kupować nie mniejszy niż 62 ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Hasiap, Paulinkus, postaramy się nie wdepnąc w żadne g... ale pospieszyc sie musimy, bo wizja płacenia tys euro+opłaty za wynajem mieszkania nie jest pocieszająca, a nie chcemy mieć już lokatorów.Co co wielkości, to my chcielibyśmy 2 sypialnie, kuchnia z salonem, bo kwota którą możemy przeznaczyć na mieszkanie nie jest wystarczająca na 3 pokoje. No i my też nie planujemy tam siedzieć całe życie więc takie małe nam wystarczy na kilka lat
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

.... ja sie strasznie martwie bo jakos od 1,5 miecha jakby przy wejsciu do pochwy był guzek, albo spuchniete, dziwnie to wyglada, ale nie boli i w dotyku miękkie. Mam wraznie ze was nie brzydze wybaczcie, ale nie mam sie kogo proadzic 
czytam codziennie ale przez te upały nie chce mi się pisać. Poza tym kołowrotek w pracy bo to moje ostatnie 2dni
a on tylko przytakuje jak mu coś pokaze w necie albo w sklepie i mówi nie więcej niż "no fajne, kup 

Jak będę teraz jakoś w tesco muszę się upewnić i dam znać.
jutro zrobię na obiad chyba że coś mi się odwidzi 

chce już kupować te białe mebelki