Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 15:54   #3121
magdula87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Idę jutro do pracy, zobaczyć w ogóle jak się będę czuła. Najwyżej w weekend z Tż zdecyduję co dalej

Zrobiłam sobie przykładowy koszyk w Gemini i chyba też się skuszę, tym bardziej że wiele rzeczy jest w tych samych cenach co na allegro (albo i taniej) a załapię się na darmową wysyłkę
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 15:56   #3122
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja tez kupie bephanten tylko który lepszy? Krem czy maść? Używałam na tatuaż i maść była dla mnie trochę za tłusta jak miałam bluzkę zakładać ale dla dzieci sama nie wiem
masc..zdecydowanie..nawet dla nasmi po goleniu Bozenki wyskoczyly takie krostki i potraktowalam je ta mascia i przeszlo..i dziewczyny mowia,ze wentile tez mozna nia smarowac

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
o to nawet nie wiedzialam

kurcze dostalam meila od HealthWorld rano ze dziekuja za wplate , a przed chwila przyszel meil ze wyslali towar za pobraniem zgodnie z ustaleniami, napisalam juz do nich ze to jakas pomylka jest i ze 2 raz nie bede placic za towar, czekam co odpisza

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

masc
ja czasem i teraz smaruje mlodej pipke jak mowi ze ja szczypie
a u niemowlaczka to wlasnie ta masc trzyma sie pupki nawet po sikaniu dzieki czemu chroni przed odparzeniami
czekoladka mi ta moja kolezanko-polozna mowilama sie ''wietrzyc''fufke i Rutkowski tego ''stara sie ''pilnowac ale reszta ''bialych''nie zwraca uwagi do obchodu tylko gacie w dol jak beda sprawdzac nadwozie a wczoraj pytalam szwagierke to ona urodzila o 20.30 a nastepnego dnia juz w dresie bylapodczas obchodu tylko oblukali i zapytali czy cos dolega powaznego i finitojak ja odwiedzilam z rana to w szoku bylam,ze tak dobrze wyglada..lekki makijaz,fajna fryzurka i dres..mowi,ze ok.5 nad ranem pielegniarka z korytarza wola:``mamusie zapraszam po dzieci``

nie dopytalam jak jest w nocy z karmieniem..chyba daja z butli ..

ja tak wlasnie patrze i u HealthWorld kupilam jakis msc temu dodatkowa posciel do lozeczka i pamietam,ze nie bylo problemu
mialam w koszyku wanienke i inne takie i ciagle mi wyskakiwal blad a ja klikalam kup i kup i na maila mi przyszlo,ze kupilam 7 zestawow napisalam gostkowi maila i nie bylo problemu..odpisal mi,ze myslal,ze sie 7 raczkow spodziewam

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-07-31 o 16:00
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:10   #3123
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Wyczytałam, że przy tych innych butelkach dziecko łatwiej ssie, przez co może się rozleniwić i zniechęcić do piersi. A przy medeli podobno musi się trochę bardziej namęczyć - tak jak przy piersi - żeby poleciał pokarm.
Ale nie wiem, ile w tym prawdy, a ile marketingu.

Medela jest niestety dość droga w porównaniu do innych butelek
No właśnie. Mam butelkę Avent (dostałam od położnej), taką startową, dla maluszka, z systemem super-natural nie no, żartuję, ale też jakaś super. No i nie wiem czy tą Medelę kupować, czy narazie spróbować Avent, czy cisnąć się tylko z cyckiem przez kilka miesięcy...
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:23   #3124
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

czekoladka mi ta moja kolezanko-polozna mowilama sie ''wietrzyc''fufke i Rutkowski tego ''stara sie ''pilnowac ale reszta ''bialych''nie zwraca uwagi do obchodu tylko gacie w dol jak beda sprawdzac nadwozie a wczoraj pytalam szwagierke to ona urodzila o 20.30 a nastepnego dnia juz w dresie bylapodczas obchodu tylko oblukali i zapytali czy cos dolega powaznego i finitojak ja odwiedzilam z rana to w szoku bylam,ze tak dobrze wyglada..lekki makijaz,fajna fryzurka i dres..mowi,ze ok.5 nad ranem pielegniarka z korytarza wola:``mamusie zapraszam po dzieci``

nie dopytalam jak jest w nocy z karmieniem..chyba daja z butli ..

