|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
|
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
Chociaż tyle dobrego u nas.
Płacąc takie składki na NFZ a dostać bułke z chlebem to już szczyt wszytskiego.
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tego szpitalnego tknąć się nie da.
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej szkoda mi ludzi, którym rodzina nie jest w stanie codziennie przywieść obiadu/ lub/ nie mają rodziny / lub / ich po prostu na to nie stac.
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Zuken będziesz rodzić w Lesznie Wlkp??
|
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Morelka
a czemu?Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
To moje miasto rodzinne i jak nic się nie wydarzy do ok 10 sierpnia w Puławach, gdzie obecnie mieszkam, to też czeka mnie poród w Lesznie
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest przykre. Tak samo gdy nie ma tych ludzi ktos odwiedzic i leza sami calymi dniami. Jak bylam w szpitalu to byla taka kobietka w ciazy 39 lat, pierwsze dziecko. Odwiedzala ja tylko przypuszczam jej matka i prawdopodobnie brat, bo nie wygladali jakby byli ze soba. Strasznie szkoda mi jej bylo, bo lezala zapatrzona w sufit i nic nie mogla zrobic..
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Morelka nie boisz się rodzic w Puławach?
tam dzieci choruja i w ogole jest tragedia.. Pentuerka rodze w Świdniku pod Lublinem, bo moj lekarz pracuje w Świdniku. No i szpital ma swietne opinie. Jedzenie ok. Towarzystwo mam fajne. Wlasnie kolezanka z pokoju urodzila. Ale się wydzierała :/ Farbuje l'oreal casting albo prodigy. Bez amoniaku. zajmuje mi to ok. 20-30min. No i farbowane wlosy sie tak nie przetluszczaja, wiec do szpitala bardzo polecam. Justa powodzenia!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na hybryde chetnie bym sie zdecydowala i jakas fajna fryzurke, ktora miala by wyraz jak rozouszcze wlosy, bez zbytniego ukladania. Znajdzcie mi fryzjera idealnego, ktory wie co mam na mysli i tak mnie obetnie
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 Edytowane przez nagiAkt Czas edycji: 2014-08-02 o 00:04 |
|
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli nic nie zacznie się dziać to też mam się stawić na wywoływanie 11 sierpnia. Nawet nie wiem ile telefonów dziś odebrałam z zapytaniem czy już rodzę. Czuję się jak jakaś oszustka bo nic się nie dzieje a wszyscy byli pewni że urodze przed terminem bo ciągle gdzieś latam. Sklepowe o mnie rozmawiają że ja taka biedna z tymi spuchniętymi nogami ciągle chodzę z psem na spacery ![]() Jak nie urodze do jutra to rano idę na paznokcie, a po południu na zakupy i do kina ( chyba ostatni raz przed porodem) Mam zamiar jechać do Lidla po te bluzki w wielopakach na cienkich naramkach które mogą się przydać do karmienia. Planuję też kupić jakieś leginsy i tuniki na po ciąży bo mogę nie mieć czasu żeby się wyrwać z maleństwem w pierwszych tygodniach na większe zakupy. |
||
|
|
|
#1274 |
|
Rozeznanie
|
Chyba zaraz oszaleje...... strasznie mnie uda swedza. Schladzanie nie pomaga. Co mam robic?
|
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciskaj więc do 10 nogi i może 11 spotkamy się na porodówce hehe![]() Leżałam teraz na ginekologii kilka dni, położne baaardzoooo fajne |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy Wszystkim za gratulacje
Widze,ze chyba wstrzymalam kolejke Jesli cukry Malej sie utrzymaja to w niedziele ladujemy w domu. Pytalyscie o cukrzyce, ja w ciazy tym razem nie mialam,ale Hania to duzy dzidzius i ma duze potrzeby zywieniowe, stad pewnie te wachania.Synus odwiedzil nas z Tatusiem, wycalowal SAM dzidzie, robil cacy, przytulal, az mi sie lzy zakrecily, bo nie sadzilam, ze taka bedzie jego reakcja i oby tak dalej.Potem zrobil mamie i dzidzi papa i pojechal radosnie do domu, zero placzu o ktory sie balam Cycujemy sie + przez te cukry dokarmianie mm co 2 godz. Hanka z pelnym brzuszkiem to aniol. Ja czuje sie dobrze, duzo lepiej niz po 1 cc, chodze juz normalnie w sumie odkad mnie postawili na nogi. Nawet lekow nie potrzebuje na bol. Co prawda przez 2 dni dostalam 6 kroplowek,ale to przez bol glowy jaki mnie dopadl po znieczuleniu + glodowka i stres. Pozdrawiamy Was wszystkie,zdjecie po powrocie do domu, bo tel nie umiem wstawic.
