|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Ta blond z odrostami ma fajną objętość, ale ma bardziej pociągłą twarz to taki koczek jej nawet pasuje. Mi nie bo mam buzię mocno okrągłą i wolę koki niskie z równym przedziałkiem
aczkolwiek taka cebulka w domu fajna jest bo wygodna.postanowiłam spróbować maseczki z żółtka bo długo nie używałam. dodałam do niej trochę pilomaxu i odżywki ochładzającej kolor
|
|
|
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co polecicie dla moich włosów?
Nie obraź się proszę, ale w dobrym stanie to one nie sa.
Są strasznie przesuszone. Olejowanie raz, nigdy nie da widocznych efektów, trzeba minimum miesiąc. I maski, porządne, rzeczowe maski w połączeniu z odżywką b/s. |
|
|
|
#3543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jakie masz na myśli treściwe maski? Polecisz jakieś? ![]() Słyszałam o Kallos Crema al Latte, myślisz, że będzie dobra? Edytowane przez 3ba950c8c49f5af78bf2bff0301e720ca42c6fd2_5edd71bb2612a Czas edycji: 2014-07-30 o 20:38 |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te fryzury, co Doe wrzuciła, już spoko. Ta ostatnia wygląda na mega hardcore do zaplatania. Szkoda, że moje włosy się tak ciężko plecie, kocham warkocze. <3 ![]() Ja koka jako takiego zwinięcia włosów i owinięcia gumką właściwie nigdy nie nosiłam, nawet po domu. Mam za ciężkie włosy, potwornie to mnie boli. Na wsuwki trzyma mi się dużo lepiej, nawet na 2 dobrze wpięte potrafi się trzymać, ale zazwyczaj dla trwałości fryzury daję 6. |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, odchodząc troszkę od tematu koków - kiedyś widziałam dziewczynę, która miała we włosach jakby pałeczki i one robiły takiego kokowego zaplątańca ale nie wiem jak takie coś się nazywa i czy dałoby się ułożyć fryzurę z tym mając loki? |
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jakoś odnoszę wrażenie, że takie niechlujne fryzury, z odstającymi pasmami itp. lepiej wyglądają na prostych włosach. o.O Takiej dziewczynie jak na pierwszym zdjęciu Doe nikt nie powie, że wygląda, jakby się tydzień nie czesała. Ja nienawidzę jak mi coś odstaje, a najbardziej nie cierpię efektu "słoneczka", które mi się zawsze robi, gdy mam spięte włosy.
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
, więc myślę, że się da. Ale to raczej do ciasnego koka musi być.
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Moderator
|
Cytat:
O to też tak mam, na tyle mnie okropnie skóra głowy wtedy by bolała.. tak samo po warkoczach robionych od nasady. Jak już to coś niskiego musi być, nawet gumką czy klamrą. Dlatego maksymalnie chcę mieć do łopatek włosy bo dłuższe byłyby katorgą dla skóry głowy niestety. |
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3549 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ba950c8c49f5af78bf2bff 0301e720ca42c6fd2_5edd71b b2612a;47520512]O, no proszę, wiedziałam, że jednak jest coś z nimi nie tak
A jakie masz na myśli treściwe maski? Polecisz jakieś? ![]() Słyszałam o Kallos Crema al Latte, myślisz, że będzie dobra?[/QUOTE] Kallos i Biovax to dwie najlepsze maski Z olejków, żebyś nie przepłacała, mogę polecić oliwe z oliwek - moje fale ją kochają dużo bardziej od wyszukanych olejów. Może spróbuj sobie mixa: raz w tygodniu biovax z keratyną, raz w tygodniu biovax z olejami? Powinno się fajnie uzupełnić.Po myciu koniecznie b/s, najlepsze moim zdaniem są joanny. |
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
krolewna_smieszka co do tamtej spinki... Może to tzw. szogun?
![]() Kupiłam sobie sok z aloesu. Co z nim można robić? Dodawać do szamponu i sprawiać, by był łagodniejszy, robić płukanki, psikacze - to tak wiem ogółem, ale mógłby mi ktoś podać jakieś proporcje? I co można z nim jeszcze robić? Wcierać w skórę głowy? |
|
|
|
#3551 | ||||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Ja jak kilka razy użyłam tego żelu za dużo, to włosy mi się kleiły i nie wyglądało to fajnie. Także nie sądzę, że dwa żele na raz by się u mnie sprawdziły. ![]() Cytat:
Obecnie nie mam zamiaru włosów farbować więc będę nadal tak chodzić. Ale słyszałam już opinie, że to nawet fajnie wygląda. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ważne żeby włosy znad czoła były zaczesane do góry. Z kolei w takich z przedziałkiem wyglądam gorzej.
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to jest jedna z najłatwiejszych, to ja podziękuję. Próbowałam i więcej nie będę, dla zdrowia moich nerwów.Cytat:
I też wiele razy słyszałam, że w upiętych włosach mi lepiej niż w rozpuszczonych. No i z przedziałkiem mam to samo - muszę się bardzo bardzo napracować, żeby upięcie z przedziałkiem jako tako wyglądało. Dlatego raczej zaczesuję do góry i wtedy w zasadzie zawsze jest dobrze. |
||
|
|
|
#3553 |
|
Moderator
|
syklamen - u mnie odpada bo wysokie czoło i w takim koczku wygląda na ogromne ^^
od 9 maja z moich króciaków urosły włosy na tyle, że mogę takie maleńkie kitusie sobie zawiązać ;D boki tylko wolno rosną. Jajo im podpasowało nawet, raz na tydzień będę robić taką maseczkę może. |