ja tak wlasnie patrze i u HealthWorld kupilam jakis msc temu dodatkowa posciel do lozeczka i pamietam,ze nie bylo problemu
mialam w koszyku wanienke i inne takie i ciagle mi wyskakiwal blad a ja klikalam kup i kup i na maila mi przyszlo,ze kupilam 7 zestawow napisalam gostkowi maila i nie bylo problemu..odpisal mi,ze myslal,ze sie 7 raczkow spodziewam
o to musze jakas pizamke z gatkami kupic, bo w domu i tak mam juz jakies nie teges z dziurami nawet w spodniach

tak bratowa mi mowila ze zabieraja dzieci na noc, przynajmniej mozna sie wyspac, a i ponoc podklady poporodowe tez daja i nie trzeba miec,tak samo ubranka dla dziecka

no ja czekam co mi odpisza bo nie zamierzam sie jutro denerwowac przy odbiorze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:39   #3125
Rosalie01
Raczkowanie

sloneczko witaj w trzecim trymestrze
elapowodzenia na wizycie
Kostkazgadzam sie z Indra i Kasia jednemu maluszkowi moze cos przypasowac a drugiemu nie.
Ja rowniez chce robic tak, jak Kasia napisala, myc malucha pod woda za kazdym razem i wietrzyc, ale z dziewczynkami jest o tyle prosciej, ze one nie sikaja na odlegloscwszystkie pudry sa dla mnie wielkim NIE, czytalam kiedys o tym, unosi sie ten proszek w powietrzu i jest wdychany do plucek przez malucha
Krem chec uzywac tylko jesli faktycznie sie pojawi juz odparzenie, normalnie bede uzywala oleju kokosowego, ktory zreszta tez spkojnie moze zastapic kremy na odparzenia (mimo tego, ze nie zawiera w sobie ani alantoiny ani lanoliny ani tym bardziej cynku).a jesli juz bede zmuszona to albo Weleda krem nagietkowy na odparzenia albo earth friendly baby krem z czerwona konieczyna (ten pierwszy zawiera cynk, ale jest jako jeden z ostatnich na liscie, a ten drugi nie).
Mam nadziele, ze chociaz troche pomoglam

Esti, Justana sliczne ciuszki

Ja tez wczoraj kupilam malej znowu pare ciuszkow (body i koszulki na 3-6msc) zamiast sie skupic na tym, co potrzebuje (przescieradelka, termometr itp.) to ja caly czas tylko ciuchy kupuje

Przepraszam,ze tak ogolnie tylko odpisalam, ale musze sobie odpuscic dzisiaj komputer, zdecydowanie za duzo czasu siedze przed komputerem (8 godzin w pracy), ipadem lub telefonem (bardzo czesto reszta dnia).wzrok mi sie pogorszyl bardzo w ciazy, ostatnio jak kupowalam soczewki to musialam kupic -1.5 i -1.75 a jeszccze miesiac przed zajsciem w ciaze, jak kupowalam okulary to mialam wade -1.00 w obu oczach.Wam tez pogorszyl sie wzrok w ciazy?

Uciekam robic obiad, zapiekanka z makaronu i warzyw, od wczoraj sie jej nie moge doaczekac

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

P.s. we wszystkich szpitalach w PL zabieraja dzieci od matki?
A rodzi sie na osobnej sali takiej pojedynczej, czy jak sa inne porody to jest jedna wielka sala oddzielona tylko parawanem?
Wiem, ze pytanie jest tendencyjne, ale nie mam sie kogo zapytac (moja mama ostatni raz rodzila prawie 30 lat temu, siostra rodzila w UK a jedyna kolezanka, ktora ma juz dziecko korzystala z prywatnego szpitala)a bardzo mnie ciekawi, jak to w Polsce wyglada.
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:47   #3126
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
P.s. we wszystkich szpitalach w PL zabieraja dzieci od matki?
A rodzi sie na osobnej sali takiej pojedynczej, czy jak sa inne porody to jest jedna wielka sala oddzielona tylko parawanem?
Wiem, ze pytanie jest tendencyjne, ale nie mam sie kogo zapytac (moja mama ostatni raz rodzila prawie 30 lat temu, siostra rodzila w UK a jedyna kolezanka, ktora ma juz dziecko korzystala z prywatnego szpitala)a bardzo mnie ciekawi, jak to w Polsce wyglada.

tam gdzie rodzilam poprzednio dziecko jest z matka caly czas, a co do porodu to ja akurat rodzilam na pojedynczej, a w tym szpitalu gdzie teraz bede rodzic jest sala wlasnie odzielona parawanami tylko
Esti wlasnie zapytaj kolezanke

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-31, 16:51   #3127
ela_86
Wtajemniczenie

U nas nie zabierali dziecka w ogole, caly czas byl ze mną. A porody oddzielone sciankami. Chyba ze rodzinny to wtedy osobny pokoj. Ale to i tak zalezy od szpitala.

Siedze w kolejce, trochę mi zejdzie. ... :/ i juz sie zamartwiam, bo bylo juz wazenie u poloznej i schudlam pol kilo....

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-31, 16:58   #3128
Kasia427
Wtajemniczenie

Tam gdzie ja rodziłam były tylko sale pojedyncze i mozna bylo z mezem czy osoba towarzyszaca rodzic.. bylo ich kilka i kazda miala owocową nazwę
Rosalie mi tez sie wzrok pogorszył, niestety ciągle wiszę na telefonie lub laptopie... ja z daleka nie widze, nosze okulary do jazdy autem i do ogladania tv, a teraz czuje ze bardziej mi sie rozmywa wzrok :/

Ja ide robic teraz mozarelkę z pomidorami..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-31, 17:16   #3129
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
U nas nie zabierali dziecka w ogole, caly czas byl ze mną. A porody oddzielone sciankami. Chyba ze rodzinny to wtedy osobny pokoj. Ale to i tak zalezy od szpitala.

Siedze w kolejce, trochę mi zejdzie. ... :/ i juz sie zamartwiam, bo bylo juz wazenie u poloznej i schudlam pol kilo....

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-31, 18:04   #3130
Indra83
Wtajemniczenie

U mnie dzieci są z matkami, ale jeśli kobieta sobie życzy to pielęgniarki noworodkowe zabiorą dziecko na jakiś czas. U mnie zabrały zaraz po porodzie, ale przywiozly po 3h na karmienie.
Sale porodowe są 2 oddzielne.
Pokoje są 2 i 3 osobowe z łazienką, są też jednoosobowe, ale głównie dla kobiet po cesarce. Ja dostałam jedynkę po znajomości.

Mój wzrok jakoś się trzyma, miałam w maju badania okresowe w pracy, to dalej mam-2 i-1,75.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Ela, ty jesteś straszna chudzinka, jedz kobieto
Ja dostałam opieprz od endo, że nic nie przytylam przez 2 miesiące.

Stary 2014-07-31, 18:23   #3131
Kasia427
Wtajemniczenie

Ela

Ja po porodzie nie chcialam sama lezec, no i trafilam na fajne dziewczyny, przegadalysmy cala noc..

Stary 2014-07-31, 18:26   #3132
Indra83
Wtajemniczenie

Mi było samej bardzo dobrze, jakaś mało towarzyska jestem, tym razem też bym tak chciała. Robiłam małemu zdjęcia, książkę poczytalam

Stary 2014-07-31, 20:01   #3133
ela_86
Wtajemniczenie

ale oberwanie chmury u nas...
ledwo dojechałam, rzeka zamiast ulicy..

wszystko dobrze z małą, waży 620 gram

jakaś taka padnięta jestem dzisiaj, u ginki strasznie duszno, a wyczekałam się z więcej jak godzinę, potem zawiozłam do koleżanki zwolnienie, żeby zaniosła do pracy, w sklepach jeszcze kupiłam ostatnie rzeczy na wyjazd i padam na twarz
w Terranovej jakie obniżki.... jakość może średnia, ale wzięłam parę rzeczy
Stary 2014-07-31, 20:22   #3134
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ale oberwanie chmury u nas...
ledwo dojechałam, rzeka zamiast ulicy..

