|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Halinka, nie bój się, będzie dobrze zaczynasz się już objadać? :-P A co do Powstania to na dwójce będzie zaraz specjalny odcinek Czasu Honoru
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Niee... to normalny sposób jedzenie nutelli
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jak myślicie czy jest sens zmieniania lekarza 3 tygodnie przed ptp?
Dziś miałam wizytę, zgadnijcie ile czekałam.... 3 i pół godziny!!!! Po czym wpisał mi w kartę ciąży wyniki badań moczu i zrobił usg żeby obejrzeć serce - czego oczywiście nie zrobił bo ma tak kiepski sprzęt, że nie miałam u niego nawet jednego usg zrobionego od a do z... Wróciłam do domu i myślałam, że ze złości dostanę skurczy, tak się spłakałam że nie mogłam się uspokoić... A on nawet mi nie dał skierowania na kolejne badania krwi i moczu - a przecież ostatnie ważne są tylko dwa tygodnie. No brak mi słów. |
|
|
|
#1205 |
|
Konto usunięte
|
Niee... To zaspokajanie podstawowych potrzeb kobiety w 9 miesiącu ciąży
![]() A ja dzisiaj siedzę od południa sama w domu, bo mąż w pracy. I z tych nudów jem wszystko co jest w zasiegu ręki. Zjadłam już wszystkie owoce i warzywa, które były w kuchni. Zostały mi już tylko marchewki w lodówce
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Niee, to zupełnie normalne ;-)
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47549492]Niee... To zaspokajanie podstawowych potrzeb kobiety w 9 miesiącu ciąży ![]() A ja dzisiaj siedzę od południa sama w domu, bo mąż w pracy. I z tych nudów jem wszystko co jest w zasiegu ręki. Zjadłam już wszystkie owoce i warzywa, które były w kuchni. Zostały mi już tylko marchewki w lodówce [/QUOTE]Dobrze że wyjadasz takie rzeczy a nie słodycze ;-)
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Uff łóżeczk0 skręcone, trochę roboty z tym było bo instrukcja do d***. Pościel ubrana tylko na próbę, bo jeszcze przeprasować trzeba. Brakuje jeszcze karuzeli itp, ale to już pierdołki
![]() Sorki za jakość zdj, robione z tel;/ Edytowane przez Morelka1988 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:14 |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
Jedz jedz, bo już niedługo koniec takiej rozpusty!
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Cały trzeci trymestr miałam zakaz na słodycze i fast foody, raz na czas sobie pozwalałam na pasek czekolady czy coś ale teraz te dwa dni to aż normalnie nie wiem czy jeść wafle czy pizze.
![]() Owoce i warzywa są spoko! I ciężarna syta i dupa mała.
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wy tak zdrowo jecie, a ja właśnie zjadłam pół czekolady z batonika wuwu...
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Wróciłam właśnie ze szpitala. Spędziłam tam 4,5 godziny najpierw na KTG a później na wizytę lekarza. I o 18 dowiedziłam się, że z braku miejsc na patlogii dzisij mnie nie przyjmą. Jestem zapisana na listę i juro rano mam dzwonić, jak się zwolni miejsce to jechać. Dzisiaj tam był koszmar, jakiś tłum niektóe osoby czekały po 6 godzin na wizytę. Mnie Pani uprzedziła, że dzisiaj jest sajgon i przee mną czeka już 20 osób (!!!) Tak się wydarzyło, więc ok. Za to wkurzyła mnie wizyta u baby-lekarki. Ok. 18 weszlam do niej do gabinetu w celu interpretacji KTG. Jej zachowanie mnie powaliło. Zaczeła ziewac i kichać, mówić jaka jest zmęczona i ma alergię. A była od 15:30, bo niestety wymieniła się z moim ulubionym lekarzem. Nie zbadała mnie, tylko zapytała co się taniego działo, że jest spadek tętna na zapisie. A skad ja mam to wiedzieć!!!!! Poszła do położnej i ta powiedziła, że spadła mi dioda. Po czym zaczeła mówić, że nie ma już miejsc na patologii i ta biedna Panie przede mną co czekłą 4 godziny i jest z bliźniakiami została przyjęta dzisiaj jako ostania na dostawkę. Po czym zaczeła mnie wypytwać czy gdzieś jestem zgłoszona itd. Powiedziłam tylko, że dr W. powiedział, żebym się nastawiła, że po kolejny ktg zostanę w szpitalu. Zadzowniła na patologię i zapisałą mnie na listę. Po czym zaczła mówić, ze to wcale nie gwarantuje, ze mnie przyjmą, bo tyle jest chętnych. I jak nie bedzie miejsc to mam nie przyjeżdzać, bo po co tyle czekać na darmo w poczeklani, żle to robi na cukry. Gadała jak potłuczona, ale była przy tym bardzo miła. Wyszła zdegustowałam. Byłam już badana w tym szpitlau przez 3 lekarzy i za każdym razem pełny profesjonalizm, a ta babka psuje renomę szpitala. Poczytałam o niej w necie i moje odczucia są potwierdzone. MA opinię niechlujnej, lekceważącej, jest miła ale ja zaczyna coś się dziać to panikuje i nie radzi sobie i nie ejst lubiana w szpitalu. No miałam pecha, trzeba była jechać z samego rana. Ważne, że z mała wszystko ok i nic się nie dzieje. Mam taką nadzieję, bo po tej wizycie mam wątpliwości. Za to spędzę noc z mężem ;-) Jestem padnięta i ciekawa co Was ;-) Zaraz nadrabiam gaduły. |
|
|
|
#1213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skad wiesz ze nie dokładnie obejrzał serduszko? Jesli do tej pory dobrze robil usg to czemu teraz miałoby być cos nie tak? Przeciez z jakiegoś powodu do niego chodzisz to chyba nie jest taki zły a skierowaniem na badania to w ogóle nie martw się, przecież możesz je zrobić prywatnie. Ja za mocz i krew place 23 zl wiec to jest taki duzy wydatek. Szkoda nerwów![]() Mam nadzieje że od razu po porodzie przejdzie mi moj wech, którego jue powstydzilby sie pies policyjny. Tz je teraz kanapki z zoltym serem i nie mogę wytrzymać! A nie siedzi nawet obok mnie. I juz mu powiedziałam że je jak zwierzę, Boże, jak on ze mna wytrzymuje?!
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeeee
skąd Ci to przyszło do głowy??![]() Dziewczyny właśnie dostałam smsa od Justy. Jest na porodówce i czeka na cc. Prosi by trzymać kciuki! Justa jesteśmy z Tobą, będzie dobrze Jeszcze trochę i poznasz swoje maleństwo
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Justs napewno się cieszy, bo przecież miała miec cc w niedziele wiec to się wszystko przyspieszylo. Będzie dobrze
|
|
#1218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale moje dupsko już tak urosło w ciąży, że się nie mogę doczekać jak urodzę, skończę karmić i wrócę do biegania Niedługo po nocach będzie mi się to śnić, bo patrzeć na siebie nie mogę
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie Justa |
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Justa mocne kciuki
Czekamy na kolejną kruszynkęPentuerka szkoda, że tyle się naczekałaś a i tak Cię nie przyjęli... ale może jutro się uda? Co do lekarki to może miała po prostu trochę gorszy dzień Z tego co napisałaś to była nawet miła także ja bym nie narzekała... jakbyś miała badanie u mnie w szpitalu to byś dopiero zobaczyła co to znaczy zły lekarz hehe
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
To akurat jest normalny posiłek każdej kobitki w ciaży
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
To nie fajnie się zachowała...ale nie martw sie A skoro z maleństwem wszystko dobrze to nie ma co sie martwić |
|
|
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wyników to Ci powiem, ze co lab to inne terminy u mnie np sie czeka tydzień! a jak zap,lacisz mniej (nie 90zł tylko chyba 50) to się czeka 3 tygodnie...więc nie wiem czy będziesz mieć na wtorek. Ale np justa pisala kiedyś że u niej jakoś chyba szybciej sa te kwasy. daj znać jakie masz wyniki kwasów. ja mam fosfatazę podniesiona z tych trzech ale to podobno jedyny wskaźnik, który może być podniesiony w ciązy i to nawet podwójnie. Także już nie wiem co jest Dziewczyny (z serii infantylnych pytań) czy mozna pić calcium w ciązy? Chyba można....?? Cytat:
![]() ja też po porodzie (jak dojdę z soba do ładu) to robię sobie wszystko na co będę mieć ochotę - fryzjer, kosmetyczka, hybrydy, może jakiś masaż, jakieś nowe ciuchy...ulalala już się nie moge doczekać ![]() skądże ![]() Cytat:
Cytat:
ale takich akurat nie brakuje, nie stresuj się!! kopa w zad (w myslach) i tyle będzie dobrze Justa KCIUKASY!!!! Tak myslałam, że przyspieszą cc przez te kwasy...juz termin jest ok także lepiej dla dzidzi, że dziś wyjdzie |
||||
|
|
|
#1224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja tego trzeciego nie miałam...Dam na pewno znać, ale wydaje mi sie ze powinny być, bo gin dał mi skierowanie, pow. abym poszła dziś i zrobiła badania, a we wtorek do niego z wynikami(bez zapisów, bo pewnie nawet terminu by nie było) wiec skoro tak powiedział, a dał skierowanie do jego przychodni to raczej pewnie będą ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
za kącik. Pościel bardzo mi się podoba jakoś wolniej ten wątek leci bez zaczarowanej Jednak w cale sie nie dziwię że jest z nami rzadziej, malutka tak bardzo ja pochłania
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:54 |
||
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
Justa - kciuki, cc zamiast w poniedziałek będzie dzisiaj. To tylko weekend. Będzie dobrze
Lilka - dlaczego jesteś w Rybniku a nie w Lublinie? Zuken - dla mnie lekarz ma być profesjonalny nie musi być miły, wstarczy jak będzie uprzejmy. W porównaniu z wizytą tydzień temu gdzie badalo mnie dokładnie 2 lekarzy ok. 40 min i wszystko sprawdzili ta kobieta wypada bardzo żle, nie zbadała mnie, poświęciła mi 5 min. Jej słowa odebralam jako aluzję do tego że nie mam żadnych znajomości (lekarzy) ani wykupionej położnej (1500) bo z tego słynie szpital, wiec nie mam szans na przyjęcie. W każdym razie jak zostane przyjęta do tego lub innego szpitala to będą robić indukcję a tego się boję, wolę naturalną akcję. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-08-01 o 20:55 |
|
|
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, żę wcinasz pyszną kolację z męzem. Lilka - nie zle z tym farbowanie włosów, też o tym myślałam, bo zrobiły mi się odrosty. Jak się nazywa farba? Patio - jak się miewasz? |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
A zapomniałam sie pochwalić
Zaczął boleć mnie brzuch i krycha Po umyciu jednego okna, zawieszeniu firanek i zdjęciu z dwóch okien Troche sie zmęczyłam wiec dwie pary okien zostawię na jutro, oraz odkurzanie i mycie podłóg Na te okno w kuchni to całą ciaże sie czaiłam, ale wiadomo, ze nie mozna było go umyć, a patrzeć już nie mogłam....A teraz to już nie przeszkadza, bedzie czysto i pachnąco jak Kacperek pojawi sie na świecie pentuerka w ogóle apropo twojego szpitala to jestem w szoku, że taki ruch....Jak ja poszłam na ginekologię, to u nas na sali byłyśmy tylko we trzy, a w innych pokojach było podobnie, ale długo nie było trzeba czekać, szybko sale sie zapełniły....Ale nie było tak, ze dla kogoś zbrakło miejsca....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-01 o 21:04 |
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

na brwi robię delikatną brązową, bo mam brwi w kolorze włosów, czyli taki rudoblond niezbyt atrakcyjny. A w lato wybielają się do białego koloru. Bez henny moja twarz jest jakaś taka bez wyrazu.
zaczynasz się już objadać? :-P 

za kącik. Pościel bardzo mi się podoba
Mąż w pracy, córy już 3 dzień nie ma w domu, mieszkanie wysprzątane, wszystko poprane, poprasowane, poukładane.