|
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny polecicie jakąś maske/odzywkę apteczną do włosów?
Czaję sie na seboradin do suchych lub Pharmaceris. myszko jakie oleje mogą się sprawdzić na niskoporowatych włosach? Chcę wypróbować czegoś nowego bo ciągle tylko kokos i kokos pomóż
|
#3555 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Ci bardzo, będę próbować!
|
|
|
|
#3556 |
|
Moderator
|
Milena - palmowy spróbuj - nierafinowany nie kosztuje dużo. na buzię jest też świetny jako maseczka, tylko zapach ma jak papryka w proszku, taki 'przyprawowy'.
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam upięcie na dole to wyglądam dziwnie. Ale kitki na czubku głowy nie mogę robić bo nie wytrzymam dłużej niz 10 minut i mnie głowa zaczyna boleć. Moje wszystkie upięcia muszą być luźne dlatego najczęściej jak wstaję rano i spinam klamrą włosy to tak już zostaje na cały dzień chyba że się rozwali
|
|
|
|
|
#3558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja akurat wolę te mocne ![]() Cytat:
U mnie kok na skarpecie się bardzo dobrze spisuje, tylko nie zawsze mi wychodzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to może olej babassu czy właśnie palmowy? Albo coś z omega 9, jak się u Ciebie spisuje? Np. orzech laskowy, migdał, bo moja niskoporowata siostra uwielbia |
|||||
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Co mogę robić z sokiem z aloesu?
|
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, tak! Dzięki!
Jak wpisałam to w necie, to dokładnie to się pokazało. I jeszcze druga nazwa: spinka banan. To sobie poczytam, co można z tym wyczyniać. :PHaha, no niezbyt wiele się da z tym zrobić, ale i tak ją lubię. :P Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2014-07-31 o 13:21 |
|
|
|
#3563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Głównie nie wiem tego jakich proporcji użyć np. przy płukance czy psikaczu. Ile wody a ile aloesu. |
||
|
|
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Ja kupilam bananowa spinke w sklepie na placu targowym, takim z gumkami/spinkami etc.
Strasznie ja lubie, bo lapie nawet moje srednie wlosy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.alinarose.pl/2012/02/diy-...zajacy-do.html - spray https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553294 - tu masz cały wątek dt. aloesu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129 - receptariusz - tu jest mnóstwo przepisów na różne cuda z aloesem Jak widać, w googlach wszystko jest, wystarczy tylko wpisać. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-31 o 14:48 |
|
|
|
|
#3566 |
|
Moderator
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Ja mam żel z aloesu to sobie go mieszam z maską pilomax i tak trzymam godzinę - włosy są lepiej nawilżone i skalp przyjemnie ukojony. Następnym razem kupię raczej sok aloesowy bo żel ciężko się miesza i takie grudki czesto wychodzą. Muszę go łączyć z olejem, a potem z maską i często wychodzi nie tak ^^
dałam szansę biowaxowi i znowu suchar taki na głowie ale lepiej niż ostatnio.. zużyję ją sobie na dłonie, paznokcie się nachapią chociaż bo szkoda wyrzucić. |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, nieestetyczne zdjęcia! (piszę, bo może ktoś wrażliwy
)W załączniku ilość włosów, jaką tracę w trakcie każdego mycia (czyli raz na ok. 4 dni), oczywiście po zwinięciu ich razem w kulkę. Każda fryzjerka mnie straszyła, że mi bardzo wypadają włosy, a Mysia powiedziała, że to normalne, że wychodzą w trakcie mycia, bo nie są na co dzień czesane.
|
|
|
|
#3568 |
|
Konto usunięte
|
Ja też zawsze taką kulkę zbieram.
Jak zamiatam pokój, to też wszędzie pełno włosów. |
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W załączniku przykład, jak moje włosy wyglądają, gdy są nią spięte. U mnie zasada jest taka: im niżej spinam, tym bardziej codzienna fryzura przypominająca kucyk. Natomiast im wyżej, tym większa objętość i większy efekt. Spięte nią wysoko loki moja mama nazywa "ślubnym upięciem", bo wygląda jak misterne uczesanie od fryzjera. Byłam tak na ostatnim weselu, ale jeszcze nie mam zdjęć. Jak kiedyś dostanę, to wrzucę.
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzyj na blogach pielęgnację dla wysokoporowatych i kręconych.
Jeśli maski to proteinowe i sporo olejowania olejami dla średnio- i wysokoporowatych. Przydałoby się uzupełnić ubytki keratyny. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Jednorazowe użycie oleju nic Ci nie da. Czy olejowanie działa sprawdzisz po 3 miesiącach regularnego olejowania.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

aczkolwiek taka cebulka w domu fajna jest bo wygodna.

Szkoda, że moje włosy się tak ciężko plecie, kocham warkocze. <3 

Dodawać do szamponu i sprawiać, by był łagodniejszy, robić płukanki, psikacze - to tak wiem ogółem, ale mógłby mi ktoś podać jakieś proporcje?
Sama nie wiem ale jak widzę joanna mrożąca + żel lniany i do tego mnóstwo odżywek to sobie tego nie wyobrażam na moich włosach choć wiadomo, że każde lubią co innego.