wszystko dobrze z małą, waży 620 gram

jakaś taka padnięta jestem dzisiaj, u ginki strasznie duszno, a wyczekałam się z więcej jak godzinę, potem zawiozłam do koleżanki zwolnienie, żeby zaniosła do pracy, w sklepach jeszcze kupiłam ostatnie rzeczy na wyjazd i padam na twarz
w Terranovej jakie obniżki.... jakość może średnia, ale wzięłam parę rzeczy
super ze wszystko dobrze
a wyjezdzacie jutro?

kurcze jestem juz zla bo wyslalam juz 6 wiadomosci do tego sprzedawcy i zero odzewu, dzwonilam nie odbiera, normalnie dostaje nerwicy bo poczytalam opinie i ma tez duzo negatywnych

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-31, 20:36   #3135
anuszka21
Zakorzenienie

Siedzę na grillu i jest tu typiara w 19 tygodniu. Nie zna jeszcze płci, ale do brzucha mówią "on" bo jej mąż twierdzi ze to na pewno chłopak bo zona czasami coś mądrego powie. A jak ona mówi do brzucha ona to on ją poprawia na "on" masakra ;/ juz chciałam mówić czy jak się okaże dziewczynka to czy ja do adopcji oddadzą ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 20:44   #3136
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
No właśnie. Mam butelkę Avent (dostałam od położnej), taką startową, dla maluszka, z systemem super-natural nie no, żartuję, ale też jakaś super. No i nie wiem czy tą Medelę kupować, czy narazie spróbować Avent, czy cisnąć się tylko z cyckiem przez kilka miesięcy...
Ha, wróciłam ze szkoły rodzenia właśnie z butelką startową Avent. No to Medeli na razie nie kupuję.

W ogóle wyszłam ze szkoły z 3 reklamówkami gadżetów: 3 czasopisma o dzieciach, miliard ulotek, próbki kosmetyków, 2 pieluchy, 2 wkładki laktacyjne i łyżeczka
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 20:46   #3137
manieczka1
Zakorzenienie

Rosalie oj jak ja Cię rozumiem my dziś pojechaliśmy do koleżanki, dała nam kolejną siatę ciuszków a ja jeszcze zajrzałam do pepco i kupiłam chyba 10 nowych mąż mówi, że jestem chora naprawdę muszę skupić się na butelkach i innych rzeczach z wyprawki, bo póki co same ciuszki i już mam ich dość
Ela dobrze, że mała pięknie rośnie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

A pieluszki to mam zamiar kupić jedno opakowanie 1 firmy pampers i jedne 2 dady.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 20:48   #3138
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
super ze wszystko dobrze
a wyjezdzacie jutro?

kurcze jestem juz zla bo wyslalam juz 6 wiadomosci do tego sprzedawcy i zero odzewu, dzwonilam nie odbiera, normalnie dostaje nerwicy bo poczytalam opinie i ma tez duzo negatywnych
tak jutro ale dopiero po południu
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Siedzę na grillu i jest tu typiara w 19 tygodniu. Nie zna jeszcze płci, ale do brzucha mówią "on" bo jej mąż twierdzi ze to na pewno chłopak bo zona czasami coś mądrego powie. A jak ona mówi do brzucha ona to on ją poprawia na "on" masakra ;/ juz chciałam mówić czy jak się okaże dziewczynka to czy ja do adopcji oddadzą ;/
hahaha 3maj sie tam

Stary 2014-07-31, 20:53   #3139
Kasia427
Wtajemniczenie

Anuszka no dobre towarzystwo
Ela a czemu tak pozno wyjezdzacie? Gdzie sie zatrzymujecie? W hotelu czy w jakims pensjonacie?

Fajnie, ze daja Wam ze szkoly rodzenia tyle gadzetow.. no ja mialam sie zapisac, ale jakos nie mialabym nawet czasu tam chodzic...

