|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Ale zanim wyszlismy to umyl jeszcze podloge, bo wody mi poszly na panele ![]() Dziewczyny, magia kobiecego umyslu: wczoraj wieczorem, jak zanosilam odciagniete mleczko dla Hani, pielegniarka mi powiedziala, ze przywiezie mi ja o 6 rano na przytulanie na godzinke... Dzis o 5:55 obudzilam sie sama, bez budzika z koszula przemoczona mlekiem!! |
|
|
|
|
#1052 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak się głupio spytam, po co ksiądz w szpitalu? ![]() Aisog widzę, że ciąża donoszona, zapraszam na oddział, torba już spakowana? ![]() Mamy 1 sierpnia. Pierwsza połowa listy rozpakowujemy się! I M_aria mówię też o Tobie, bo w taką pogodę to już się nie przeterminowywuje tylko kisi. ![]() Mam dzisiaj dobry humor, mimo, że jestem mega niewyspana, ogarnę w końcu syf i burdel w moim kąciku dziecięcym i może pokażę jakieś fotki. |
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś przyjemny dzień - nareszcie chłoniej ![]() Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, Mała rośnie (ma ok 3 kg), szyjka u mnie w normie, wyznaczył kolejną wizytę za dwa tyg i powiedział, że powinniśmy zdążyć sie jeszcze spotkac, o ile bede grzeczna ![]() Milenka chyba bardzo lubi jeździc samochodem, zawsze kiedy prowadze przebiera tymi swoimi malutkimi nóżkami i wbija mi je pod żebra, śmiejemy sie z TŻ ze ćwiczy" sprzęglo - hamulec-gaz" Odziedziczyła zamiłowanie do motoryzacji po rodzicach, TZ juz snuje plany jak to bedzie ją na zloty motocyklistów zabierał ![]() mamuska- cudownie sie wszystko poukładało zaczarowana-pięknie wyglądacie butter- trzymaj się, wyobrazam sobie jak Ci ciezko Hania na pewno zacznie przybierać na waadze, tylko widocznie potrzebuje troszke wiecej czasu, życze Wam szybkiego powrotu do domku |
|
|
|
#1055 |
|
Raczkowanie
|
hej
trochę na skroty ale poczytalam co tam u was, gratuluje nowej mamusi no i przede wszystkim mamuśka, ciesze sie ze z Natalka jest na tyle dobrze i możecie wrocic do domu!!! my nadal w szpitalu, wczoraj mialam wyciagane dreny i dzisiaj juz lepiej sie czuje, nawet wlosy umylam ![]() Kamilek dużo stracil na wadze i musi byc dokarmiany, mam nadzieje ze dzisiaj ten spadek sie zatrzymal i nas puszcza do domu... wczoraj zaczal mnie mocno bolec brzuch ale to przez wzdęcia, maz przywiozl espumisan i dzis od razu lepiej, no i pogoda dzis laskawsza bo do tej pory to byl taki zaduch ze masakra, maly w samym body i skarpetkach lezal i przykryty byl pieluszka, dzis trochę chlodniej wiec zalozylam mu spiochy |
|
|
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, które urodziły i którym w czasie ciąży wyszedł celulit - jak tam sytuacja sie teraz przedstawia? Schodzi to dziadostwo czy jak? Bo nie moge na swoje uda patrzec, nie mówie,ze przed ciążą były gładziutkie, ale teraz mnie strasznie wkurzają
|
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Zadomowienie
|
Troche pospalam ale 8h na 2 dni to nie jest imponujacy wynik...Otwieram oczy a na suficie nade mna znow zielony konik polny. Skad one sie biora tak wysoko w bloku i to niemal codziennie?
![]() Brzuch mnie boli jak kicham, mialyscie tak? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem po wizycie i porodu nie widać teraz leżę podłączona pod ktg w szpitalu i też żadnych skurczy nie widać. Mam teraz przyjeżdżać na ktg w niedzielę, środę.. jak nic nie zacznie się samo dziać to na 11 sierpnia mam skierowanie do szpitala. A ksiądz chodzi po to żeby sobie Krychy na legalu pooglądać ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Oooo........ Są skurcze ok 40%
|
|
|
|
|
#1059 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- AAA mam pytanie dzisiaj rano wstalam i mam bardzo duzo wydzieliny z Krychy, przepraszam za szczegoly, ale taka wodnista, czy to przepowiada odejscie wod, czy jak?? Nigdy wczesniej tak nie mialam... Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-08-01 o 09:36 |
|
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Wiem
ale cieszą mnie choć takie Dziś zanim wyszłam zajrzałam do babci, była już ubrana więc zapytałam czy uszykować jej leki to powiedziała że już wzięła.. wszystkie. Nie wiem co lecz ona z pewnością nie wie co ma brać bo ma nową rozpiskę. Zadzwoniłam do sąsiadki żeby do niej zajrzała |
|
|
|
#1063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki koszyczki sa zrobione przezemnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
ButterBear to taki sam przypadek jak u nas. U nas też waga spadała . Powodem jest zoltaczka . Dziecko jest osłabione i nie chce jeść.
My musialysmy się ważyć przed jedzeniem i po strasznie to meczace i stresujące było. Kochana współczuje. A kto pilnuje małej pod lampami żeby jej okulary nie spadły. ? Moja Mała przez zoltaczke wazyla 2090 ale pomalutku i twoja zacznie przybierać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Rozplywam sie...nie mam sily wstac na sniadanie ale musze pod prysznic. Wczoraj 4x sie mylam i juz nie moge tak lezec przyklejona do mokrej poduszki feee Chce nad jezioro albo basen
![]() cudne sa
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
W kazdym szpitalu jest kaplica i ksiadz..chodzi wlasnie z komunia i takimi tam
i robi miny, ze jak czlowiek odmawia komuni, to sie czuje jaknwcielony belzebub..Cytat:
Kasiulad, oby maly zaczal szybko przybierac. |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Rozeznanie
|
Hahahah dobrze mnie wyczulas...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1070 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja Tuśka kończy dzisiaj 4 tyg ;-) Cytat:
to kciuki mocne. Cytat:
przychodnie deklarujesz w szpitalu u oni wysyłają wszystkie dokumenty po porodzie. Nr pesel nadają w USC ;-) Cytat:
ależ z Was śliczne dziewczynki ;-) Cytat:
Kciuki kochana. Cytat:
Nie miałam zzo to jest skutek wyczerpania fizycznego. Dziewczyny co mnie wczoraj Tuśka wystraszyla aż się popłakałam, a ręce to mi sie trzesly pół dnia. Zakrztusila się mlekiem i zaczęła mdlec i tracić oddech to była najgorszy widok nie wiem co bym zrobiła jak by coś jej się stało :'( Ona strasznie lapczywie je i często się dlawi ale zawsze odkaszluje. A wczoraj nie dala rady dobrze ze TZ byl złapał ja odwrócił i klepna ja po plecach i naszczescie wróciła . Balam sie później ja karmic:'( Ja ją tak Kocham . Nie wiem co bym zrobiła gdyby coś jej się stało :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-08-01 o 10:02 |
||||||
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Mamuska obie komory mają po 13mm, a podobno norma to 10mm. Diagnoza jest taka, ze jest to agenezja ciala modzelowatego, bo u dziecka nie
wyksztalcilo sie spoidlo wielkie laczace obie polkule mozgu i wlasnie cialo modzelowate. Tak wychodzi na usg 3d i dopochwowym. Przy tej wadzie czesto wystepuje rozszczel kregoslupa, ale my mamy szczescie, bo nas to ominelo. Slyszalam od lekarzy, ze dziecko bedzie sie wolniej rozwijalo niz rowiesnicy, wolniej uczyło i trzeba bedzie my poswiecac dodatkowa uwage. Niezbedne tez beda rehabilitacje, by przyspieszyc rozwoj i prawdopodobnie to ja je bede przeprowadzala ze wzgledu na moja szkole. Moze to i dobrze, bo bede mogla spedzac wiecej czasu z Wiktoria, wkladac w to milosc i siebie przedewszystkim. Z drugiej strony obawiam sie, bo nie wiem co powie na to moja psychika... Kochamy nasze malenstwo bez wzgledu na wszystko i cokolwiek by sie nie wydarzylo. Jestem w stanie przerwac ostatni rok nauki by byc z Wiki. Jesli tylko bedzie taka potrzeba, to nawet nie bede sie zastanawiala. Wiem, ze po porodzie potrzebne bedzie mnostwo badan, rezonans itp. Mimo wszystko kochamy naszą kruszynkę
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zdrowka dla maleństwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rano mi wizaż nie działał, to się zastanawiałam czy tyle z Was rodzi i zdaje relacje na żywo że aż się strona zablokowała? :-P
|
|
#1075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala jest na oddziale i dogladaja jej pielegniarki. A Twoja Mala miala kroplowke? Teraz juz wszystko ok u Was? Cytat:
Cytat:
Nie dziwie sie,ze sie wystraszylas... Dobrze,ze maz zareagowal... Wiem,ze latwo sie mowi na sucho, ale nie mozna wpadac w panike w takiej sytuacji na szczescie wszystko dobrzebsie skonczylo ![]() Zglosilam na obchodzie, ze mnie to krocze tak piecze. Lekarka wziela mnie na badanie, okazalo sie,ze jeden szew mocno sie zacisnal...wycinala go i wyjmowala,zeby poluzowac... Myslalam,ze sie zes..am z bolu! |
|||
|
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
Widzę, że żadna nie rodzi a tu już Sierpień nas zastał... Ja dzisiaj o 14:15 mam wizytę, proszę o kciuki za duże rozwarcie
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nawet 2 tyg po porodzie przy dłuższym chodzeniu zaczynało rwać w m-cu zszycia. |
|
|
|
|
#1080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie
ja dzisiaj nie śpię od 6, byłam na pobraniu krwi, później Tż zrobił mi pyszne śniadanko A teraz nadrabiam co tam u was słychaćCytat:
jak zaczynam narzekać na swój wygląd, nazywać się różnymi określeniami ( daruje wam jakie czasami mi przychodzą na myśl )- to patrzy na mnie takimi szeroko otwartymi ze zdziwieniami oczami i mówi " Co ty wygadujesz? przecież pięknie wyglądasz...", też mi mówi że urósł mi tylko brzuszek, że zaraz po porodzie będę wyglądać jak dawniej...ehh a sam z siebie nigdy nie powie mi, że ładnie wyglądam. I żeby nie było- też kiedyś mu o tym mówiłam, że tego czasami potrzebuje. Niby rozumie ale i tak robi swoje ![]() Cytat:
![]() A Miłoszek jest przeuroczy! Cytat:
w szpitalu chyba nie ma co liczyć na intymność ciekawa jestem jaką ksiądz miał minę Cytat:
![]() Bądź dzielna, dla tej małej istotki, która w Tobie mieszka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Hania na pewno zacznie przybierać na waadze, tylko widocznie potrzebuje troszke wiecej czasu, życze Wam szybkiego powrotu do domku