|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż tak? Że nawet z Wawy do mnie do Mińska kierowali? Jak tak to zapraszamChociaż mi siostra kazała rodzić w Warszawie, bo u nas różnie mówią....Ogólnie na położnictwo sie nie narzeka, gorzej z innymi oddziałami....Dziewczyny z którymi byłam na sali, akurat były w drugiej, czy trzeciej ciaży i rodziły w mińsku i każda wypowiadała sie pozytywnie.... Jednak negatywne opinie też słyszałam...Ciekawe jakie ja bede miała zdanie.... ![]() Jak już kiedyś wspomniałam u nas jest sporo młodych lekarzy i tak samo położnych, dziewczyny opowiadały, ze te młodsze położne bardziej pomagają i mają serce ![]() |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Nadrobilam ale nie cytuje, mam nadzieje ze wybaczycie.
![]() Wczoraj nasz malutki jakos słabo sie ruszał. Więc stwierdzilam, że jade na ip, bo tak mi kazał gin, że jakby się ruchy mocno zmieniły to zeby sprawdzic. Pojechałam... oczywiście byla jakaś dziwna kobieta. Powiedziała, że nie ma lekarza zeby zinterpretował wyniki, więc musiałbym połozyc sie na oddział No powaliło ją....Ale zadzwoniłam do swojego gina i akurat miał dyżur i zadzwonił do tej baby, żeby mi zrobiła ktg a on je zinterpretu je. Dobrze ze za chwile druga przyszła na zmianę. I faktycznie mały był bardzo śpiący, nie ruszał się a tętno na poziomie 120. Ale pod koniec sie wybudził po wcześniejszym szturchaniu go i troche wszystko ożyło. Połozna mówiła, że jak nie ruszy to zostane pewnie w szpitalu Ale lekarz spojrzął i powiedziął zeby obserwować i jak coś mnie znowu zaniepokoi to jechac na ktg dzisiaj i połozy mnie na oddział. ![]() No i ogolnie połozna myślała ze rodzę Miałam regularne skurcze co 5 minut na poziome 60
|
#1295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, też mi tak sie wydawało że najwięcej dzieci rodzi sie latem Już kiedyś pisałam, ze u nas w Mińsku to jest kosmos, wczoraj to co chwilę mijałam jakąś ciężarna podejrzewam, że cos w podobnym okresie ciaży co ja jestem Aż sie boje co to bedzie jak do przedszkola będe chciała wysłać mojego malucha....---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Kurcze strasznie swędza mnie stopy...i pojawiły mi sie na nich takie malutkie krostki, jak jakaś wysypka, jak drapie tak mi sie robi...To jakieś uczulenie moze być????Nie to że spuchniete to jeszcze w krostach !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 09:18 |
||
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() O godz.0:26 dostałam smsa od Justy- Wiktorek jest już na świecie, waga 2870 g, 52 cm, urodzony przez cc.
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mamy pierwszego kruszynka! Witaj na świecie Wiktorku!
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 09:27 |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia ja tez rozumiem Twoja decyzję. Nawet jakbys miala 'standardową' ciążę, to opłacenie poloznej jest tak samo oznaką troski o zdrowie i zycie. Ta kolezanka, ktora wczoraj urodzila nie miala tu nikogo znajomego ani lekarza, a opieke podczas porodu miala wspaniala. Polozna mowila do niej skarbie nawet podobno w necie porównuje się ten szpital do Lesnej Góry :-D ale nie wiem, czy to na pewno dobrze, bo nie oglądam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że szpital ma dobre opinie |
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reguluje to, czy będziemy mieć pracę w najbliższych latach!
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
JUSTA - GRATULACJE
Cytat:
Lilka czekasz aż zwolni się miejsce na porodówce? Wówczas będą indukować? Kasia - jakiego przedmiotu uczysz? Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-08-02 o 09:32 |
|
|
|
|
#1302 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze sie tak nie wgłębiłam Zacznę czytać w takim razie![]() Jak na razie wiem że w 2014 jest wyż, więc za jakieś 2-3 lata będe miała pracę
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 09:39 |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Wiktora |
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Mamuski!
