|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;47513137]Uh, uh, uh...
![]() Ja jestem wege-hipokrytką, bo jak zobaczyłam w SH oryginalny kaszmirowy sweterek od Chanel, albo jedwabną bluzeczkę od Victoria's Secret to się moje poglądy na niechodzenie w tkaninach odzwierzęcych gdzieś nagle zapodziały... No ale to Chanel jest. No i mam też kilka szaliczków i apaszek z jedwabiu... Dziwi mnie moja hipokryzja... Usuwanie jaj to kastracja. Musisz wykastrować swoją dietę. ![]() Dziwne, ja też to słyszę. I jeszcze o fanaberiach i wydziwianiu... A nawet na jakims forum wege czytalam, ze w uzywanej odziezy z welny czy jedwabiu chodza. Ja jedwabiu nie lubie, na welne mam uczulenie (wyczulam nawet dodatek 2% angory w swetrze), na pierze tez. Skora i zamsz za drogie, jestem sknera jesli chodzi o ubrania I nie podoba mi sie hodowla specjalnie na skory, tak samo jak futra. Przeciwko futrom i skorom bylam od zawsze, takze zanim przeszlam na wege.Wykastuje moja diete ![]() A ja nic. Zrozumienie. Babcia, do ktorej jezdzimy czesto na obiady sama stwierdzila, ze jak zje cos miesnego to jej licho, tak sie przez nas odzwyczaila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Moja mama byla kiedys wege, poza tym potrafi robic dobre bezmiesne dania. A druga babcia robi najlepsze kotleciki z peczaka i pasztet z cukinii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1382 |
|
Konto usunięte
|
Skór i futer nie noszę, bo się w nich czuję jak w trumnie.
A raczej jak w trupie. Bardzo złe uczucie.
|
|
|
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
Znow zwiekszyla mi sie czestotliwosc wizyt u weta i znow nie moge wyjsc z podziwu dla bezmyslnosci ludzkiej.
RTG mozna zwierzakowi zrobic, fajnie, ale trzeba go przytrzymac. Nie kazdy pies zrozumie, ze ma stac w okreslony sposob i moze tylko mrugac. Zwierze trzyma oczywiscie wlasciciel. Ale nieee... Babka w lecznicy awanturowala sie, ze dlaczego ona ma trzymac, to jest niezdrowe, jej rece zostana napromieniowane! Na bogow, jednego mojego szczura musialam przeswietlac raz w miesiacu. Zawsze trzymalam go ja bo pani od RTG ustawiala te wszystkie magiczne rzeczy itd. Co miesiac moje rece byly napromienio...wywane(?), oczywiscie tylko rece bo na kadlubek dostawalam ten fartuch, na szyje ten taki golf i juz. Moje rece zyja. A teraz wyobrazmy sobie, ze pani od RTG ma trzymac kazde zwierze. Ile zwierzat dziennie przeswietla? Ile to wyjdzie w miesiacu? Jaka dawka promieniowania oberwie? To jest chyba logiczne i oczywiste, ze wlasciciel trzyma zwierze bo jemu to mniej zaszkodzi niz wetowi. Tak usilowalam wytlumaczyc to tej babce ale nie trafialo. Oczywiscie w koncu tak czy siak musiala ona tam wejsc bo powiedzieli, ze inaczej zdjecia nie zrobia. Biedny pies tylko zestresowal sie dodatkowo. Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-07-30 o 12:41 |
|
|
|
#1384 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No, ja myślę, że nawet + 10 nie powinno razić i szkodzić zdrowiu. Chyba.
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;47513137]Uh, uh, uh...
![]() Ja jestem wege-hipokrytką, bo jak zobaczyłam w SH oryginalny kaszmirowy sweterek od Chanel, albo jedwabną bluzeczkę od Victoria's Secret to się moje poglądy na niechodzenie w tkaninach odzwierzęcych gdzieś nagle zapodziały... No ale to Chanel jest. [/QUOTE]Ja mam kilka wełnianych sweterków z odzysku, ale to jeszcze z czasów wegetarianizmu. Nie wiem czy jako weganka kupiłabym coś wełnianego z sh, nie chcę jednak się zarzekać, że nie Ale naturalnych skór na pewno nie, po prostu mnie brzydzą.Dziwi mnie, że nawet w taki upał znajdą się ludzie, którzy potrafią wylać na siebie wiadro mocnych, duszących perfum
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Judith, niektorzy wlasciciele zwierzat sa mniej inteligentni niz ich podopieczni. Co za ludzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Zbulwersowało mnie to http://www.pudelek.pl/artykul/69500/..._kuli_i_krwia/
|
|
|
|
#1388 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Najlepsza przyjaciółka Twojej mamy przywiązuje Twoją mamę do krzesła i karmi ją tym jedzeniem? Najlepsza przyjaciółka Twojej mamy nie rozumie, że jej najlepsza przyjaciółka na zawsze nie ma ochoty na jej jedzenie, nie podziela jej diety? Najlepsza przyjaciółka Twojej mamy nie akceptuje zdania Twojej mamy i się obrazi jeśli jej najlepsza przyjaciółka nie zje banana ze śmietnika? W Waszych stronach nie przyjmujecie gości bez wmuszania w nich jedzenia, bez zmuszania do Waszej diety, nie akceptujecie odmowy, innych poglądów czy o co chodzi z tą Twoją mamą, która boi się odwiedzić najlepszą przyjaciółkę na zawsze? ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47512981]Kazdy ma swoje granice. Jedni czuja obrzydzenie do miesa a inni do zywnosci wygrzebanej ze smietnika. Tez bym do takiej osoby nie chciala isc, za bardzo bym sie bala, ze poczestuje mnie wczesniej wyrzuconym produktem. I mozecie gadac, ze przeciez to, to samo co w sklepie, tylko darmo. Ja czuje opory i bym tego nie tknela.[/QUOTE] Co za problem odmówić przyjaciółce, pogadać szczerze, w stylu: "sorry, ale ja inaczej to widzę, jedz co chcesz, ale ja nie będę"? To w końcu przyjaciółka? Jak można bać się przyjaciół?
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 |
|
O RLY?
|
Nie dziwi mnie, że w religii muzułmańskiej czy judaizmie nie można jeść wieprzowiny - ok, takie mają zasady.
Zdziwiło mnie natomiast, że nie mogą oni używać naczyń i patelni, które kiedyś wcześniej miały styczność z mięsem wieprzowym. Oo to jest dziwne. |
|
|
|
#1391 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Ja wtedy odmawiam wykonania jeśli wiem, że bez tego badanie się nie uda i nagle 99% zgadza się na pomoc
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1392 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#1393 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ze względu na to, że pracujemy w promieniach i naszym obowiązkiem jest unikać ryzyka załapania dodatkowej dawki.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1394 |
|
Konto usunięte
|
mam koleżankę wege która używa innych garnków, noży i desek do krojenia niż reszta współlokatorów
|
|
|
|
#1395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
powiedzieli mi, że oni sami robią rtg i mi tam wejść nie wolno pies miał dostać narkozę, również miałam nie być przy jej podawaniu, a potem już po zrobieniu zdjęcia też nie mogłam być przy psie i czekać aż się wybudzi, tylko "mam jechać do domu i oni zadzwonią jak się wybudzi" także zabrałam psa i sobie poszłam
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4751474 8]za to mnie zdziwił wet, który mi nie pozwolił w ogóle wejść z psem nawet w okolicę pokoju z rtg, wet, który wcześniej tego mojego psa przestraszył i pies ewidentnie się go bał
powiedzieli mi, że oni sami robią rtg i mi tam wejść nie wolno pies miał dostać narkozę, również miałam nie być przy jej podawaniu, a potem już po zrobieniu zdjęcia też nie mogłam być przy psie i czekać aż się wybudzi, tylko "mam jechać do domu i oni zadzwonią jak się wybudzi" także zabrałam psa i sobie poszłam [/QUOTE]Ufff, czekałam na te słowa. Co za idioci Winteru, magia, nie? Nagle się da.
|
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ja jestem wege-hipokrytką, bo jak zobaczyłam w SH oryginalny kaszmirowy sweterek od Chanel, albo jedwabną bluzeczkę od Victoria's Secret to się moje poglądy na niechodzenie w tkaninach odzwierzęcych gdzieś nagle zapodziały... No ale to Chanel jest. No i mam też kilka szaliczków i apaszek z jedwabiu... Dziwi mnie moja hipokryzja... [/QUOTE] Ale czadowy SH |
|
|
|
#1398 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;47513137]
Dziwne, ja też to słyszę. I jeszcze o fanaberiach i wydziwianiu... O, to też I że jakbym głodowała, to bym zjadla. Pewnie tak, ale nie głoduję, wiec skad ta dyskusja ![]() Cytat:
Wyobrażacie sobie robić selfie z uśmiechem w takiej koszulce? No błagam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
and cigarettes
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47515595]No sorry ale ja bym nawet glupiej herbaty u takiej osoby nie wypila, bo bym miala w glowie "czy ona tego ze smietnika nie wygrzebala?". I nie wyobrazam sobie siedziec u kogos i rozmawiac o suchym pysku. Daj mi prawo do odczuwania obrzydzenia, w domu takiej osoby nic bym nie wziela do ust. [/QUOTE]
Ależ ja też bym nic ze śmietnika nie tknęła. Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, ze u mnie w miescie bylo jakies tam swietowanie konca ramadamu i muzulmanie sa obuzeni, ze nikt z samarzadu nie przyszedl ehehe
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47515595]No sorry ale ja bym nawet glupiej herbaty u takiej osoby nie wypila, bo bym miala w glowie "czy ona tego ze smietnika nie wygrzebala?". I nie wyobrazam sobie siedziec u kogos i rozmawiac o suchym pysku. Daj mi prawo do odczuwania obrzydzenia, w domu takiej osoby nic bym nie wziela do ust. Nawet jakby sie zarzekala, ze to nie ze smietnika. Potem by sie okazalo, ze to jednak ze smietnika a ona sklamala zeby mi udowodnic, ze nic sie mi nie stalo. To tak jakby weganowi dac zupe z czyms miesnym i sklamac, ze to zupa weganska.[/QUOTE]
Ktoś to rozumie uff |
|
|
|
#1403 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem, choć dziwny nieco, bo na przykład zmechacony i sprany badziew z sieciówek często kosztuje więcej niż perełki. Cytat:
Dziwne są te poglądy nie-wegetarian o wegetarianach i weganach... |
|||
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy w czasie szabasu miała bóle (była w ciąży) jej mąż przekopywał Jakieś Ważne Książki, w poszukiwaniu informacji, czy może w szabas użyć telefonu i wezwać karetkę, jeżeli sprawa jest pilna. W końcu sąsiedzi się zlitowali. Miejmy nadzieję, że nie pójdą za to do piekła ![]() W szabas nie wolno wykonywać żadnych prac, jest określona ilość kroków do przejścia, ortodoksyjni żydzi szykują sobie nawet w piątek kawałki papieru toaletowego, żeby nie rwać go w sobotę. |
|
|
|
|
#1405 |
|
Konto usunięte
|
no bo dla nich świnia to zwierzę nieczyste i nieczyste jest wszystko, co ze świnią miało styczność.
|
|
|
|
#1406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jakby robiła tak osoba innej wiary to pewnie stwierdzono by u niej zaburzenie lub chorobę psychiczną
|
|
|
|
#1408 |
|
Konto usunięte
|
No, a jakby jakaś kobieta wmawiała ci, że zapłodnil ją byt bezcielesny, to też byś się zmartwiła
![]() Religia i wiara to tematy, w któe czasem lepiej nie wnikać
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Zadziwia mnie to wszystko, nie sadzilam, ze tak trudno byc Zydem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno? No wiesz, migają się nawet od urwania papieru toaletowego!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

I nie podoba mi sie hodowla specjalnie na skory, tak samo jak futra. Przeciwko futrom i skorom bylam od zawsze, takze zanim przeszlam na wege.

Jak można bać się przyjaciół?

Ja wtedy odmawiam wykonania jeśli wiem, że bez tego badanie się nie uda i nagle 99% zgadza się na pomoc