Stary 2014-07-31, 20:54   #3140
Keithlyn
Zadomowienie

Wróciliśmy ze szkoły rodzenia.... wpadliśmy do tesco i dorwałam stanik do karmienia za 11 zł czarny w białe kropki był przeceniony na 18 zł, a tu na kasie niespodziewajka i 11 zł

A ja jutro na gluukozeee mam być przed 8 ...

Cytat:
paranoooja

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:14   #3141
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
u mnie grzmi i zrobiło sie strasznie ciemno...

u mnie po 14.00 była taka ulewa, że piwnice pozalewało (w bloku), a na ulicy wody prawie po kolana heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:18   #3142
agatus84
Raczkowanie

a u nas nareszcie padało i było chłodniej. Przyjemnie było nareszcie pooddychać głębiej, i twardnienie brzucha prawie odpuściło!
zaczyna mnie łapać panika porodowa. Strasznie się boję, jestem kompletnie nie wytrzymała na ból, zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki...
Stary 2014-07-31, 21:19   #3143
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też mam od położnej jedną Aventową butelkę i nie wiem czy kupować więcej, czy na razie poczekać z tą jedną i zobaczyć jak będzie...

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
tak bratowa mi mowila ze zabieraja dzieci na noc, przynajmniej mozna sie wyspac, a i ponoc podklady poporodowe tez daja i nie trzeba miec,tak samo ubranka dla dziecka
a w którym szpitalu ?

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-31 o 21:24
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:25   #3144
paulina119a
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny.

Padam na pyszczek po całym dzisiejszym dniu.
Zjechaliśmy całą Warszawę wzdłuż i wszerz ale warto było
Po pierwsze zapisałam nas do szkoły rodzenia zaczynamy już w poniedziałek a poza tym mamy ją za free bo jestem zameldowana w stolycy zawsze kilka stówek zostanie w kieszeni, co nie
Po drugie naoglądałam się dziś tyle wózków co nie miara. I wiecie co? Mam jeszcze większy dylemat niż przed oglądaniem.
Pani w sklepie polecała nam ( na tereny podmiejskie) Lupo Comfort i X-Lander X-Move. Pierwszy 1,400zł drugi 2,400zł. Tylko, że oba wydawały mi się jakieś takie delikatne i gondole małe. Szczególnie w oczy mi się rzuciło to, że obie gondole są bardzo zwężane w nóżkach. I to wydaje mi się niefajne z uwagi na to że my maluszka przełożymy do spacerówki ok.czerwca malec będzie miał 7 miesięcy więc nie wiem jak dziecko ma się tam wygodnie pomieścić Zmartwiło mnie to. Poza tym Lupo w spacerówce ma równie mały (krótki) podnóżek. Więc już starsze dziecko nie będzie miało wygodnie... z kolei w spacerówce X-move nózki dziecka wiszą tak po prostu bo podnóżek nie jest zakończony żadną "półeczką" (wiecie o czy mówię?)
I to we mnie wzbudziło dylematy.... Nie wiem co teraz???!!!!!!!
Za to stały w sklepie wózki firmy Emmaljunga.
Powiem Wam, że to chyba Mercedes wsród wózków... alez one się prowadzą BAJKA !!
Tylko ich ceny....eghm...

słoneczko gratuluję III trymestru
Kostka cudny wózek

Dziś weszłam na wagę... nie przytyłam !!!!! waga stoi w miejscu prawie 2 tygodnie
Nadal ważę 69.5kg.... czyli jeszcze 7 z przodu brak... uuuufffffffff

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Dzień ciężki ale przyjemnie ;P
Ja też zaraz uciekam. Dobranoc
To prawda, jestem skonana ale było miło