Przepraszam ze nie pocytuje ani nie nadrobie! Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych! Widze ze mamy nawet dzisiejszego dzidziusia- gratuluje Justa!!! Wrocilismy do domu w srode popoludniu, ale jestem tak wykonczona ze nawet nie wlaczam komputera, za to taka szczesliwa Codzien kocham go bardziej i wydaje mi sie najpiekniejszy na swiecie, jest taki cieplutki, mieciutki, delikatny, mruczy przez sen jak maly kotek i w ogole stracilam glowe dla niego Za to ciezko jest ze starszym, najczeesciej traktuje mnie jak powietrze lub jest obrazony, nie chce ze mna rozmawiac a ja wtedy placze po katach bo jestem bezradna Co dziwne do szymka jest nastawiony bardzo pozytywnie tylko do mnie nie ![]() Postaram sie byc w miare na biezaco, ale jestem tak strasznie niewyspana ![]() Pozdrawiam Was Kochane!!!
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że już wróciliście do domu Trzymaj sie kochana i wypoczywaj, jak już troszkę odpoczniesz odezwij sied o nasa
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Justa, serdeczne gratulacje! Brawa dla Ciebie i wszystkiego dobrego dla Wiktorka
![]() Cytat:
bo to ona wlasnie taka jest..najpiekniejsza na swiecie, najslodsza, najcudowniejsza... Nie moge sie przestac w nia wgapiac, cmokac, calowac, przytulac, kiziac, glaskac, a jak musze ja odwiezc na noworodki z powrotem, to peka mi serce normalnie....
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez dla swojej królewny straciłam głowę odczekaj to ze starszym synem to na pewno tylko okres przejściowy. Nowa sytuacja dla niego i pewnie stąd jego zachowanie.
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może on jest zły o to że mamy nie było w domu, a nie do końca łączy fakty?
|
|
#1311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najpierw byłam pewna, że będę wynajmować a potem jakoś przestałam o tym myślećCytat:
Cytat:
malutki ten Wiktorek ![]() pamięta któraś czy justa pisała jaka miała przewidywana wagę urodzeniową?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ciekawe, która pierwsza urodzi?? Nie wiem ile dokładnie waży, bo nie chciała robić usg, bo powiedziała, że mogę w każdej chwili trafić na porodówkę i tam mi zrobią. Po macaniu brzucha tak stwierdziła, a 9 lipca dzidzia ważyła już 3250g i przez pewien czas systematycznie dużo przybierała.
Cytat:
Amelka duża kobitkaCytat:
fajnie, że u WAs wszystko ok. za szybki powrót do domku![]() Cytat:
Mi w czwartek pokazały się 3 skurcze w ciągu 30 minut takie pod 60 i też myślałam, że niedługo się coś rozkręci, ale cisza.... MNie strasznie boli lewa stopa tam gdzie jest opuchlizna, to znaczy skóra mnie na niej boli, prawa troszkę mniej opuchnięta i nie czuję tego bólu. Cytat:
![]() ![]() klask i: Gratulacje i cieszymy się, że masz już swojego księcia po tej stronie brzuszkaCytat:
|
|||||
|
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też własnie chciałam o to zapytać , czy któraś pamieta ile miał mieć Wiktorek??? agatka śmiało stawiam na ciebie Ja jak zapytałam lekarza o skurcze to powiedział, ze jeszcze na nie za wcześnie??? Jaja sobie chyba robi....Może on coś czuje ze sie przeterminuje :P
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 10:29 |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak mimo wszystko dzieci z roku na rok trochę mniej... np w tym roku mąż miał ostatni rok wychowawstwo (4-6) i były 3 klasy z jednego rocznika a kolejnym roku szk. już są dwie klasy z rocznika...więc jakby nie patrzeć jakieś 25osób mniej z jednego roku! z tym, że podobno w przedszkolach pojawia się coraz więcej małych cudaczków także jest szansa że ten "niż" tylko chwilowy i za jakieś 4-5 lat się odbijemy ![]() ale gorąco u mnie...topię się |
|
|
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Mamamarta strasznie jestem ciekawa tego mruczenia
super, że jestescie w domu. U mnie nic nie wiadomo. Nie mam jeszcze wyników moczu. Niestety muszę lezec z nogami w gorze. Tak to bym chetnie pochodzila, zeby przyspieszyc akcję. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Justa gratulacje
![]() Nie mogę sie doczekać swojego okruszka
|
#1319 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1320 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Ma.my sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Gratulacje---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Ja już się nie mogę doczekać aż dziś wieczorem wróci moja starsza - też od razu wycałuję. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

Aż tak? Że nawet z Wawy do mnie do Mińska kierowali? Jak tak to zapraszam

No powaliło ją....
To mamy pierwszego kruszynka!

Jeszcze sie tak nie wgłębiłam
za szybki powrót do domku
klask i: Gratulacje i cieszymy się, że masz już swojego księcia po tej stronie brzuszka