Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 00:13   #3691
TheN4ti
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

A jak się odczuwa czkawke maleństwa? Czy się różni od ruchów i kompniakow?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-01, 00:23   #3692
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
niteczka a gdzie sprzedają kurtki ciążowe? w h&m będą? jestem ciekawa jak one wyglądają, bo ja już martwię się w czym będę chodzić jak zrobi się zimno.
Sasia - ja miałam pożyczoną od kuzynki - miała z Zary, ale z tego co kojarzę w h&m też powinny być bliżej sezonu

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
ale kusicie... ja już mam 5 kg na plusie... przeraża mnie to... :P a podobno zabobony takie że jak się ma zgagę w ciąży to dziecko urodzi się z czarnymi włosami
Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że z długimi i gęstymi włosami ale się nie sprawdza, bo maiałam zgagę cały III trymestr i Felek się łysy urodził i prawie rok go nie musiałam czesać. I zdecydowanie nie czarny teraz
Ja miałam zgagę i urodził się blondynek ale z włosami. Ja słyszałam że jak ma się zgagę to, że dziecko będzie miało włoski ale to taki tam przesąd i nie zawsze się sprawdza jak widać

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja nie jestem przekonana do Lovelli mimo że jest chyba najbardziej dostępna. Wolę Dzidziusia, chociaż jak sprawdzałam składy (na sroce) to najbardziej przypadł mi do gustu żel Jelp. Ja ogólnie proszków nie lubię, nasze ubrania w kapsułkach piorę. A że nie ma dziecięcych kapsułek to z pewnością zakupię ten żel Jelp, płyn zmiękczający też. Płyn ok 20zł a żel ok 40zł oba a 28 prań.
Hasiap - ja przy synku używałam Jelp'a, bo Lovella potrafi uczulać i położna środowiskowa jak przyszła to poleciła nam zmienić (Mały miał dużo różnych wyprysków). Ale wbrew pozorom do dziś rozpoznaję zapach Jelp'a i Lovelli

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Ja dzis prałam ciuszki dla małego w płynie Bobini ( w rossmannie za 7,50 jest promocja ) i faktycznie nie pachnie ale chyba tak ma być. Bo nie można użyć płynu do płukania prawda ?
NaamaH - można (nawet są specjalne z loveli itd) ale jak to na szkole rodzenia nam mówili - to zbędny wydatek (a interes się kręci bo przecież większość z nas jest przyzwyczajona do używania płynu) + po co tyle chemii na ubranka dziecka, wystarczy proszek

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Szlafrok puchaty w szpitalu sie nie sprawdzi. Na oddziale poporodowym grzeją dla maluchów bardzo mocno, po porodzie hormony szaleją tak, że w koszuli z krótkim rękawem za gorąco. Ja rodziłam w lutym i byłam cały czas spocona, dlatego 3 koszule na 3 dni się sprawdziły. Szlafrok miałam cieniutki i ani razu go nie założyłam.
Popytajcie koleżanek co rodziły w zimie, bo szkoda dodatkową walizkę targać
Również potwierdzam, rodziłam na początku listopada - było tak gorąco i właśnie jeszcze te hormony, tylko jak szłam do łazienki to zakładałam a miałam taki mega cieniutki. W koszulach na krótki rękaw było mi gorąco. A co dopiero teraz w grudniu.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 07:51   #3693
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dorzucam zakupy z tego tygodnia
super zakupy

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
O jest i nasza inka :-D gaduło smutno tu nam bez Ciebie
no właśnie!

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Biegnę się pochwalić, że dziś Tż pierwszy raz poczuł ruchy małego Jaki to był niesamowity moment dla nas <3
niesamowite uczucie i przeżycie

Miłego dnia Mamusie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:41   #3694
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
dziewczyny, te z większymi brzuszkami, chodzicie w ubraniach typowo ciążowych czy mieścicie się w zwykłe? pytam raczej o górę, bo spodnie to wiadomo nie wiem czy czegoś nie trzeba zakupić, żeby potem przy chłodniejszym dniu nie obudzić się z ręką w nocniku. Jakoś ubrania letnie mam szersze zwiewne to jeszcze się mieszczę. A co później?
Ja mam kilka par spodni ciążowych i spódnicę. A co do góry - mieszczę się jeszcze w swoje koszulki, ale coraz gorzej. Mam kilka ciążowych (dwie bez rękawków, jedną z rękawkami), ale w kółko w tych samych chodzić nie lubię… Martwię się tylko, że mi się rozciągną te "nieciążowe"

Cytat:
A jak się odczuwa czkawke maleństwa? Czy się różni od ruchów i kompniakow?
wg mnie czkawka jest taka rytmiczna, co kilka sekund lekkie puk. Wątpię, żeby młodzież tak systematycznie i rytmicznie potrafiła kopać czy rączkami machać

Powiedzcie mi, moje drogie - być może to głupie pytanie - dlaczego już pierzecie ubranka?….
Ja trzymam "swoje" w woreczkach/siatkach i w torbach, co by mi się nie zakurzyły. Będę prać pewnie w ciągu najbliższego najbliższego miesiąca, ale tylko dlatego, że pewnie w szpitalu wyląduje, a nie chciałabym TŻowi zostawiać jeszcze tego na głowie.
Ale jakbym miała rodzić na przełomie listopada/grudnia, bez żadnych wypoczynków w szpitalu wcześniej, to prałabym pewnie co najwyżej miesiąc wcześniej. Po co już teraz?
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:50   #3695
basiabasia989
Rozeznanie

sasia tą sukienkę weselną też pokaż bo mam wesele 6 września i pojęcia nie mam w co się ubrać...

sofia moje dziecko może mieć czarne włoski po tatusiu

Justyssia
szlafroczek świetny sexi ale chyba do szpitala to średnio....chociaż sama nie wiem, gdybym nie miała to bym sobie kupiła ja mam taki puchowy pomarańczowy w białe kropy ciepły miękki, na zimę w sam raz, nie kupuję innego osobiście typowe ciążowo/porodowo/karmnikowe ciuchy mnie odstraszają, są takie mało kobiece

bardziej zastanawiam się nad koszulą do porodu? w co się trzeba ubrać do porodu i jak takie coś to wygląda? bo kurcze szkoda kupować, pewnie i tak się wybrudzi i będzie do wyrzucenia... bo później po porodzie na te 3-4 dni to chyba jakaś taka normalna koszula nocna rozpinana od góry??

ooo i Inka nasza wróciła
Stary 2014-08-01, 08:51   #3696
Justyssia87
Rozeznanie

Dzień dobry
co do szlafroku no to wlansie o to chodzi zeby go tylko zakaldac jak sie gdzies idzie a nie siedziec w nim na sali
ja rodzilam koncówka grudnia , śniegu ze hej a cieplo na sali nie bylo az tak, no ale tez okna sobie otwieralysmy

ja ubranka prałam w loveli wlasnie i pachnie bardzo ładnie przy pierwszym tez prałam w tym proszku, tylko teraz nie stosuje sie co do ilosci jaka sypnac tzreba :P

paprika- ja ubranka piore teraz zeby po prostu nie robic tego potem jak sie bede gorzej jzu czuc, a im sie nic nie stanie, moga lezec w komodzie, nie zabrudzą sie, a potem tylko bede je prasowac, to też je odswiezy, bo prac juz chyba nie bede 2gi raz.

basiabasia- do porodu ubierz sie normalnie, nie bardzo wiem co mialoby sie ubrac..ja mialam jeansy i sweter, spodnie mi sie zalały wodami płodowymi ale wyprałam a na porodowke to normlanie koszula ciazowa , bo na porodówce jestesmyw ksozuli ciażowej. Ja mam 2 z poprzedniej ciazy i nowych nie kupuje, maja guziczki zeby cycucha wyjac i tyle

