|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
No nic. Robię się zazdrosna, ze macie od kogo tyle rzeczy dostać
żart Mi dziś maleństwo się rozszalało i co chwilę czułam kopniaki. I jeszcze niewygodnie mi się układało więc musiałam szturchać aby zmieniło pozycje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka jak dla mnie spioszki sa bez rekawkow
a pajace z :P nie wiem skąd mi się tak wzięło ![]() Sugub jeżeli rzeczywiście dostanie jeszcze trzy paczki które mam obiecane to podaruje tej z was która będzie chciała
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() inka90- ja bym dokupiła po pare sztuk, a jak piszesz np 10szt body to 10szt 56cm i 10szt 62?czy po 5szt wtedy? ja mam tak po 15szt i sie zastanawiam czy styknie. a ja dzis do ikei jade!! po regał na rzeczy do młodego, ale taki regał bez rewelacji bo za drzwiami musi stanac, nikaj indziej juz miejsca nie ma wiec komody odpadają. Wejde sobie jescze do silesi city center i moze kupie jakas perełke do małego a upał dziś ma byc 33C ! i tak do wt,znow bedziemy umierać ![]() co do moli- nie wiem co poradzic, ja takeigo problemu nie mam tzn raz przynioslam rzeczy od kolezanki i 2mi wyleciały ale to wszystko, porozstawiaj przylepce do szafek,moze pomoze ![]() a mamusia zdolna koniecznie sie hasiap potem pochwal moze sama cos zamowie potem u twojej mamy? i u ciebie skoro łądnie szydełkujesz? moze chcesz zarobic? hihimiłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się pochwalić, że wczoraj poczułam pierwsze ruchy młodego
zaczęło się późnym wieczorem, uczucie jakby ktoś próbował się wydostać z brzucha. Miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap ale masz zdolna mamusię
![]() Dolores gratuluję ruchów a Lolcia szczerze to tobie zazdroszczę tego, że możesz jeść co chcesz i nie tyjesz, też bym tak chciała bo ja muszę niestety uważać na to co jem bo zaraz dodatkowe kg są moja siostra ma tak samo jak ty tylko że ona to pochłania jedzenie w niewyobrażalnych ilościach i przy 174cm waży ok 60kg ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- http://www.youtube.com/watch?feature...&v=84DLT4yRcy4
Edytowane przez madziqqq Czas edycji: 2014-08-02 o 08:36 |
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzis 20 stopni widze na termometrze a za oknem zero slonca a mialam z tz jechac nad wode i dupa.
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie cieplej sie robi ale wieje strasznie. A juz mialam dosc siedzenia w domu
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny u was sie chyba rozpogodzi, ja rnao mialam to samo, jakas mgła jakby i chlodno ale zapowiadali w calej poslce upały!! i u nas juz jest slonce i hyc!! i u was tez dzis ładnie bedzie
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
jutro ma byc u mnie upal a dzis tak zachmurzone niebo i potem niby deszcz i burza. I nad ranem tez padalo.
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pragnę zimna i deszczu...mam dość upałów :'( a do połowy sierpnia ma być afryka w Polsce
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ja dzisiaj w pracy :/ rano mgła okrutna nic widać nie było, teraz jest dalej pochmurno ale powietrze wilgotne ciężkie i jakieś 20 stopni dla mnie zawsze śpiochy to były takie gatki zapinane na ramionach a pajac to taki kombinezon ręce i nogi zabudowane
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3856 |
|
Rozeznanie
|
dla niemowlaka po urodzeniu to ubranka 56-62? bo pewnie takie dostanę... ale chciałabym coś kupić ładnego nowego na wyjścia albo już na takie dziecko ok 3-4 miesiące to jaki rozmiar? wiadomo, że dzieci są różne ale tak mniej więcej?
|
#3857 |
|
Raczkowanie
|
Nawet mnie nie doluj, jeszcze pare dni takich i chyba sie rozplyne...:/ Juz dawno nie bylo takiego lata zeby bylo tak goraco przez tyle czasu i prawie 0 deszczu.
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Je kocham upały...nawet powyżej 30 stopni...ale teraz nie daje rady w ciąży. Wiec wolałabym tak nawet 15 stopni i chłód wtedy szybciej się ruszam :-P
|
#3859 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja tez bardzo lubie lato, uwielbiam sie wylegiwac nad woda i opalac tylek ale teraz wysiadam. Mam wrazenie, ze nie mam czym oddychac, podwojnie sie mecze - w tym roku upalom zdecydowanie mowie nie.
|
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra a powiedzie mi jedno,na liście wyprawkowej są rajstopy,to powiedzcie mi jakim cudem takiemu maleństwu założyć cos tak obcislego ??
|
#3861 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma być za 2-3 tyg Już nie mogę się doczekać A niby to zwykły prosty regał tylko hehe Na mole to już mam w szafkach powkładane lawendowe zapachy plus takie "bomby" zapachowe, które sama komponowałam z jakiś tymianków, majeranków - bo ponoć mole drażni ten zapach. W szafkach już nie mam (ciuchowych, bo w kuchni nigdy nie miałam). Teraz pranie wieszać będę w domu, zamiast na strychu.. Dziękuję Justyssia87 ja dywanik cały czas tworzę, ale śmiałam się, że na chleb na nim bym nie zarobiła bo tak długo się go robi Jak skończę chociaż literkę pierwszą to się pochwalę I pościel jak dostanę już od mamy to oczywiście też ![]() Cytat:
Cytat:
Będąc na mieście pożarłam 4 gałki lodów ciasteczkowych mniam chociaż smak inny niż do tej pory jadałam Do tego wpadłam do apteki kupić witaminy i glukozę i zobaczyłam majteczki Canpola dla dziecka -50% to wzięłam, żeby zobaczyć co to w ogóle jest a 6zł to w sumie nie majątek Dzisiaj na grilla jedziemy do teściów, a jutro mam chrzciny u brata Muszę przejrzeć szafę i wybrać jakąś sukienkę, w którą jeszcze wejdę
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
pogoda się ładna zrobiła a ja nie mam noclegu na mazurach ;( i to wszytsko przez mojego "mądrego" męża który zmienia zdanie jak dziecko
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem jak ja wytrzymam. Nigdy upałów nie lubiłam a teraz tym bardziej ciężko mi je znieść.U mnie w mieście impreza dzisiaj ale przy takiej pogodzie to może dopiero wieczorem się rusze. Cytat:
Dziś w sklepie rozmowa Pań. Jedna z nich w ciąży, szczupła, tylko brzuszek dość pokaźny wystawał druga troszkę "większa" ale nie w ciąży. No i ta w ciąży mówi, że przytyła już 8 kg a najgorsze 4 miesiące przed nią a tamta druga z tekstem do niej. A co w ciąży byś chciała być chuda? Ja przytyłam 30 kg. W ciąży się je więcej bo przecież dwójkę trzeba wyżywić. No i weź z taką gadaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
To ja na pocieszenie dodam, że mam 33 w cieniu i od tygodnia jak nie lepiej ani kropli deszczu...
Inka rajstopki mam zamiar kupić, moim zdaniem się przydają, a w szczególnosci na zimowe spacery Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się z deszczowej Irlandii! U mnie jest pewnie max 20 stopni i rano obudził mnie deszcz. Coż za cudowna ulga bez tych upałów
![]() Właśnie się zbieram i jedziemy z TŻ do Północnej Irlandii więc nie piszcie za dużo do wieczora!
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w sobotę, my od rana sprzątanie, byli już goście na kawie i dalej idę sprzątać. U nas tez pada od rana, w sumie przynajmniej nie jest mi szkoda, że muszę sprzątać w ładna pogode:-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Później was nadrobie A i odwazylam się kupić pierwsze ciuszki. Maja przyjść po weekendzie to się pochwale, kupiłam na grosze na ebay. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsza pogoda rano (pochmurno, ok 20st) nastroiła nas na odwiedziny u mojego chrześniaka. Po godzinie czym prędzej zdejmowałam czarne legginsy, taki upał się zrobił. Po drodze kupiliśmy jeszcze 2xbody na długi rękaw i pajac dla Janka.
Właśnie wróciłam - ja, książka i wiatrak w najchłodniejszym pokoju
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj dzien lenia
. Poklocilam sie ze wszystkimi w domu i mam spokoj jedynie pojde podkrasc spagetti bo czuje pomidory z puszki w powietrzu . W ogole sie nie moge zmusic do jedzenia miesa , kazde smierdzi dla mnie psem i mam odruch wymiotny. Staram sie raz w tyg choc zjesc, zatykam nos i jem. Lepiej mi wchodza berlinki ale miesa tam pewnie tyle co sniegu z zeszlego roku . Ogolnie to skonczylo mi sie zelazo i czekam na recepte do czwartku :/. Bylismy wczoraj w smyku, takim bigggg i bylam zla bi nie moglam sobie zadnym wozkiem pojezdzic, na dole byly spacerowki a u gory gondole do nich, wszystko zabezpieczone jak w wiezieniu..:p Kurcze chcialabym od kogos dostac ciuchy w sumie dwie moje kuzynki z Niwmiec urodzily w zeszlym roku, akurat dwoch synkow..tylko jakos boje sie zapeszac :p
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja zazdrość nie zna granic Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Ja póki co czuje jedynie lekkie smyranie i przelewania (szczerze to mi trochę niedobrze od tego, bo czuję się jak na morzu) Jeszcze raz gratulacje. U mnie też gorąco, a raczej duszno. Psy sapią, ja sapię, tż śpi. Mężczyźni to jakaś inna generacja Byłam wczoraj oglądać wózek używany, całkiem ładny, no i szary... Niedrogi bo 750 zł, ale jak podjeżdżaliśmy to poprzedni oglądający pakowali go na samochód, także obeszłam się smakiem. Jakoś straciłam zapał do używanych ;P
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam sałatkę warzywną. A teraz normalnie się topie, tak gorąco jest dzisiaj.
Mi dziś Mama przypomniała o tym, ze kiedyś dostałam od koleżanki ręczniczek z kapturem. Ona miała kilka kompletów i wtedy dała mi razem z kocykiem ale kocyk chrześniakowi oddałam a o ręczniku zapomniałam a teraz akurat będzie także pierwszą rzecz mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

żart

hihi