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
no tak, ale jeśli masz dzbanek pełen wody to ten filtr stoi w wodzie no i właśnie to może być niebezpieczne. Tak to rozumiem. No a poducha mi się super do karmienia przydała, bardziej niż sam mały rogal. Owijałam się nią i miałam Marię wciąż blisko siebie, przyznam Wam nawet, że chodziłam z tą wielką opaską na brzuchu i dzieckiem na niej do kibelka, bo M. po epizodzie na patologii noworodka miała taką potrzebę bliskości, że jak tylko ją odkładałam zaraz się budziła no więc ja z nią sru wszędzie na tej poduszce myślę, że temu dziecku numer dwa nie dam się tak zbałamucić

ja przy CC też miałam takie przeżycia wzniosłe, choć doktory ze mną ciekawie rozmawiali, ja ich pytam, co robią teraz, a oni mi na to: właśnie rodzimy pani dziecko potem im mówię, że mam tam bliznę z wyrostka też na brzuchu, to się chłopakom wzięło na dowcipy i pytali, czy mi połączyć, ale nie ma co, pięknie mnie poszyli choć nie połączyli ostatecznie ściegów potem kiedy mi dali tego dziecia na ramię, a w ręce miałam wenflon i nie mogłam jej sama trzymać to i tak było to niesamowite, jak mnie obmuldała tymi wszystkimi płynami, w których żyła. Aż mi właśnie łzy stanęły do oczu. W życiu nie pomyślałabym, że taka drobna, delikatna, piękna istotka będzie teraz taka duża, samodzielna i zaradna... że słuchanie jej oddechu będzie mnie uspokajało, że kiedy przyjdzie i powie mi na ucho: 'kocham cię mamusiu' znów złamie mi serce i nie będę się umiała gniewać, że znów biega na bosaka i bez kapelusza... eh!

paracetamol i wizyta u dentysty. Masz gdzieś w pobliżu całodobowego? Jeśli dziura to starym sposobem jest włożenie goździka w zęba, ale to rozwiązanie doraźne.

miałam laktator z medeli, ale butelki zwykłe z lovi te inteligentne jakieś, które wymuszały odruch ssania no i było ok, ale i tak głównie karmiłam piersią więc aż tak dużo z tych butli nie korzystałam, trudno więc mi cokolwiek radzić.

Czeko! jak po imprezie?

dobrej nocy!
A wiesz, że zawsze unikam zbyt dużej ilości wody w dzbanku. Jakoś tak intuicyjnie się tego przelania obawiam

Frau pięknie to opisałaś... aż mi łzy stanęły w oczach ze wzruszenia.

Cytat:
Wiecie co zamiast isc spac do siedzialam do 2 w nocy i zamawialam
w gemini rachunek na 360zł- kupilam tam:Oillan plyn da kapieli, Oilatum baby szampon, Bepanthen masc,Octenisept, Podklady Bella mama,Filtry Frida, krople Biogaia, krople Bobotic forte,pieluchy tetrowe 10szt, szczotka z grzebykiem, nozyczki,patyczki do uszku, chusteczki nawilzane Huggies te zielone 3 szt (sroka polecala),podklady jednorazowe sopelek,wkladki laktacyjne Johnson,Sterimar beby spray do nosa,sol fizjologiczna 50 ampulek,kompresy jalowe, herbata dla karmiacej,wit k+D kapsulki, 2x pregna plus (maja promocje po 24zł a ja place 38zł w stacjonarnej),prenalen gardlo, nivea krem pielegnacyjny, elmex pasta do zebow,balsam ujedrniajacy do ciala sexy mama....

od HealthWorld wzielam te smoczki(ma tansze)do butelek, przewijak, pielucy flanelowe 3 szt. i tetrowe kolorowe 2 szt.
kupilam tez polkoprzewijak i kocyk minky
i tu na allegrowe zakupy poszlo 320 zł
razem 680zł
takze zostaly mi do kupienia pampersy i proszek do prania, no i wozek
O kurczę poszalałaś Poprosze pochwalić się jeszcze półkoprzewijakiem bo kocyk jest

Cytat:
uu Paulina, niezle, ja bym tez nie wytrzymala nie znajac płci ;p A moze jakies przeczucia?

Macie duzo takich grubych ubranek? Bo ja mam w sumie tylko cienkie bawelniane. Tylko moze dwie grubsze bluzy i polarowe spodnie. I jeden malutki kombinezon, co co najwyzej bedzie dobry nna wyjscie ze szpitala...
Musze chyba zakupic jakas kurtke lub kombinezon...

Tylko na ile taki kombinezon czy kurtka? 62/68 bo nasze dzieci zimowe będą.. tak zeby chociaz przez zime starczylo...
przeczucia.... hmmm na początku byłam "pewna" że chłoptaś. Może dlatego że początkowo chyba bardziej chciałam synka... a teraz? zaczęłam mieć cisnienie na córeczkę, na te sukienusie, kokardki itp
Ja też mam cały czas mętlik w głowie co do rozmiaru kombinezony na zimę...

Cytat:

no i jeszcze kupilam pampersy w aptece apteka wystrzałowa, maja taniej niz na all a wysylka kurieiem tylko 6,90zł
wzielam rozm. 1 po 18,99zł (43szt.) i rozm.2 po 54,99zł (108szt.) wiec razem wyszlo 80,88zł
ooo fajna cena, sama też musze zacząć kompletować. Byłam dziś w SuperPharm bo myślałam, że jeszcze trafię na promocję ale już niestety

Cytat:
Kostka, a ile za ten wozek?

Mi sie ten podoba i cos takiego kupie: http://allegro.pl/raf-pol-wozek-futu...455353916.html

Nie mam potrzeby zadnych super sprzetow za 3tys ;/
Jaki cudny wózek. Jak cukiereczek

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
ja mialam w 20t4d i wszystko super bylo widac

Zanet to takie byly?http://allegro.pl/show_item.php?item=4451373424 wczoraj wylicytowalam na allegro.. do Twojego opisu by pasowalo

A dalej odczuwasz takie kolatanie?jak sie trochu zmecze..pochodze po schodach + dusznosci w powietrzu to tak mi sie robi i pulsk skacze..coz..taka juz nasza ciazowa natura
Mam dokłądnię tą piżamkę, w tych kolorach i nawet się wbijam jeszcze w S

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Ha, wróciłam ze szkoły rodzenia właśnie z butelką startową Avent. No to Medeli na razie nie kupuję.

W ogóle wyszłam ze szkoły z 3 reklamówkami gadżetów: 3 czasopisma o dzieciach, miliard ulotek, próbki kosmetyków, 2 pieluchy, 2 wkładki laktacyjne i łyżeczka
Super
Stary 2014-07-31, 21:27   #3145
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Krem chec uzywac tylko jesli faktycznie sie pojawi juz odparzenie, normalnie bede uzywala oleju kokosowego, ktory zreszta tez spkojnie moze zastapic kremy na odparzenia (mimo tego, ze nie zawiera w sobie ani alantoiny ani lanoliny ani tym bardziej cynku).a jesli juz bede zmuszona to albo Weleda krem nagietkowy na odparzenia albo earth friendly baby krem z czerwona konieczyna (ten pierwszy zawiera cynk, ale jest jako jeden z ostatnich na liscie, a ten drugi nie).
Mam nadziele, ze chociaz troche pomoglam
Rosalie ten olejek kokosowy, o którym piszesz to coś takiego??

http://allegro.pl/ktc-olej-kokosowy-...429864954.html

http://allegro.pl/olej-kokosowy-200m...463385375.html

http://allegro.pl/olej-kokosowy-100-...435868720.html

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:37   #3146
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
OMG
Niektórzy mają nasr..ne we łbach (przepraszam za wyrażenie )

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Fiorella ja używam do włosów i ciała tego olejku http://allegro.pl/parachute-naturaln...413875690.html
i też chcę stosować go u malca tylko nie jestem pewna czy akurat ten co jest dla mnie dobry będzie dobry dla dziecia... może Rosalie cos podpowie
Stary 2014-07-31, 21:43   #3147
agatus84
Raczkowanie

dziewczyny, a macie już jakieś rozstępy? Jak tak to gdzie? duże? ja jeszcze nie ale już mnie swędzi skóra...
Stary 2014-07-31, 21:47   #3148
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
a w którym szpitalu ?
w Rydułtowach
Cytat:
dziewczyny, a macie już jakieś rozstępy? Jak tak to gdzie? duże? ja jeszcze nie ale już mnie swędzi skóra...
ja nie mam, po 1 ciazy tez nie

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-31, 21:50   #3149
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Wpadam po wizycie:
Gin mocno zmartwiony moją sytuacją, a raczej skurczami i napinaniem się brzucha :| Aż taki smutny się zrobił. Podłączyli mnie pod ktg skurczowe i położna powiedziała (siedziała ze mna cały czas), że faktycznie coś widać. Przez pierwsze 10 min szczególnie, później im dłużej leżałam tym było lepiej. I to było tez tak, ze ja mówiłam położnej kiedy czuję, że mi się napina - potwierdziło się to z ktg, tzn. pokazywało skurcze w tym czasie, także o tyle dobrze, ze teraz wiem, iż tego nie mylę z czymś innym.
Gin potwierdził, że szyjka skrócona (niestety nie wiem ile, dyskutowałam z nim, zadawał sporo pytań), przy badaniu ręcznym stwierdził że na szczęście zamknięta. Kazał dalej brać asparginu aż tyle, powiedział, że mam no spę odstawić bo "to pic na wodę" a skoro mam alergię, to nawet jeśli występuje dopiero przy wyższych dawkach, to dziecko od małych już odczuwa także mam nie brac. Powiedział, że najlepszym wyjściem byłby Fenoterol, ale już się go nie stosuje, także jesteśmy w kropce i zostaje tylko ten magnez...
Zabronił mi chodzić teraz do szkoły rodzenia a miałam nadzieję, że choć tutaj pójdę... na basen pomoczyć sie raz na jakiś czas też nie mogę. Do 28.08 mam dalej leżeć, "oglądać seriale" i " ja panią błagam, niech pani wytrzyma chociaż ten miesiąc". no i jakby robiło się też tak jak będę leżeć to mam dzwonić...

Maluszka obejrzał tylko z grubsza, bo mówi, że badanie anatomii płodu zrobi jak przyjdę w 25+9 tc. Tym bardziej, że w szpitalu wszystko pomierzyli, obejrzeli i mamy z tego rozpiskę jako połówkowe.
Maluszek ważył dziś 480g, kopał i boksował mnie rączkami hehe te boksowanie też czułam. Myślałam, że on mnie tak lekko kopie, a później gin robił usg i w tym miejscu okazało się, że ma główkę z łapkami na górze ściśniętymi w pięści i nimi mnie puka Nogami też wywijał łobuziaka.

Brzuch mnie dziś mocno boli
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:51   #3150
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.

Padam na pyszczek po całym dzisiejszym dniu.
Zjechaliśmy całą Warszawę wzdłuż i wszerz ale warto było
Po pierwsze zapisałam nas do szkoły rodzenia zaczynamy już w poniedziałek a poza tym mamy ją za free bo jestem zameldowana w stolycy zawsze kilka stówek zostanie w kieszeni, co nie
Po drugie naoglądałam się dziś tyle wózków co nie miara. I wiecie co? Mam jeszcze większy dylemat niż przed oglądaniem.
Pani w sklepie polecała nam ( na tereny podmiejskie) Lupo Comfort i X-Lander X-Move. Pierwszy 1,400zł drugi 2,400zł. Tylko, że oba wydawały mi się jakieś takie delikatne i gondole małe. Szczególnie w oczy mi się rzuciło to, że obie gondole są bardzo zwężane w nóżkach. I to wydaje mi się niefajne z uwagi na to że my maluszka przełożymy do spacerówki ok.czerwca malec będzie miał 7 miesięcy więc nie wiem jak dziecko ma się tam wygodnie pomieścić Zmartwiło mnie to. Poza tym Lupo w spacerówce ma równie mały (krótki) podnóżek. Więc już starsze dziecko nie będzie miało wygodnie... z kolei w spacerówce X-move nózki dziecka wiszą tak po prostu bo podnóżek nie jest zakończony żadną "półeczką" (wiecie o czy mówię?)
I to we mnie wzbudziło dylematy.... Nie wiem co teraz???!!!!!!!
Za to stały w sklepie wózki firmy Emmaljunga.
Powiem Wam, że to chyba Mercedes wsród wózków... alez one się prowadzą BAJKA !!
Tylko ich ceny....eghm...
Która szkoła rodzenia??

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości