Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 07:21   #3331
tiera
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Oj, jestem baaaaardzo daleka od oceniania czy linczowania tej kobiety, zwlaszcza ze nic o niej nie wiemy... ani o jej sytuacji, ani o jej stanie.
Ja tylko wiem po sobie, ze w depresji mozna byc w takim stanie ze sie Upelnie nie odpowiada za swoje czyny. Szok porodowy, depresja, poki co dla mnie to najprostsze mozliwosci. Oczywiscie nie wykluczam sytuacji ze jest po prostu bezwzgledna suka, ale... no wlasnie.
Ja np.w ogole nie pamietam pierwszych 4 tygodni po porodzie. Strzepki tylko; podroze na zdjecie szwow, wizyte poloznej, moment jak pierwszy raz zostalam z Malwa sama w domu i musialam ja zaniesc na przewijak bo juz byla pora karmienia. Bol zapalenia piersi. Z pierwszego spaceru tylko moment, jak wyjezdzalam wozkiem z klatki schodowej. Niewiele wiecej. Podobno glownie caly czas lezalam, gapilam sie w sciane i lzy mi lecialy z oczu. I zakrywalam glowe poduszka jak malwa plakala. Michal duzo pozniej mi dopiero powiedzial, ze cholernie sie o nas bal i mrtwil i nie wiedzial co robic, jak mnie zawlec do psychiatry czy co. Bo ze mna nawet sie nie dalo rozmawiac. A ja zupelnie tego okresu nie pamietam, nid wiem co robilam i co sie dzialo.
zgadzam się, ja miałam podobne stany..u mnie dużo zrobił szpital w którym trochę posiedziałam po porodzie i wpadłam w totalny dół- chciałam nawet zostawić dziecko i wracać do domu.. źle się tam czułam, byłam wykończona po porodzie a po łyżeczkowaniu na żywca czułam się jak po torturach i prawdę mówiąc przerosło mnie to wszystko. Dobrze, że w tamtym okresie miałam wsparcie- szczególnie w mamie, bo facet to facet, nie zrozumie pewnych rzeczy. Dla mojego męża pierwsze dziecko też było totalnym szokiem. Pierwsze tygodnie po porodzie zero radości a przecież bardzo chcieliśmy tego dziecka.

Do porodu mi sie nie spieszy, wczoraj miałam wizytę i lekarka pytała czy chcę cc, mogę mieć z powodu cukrzycy. Nie chciałabym więc zaproponowała znieczulenie, natomiast jeśli byłaby opcja powtórnego łyżeczkowania to gaz wziewny. Mam nadzieję, że to zadziała- bo drugi raz tego nie przeżyję, już jej zapowiedziałam, że zwieję im z stamtąd- na żywca się nie dam.

Co do wyprawki to nie kupiłam jeszcze nic, ale mam sporo ciuszków, łóżeczko i wózek. Musze sobie w końcu jakąś listę zrobić czego mi jeszcze brakuje - tylko, że mi się jakoś nie chce.

Fiorella podobno daje się tyle by zapłacić za siebie, więc dałabym max 300zł.

WczorajszySen nie wyobrażam sobie biegać po sklepach zaraz po porodzie z wielka podpachą między nogami z myślą o wyprawce... ale porody i kobiety są różne i może niektóre zaraz po myślą tylko i wyłącznie o robieniu zakupów
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 07:51   #3332
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
A czy dla dziecia nadaje się kokos z ZSK albo mazideł?
tez właśnie rozważam opcję używania olejku kokosowego dla dzieciaczka cos ktos wie na ten temat?

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:04   #3333
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
na początek nie chciałam emolientów, znajoma aptekarka mnie przestrzegała, żeby nie przyzwyczajać od razu skórki dziecka do emolintów, a zacząć stosować w razie problemów skórnych i tak się zasugerowałam. to źle? dlatego zdecydowałam się na firmę Hipp ( srokao polecała, że nie najgorsze są ).

cieplejsze ciuszki zaraz będą pojawiać się za chwilę, ja czasami już widzę i sama z miesiąc temu kupiłam kombinezon za 1zł także szukaj, może dorwiesz

a po obiedzie coś mnie zmogło i TŻ spał, to i ja poszłam i spałam 3,5h! masakra! pewnie nie zasnę teraz
martha - hipp jest spoczko tylko emolient lepszy w użyciu, poźniej nie musisz niczym skórki smarować bo jest odpowiednio nawilżona no chyba że dziecko ma jakąś super przesuszoną skórę... Nie namawiam cię po prostu wydaje mi się że to ułatwia pielęgnację, nie musisz potem wymieniac wody w wanience czy spłukiwać ciałka Nam położna na SR też polecała emolienty ale wiadomo ile ludzi tyle opinii zresztą zawsze możesz sobie poziej dokupić
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Moj tel chyba nie wyswietla wszystkich postow bo Kiara pisze o Aleii a ja nie widze jej wiadomosci

Ide spac. Obiecalam sobie ze bede wczesniej chodzila spac (o 23) bo pozniej spie do 9-10 az Tz mnie obudzi. I zly pozniej jest ze pol dnia przeze mnie tracimy.
Ciekawe czy zasne. Dobranoc mamuski

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ja ostatnio jak się położę o 20 niby na chwilę to zasypiam jakoś nie udaje mi się wytrzymać nawet do 22 na razie korzystam bo pozniej może być róznie ze spaniem

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:14   #3334
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
na początek nie chciałam emolientów, znajoma aptekarka mnie przestrzegała, żeby nie przyzwyczajać od razu skórki dziecka do emolintów, a zacząć stosować w razie problemów skórnych i tak się zasugerowałam. to źle? dlatego zdecydowałam się na firmę Hipp ( srokao polecała, że nie najgorsze są ).
Słyszałam dokładnie to samo i też zastanawiam się teraz co kupić

Cytat:
Napisane przez WczorajszySen Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Paniom

Mam takie pytanko ...
Widzę, że większość z Was już ma większość wyprawki dla swoich nienarodzonych pociech ...
Ja można powiedzieć zupełnie nic ...
Moja przyszła teściowa uważa, że wyprawke powinno się kupic całą po urodzeniu dziecka, a tylko mieć to co do szpitala potrzebne twierdzi, że różnie może być ... Tylko jak kobieta jest wykończona porodem to nie ma szans żeby kupowała wyprawke z radością no nie?
I dlatego ja dopiero za miesiąc będę mogła coś zacząć kupować bo przez to gadanie teściowej mój TŻ uważa też że nie ma co sie spieszyć...
Ale jak potem będę coraz grubsza nie będe miała sił chodzić to ciekawe jak ja cokolwiek kupie... Pozostaje allegro.pl
Ja tam bym teściowej nie słuchała. Nie wyobrażam sobie kupować rzeczy po porodzie...nie będzie na to tyle czasu i sił. Jestem zdania, że lepiej na spokojnie wszystko poprzeglądać, wybrać lepsze, tańsze...no i rozłożyć trochę wydatki
Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Pojawiam się i tu wreszcie. Telefon rano mi spadł i ekran poszedł, a był on moim jedynym dostępem do wizażu.

Kiara ja z identycznym problemem jestem, lekarze podtrzymują mnie już na siłe - końskie dawki magnezu, nospa i znowu luteina. Luteine mam brać do 30 tyg.
W szpitalu miałam 1cm szyjke zamkniętą, w środe zobaczymy jak się trzyma.

Mnie już kręgosłup boli od tego leżenia, nie mogę już leżeć na żadnym boku ani na plecach... Raz dziennie idę sobie na spacerek za blok posiedzieć trochę na słoneczku, pooddychać powietrzem na zewnątrz, bo zaczynam czasem odczuwać klaustrofobie w tym domu. Co się dziwić jak siedze praktycznie sama. Jedynie psy mi poprawiają humor, szczególnie szczeniak bo jak nie zainteresuje się nią to wchodzi mi na głowę i to dosłownie

Babcia mi dziś ciśnienie podniosła, stwierdziła że truje się lekami i zamiast pochodzić jak normalny człowiek to szkodzę sobie, bo po takim leżeniu nie dam rady urodzić dziecka. Sarkastycznie odpowiedziałam, że przecież co to za różnica czy urodze w 25 tyg czy w 40... Normalnie ręce opadają na takie osoby.
TŻ się nieźle wnerwił jak mu pisałam.

Co do wyprawki, to mam tyle co moja mama kupi. Troche bodziaków jest, dziś znalazła pare mniejszych rozmiarów, tak to głównie od 68 w góre. No i nie wiem co ona za kolory bierze, ale głównie róż dziś przyniosła
Ja jakoś nie mam weny do zabrania się do tego, przeglądam przeglądam ale coś mnie wybije i przerywam, a później nie wracam pare dni. Nie mam nawet nastroju na to.

Kasia zdrowia dla synka!

ela, szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku!
Aleaa ja się tylko dziwię, że na tak krótką szyjkę nie założyli Ci szwu, pessara... mogłabyś wtedy pozwolić sobie na spacer przy bloku...a tak to nawet bym nie ryzykowała. Kiedyś naczytałam się o szyjce i przy takiej szyjce dziewczyny mogły tylko do wc wstawać. No, ale nie jestem lekarzem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:31   #3335
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
A czy dla dziecia nadaje się kokos z ZSK albo mazideł?
D
Nie kupowalam go nie wiem, kiedys tylko mialam z mazidel i uzywalam do wlosow straszne mial opakowanie (butelke) i ciezko sie wyciagalo z nigo ten olej
najwygodniej mi teraz kupowac ten spozywczy bo jest czysty, nierafinowany, tloczony na zimno a przy tym nadaje sie i do jedzenia i do smarowania ciala tez

Dla dziecia i siebie chce tez kupic olej ze slodkich migdalow i stosowac do masazu lub w razie potrzeby

Emolientom mowie nie, tez spotkalam sie z opinią, ze jak nie trzeba to nie stosowac, bo co bedziemy uzywac jak zajdzie potrzeba, moja kuzynka ma corke z AZS i alergią na wszelkie konserwanty i po wszystkich emolientach itp. skonczyla na mydle aleppo i to jedyne co znosi skora córy.

Silesiana zgadzam się z Tobą, łatwo jest ocenić kogoś nie znając calej sytuacji, ja dlatego nie ogladam telewizji i tym samym żadnych programow w ktorych pokazuja takie sensacje, dla mnie to jest zawsze pokazane jednostronnie i z nutą sensacji

Co do wyprawki, mam juz ciuski w wiekszosci a wozek, fotelik, leżaczek - pożyczone, łozeczko, materacyk i reszte drobiazgow dokupie na przelomie wrzesnia i pazdziernika jak juz prawdopodobnie bede na l4 teraz nie mam do tego glowy ani czasu - zrobilam tylko dokladna liste zeby czegos nie przeoczyc
ale te opowiesci o przesadzach mnie draznia, niby taki katolicki kraj a wiekszosc wierzy w przesady jak dla mnie jak ma sie cos wydarzyc to i tak sie wydarzy, wiec jak ktos ma takie checi i czas to niech nawet sobie wyprawke kompletuje przed zajsciem w ciaze, co komu do tego...

My w gorach, i w koncu sie cudownie wyspalam tutaj jest idealna temperatura do spania, zero upalu w domu, ale na zawnatrz juz 30 st....

Mielego wekendu

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-08-02 o 08:37
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:37   #3336
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Pojawiam się i tu wreszcie. Telefon rano mi spadł i ekran poszedł, a był on moim jedynym dostępem do wizażu.

Kiara ja z identycznym problemem jestem, lekarze podtrzymują mnie już na siłe - końskie dawki magnezu, nospa i znowu luteina. Luteine mam brać do 30 tyg.
W szpitalu miałam 1cm szyjke zamkniętą, w środe zobaczymy jak się trzyma.

Mnie już kręgosłup boli od tego leżenia, nie mogę już leżeć na żadnym boku ani na plecach... Raz dziennie idę sobie na spacerek za blok posiedzieć trochę na słoneczku, pooddychać powietrzem na zewnątrz, bo zaczynam czasem odczuwać klaustrofobie w tym domu. Co się dziwić jak siedze praktycznie sama. Jedynie psy mi poprawiają humor, szczególnie szczeniak bo jak nie zainteresuje się nią to wchodzi mi na głowę i to dosłownie

Babcia mi dziś ciśnienie podniosła, stwierdziła że truje się lekami i zamiast pochodzić jak normalny człowiek to szkodzę sobie, bo po takim leżeniu nie dam rady urodzić dziecka. Sarkastycznie odpowiedziałam, że przecież co to za różnica czy urodze w 25 tyg czy w 40... Normalnie ręce opadają na takie osoby.
TŻ się nieźle wnerwił jak mu pisałam.

Co do wyprawki, to mam tyle co moja mama kupi. Troche bodziaków jest, dziś znalazła pare mniejszych rozmiarów, tak to głównie od 68 w góre. No i nie wiem co ona za kolory bierze, ale głównie róż dziś przyniosła
Ja jakoś nie mam weny do zabrania się do tego, przeglądam przeglądam ale coś mnie wybije i przerywam, a później nie wracam pare dni. Nie mam nawet nastroju na to.

Kasia zdrowia dla synka!

ela, szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku!
no grzeczna z ciebie dziewczynka, szkoda ze dopiero teraz bo juz wczesniej mialas lezec brzuchem do gory a ty latalas
dla dobra dziecka wytrzymasz
a babcia sie nie przejmuj....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:52   #3337
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam prośbę co sądzicie o tym foteliki, głownie chodzi mi o kolor, jest w fajnej cenie w jednym ze sklepów internetowych ale zastanawiam sie oczywiście w promocji jest tylko ten kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (75,9 KB, 13 załadowań)
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:57   #3338
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę co sądzicie o tym foteliki, głownie chodzi mi o kolor, jest w fajnej cenie w jednym ze sklepów internetowych ale zastanawiam sie oczywiście w promocji jest tylko ten kolor
Dla mnie jak najbardziej ok skoro promocja to nie ma co się zastanawiać

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-02, 08:59   #3339
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
on jest szary czy zle widze? daj linka do sklepu , moze tez klikne bo pokazywalam malzowi wczoraj ten wozek tako i chce szary a ten fotelik by pasowal

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-02, 09:06   #3340
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
on jest szary czy zle widze? daj linka do sklepu , moze tez klikne bo pokazywalam malzowi wczoraj ten wozek tako i chce szary a ten fotelik by pasowal
On nie jest szary, tylko taki fiolet ale chyba wpada w szary, nie widziałam na żywo normalnie w necie najtańsze sa po 599 w sklepach zaczynaja sie od 699, ten kolor jest za 399zl a ten pebble jest naprawdę fajnym modelem (najlepszym w maxi cosi w tym zakresie kg) ma sporo fajnych udogodnień) tylko ten kolor sama nie wiem. http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 09:13   #3341
anuszka21
Zakorzenienie

Czesc kobiety.
Powiedzcie, czy wy wykonujecie jakies cwiczenia dla ciezarnych? Wiem, ze niektóre chodzą na basen, ale czy moze jakies cwiczenia z youtuba któras robi?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 09:21   #3342
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Czesc kobiety.
Powiedzcie, czy wy wykonujecie jakies cwiczenia dla ciezarnych? Wiem, ze niektóre chodzą na basen, ale czy moze jakies cwiczenia z youtuba któras robi?
Ja pare razy bylam na basenie. Cwiczenia chcialam robic, nawet juz pilke mialam zamawiac, ale dopadly mnie znowu bole podbrzusza w pn i trwaja ciagle, wiec poki co nic nie cwicze

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-02, 09:26   #3343
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
On nie jest szary, tylko taki fiolet ale chyba wpada w szary, nie widziałam na żywo normalnie w necie najtańsze sa po 599 w sklepach zaczynaja sie od 699, ten kolor jest za 399zl a ten pebble jest naprawdę fajnym modelem (najlepszym w maxi cosi w tym zakresie kg) ma sporo fajnych udogodnień) tylko ten kolor sama nie wiem. http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451
kurcze fajny super ten kolor jest
musze przemyslec bo sam wozek 2w1 kosztuje 1660zł , z fotelikiem tako 1860zł, a z fotelkiem maxi cosi city +adaptery 2100zł
no ale mc bezpieczniejszy, a tu jakbym kupila sam wozek z adapterami to mi wyjdzie 1740zł i ten fotelik 414zł(z przesylka) to razem wyjdzie 2154zł wiec troszke drozej ale jeszcze lepszy fotelik

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-02, 09:27   #3344
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Czesc kobiety.
Polecam kanał fitappy2: https://www.youtube.com/user/fitappy2/ - akurat dobrze się złożyło, że w odpowiednim czasie pojawiły się ćwiczenia dla ciężarnych - baaardzo je lubię!

Tutaj wybór jest spory, ale rzadko korzystam: https://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL

Moja kochana Tiffany również nagrała coś dla ciężarnych: https://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts - zapamiętajcie dobrze ten kanał, przyda nam się po ciąży
W dwa tygodnie mój bebech zmienił się tak [oczywiście to zamierzchła przeszłość]:
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 09:34   #3345
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć

Ja nie cwicze, bo nadmiar aktywności mnie męczy ból wraca, mam rower stacjonarny, to może na jesieni trochę pojezdze, jak dam radę.

WczorajszySen, kiedyś nic nie było w sklepach, to się szło i brało co było, a wiele trzeba było uczyć samemu. Zgadzam się z dziewczynami, nie będziesz miala siły i czasu latać po porodzie po sklepach, a z dzieckiem co? Późną jesienią będziesz po sklepach ciagac?

Mnie te zabobony dobijają strasznie, jak mi ciocia chciała czerwoną wstążeczke przyczepić do wózka, to mnie prawie szlag trafił.

Ja będę robić zakupy we wrześniu jak mi wpłynie kasa że zleceń w pracy i jak przywiozę ciuszki od kumpeli i rozpakuje to co mam w piwnicy.

Zaraz uciekamy nad jezioro
Miłego dnia

Stary 2014-08-02, 09:38   #3346
Keithlyn
Zadomowienie

futbolowa - wooowww ale efekty !! i to w 2 tygodnie !?

Stary 2014-08-02, 09:38   #3347
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Ciężko mi się odnieść do tego co pisałyście ostatnio, za dużo tego

Kiara trzymaj się tam i leż dla dobra dzieciaczka. Też nie wiem dlaczego tak w życiu jest, że ktoś dba i się stara a ma zawsze pod górkę, a inni całą ciążę się dobrze czują, piją, palą, a dzieciaczki zdrowe. Trzymam kciuki za jak najpóźniejsze rozwiązanie.

U mnie znowu dzisiaj pochmurnie, ale odpoczywam przynajmniej od upałów.

Dzisiaj na 13.30 mam wizytę, niestety idę sama, bo mąż musi być dłużej w pracy. Już 5 tyg nie widziałam mojej kruszynki mam nadzieję, że wszystko ok.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 09:40   #3348
manieczka1
Zakorzenienie

Sloneczko no to kciuki za wizytę
Ja już pomalowałam pazurki u stóp na wesele. Jeeeeny ledwo to zrobiłam niedługo naprawdę nie dam rady

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-02, 09:45   #3349
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ja nie ćwiczę, bo od początku mam ciążę zagrożoną najpierw krwiaki, później nisko ułożone łożysko, później plamienia i przykaz oszczędzania się. Muszę zapytać lekarza dzisiaj czy mogę zacząć coś ćwiczyć, ale wątpię żeby pozwolił pewnie powie, że mam spacerować.

Bawcie się dobrze dziewczyny na tych weselach, przynajmniej się najedzcie dobrych rzeczy

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-02, 09:47   #3350
manieczka1
Zakorzenienie

Sloneczko noooo taki mam plan

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-02, 09:50   #3351
sloneczko_1201
Zadomowienie

A cóż nam pozostaje z tych weselnych przyjemności poza jedzeniem

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-02, 09:52   #3352
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie super tzn. Jak jest nizsza cena to kolorem bym sie wogole nie przejmowala
A tak wogole to jest ladny
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 09:59   #3353
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
tez właśnie rozważam opcję używania olejku kokosowego dla dzieciaczka cos ktos wie na ten temat?
Ja planuję myć w mydełku marsylskim i smarować olejem kokosowym
Olej kokosowy jest najlepszy bo w 100% naturalny
Stary 2014-08-02, 10:09   #3354
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cześć!
Cytat:
Czesc kobiety.
Ja robię, właśnie przygotowuję wpis na bloga o tym, moje ulubione zestawy to:
https://www.youtube.com/watch?v=ewdxh3GrOp8 wszystkie 3 części są super
https://www.youtube.com/watch?v=2yZFFGs8dLg
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Psj
5. https://www.youtube.com/watch?v=OMLBF2cdGzI
6. https://www.youtube.com/watch?v=0J4N2uNqwx4
https://www.youtube.com/watch?v=r7sa3coMRng ten trochę taneczny, i mimo ze tanczyc nie lubię jest super
https://www.youtube.com/watch?v=IwPe...jUn18x43FeuLTW
https://www.youtube.com/watch?v=DT5Q...jUn18x43FeuLTW
i jeszczcze Denise Austin: Prenatal Cardio Workout- Fit & Firm Pregnancy znajdź na YT
Wszystkie sprawdzone i wypróbowane, polecam

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Polecam kanał fitappy2: https://www.youtube.com/user/fitappy2/ - akurat dobrze się złożyło, że w odpowiednim czasie pojawiły się ćwiczenia dla ciężarnych - baaardzo je lubię!e

Tutaj wybór jest spory, ale rzadko korzystam: https://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL

Moja kochana Tiffany również nagrała coś dla ciężarnych: https://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts - zapamiętajcie dobrze ten kanał, przyda nam się po ciąży
W dwa tygodnie mój bebech zmienił się tak [oczywiście to zamierzchła przeszłość]:
Wooow, Futbolowa, ja mimo dużej aktywności i diety chyba w pół roku nie miałam takich efektów. Taki już mi to zawsze ciężko przychodziło

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Kiara trzymaj się tam i leż dla dobra dzieciaczka. Też nie wiem dlaczego tak w życiu jest, że ktoś dba i się stara a ma zawsze pod górkę, a inni całą ciążę się dobrze czują, piją, palą, a dzieciaczki zdrowe. Trzymam kciuki za jak najpóźniejsze rozwiązanie.

Dzisiaj na 13.30 mam wizytę, niestety idę sama, bo mąż musi być dłużej w pracy. Już 5 tyg nie widziałam mojej kruszynki mam nadzieję, że wszystko ok.
za wizytę

Co dzisiaj porabiacie? U nas wreszcie trochę się zachmurzyło, po południu chyba skoczę do bobolandu pooglądać wózki
Stary 2014-08-02, 10:10   #3355
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

słoneczko powodzenia na wizycie

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-02, 10:45   #3356
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

martha330 u nas póki co wszystko leży w pudłach poupychane. Za segregowanie, dokupowanie, pranie, prasowanie i układanie biorę się dopiero po USG, a wtedy już mam nadzieję, że pokoik będzie umeblowany i problem wiecznego braku miejsca choć na chwilę się rozwiąże...
u mnie tez upchane, ale się to nie rozwiaze, bo u nas tylko jeden pokoj i zero możliwości dostawienia jeszcze jednej szafki
Rodzicow mam blisko i poki co jeszcze skladuje rzeczy w swoim dawnym pokoju, ale tez im burdel zrobiłam niestety, a przecież jak cos będzie potrzebne, to nie będę latala w dwie strony, żeby to przytargać, choć zajeloby mi to z 15 minut max....

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Słyszałam dokładnie to samo i też zastanawiam się teraz co kupić
.
wlasnie i stad moje wątpliwości, ale z drugiej strony zawsze to się zdazy dokupić, bo emolienty sa zawsze i wszędzie.
czytałam bloga srokao i w miare zainteresowaly mnie wlasnie kosmetyki Hipp i w nie zainwestuje, a jak Malej się nie będą nadawaly, to jej kupie co innego, a sama zuzyje Hippy. takie widze rozwiązanie poki co z reszta dużo osob, które potem odwiedzają dzieciaczki tez kupuje wlasnie kosmetyki, wiec zdaze uzbierać

Cytat:
mnie się kolorek podoba szaro-fioletowy?

brałabym jak nic skoro dużo tanszy

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

słoneczko trzymamy kciuki! znow rozpoczyna się kolejka do wizyt super! daj znac - co i jak!

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

a w ogole to zaczely mi się podobać wozki maxi cosi mura i inne, ale ceny powalające - ok 2800zl

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:53   #3357
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogole to zaczely mi się podobać wozki maxi cosi mura i inne, ale ceny powalające - ok 2800zl
Gdzie widziałaś Murę za 2800zł??
Ja ją kupuję nową za 2000zł
Stary 2014-08-02, 10:59   #3358
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie super tzn. Jak jest nizsza cena to kolorem bym sie wogole nie przejmowala
A tak wogole to jest ladny
zgadzam się !! cena super , kolor super, ja bym brała

Stary 2014-08-02, 11:03   #3359
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Lola dzieki tobie kliknelam ten fotelik
pokazalam malzowi i stwierdzilismy ze skoro taka promocja to potem uda sie sprzedac za fajna cene bez duzej straty
nastepny fotelik tez mamy Maxi Cosi i jest super , nie wiem jaki model bo dostalismy go w prezencie od ciotki z Niemiec, jedynie tapicerka sie zuzyla troche ale mozna dokupic nowa

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-02, 11:10   #3360
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dziewczyny a jeden rożek wystarczy czy powinno się mieć drugi na zmianę?

Razem możemy więcej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości