|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Fiorella ja mysle,ze max 300 zl tak azeby zaplacic za siebie
my mamy isc w polowie pazdziernika,kuzyn tz sie zeni a na naszym nie byl wiec my tez nie idziemy.mamy przynajmniej dobre wytlumaczenie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spotkalam dzis na zakupach znajoma i mi mowi,malutki masz ten brzusio a jej tz..Ty tez mialas maly..i tak gadka szmatka i okazalo sie,ze ona urodzila na poczatku 7 msc i z malym wszystko ok..teraz ma 10 lat i chlop jak dab mimo tego i tak przedwczesna akcja porodowa i cos tego typu mnie przeraza![]() Cytat:
Cytat:
Kasik,zdrowka dla malego i oby ciebie nie zaatakowalo ![]() przyszla dzis przesylka w wanienka tz mnie wyciagnal na zakupy i przyznam szczerze,ze to nie byl dobry pomysl..niby niczego nie dźwigałam ale taki mi brzusio twardnial..a teraz mnie ciagnie..tz zad owolony bo sobie 2 pary butow kupil i chyba 10 puszek oliwek i dres w lidlu a ja doopa..wrocilismy i j juz leze przed tv..nie mam sily sprzatac.. czy jak tak ciagnie brzuch to mozna na dzien 2 nospy sobie zapodac czy to juz za duzo? jakas zla dzis jestem..jeszcze te cyce mnie tak bola... ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- anuszka jak pytalam w naszym sh to babeczka mowila,ze w 2 polowie sierpnia juz beda naplywac jesienno-zimowe ubranka
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ja mam z zalecenia ginki 2 magnezy rano, 2 wieczorem i 1 nospe rano i 1 wieczorem. Mowie o tej zwyklej nospie, nie forte
i tak przez tydzien kiedys bralam ta nospe, a teraz od pn znowu codziennieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Kiara trzymam kciuki za ciebie i za maluszka
Dziewczyny, a słyszałyście / używałyście ustrojstwa zwanego KATAREK: http://katarek.pl/ ? Działa podobnie jak frida, tylko zamiast "wsysać" gluty, podłącza się to do odkurzacza. Z jednej strony odpada wciąganie z całej siły glutów, ale nie wiem, czy chciałoby mi się targać z odkurzaczem. Mam chyba swoją kolejną zachciankę ciążową, od trzech dni na okrągło jadłabym tylko jagody. Robiłam już pierogi z jagodami, jagodzianki, a teraz wpycham w siebie jagody wymieszane z danio waniliowym.
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a tak wlasciwie zaopatrujecie sie w kateter?ja kupilam 2 ale jeszcze poluje na taki cieniutki ale to tylko w aptece ponoc..
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:11 |
||
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, tak. Ja mam zalecenie od ginki rano i wieczorem 1 tabletka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nikogo nie bronie, wiem ze to nie jest wyjscie z sytuacji, ale jak sie nie zna okolicznosci to latwo kogos powiesic...
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dobrze wiedzieć, ze coś takiego dla niemowląt jest i w razie uporczywych kolek zastosować. |
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nieee ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Jesli chodzi o windi to kolezanka uzywala i bardzo sobie chwalila. Ja mam taka rueczke szklana, gladziutko wykonczona z grubego szkla, moj wujek zrobil ja mojej mamie 36 lat temu jak sie moj brat mial rodzic - do odprowadzania pierdow potem mama jej na mnie uzywala i przetrwala do dzis. Troche sie balam jej uzywac przy Malwie, w koncu to szklo, ale sie przekonalam i przydatne to bylo
|
||
|
|
|
#3309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak to jest?chlopcy gorzej znosza kolki czy dziewczynki?
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
wszyscy o zakupach... widzę, ze u Was wyprawki co raz wieksze... my dziś zamówilismy na allegro łóżeczko
uzywane, ale w b.dobrym stanie...
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- To raczej nie zależy od płci a od układu... |
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mala fride lubila tzn. bez problemu dala sobie wyciagnac gluty Cytat:
![]() normalnie wysiadam juz dzisiaj, corka mi daje popalic, jest nieznosna -dobrze ze zaraz idzie spac
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka to moze cos w powietrzu wisi bo moje tez nieznosne :/
Ja pierwsze slysze o tym katecośtam na kolki mialam sab simplex i tylko to pomogło.. ale wiem ze nie u kazdego dziecka zadziala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieplejsze ciuszki zaraz będą pojawiać się za chwilę, ja czasami już widzę i sama z miesiąc temu kupiłam kombinezon za 1zł także szukaj, może dorwiesz a po obiedzie coś mnie zmogło i TŻ spał, to i ja poszłam i spałam 3,5h! masakra! pewnie nie zasnę teraz ![]()
|
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczor
![]() Jak ja nienawidze piatkow Siedze wpracy po 12-13 godzin, zeby tydzien na czas zamknac Dopiero co wrocilam do domu i zdazylam zjesc obiad ![]() Kiaratrzymaj sie Nie wiem skad u mnie ta pewnosc, ale wiem, ze maluszek jeszcze dlugo w Tobie pomieszka i ze wszytsko bedzie ok Elaszerokiej drogi ![]() Silesianna wyjatkowo (zlosliwa bestia ze mnie ) sie z Toba zgadzam.Bardzo latwo jest osadzac nie znajac szczegolow ![]() My jako narod mamy spora tendencje bawienia sie w sad i oceniania wszystkiego i wszystkich szkod a tylko, ze robimy to na podstawie tak marnego zrodla jakim sa media![]() Fiorella ja uzywam zwyklego oleju kokosowego do kuchni, pewnie w kazdym supermarkecie mozna go znalezc i jest niejednokrotnie tanszy niz te 'kosmetyczne'(jest nierafinowany, w najczystrzej postaci),wszystkie te z drogeri to smieci juz przetworzone, ktorych nie polecam Kasiazdrowka dla syna ![]() Uciekam pod prysznic i spac, zasypiam na siedzaco. Dziekuje wszytskim dziewczynom, kotore poswiecily swoj czas i odpowiedzialy na moje pytanie dotyczace porodow w Polsce Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-08-01 o 21:51 |
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupilam biogaie - tez polecaja na kolki, wzielam tez bobotic, a w razie czego jak nic nie pomoze to kupie sab simplex albo lefax (ponoc to samo tylko inny producent) przy corce bobotic dal rade z tym, ze to bardziej wzdecia byly niz kolki bo trwalo to jakies 2 tyg, i przeszlo
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Paniom
![]() Mam takie pytanko ... Widzę, że większość z Was już ma większość wyprawki dla swoich nienarodzonych pociech ... Ja można powiedzieć zupełnie nic ... Moja przyszła teściowa uważa, że wyprawke powinno się kupic całą po urodzeniu dziecka, a tylko mieć to co do szpitala potrzebne twierdzi, że różnie może być ... Tylko jak kobieta jest wykończona porodem to nie ma szans żeby kupowała wyprawke z radością no nie?I dlatego ja dopiero za miesiąc będę mogła coś zacząć kupować bo przez to gadanie teściowej mój TŻ uważa też że nie ma co sie spieszyć... Ale jak potem będę coraz grubsza nie będe miała sił chodzić to ciekawe jak ja cokolwiek kupie... Pozostaje allegro.pl
|
|
|
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że te przesądy trochę udzielają się mojemu mężowi. Na szczęście tylko trochę. Generalnie to ja oprócz tych ciuszków od szwagierki i butelki ze szkoły rodzenia to też na razie nic nie mam. Ale to dlatego, że dopiero jakoś w tym tygodniu zaczęłam się rozglądać za tym, co potrzebne. Wcześniej... było dla mnie za wcześnie
Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-08-01 o 22:10 |
|
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
aleska - przepraszam, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale rany co za głupota...
No nie wierzę... w jakich my czasach żyjemy żeby wierzyć w takie zabobony?a mama jest osobą wierzącą? Jak tak, to kompletnie już jej nie rozumiem. Wierzy w przesądy i w Boga...? WczorajszySen - głupota jak dla mnie. Kto mając noworodka w domu/szpitalu będzie latał szukać wyprawki??? Jak ktoś ma worek kasy i asystentki to może i tak.. ale nie wyobrażam sobie inaczej tego. Raz, że na szybko to się kupuje za przeproszeniem shit, a dwa - zawsze wtedy też więcej asy się wyda, bo nie ma czasu na szukanie tańszych rzeczy. No i która kobieta po porodzie nawet naturalnym będzie taka żwawa zaraz żeby robić sobie martony po sklepach? Daj spokój. nie przejmuj się teściową. Co ona w ogóle ma do gadania? To Wasze maleństwo i Wy macie się cieszyć z takich zakupów, szczególnie że one przyszłej mamie naprawdę sprawiają radość ![]() dla mnie frida jest okropna i nie będę tego używac tylko gruszki ![]() co do kosmetyków do smarowania itd. to ja nie kupuję póki co. Dostanę bardzo dużo próbek od mamy (już mam trochę), także chcę jechac na tym, popróbować co maleństwu najbardziej służy, co najbardziej lubimy. i wtedy kupimy te kosmetyki które nam przypasują. Witaminki itd. kupię później, bo chcę żeby miały jak najdłuższą datę ważności.
|
|
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
Nie obrażam się, bo dokładnie to samo myślę. Ogólnie moja mama nie jest jakąś fanatyczką czy prostą kobieciną. Normalna, wykształcona kobieta, ale niestety w niektórych kwestiach tak idiotycznie przesądna, że zostaje tylko wypuszczenie tych głupot uszami i robienie swojego.
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Moja miala kolki przez 3 mieziace po 6h dziwnnie. Przepraszam, ale o ja ☠☠☠☠☠☠☠e na samo wspomnienie. Dostawala espumisan, esputikon, sab simplex, biogaie, byla na mleku dla alergikow, odpowietrzalam jej zadek, robilam cieple oklady na brzuszek i nosilam na leniwca... i nic nie pomagalo. NIC. Jezusie. Po 3 miesiacach przeszlo jak reka odjal. Wrecz z dnia na dzien, tak jak sie zaczelo...
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojawiam się i tu wreszcie. Telefon rano mi spadł i ekran poszedł, a był on moim jedynym dostępem do wizażu.
Kiara ja z identycznym problemem jestem, lekarze podtrzymują mnie już na siłe - końskie dawki magnezu, nospa i znowu luteina. Luteine mam brać do 30 tyg. W szpitalu miałam 1cm szyjke zamkniętą, w środe zobaczymy jak się trzyma. Mnie już kręgosłup boli od tego leżenia, nie mogę już leżeć na żadnym boku ani na plecach... Raz dziennie idę sobie na spacerek za blok posiedzieć trochę na słoneczku, pooddychać powietrzem na zewnątrz, bo zaczynam czasem odczuwać klaustrofobie w tym domu. Co się dziwić jak siedze praktycznie sama. Jedynie psy mi poprawiają humor, szczególnie szczeniak bo jak nie zainteresuje się nią to wchodzi mi na głowę i to dosłownie ![]() Babcia mi dziś ciśnienie podniosła, stwierdziła że truje się lekami i zamiast pochodzić jak normalny człowiek to szkodzę sobie, bo po takim leżeniu nie dam rady urodzić dziecka. Sarkastycznie odpowiedziałam, że przecież co to za różnica czy urodze w 25 tyg czy w 40... Normalnie ręce opadają na takie osoby. TŻ się nieźle wnerwił jak mu pisałam. Co do wyprawki, to mam tyle co moja mama kupi. Troche bodziaków jest, dziś znalazła pare mniejszych rozmiarów, tak to głównie od 68 w góre. No i nie wiem co ona za kolory bierze, ale głównie róż dziś przyniosła ![]() Ja jakoś nie mam weny do zabrania się do tego, przeglądam przeglądam ale coś mnie wybije i przerywam, a później nie wracam pare dni. Nie mam nawet nastroju na to. Kasia zdrowia dla synka! ela, szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku!
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Obrzydliwe te obrazki kateter... Fuuu...
Dzieki Rosalie za odp., rozejrze sie w sklepie jakims wiekszym jak bede ![]() Martha, to juz wiadomo dlaczego Ty w nocy spac nie mozesz ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleaa Twoja sytuacja jest nieciekawa teraz... musisz uważać. Tyle, że ja leżałam i brałam leki, a Ty niestety latałaś babo niepotrzebnie, choć pisałyśmy Ci żebyś leżała.. a to do weta z pieskami, a to do szkoły, a to przygotować cos w domu, a to z TZ... i to na pewno też dobiło Twoją sytuację.
![]() Też mam bóle kręgosłupa. Rano jeszcze mały mi nerki skopał to w ogóle było nie fajnie, na szczęście w dzień odpuściły mi. Co gorsze ja muszę leżeć na lewym boku przez większośc czasu, nie tylko ze względów gin., ale też mi tak kazali urolodzy, bo prawą nerkę mam tą chorą i musze ją odciążać. aleska - i bardzo dobrze, że Ty masz takie zdrowe podejście ![]() Moja teściowa też czasami takie głupoty gada, że nic tylko patelnią w łeb przywalić... :| Ela - kochana wypoczywaj i korzystaj ile się da z wyjazdu! |
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: niestety
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Szyjka mi się w szpitalu skróciła co jest najciekawsze, bo przy badaniu przy skierowaniu do szpitala miała ponad 3 cm i przy przyjęciu była podobno ok. A w szpitalu po tygodniu leżenia 1cm. I skąd to? Kij wie. Jestem ciekawa ile zmierzy moja gin w środę, bo ordynatorowi wychodziło tyle samo podczas badania po tygodniu leżenia i po dwóch. Szkoda, że jego zastępca który mnie przyjmował miał urlop, bo może coś więcej bym się dowiedziała jak wg niego się zmieniła.
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Moj tel chyba nie wyswietla wszystkich postow bo Kiara pisze o Aleii a ja nie widze jej wiadomosci
![]() Ide spac. Obiecalam sobie ze bede wczesniej chodzila spac (o 23) bo pozniej spie do 9-10 az Tz mnie obudzi. I zly pozniej jest ze pol dnia przeze mnie tracimy. Ciekawe czy zasne. Dobranoc mamuski ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-08-01 o 23:29 |
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że mnie zainteresowałyście tym Tako Baby Heaven, wcześniej patrzyłam na Taco Captiva, głównie przez to że na żywo m się spodobał. Tylko jego waga mnie przerażała, a ten jest lżejszy
![]() Lece spać, dobranoc
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My Sweet Little Precious boooskie ciuszki! Nie znoszę różu, ale w przypadku dziewczyńskich łaszków jestem nim oczarowana ![]() martha330 u nas póki co wszystko leży w pudłach poupychane. Za segregowanie, dokupowanie, pranie, prasowanie i układanie biorę się dopiero po USG, a wtedy już mam nadzieję, że pokoik będzie umeblowany i problem wiecznego braku miejsca choć na chwilę się rozwiąże... Cytat:
WczorajszySen niektórym się nie przetłumaczy. Moja teściowa ma podobne poglądy, dlatego nie poruszam przy niej tematu wyprawki Natomiast widzę sama po sobie, że staram się trzymać fantazję na wodzy. Przy problemowej ciąży jest większe prawdopodobieństwo, że coś po drodze pójdzie nie tak. A wtedy odpada pozbywanie się dziecinnych rzeczy, co przy ogromie tragedii jest błahostką, jednak trzeba na to poświęcić czas i uwagę. Dlatego jak już będę wiedziała na czym stoję, to wezmę się za szlifowanie wyprawki. A zakupy na allegro nie są takie straszne ja wszystko co mam do tej pory nabyłam przez Internet Chociaż jeśli zdecydujemy się na nowy wózek i drugie łóżeczko, to mam nadzieję, że dostanę przepustkę i będziemy mogli połazić po sklepach i pomacać na żywo. No i dla siebie jeszcze do szpitala potrzebuję parę rzeczy, i też wolałabym je zmierzyć przed zakupem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

my mamy isc w polowie pazdziernika,kuzyn tz sie zeni a na naszym nie byl wiec my tez nie idziemy.mamy przynajmniej dobre wytlumaczenie
ale to było z 2 miesiące temu i teraz nie wiem czy mam czekać aż znowu same się odezwą, żeby kupować czy mogę sobie już wybrać i powiedzieć im "kupujemy" 
Wytłumacz proszę.

01.06.2013

...
także szukaj, może dorwiesz 

twierdzi, że różnie może być ... Tylko jak kobieta jest wykończona porodem to nie ma szans żeby kupowała wyprawke z radością no nie?