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-01 o 08:53
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:02   #3697
basiabasia989
Rozeznanie

też zastanawiałam się po co prać tyle razy... ja, że rodzić mam koniec grudnia to planuję prać raz i prasować w listopadzie, może w październiku. Zresztą teraz i tak nie mam co prać
Stary 2014-08-01, 09:10   #3698
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, moje drogie - być może to głupie pytanie - dlaczego już pierzecie ubranka?….
Ja trzymam "swoje" w woreczkach/siatkach i w torbach, co by mi się nie zakurzyły. Będę prać pewnie w ciągu najbliższego najbliższego miesiąca, ale tylko dlatego, że pewnie w szpitalu wyląduje, a nie chciałabym TŻowi zostawiać jeszcze tego na głowie.
Ale jakbym miała rodzić na przełomie listopada/grudnia, bez żadnych wypoczynków w szpitalu wcześniej, to prałabym pewnie co najwyżej miesiąc wcześniej. Po co już teraz?
Kochana ja mam 2 powody ;-)
Po pierwsze rzeczy jakie dostałam od koleżanki głupia wymieszałam z rzeczami od drugiej która pali i to wszystko wali fajkami...a potem durna jeszcze dorzuciłam tam parę rzeczy z ciuchbudy...wiec będzie trzeba to wyprać 2 razy. Wywaliłam to wszystko z kartonow i aż one walą...te "juz nie śmierdzace " rzeczy poupycham w tych nowych mebelkach i wypiore je jeszcze raz we wrześniu i wyprasuje.
A dwa ze teraz korzystam z pogody do suszenia na balkonie :-P no a kolejna rzecz jaka chodzi mi po głowie to...a jak urodze wcześniej? Kto za mnie to zrobi?? Tego jest z 10 pralek to nie zdąży wyschnać jak nagle coś. Termin mam mocno chwiejacy i nadcisnienie i dr mówił ze może być 39 a może 35 tc

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:12   #3699
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Ja wyprałam tylko używki, bo miały dziwny zapach. W listopadzie wypiorę resztę
Stary 2014-08-01, 09:13   #3700
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

basiabasia- do porodu ubierz sie normalnie, nie bardzo wiem co mialoby sie ubrac..ja mialam jeansy i sweter, spodnie mi sie zalały wodami płodowymi ale wyprałam a na porodowke to normlanie koszula ciazowa , bo na porodówce jestesmyw ksozuli ciażowej. Ja mam 2 z poprzedniej ciazy i nowych nie kupuje, maja guziczki zeby cycucha wyjac i tyle
Jak pojadę do szpitala to wiadomo ubrać się normalnie. Tylko potem zastanawiałam się nad kwestią samego porodu. Czy po porodzie taka koszula nie będzie za bardzo wybrudzona? No i pewnie pasowało by się potem przebrać w inną po całych tych bojach. Mam dwie takie z guziczkami od siostry TŻ na krótki rękaw i długość jakoś do kolan. Chyba kupię jeszcze jedną.
Stary 2014-08-01, 09:13   #3701
Paulinkus
Zadomowienie

Hej zaliczylismy wczoraj z tż pierwsze zajecia w szkole rodzenia i jak na razie jestesmy usatysfakcjonowani :-D tż byl jedynym mezczyzna w kazdym razie robie sobie przerwe od wizazu bo musze porzadnie przysiasc nad nauka przez najblizsze 2 miesiace. Bede zagladac ale nie tak czesto jak teraz. Mam nadzieje ze o mnie nie zapomnicie ;-)

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Szukam szlafroku juz do szpitala w sklepach mało co jest, jest jeden w tesco za chyba 80zł taki puchaty ale boje sie ze sie zmechaci albo cos po praniu :/
Co do szlafroka moj jest jasno niebieski puchaty w biale i niebieskie serduszka :-D nie bede raczej specjalnie kupowac nowego tylko na raz.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
ja i mąż czarne włosy mamy i już się zastanawiam, czy z małą z porodówki do fryzjera nie będę musiała jechać
U nas na dwoje babka wrozyla ja mam ciemne tz blond :-D

Stary 2014-08-01, 09:22   #3702
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Paprika - ja nie piorę bo nie widzę jeszcze sensu (aktualnie nawet nie mam za bardzo co prać ), za pranie i prasowanie wezmę się na początku listopada. Co prawda znam przypadki, że poród niespodziewanie zaczął się miesiąc wcześniej ale u siebie nie liczę na taki rozwój sytuacji. Tego nie ma jakoś niewiarygodnie dużo, szybko powysycha i poprasuję wieczorami.

Cytat:
bardziej zastanawiam się nad koszulą do porodu? w co się trzeba ubrać do porodu i jak takie coś to wygląda? bo kurcze szkoda kupować, pewnie i tak się wybrudzi i będzie do wyrzucenia... bo później po porodzie na te 3-4 dni to chyba jakaś taka normalna koszula nocna rozpinana od góry??
Basiabasia- do porodu to normalna koszula nocna taka jak do karmienia, i proponuję na te 2-3 dni po więcej niż jedną koszulę nocną - tak ze dwie, ja musiałam zostać dzień dłużej po cc (czyli 4 doby) i mąż mi uprał jedną z koszul. W niektórych szpitalach proponują nawet aby rodzić poprostu w jakimś większym t-shirt'ie męża (o ile mąż jest większy niż my).
A i dodam, że moje koszule nocne nie były jakieś super specjalne do karmienia (w sensie z wycięciami po bokach) tylko miałam takie normalne rozpinane na środku.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Tego jest z 10 pralek to nie zdąży wyschnać jak nagle coś. Termin mam mocno chwiejacy i nadcisnienie i dr mówił ze może być 39 a może 35 tc
Linka - 10 pralek to ja się nie dziwię. U mnie ze 4 wyjdą na 2 rozmiary (56 i 62).

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
U nas na dwoje babka wrozyla ja mam ciemne tz blond :-D
Paulinkus - podobno co do włosów dziecka tak jak i oczu coś mają do powiedzenia jeszcze geny dziadków Ja mam czarne, mąż - ciemny blond a dziecko może być u nas nawet rude
A tak dla przykładu moja mama ma kasztanowe, tata ciemne (w sensie czarne) a dzieci kolejno: czarne, czarne i blond - także dziewczyny różnie to bywa.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-08-01 o 09:15
Stary 2014-08-01, 09:32   #3703
Linka1984
Zakorzenienie

Niteczka samych ciuszków a prześcieradła?ochraniacz? Koce? Maskotka? Te dopiero zajmuje miejsc w pralce :-P

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-01, 09:41   #3704
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Niteczka samych ciuszków a prześcieradła?ochraniacz? Koce? Maskotka? Te dopiero zajmuje miejsc w pralce :-P
Prześcieradła wrzucę razem do ciuszków, poszewki na ochraniacze ok fakt wyjdzie trochę więcej ale w moim przypadku nie dużo, raz to przechodziłam. Najdłużej to schły mi takie rzeczy jak materiały od bujaczka-leżaczka, mata edukacyjna itp. To można i później - jak znajdę czas to upiorę wcześniej. Zresztą ja najzupełniej w świecie rozumiem Linka, że Ty ze względów opisanych wyżej przez Ciebie już pierzesz.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-08-01 o 09:43
Stary 2014-08-01, 09:43   #3705
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
o jej a to dosłownie tak wszystko wszystko trzeba prać?? nie pamietam żeby mama tak wszystko prała. Jak coś było nowe chyba wcale nie prała... Mam siostrę 15 lat młodszą to coś tam pamiętam
Stary 2014-08-01, 09:44   #3706
Linka1984
Zakorzenienie

To pierwszy z (chyba) 10 kartonow a już idzie pralka z kolorowymi na balkon :-D

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-01, 09:44   #3707
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Jak pojadę do szpitala to wiadomo ubrać się normalnie. Tylko potem zastanawiałam się nad kwestią samego porodu. Czy po porodzie taka koszula nie będzie za bardzo wybrudzona? No i pewnie pasowało by się potem przebrać w inną po całych tych bojach. Mam dwie takie z guziczkami od siostry TŻ na krótki rękaw i długość jakoś do kolan. Chyba kupię jeszcze jedną.
A w szpitalu nie dają takich szpitalnych ? U mnie tak jest daja jakies szara stara i w tym do porodu a potem idzie do gotowania po wszystkim przebieram sie w swoja i nie ma zadnej krwi czy cos

Ja ubranka bede prac tak w siodmym miesiacu, roznie to bywa

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:47   #3708
alekaz1
Zakorzenienie

Paprika ja piore teraz w zwyklym proszku ciuszki z cichbudy i te od kolezanki co troche dlugo lezaly na strychu. A nowe ciuszki wypiore tylko raz w dzieciecym i to tak moze we wrzesniu pod koniec
Stary 2014-08-01, 10:08   #3709
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
To pierwszy z (chyba) 10 kartonow a już idzie pralka z kolorowymi na balkon :-D
W życiu nie widziałam tak slodkiego prania

Stary 2014-08-01, 11:09   #3710
Suqub
Zakorzenienie

Witam.
Ja po wizycie. Nie wiem kto tam u mnie jeszcze siedzi ale jest szansa, że się dowiem za 3 tygodnie. Dziś szans nie było aby odwróciło się i pokazało mamusi. Doktorek stwierdził, że "nie zaliczy" USG i z racji tego, że nic nie było mam przyjść za 3 tygodnie na kolejne to nie stracę badania no i wtedy dokona wszystkich pomiarów a dzisiaj niech sobie śpi spokojnie. Chodzę na NFZ to wiadomo ograniczona ilość jest. Także na następnej wizycie da mi skierowanie na mocz, morfologię i glukozę a dziś dostałam na odczyn Coombsa. Ogółem dziś w jakimś dobrym humorze był i dużo ze mną rozmawiał, wyjaśniał. Także ogółem można powiedzieć, że zadowolona jestem.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:44   #3711
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu nie widziałam tak slodkiego prania

To jest słodsze :-D bo różowe!!!! Pralka (karton) nr 2 a resztę zrobię kiedy indziej :-D biorę się teraz za moją szafkę..tam duzo do wyrzucenia się znajdzie

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-01, 11:44   #3712
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub szybko Ci zlecił zobaczysz dobrze ze i tak zadowolona jesteś

Ja dziewczyny nigdzie nie znikam,bo czytać cały czas czytam tylko po prostu kompletnie nie mam humoru ...

Linka słodkie to Twoje pranie Ja mam zamiar prac pod koniec września jak juz będę miała urządzony Emilkowy kącik

Ja zgage do tej pory miałam dwa razy czyli można powiedzieć ze w sumie tak samo często jak przed ciąża
Co do włosków dziecka marzylaby mi się kudlata Emilka taka z ciemnymi włoskami i oczkami po tatusiu ale raczej nie ma szans bo i Ja i przyszły tatuś urodzilismy się lysi

Ta moja kruszyna upodobała sobie prawą stronę brzuszka,najczęściej tam kopie i tam tez często wystaje mi jakaś twarda gulka (główka,pupka??) która jak moja przyjaciółka postukala ostatnio w nią palcami (wkurzylam się ze mi dziecko bije :/) to tak szybciutko się schowała a potem dostalam trzy karne kopniaczki

Sasia,Maczuma słodkie te Wasze ciuszki

Szlafroczek Ja mam cienki szaro różowy w białe kropeczki ale mi to wiecznie gorąco jest
Co do ciuchow do porodu to tak jak pisze Roksape chyba skusze sie na szpitalna koszule zresztą w szpitalu gdzie ja bede rodzic jest dość powszechne przebieranie sie w szpitalne do porodu
Ja na przykład juz po moich doświadczeniach mam spakowana torbę do szpitala we wrześniu po praniu doloze tam tylko rzeczy dla Emilki

Dziękuje wam wszystkim za wsparcie Kochane Wszystkie jesteście

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:45   #3713
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
ale kusicie... ja już mam 5 kg na plusie... przeraża mnie to... :P a podobno zabobony takie że jak się ma zgagę w ciąży to dziecko urodzi się z czarnymi włosami
ja mam na plusie 3 kg, od poprzedniej wizyty do ostatneij przytyłam 2kg (w miesiąc) i gin powiedział, ze trochę za dużo

Cytat:

wg mnie czkawka jest taka rytmiczna, co kilka sekund lekkie puk. Wątpię, żeby młodzież tak systematycznie i rytmicznie potrafiła kopać czy rączkami machać

czkawka taka właśnie rytmiczna jest, tez ostatnio mała miała to mi się przypomniało jak to czuć.

ja nie piorę niczego, mam wszystko w kartonie u teściów na strychu, niebawem musze to przywieźć, bo trochę przebudowę domu robią i trzeba chatę opróżnić, ale prać będę najszybciej w październiku, bo pewnie czeka mnie wypranie wszystkiego dwa razy, jednak ze strychu trochę to przeszło specyficznym zapachem.

Linka dzięki za odpowiedź w sprawie ZUSu, napisała jeszcze pytanie w klubie, jak będziesz mogła to odpisz dzięki trzymam kciuki, żeby rozwiązali sprawę na twoją korzyść. A te panie to nigdy nie są przychylne, czują się jak królowe, że to one decydują, ale prawda jest taka, że jak nie udowodnią nieprawidłowości to zasilek wypłacić muszą
Stary 2014-08-01, 11:47   #3714
miskowa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny,

mogę się dołączyć? Trafiłam tu, bo szukałam informacji jakichkolwiek, co muszę wiedzieć, o czym pamiętać i co mnie czeka.
Jestem w 21 tc i widzę, że jestem trochę do tyłu ze wszystkim (nie mam jeszcze nic z wyprawki, nie znalazłam żadnej szkoły ani nie wiem, gdzie rodzić).
Podczytuję sobie tu was trochę po kryjomu, ale może pora się pokazać
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:50   #3715
19Inka90
Wtajemniczenie

miskowa może powiedz nam o sobie więcej jak Ci przebiega ta ciąża ??

Emilka
Stary 2014-08-01, 11:51   #3716
Suqub
Zakorzenienie

LINKA jak ktoś spojrzy na Twój balkon to pomyśli, że pięcioraczki masz

Inka każdy ma prawo do gorszego humoru ale pamiętaj nie ma co się przejmować ludźmi. Zawsze ktoś się trafi. A Ty teraz się nie denerwuj bo Emilka też to czuje. Głowa do góry i nie załamuj się
W ogóle to chyba będę jedną z ostatnich co pozna płeć.

Stary 2014-08-01, 11:54   #3717
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub to może pokusisz się na prywatne 3d ?? ja tez chodzie na NFZ ale na polowkowe umowilam się prywatnie popgladalam sobie Emilke w 3d i tam tez zyskalam pewność co do płci

Emilka
Stary 2014-08-01, 11:56   #3718
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sugub to może pokusisz się na prywatne 3d ?? ja tez chodzie na NFZ ale na polowkowe umowilam się prywatnie popgladalam sobie Emilke w 3d i tam tez zyskalam pewność co do płci
Miałam iść właśnie po tej wizycie prywatnie gdyby nic się nie wyjaśniło a USG by mi "przepadło" ale chyba poczekam do następnej wizyty. Jak wtedy się nie ujawni to pójdę prywatnie i popatrze sobie na moje dziecię

Stary 2014-08-01, 11:57   #3719
19Inka90
Wtajemniczenie

Cierpliwa kobieta z Ciebie

Emilka
Stary 2014-08-01, 12:07   #3720
Linea86
Raczkowanie

Suqub podziwiam bo ja bym chyba nie wytrzymala tyle w niepewnosci. Z drugiej strony zdarzaja sie osoby, ktore wola miec niespodzianke przy porodzie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości