|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
A jak się odczuwa czkawke maleństwa? Czy się różni od ruchów i kompniakow?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3692 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale to taki tam przesąd i nie zawsze się sprawdza jak widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
super zakupy
![]() no właśnie! Cytat:
niesamowite uczucie i przeżycie Miłego dnia Mamusie
|
|
#3694 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiedzcie mi, moje drogie - być może to głupie pytanie - dlaczego już pierzecie ubranka?…. Ja trzymam "swoje" w woreczkach/siatkach i w torbach, co by mi się nie zakurzyły. Będę prać pewnie w ciągu najbliższego najbliższego miesiąca, ale tylko dlatego, że pewnie w szpitalu wyląduje, a nie chciałabym TŻowi zostawiać jeszcze tego na głowie. Ale jakbym miała rodzić na przełomie listopada/grudnia, bez żadnych wypoczynków w szpitalu wcześniej, to prałabym pewnie co najwyżej miesiąc wcześniej. Po co już teraz?
|
||
|
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
sasia tą sukienkę weselną też pokaż
bo mam wesele 6 września i pojęcia nie mam w co się ubrać...sofia moje dziecko może mieć czarne włoski po tatusiu ![]() Justyssia szlafroczek świetny sexi ja mam taki puchowy pomarańczowy w białe kropy ciepły miękki, na zimę w sam raz, nie kupuję innego ![]() bardziej zastanawiam się nad koszulą do porodu? w co się trzeba ubrać do porodu i jak takie coś to wygląda? bo kurcze szkoda kupować, pewnie i tak się wybrudzi i będzie do wyrzucenia... bo później po porodzie na te 3-4 dni to chyba jakaś taka normalna koszula nocna rozpinana od góry?? ooo i Inka nasza wróciła
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() co do szlafroku no to wlansie o to chodzi zeby go tylko zakaldac jak sie gdzies idzie a nie siedziec w nim na sali ![]() ja rodzilam koncówka grudnia , śniegu ze hej a cieplo na sali nie bylo az tak, no ale tez okna sobie otwieralysmy ![]() ja ubranka prałam w loveli wlasnie i pachnie bardzo ładnie przy pierwszym tez prałam w tym proszku, tylko teraz nie stosuje sie co do ilosci jaka sypnac tzreba :P paprika- ja ubranka piore teraz zeby po prostu nie robic tego potem jak sie bede gorzej jzu czuc, a im sie nic nie stanie, moga lezec w komodzie, nie zabrudzą sie, a potem tylko bede je prasowac, to też je odswiezy, bo prac juz chyba nie bede 2gi raz. basiabasia- do porodu ubierz sie normalnie, nie bardzo wiem co mialoby sie ubrac..ja mialam jeansy i sweter, spodnie mi sie zalały wodami płodowymi ale wyprałam a na porodowke to normlanie koszula ciazowa , bo na porodówce jestesmyw ksozuli ciażowej. Ja mam 2 z poprzedniej ciazy i nowych nie kupuje, maja guziczki zeby cycucha wyjac i tyle
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-01 o 08:53 |
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
też zastanawiałam się po co prać tyle razy... ja, że rodzić mam koniec grudnia to planuję prać raz i prasować w listopadzie, może w październiku. Zresztą teraz i tak nie mam co prać
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze rzeczy jakie dostałam od koleżanki głupia wymieszałam z rzeczami od drugiej która pali i to wszystko wali fajkami...a potem durna jeszcze dorzuciłam tam parę rzeczy z ciuchbudy...wiec będzie trzeba to wyprać 2 razy. Wywaliłam to wszystko z kartonow i aż one walą...te "juz nie śmierdzace " rzeczy poupycham w tych nowych mebelkach i wypiore je jeszcze raz we wrześniu i wyprasuje. A dwa ze teraz korzystam z pogody do suszenia na balkonie :-P no a kolejna rzecz jaka chodzi mi po głowie to...a jak urodze wcześniej? Kto za mnie to zrobi?? Tego jest z 10 pralek to nie zdąży wyschnać jak nagle coś. Termin mam mocno chwiejacy i nadcisnienie i dr mówił ze może być 39 a może 35 tc
|
|
#3699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3701 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
zaliczylismy wczoraj z tż pierwsze zajecia w szkole rodzenia i jak na razie jestesmy usatysfakcjonowani :-D tż byl jedynym mezczyzna Cytat:
Cytat:
|
|
#3702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), za pranie i prasowanie wezmę się na początku listopada. Co prawda znam przypadki, że poród niespodziewanie zaczął się miesiąc wcześniej ale u siebie nie liczę na taki rozwój sytuacji. Tego nie ma jakoś niewiarygodnie dużo, szybko powysycha i poprasuję wieczorami.Cytat:
A i dodam, że moje koszule nocne nie były jakieś super specjalne do karmienia (w sensie z wycięciami po bokach) tylko miałam takie normalne rozpinane na środku. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Paulinkus - podobno co do włosów dziecka tak jak i oczu coś mają do powiedzenia jeszcze geny dziadków Ja mam czarne, mąż - ciemny blond a dziecko może być u nas nawet rude ![]() A tak dla przykładu moja mama ma kasztanowe, tata ciemne (w sensie czarne) a dzieci kolejno: czarne, czarne i blond - także dziewczyny różnie to bywa.
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-08-01 o 09:15 |
|||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczka samych ciuszków a prześcieradła?ochraniacz? Koce? Maskotka? Te dopiero zajmuje miejsc w pralce :-P
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok fakt wyjdzie trochę więcej ale w moim przypadku nie dużo, raz to przechodziłam. Najdłużej to schły mi takie rzeczy jak materiały od bujaczka-leżaczka, mata edukacyjna itp. To można i później - jak znajdę czas to upiorę wcześniej. Zresztą ja najzupełniej w świecie rozumiem Linka, że Ty ze względów opisanych wyżej przez Ciebie już pierzesz.
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-08-01 o 09:43 |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
To pierwszy z (chyba) 10 kartonow a już idzie pralka z kolorowymi na balkon :-D
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po wszystkim przebieram sie w swoja i nie ma zadnej krwi czy cos Ja ubranka bede prac tak w siodmym miesiacu, roznie to bywa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Paprika ja piore teraz w zwyklym proszku ciuszki z cichbudy i te od kolezanki co troche dlugo lezaly na strychu. A nowe ciuszki wypiore tylko raz w dzieciecym i to tak moze we wrzesniu pod koniec
|
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja po wizycie. Nie wiem kto tam u mnie jeszcze siedzi ale jest szansa, że się dowiem za 3 tygodnie. Dziś szans nie było aby odwróciło się i pokazało mamusi. Doktorek stwierdził, że "nie zaliczy" USG i z racji tego, że nic nie było mam przyjść za 3 tygodnie na kolejne to nie stracę badania no i wtedy dokona wszystkich pomiarów a dzisiaj niech sobie śpi spokojnie. Chodzę na NFZ to wiadomo ograniczona ilość jest. Także na następnej wizycie da mi skierowanie na mocz, morfologię i glukozę a dziś dostałam na odczyn Coombsa. Ogółem dziś w jakimś dobrym humorze był i dużo ze mną rozmawiał, wyjaśniał. Także ogółem można powiedzieć, że zadowolona jestem.
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugub szybko Ci zlecił zobaczysz
dobrze ze i tak zadowolona jesteś ![]() Ja dziewczyny nigdzie nie znikam,bo czytać cały czas czytam tylko po prostu kompletnie nie mam humoru ... Linka słodkie to Twoje pranie ![]() Ja zgage do tej pory miałam dwa razy czyli można powiedzieć ze w sumie tak samo często jak przed ciąża ![]() Co do włosków dziecka marzylaby mi się kudlata Emilka ale raczej nie ma szans bo i Ja i przyszły tatuś urodzilismy się lysi ![]() Ta moja kruszyna upodobała sobie prawą stronę brzuszka,najczęściej tam kopie i tam tez często wystaje mi jakaś twarda gulka (główka,pupka??) która jak moja przyjaciółka postukala ostatnio w nią palcami (wkurzylam się ze mi dziecko bije :/) to tak szybciutko się schowała a potem dostalam trzy karne kopniaczki ![]() Sasia,Maczuma słodkie te Wasze ciuszki ![]() Szlafroczek Ja mam cienki szaro różowy w białe kropeczki ale mi to wiecznie gorąco jest Co do ciuchow do porodu to tak jak pisze Roksape chyba skusze sie na szpitalna koszule zresztą w szpitalu gdzie ja bede rodzic jest dość powszechne przebieranie sie w szpitalne do porodu ![]() Ja na przykład juz po moich doświadczeniach mam spakowana torbę do szpitala we wrześniu po praniu doloze tam tylko rzeczy dla Emilki ![]() Dziękuje wam wszystkim za wsparcie
|
#3713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie piorę niczego, mam wszystko w kartonie u teściów na strychu, niebawem musze to przywieźć, bo trochę przebudowę domu robią i trzeba chatę opróżnić, ale prać będę najszybciej w październiku, bo pewnie czeka mnie wypranie wszystkiego dwa razy, jednak ze strychu trochę to przeszło specyficznym zapachem. Linka dzięki za odpowiedź w sprawie ZUSu, napisała jeszcze pytanie w klubie, jak będziesz mogła to odpisz dzięki
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
mogę się dołączyć? Trafiłam tu, bo szukałam informacji jakichkolwiek, co muszę wiedzieć, o czym pamiętać i co mnie czeka. Jestem w 21 tc i widzę, że jestem trochę do tyłu ze wszystkim (nie mam jeszcze nic z wyprawki, nie znalazłam żadnej szkoły ani nie wiem, gdzie rodzić). Podczytuję sobie tu was trochę po kryjomu, ale może pora się pokazać |
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
może powiedz nam o sobie więcej jak Ci przebiega ta ciąża ??
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
LINKA jak ktoś spojrzy na Twój balkon to pomyśli, że pięcioraczki masz
Inka każdy ma prawo do gorszego humoru ale pamiętaj nie ma co się przejmować ludźmi. Zawsze ktoś się trafi. A Ty teraz się nie denerwuj bo Emilka też to czuje. Głowa do góry i nie załamuj się W ogóle to chyba będę jedną z ostatnich co pozna płeć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugub to może pokusisz się na prywatne 3d ??
ja tez chodzie na NFZ ale na polowkowe umowilam się prywatnie popgladalam sobie Emilke w 3d i tam tez zyskalam pewność co do płci
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwa kobieta z Ciebie
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Suqub podziwiam bo ja bym chyba nie wytrzymala tyle w niepewnosci. Z drugiej strony zdarzaja sie osoby, ktore wola miec niespodzianke przy porodzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

ale się nie sprawdza, bo maiałam zgagę cały III trymestr i Felek się łysy urodził i prawie rok go nie musiałam czesać. I zdecydowanie nie czarny teraz 
ale to taki tam przesąd
niesamowite uczucie i przeżycie

ale jest szansa, że się dowiem za 3 tygodnie. Dziś szans nie było aby odwróciło się i pokazało mamusi. Doktorek stwierdził, że "nie zaliczy" USG i z racji tego, że nic nie było mam przyjść za 3 tygodnie na kolejne to nie stracę badania no i wtedy dokona wszystkich pomiarów a dzisiaj niech sobie śpi spokojnie. Chodzę na NFZ to wiadomo ograniczona ilość jest. Także na następnej wizycie da mi skierowanie na mocz, morfologię i glukozę
a dziś dostałam na odczyn Coombsa. Ogółem dziś w jakimś dobrym humorze był i dużo ze mną rozmawiał, wyjaśniał. Także ogółem można powiedzieć, że zadowolona jestem.