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
pati i maria kurcze, szkoda mi was dziewczyny...Tyle czekać, u nas to ok tyg po terminie porodu trzeba sie zgłosić....Będe trzymała kciuki, aby wcześniej samo sie rozkręciło dziewczyny!
zaczarowanadlaniego super, ze malutka tak pieknie przybiera na wadze !
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Chilanes to Hania bedzie ukochana siostrzyczką. Taki brat to skarb!
U nas nie ma miejsc na noworodkach :/ jak sama z siebie nie urodze, to raczej mi nie wywolają dopóki się cos nie zwolni.. Ta co wczoraj rodzila musiala kilka godzin czekać, aż im zorganizowali łóżko. Albo leza na patologii. Cóż.. Zapowiada mi się tydzień w szpitalu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję i życzę szybkiego powrotu do domu, czekam też na zdjęcie
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie się cieplutko dziewczyny!![]() ciekawe jak tam justa? Jak sie czuje i w ogóle....Mam nadzieję że u niej wszystko w porządku i cieszy sie już swoja kruszynką !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 07:08 |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Położna mówiła że mój gin jest w szpitalu codziennie rano a w czwartek ma dyżur 24h mam mieć ktg jutro rano i w środę właśnie przed dyżurem po to żeby może w czwartek już coś zacząć robić. Jeśli cokolwiek będzie mnie niepokoić biorę torbę i jadę na oddział i oni muszą już zacząć coś robić bo jestem po terminie i wcale nie muszę czekać do 11... ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Do czwartku będę spokojnie czekać i zobaczę jak będzie, może jak przyjadę to się mną szybciej zajmie ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Właśnie spojrzałam na mojego suwaczaka a tam napis " jestem szczęśliwą mamą"... Kurcze szkoda że to nieprawda Napis powinien być " jestem przterminowana"... |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przemywamy ja myjkami tutaj się dopiero Kapie jak małej pępek odpadnie ale to już na dniach będziemy ją kąpać bo jej pępek ledwo się trzymapierwsze kąpanie pod okiem położnej bo ona nam wszystko pokaże |
|
|
|
|
#1284 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam jak w 2009 r kiedy był bumm w W-wskich szpitalach nie było nigdzie miejsc i koiety były transportowane do szpitali w Wołominie, Mińsku Mazowieckim itd. Tylko teraz chyba nie mamy bumu prawda? Cytat:
Zaczynam mieć wątpliwości, czy ja chce być indukowana. Do TP mam jeszcze prawie tydzień, więc może lepiej czekać, bo jak mnie przyjmą to nie będą czekać z indukcją. Czuję, że moja mała tak jak z 1 dzieckiem urodzi się w tp lub tuż pa. Kasia a jak jest w Twoim szpitalu z obłożeniem? Czy w związku z ciśnieniem masz się wcześniej stawić? |
||||
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile u Was kosztuje polozna? |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
1200. W sumie nie mogłam się zdecydować, czy ją brać, ale wiele osób mi polecało. Wiem, że tu na forum ma to akurat bardzo negatywne opinie i chyba jestem jedyną osobą biorącą położną, ale po wielu rozmowach z koleżankami, dziewczynami z mojej rodziny, a nawet znajomymi pracownikami służby zdrowia, uznałam, że się decyduję. Teraz już po poznaniu jej, jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Ona już jest ze mną w kontakcie, od początku do końca przejdzie przez to ze mną, będzie tylko dla nas przez cały poród... dla mnie to b.ważne. Po moich przejściach mam ogromne obawy i potrzebuję poczucia, że ktoś nad tym czuwa.
|
|
|
|
#1288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu masz takie złe zdanie o Inflanckiej? Moja przyjaciółka tam ma zamiar rodzić we wrześniu i jest zachwycona wszystkim. Ja się nie znam, bo nawet przed zajściem w ciążę wiedziałam, że tylko w instytucie chcę rodzić. Pytam ze względu na nią. Bierzesz Karową pod uwagę, jak tu się nie odkorkuje?
|
|
|
|
#1290 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze wiedzieć, że z masażem nie ma tragedii Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

28.06