|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Wczoraj byliśmy na plenerze
strasznie ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie nie mogę się juz doczekac!!! Dziękuję za wszystkie zyczenia Dziewczyny, jak to jest z wymianą dowodu? Ile mam czasu? 2tyg?
|
#1142 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Cóż ,będą białe buty i czarna mucha ![]() Aha,i dzisiaj byłam w poszukiwaniu biustonosza do jutrzejszej przymiarki i co? i nie znalazłam Mam termin potwierdzania do niedzieli.Jak narazie potwierdziły mi dwie koleżanki i kolega taty.U TŻ tylko 4 osoby potwierdziły,a mamy zaproszonych 200 osób
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 10 dni.
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie sama się zastanawiałam jak to jest z tą wymianą dowodu,ale wszystkie dokumenty chcę sobie od razu po ślubie załątwić dla świętego spokoju. A do USC do ilu dni trzeba przynieść dokumenty i jak to jest w ogóle bo zapomniałam
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Żeby składać wnioski o nowe dokumenty musicie poczekać, aż ksiądz dostarczy do USC akt małżeństwa a ma na to chyba 5 dni po ślubie. Dopiero potem można te rzeczy ogarniać z tego co się orientuję
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wymianę dowodu osobistego są 3 miesiące od daty ślubu
|
|
|
#1147 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś wspominał coś o stresie przedślubnym - u mnie objawia się przede wszystkim głupimi snami. Dziś śnił mi się wieczór panieński, w formie kursu spadochronowego, który prowadził...Cejrowski
|
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Cude relacja
dobrze że mimo tych drobnych wpadek było super ![]() Kishlaczkowa i jak po przymiarce?? Ewapucy kciuki za przymiarkę ![]() Zły jeż ale obsługa! Ta kobieta chyba na gazie była Mysza współczuję odmów Mimi wcale się nie dziwię, że jesteś zła... co za buractwo! Pysia foto jest ok Szkoda że nei ma pleneru w inny dzień, ale dla was to chyba bez różnicy bo i tak kogoś innego macie na plener z tego co pamiętam ![]() Lusija zachowanie właściciela jest karygodne! Skoro sam nie może być na spotkaniu, bo mógłby chociaż przygotować pracowników tak, żeby byli w stanie go zastapić. Ewapucy pierwsze słyszę zeby krawat PM był w kolorze bukietu - wystarczy butonierka mój TŻ bedzie miał prawdopodobnie czarny (lub w kolorze garnituru), ale to się jeszcze zobaczy bo nie ma garnituru
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niektórzy u nas tak robią ,ale to jak już się przekonałam na tym forum to kwestia regionu ![]() Przeważnie widziałam krawat lub muchę w kolorze bukietu młodej,biały lub w kolorze przewodnim wesela. Ja będę mieć biało-czerwony bukiet ale TŻ będzie miał czarną muchę ,stwierdziliśmy,że jeśli miałby mieć czerwoną muchę to ja buty,ale że buty takie mi nie pasują tooo... A tak szczerze to jeszcze nigdy nie spotkałam się ,żeby młody miał krawat czarny,chociaż tutaj dużo dziewczyn pisze ,że ich luby ma czarny krawat tak u nas panuje biel i róż ![]() Mój TŻ będzie pierwszy w rodzinie mojej i jego z muszką
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie TŻ będzie ubrany tak samo jak twój ![]() Też mam dodatek czerwony,miało być kilka ale został tylko bukiet. |
|
|
|
|
#1152 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, ze będą butki już. ![]() Cytat:
Ciekawe jakie te zdjęcia w trzydeku. ![]() Cytat:
No i jak jest 180 zł, to nie mogą chyba zażądać więcej?Cytat:
Cytat:
|
|
#1153 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ładnie trzyma. Cytat:
Dziewczyny, świadek też ma butonierkę? |
|||
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Udanego wyjazdu
|
||
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ostatnio nie zaglądam za często. W ogóle nie czuję tego przedślubnego gorąca przygotować. To chyba dlatego, że fatalnie się czuję... Przychodzę z pracy i chodzę od razu spać i tak przesypiam do samego rana, prawie nic nie jem...
A tu trzeba ogarnąć tort, na sama myśl mnie odrzuca. Kwiaty do kościoła, spowiedź, mieliśmy zrobić malowanie pokoi i kuchni a nie ma kompletnie kiedy. Masakrycznie pogorszyła mi się cera, nie mam siły ćwiczyć naszego układu. Chciałabym żeby już było po wszystkim .mysza93 - do nasz jeszcze kilka osób nie zadzwoniło, nie wiem co sobie myślą. Jeszcze w tym tygodniu to ja chyba będę musiała zadzwonić!
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
cude super że wróżby były pozytywne
![]() Sziket gratki postępów ![]() re_nata mój ma granatowy garnitur, koszulę śmietankową i krawat -początkowo miał być w kolorze przewodnim - wrzos, ale stanęło na śmietankowym z delikatnym wzrokiem, do tego czarne buty i pasek ![]() KaMilka4891 ja polecam z gatty i to samonośki, zawsze to dodatkowe zabezpieczenie że nie zjadą jakby czasem coś się odpięło tak mi Pani w salonie doradziła i sprawdzałam - jest ok Ja mam śmietankowe kolor dokładnie "off white" model Bella Donna 01http://www.gatta.pl/pl/gw-michelle-p...cra-mat-5.html które dodatkowo mają trzy małe kokardeczki z tyłu a drugie w razie "W" mam również kolor "off white" model Michelle ![]() Buczorek super że jesteście zadowoleni z sesji, również czekamy na efekty Lusija współczuje przejścia z właścicielem
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-30 o 20:20 |
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas świadek nie będzie miał butonierki ani starszy ani młodszy |
|
|
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ- mucha, a świadek chyba też będzie miał butonierkę, sama nie wiem.
|
#1159 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Eh nie wiem co Ci ludzie sobie myślą Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Lusija - szef masakra, jakie zachowanie względem klienta
![]() cude -gratuluje podróży ![]() mysza - nasz bedzie miał butonierkę re_nata- mój TŻ ma srebrno ecru w jakies wzory Dziewczyny, 10 dni przed slubem TŻ skrecił kostkę i ma pościeraną lewą nogę i ręke. Jechał na skuterze i zaciął mu się gaz. Ratował się wyciagnieciem kluczyka i w tym momencie kierownica mu odbiła, on spadł na ziemię, pęd skutera sprawił, że szurnął jeszcze tak z 1,5 metra, lewa noga została z tyłu i ostatecznie skuter przewrócił sie na niego. Dzieki Bogu, że na podwórku , które nie jest utwardzone, a nie na szosie bo odwoływalibysmy wesele. Chce mi sie płakac. Lekarz niby powiedział, że do 3 dni bedzie go boleć a do 5 mu powinno zejść tylko musi chodzić o kuli i usztywnić kostkę. Dał jakieś maści. Ale boje się, że podczas wesela sobie nadwyręży... Jeszcze w sobote gra wesele... Chyba bedzie musiał na siedząco no bo jak...
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
mimi_77,
współczuję ale na pewno będzie ok jak będzie na siebie uważał. Trzymam kciuki!
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurs spadochronowy super, ale Cejrowski może niekoniecznie u nas będzie miał zastanawiam się też nad mini butonierkami dla ojców, daje się takowe? Cytat:
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że nie ma dużo nadrabiania
Właściciela i nas obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia. I bez sprzedaży mieszkania go obowiązywał, więc nawet, gdyby nie sprzedawał mieszkania, mógłby się rozmyślić i nam wypowiedzieć umowę. Dlatego aneks podpisaliśmy, a właściciel powiedział, że uprzedzi wcześniej niż miesiąc. szalejemy Cytat:
mój tż ma miętową muszkę, a potem zmienia na miętowy krawat - i nie zastanawiam się, czy jakiś gość taki będzie miał ![]() U nas duży problem z gośćmi. Nie dość, że nie wszyscy potwierdzili, to sporo odmówiło. Póki co z 220 osób mamy 120 pewnych gości. Lipa, bo sala na 300 osób, a żeby mieć darmowy wiejski stół musimy uzbierać 150 gości. Jesteśmy mega zaskoczeni, że odmówiło tyle osób.
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, oby wyszedl z tego tak szybko jak z tego zatrucia miesiac temu.
Panna izabela - faktycznie, duzo odmow. Ale zazwyczaj tak jest, im wiecej sie prosi gosci tym wiecej odmawia.
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zły jeż niby +5% ale nigdy to z nimi nie wiadomo... Dzięki dziewczęta za poparcie co to szefa... Nie przeszło mi co do niego nic a nic!! No i miał oddzwonić a mija już 2gi dzień i nic... Ja rozumiem, że mają też inne imprezy, ale chyba nie wymagam wiele!? DZIEWCZYNY wybielające CREST. Czy też bolały was potem zęby? Ja po ściągnięciu pasków czuje taki jednolity ból i utrzymuje się on do 12h. Nie wiem czy jest sens się katować... Zrobiłam sobie właśnie świetny pilling z kawą, solą i cynamonem! Uh polecam! Ale pachnę D---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A wyobraźcie sobie, że ostatnio tak "lukam" w wiadomości TŻta i widzę nażeczona przez ż!!! Mało nie padłam trupem... (ort jest ważna dla mnie! zawsze mnie pyta jak coś pisać). Więc nie wytrzymałam i pytam się go jak się pisze NARZECZONA! a ten mi, że wie, że przez "rz", ale o mnie pisze przez "ż" ponieważ pisząc przez "rz" kojarzy mu się to z "rzeczą" co uznał za mało właściwe, a poza tym kropeczka nad "ż" jest słodka
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-07-30 o 22:47 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po ciężkim dniu
Ale od początku. Najpierw pojechałam do salonu odebrać suknię. Założyłam ją żeby zobaczyć czy wszystko ok, wszyli mi miseczki (jednak zrezygnowałam ze stanika) i powiem Wam że miseczki to świetna rzecz. Mało tego że biust wygląda fajnie to jeszcze nie trzeba się martwić czy stanik trzyma się na miejscu ![]() Stałam sobie przed lustrem zachwycona, nagle patrzę a na środku sukienki jest mała dziurka! Pani z salonu zdziwiona, ja zdziwiona skąd. Zadzwoniła do krawcowej i pyta ją czy ona niczym nie zahaczyła i nie zrobiła tej dziurki na co ta babka "no możliwe" Jezu jak się zdenerwowałam. Na szczęście Pani z salonu zaczęła szukać w szafie takich aplikacji które można by było naszyć na tą dziurkę. Udało się znaleźć takie dwa małe kwiatuszki, naszyła je i suknia nawet fajnie wyglądała ![]() Potem się pytam czy już uszyto moje bolerko i okazało się że krawcowa zapomniała uszyć No ale stwierdziłam ze ma być 34 stopnie więc obędzie się bez bolerka.. chociaż mimo to się wkurzyłam za ich niesłowność. Koniec końców jak przyszło do płacenia za suknię (w umowie miałam że to wypożyczenie) Pani powiedziała że z powodu tej małej dziurki którą zakryła kwiatkiem i brakiem tego bolerka mogę sobie wziąć tą suknię i nie oddawać. Czyli zamiast wypożyczenia mam kupno, ale cena jak za wypożyczenie. W sumie nie wyszło źle ale chwilami myślałam że wyjdę z siebie.. Potem spotkałam się z Tż, załatwiliśmy fryzjera, spowiedź, byliśmy w biurze podróży pytać o wycieczkę ale nic fajnego nam nie zaproponowali, więc będziemy szukali dalej ![]() Jutro jedziemy ustawiać winietki. Odpadły nam dwie osoby, mam nadzieję że właścicielka pozwoli nam odstawić te krzesła i nie płacić za te osoby..
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny dzień za nami
juz tylko czwartek,piątek i Dziś dokonczylam plany stołów, dokupilam wyposażenie koszyczków ratunkowych i kilka innych pierdół. Byliśmy na sali ćwiczyć taniec i przy okazji zobaczyliśmy dekoracje
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Buczorek Wszystkiego najlepszego żonko!
![]() mysza93 Mój TŻ będzie miał tylko kwiatka na klapie, więc butonierka sama w sobie odpada również u świadka asiulek8 Trzymaj się Kochana!!! U niektórych kobiet te pierwsze tygodnie są najcięższe, ale zobaczysz że im bliżej dnia ślubu, tym będziesz się lepiej czuła! cude -Ehh Gratki za podróż! Jak się czujesz jako żonka? ![]() mimi_77 Dobrze, że wyszedł z tego cało... Ale ma jeszcze 10 dni by się wyleczyć całkowicie, zobaczysz - będzie się czuł super! Panna Izabela Nie przejmuj się tak odmowami, nam też sporo odmówiło, w tym osoby których byśmy się nie spodziewali... No ale nie przewidzisz wszystkiego. Głowa do góry! ![]() Lusiija Szef jakiś nie tego... ![]() marlenqa22 Też szukamy fajnej wycieczki, ale w sierpniu trudno o dobre ceny... Też dalej przeglądamy strony i szlajamy się po biurach podróży U nas: ustalona dekoracja auta, ustalone menu, termin próbnej fryzury, zrobienia paznokci... Jeszcze nie wybrałam bukietu... ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- say-hello Będzie super, zobaczysz!
|
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
LUSIIJA.
Miał być bukiet ,już kiedyś go pokazywałam , miały być buty choć to decyzja na hop siup była,mogła być wstąźka w sukni, ale ta wstazka ag buty kompletnie nie pasowały do sukni także został bukiet. Nawet jestem zadowolona ze został tylko bukiet;-) |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA CHWALĘ SIĘ
![]() Kupiliśmy dziś dla TŻ-ta: - smoking czarny - koszulę białą smokingową - muchę czarną - spinki do koszuli srebrne - pasek - buty skórzane lakierowane
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

strasznie ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie 

dobrze że mimo tych drobnych wpadek było super

No i jak jest 180 zł, to nie mogą chyba zażądać więcej?
.