Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 23:34   #3931
Iris1988
Rozeznanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

A jak sie czujesz? i kiedy planujesz rodzic?

ogolnie jest ok mam bole jak na miesiaczke i bolalo mnie dzisiaj tak jakby maly glowka chcial sie na chama przecisnac sama nie wiem jak to opisac ale przeszlo jak sie polozylam. Ogolnie to chce urodzic w niedziele bo moja mama ma urodziny i chcialam aby miala prezent to jej debiut w roli babci jak nie wyjdzie to w poniedzialek mam byc o 7.30 naczczo w szpitalu

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 23:53   #3932
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Część melduję że 31lipca o rodzinie 16;45 przyszła na świat nasza córeczka lilianna poród śilami nAtury waga 2950 g wzrost 50cm jest absolutnie piękna i cudowna
Opis porodu dam potem (Ale było ciężko)
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!

U nas pojawila się wlasnie zielona kupa z domieszka zoltej. Nie mam pojęcia po czym bo dzisiaj zjadlam bulke z maslem i szynka z kurczaka, leniwe, 2 kanapki z maslem i szynka z indyka.

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
pojedyncza zieloną nie należy się przejmować z tego co mówiła moja położna wcześniej - teraz już nie pytałam...

Idę zaraz spać, jako że przyjechała Teściowa i zabrała dzieciaki starsze na plac zabaw to poszłam z małą na dłużej do nich, bez stresu że będę musiała łapać jakieś spadające z drabinek, albo gonić za nimi... jednak nie chciałabym tak nadwyrężać mojej ranki...
gorzej że je ten plac zabaw zmęczył tak, że nie chcieli współpracować nijak i już dawno nie byli tak niegrzeczni
dopóki mąż na opiece, to mogę spokojnie korzystać z niego żeby zabrał gdzieś dzieci, ale on podobnie jak ja średnio lubi place zabaw ale potem to chyba będę musiała coś wymyślić, żeby im trochę tych atrakcji placowych zapewnić a jednocześnie się nie wysilać jeszcze...

Bambusiek: Teściowa ma niedaleko tego szpitala kuzynkę i była tam z dzieciakami... wg niej jest bardzo fajny plac zabaw koło Ogrodu Jordanowskiego (albo to się nazywa ten Ogród) https://www.google.pl/maps/place/Ogr...9dd9ff1e?hl=pl
a oprócz tego to mówi, że gdyby Olka była bez Jeremka, to w sumie też by nie opłacało się jej nigdzie specjalnie zabierać, poza placami, bo by jej nic nie interesowało...

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

aga_tka to dlugosc ciecia ma jakies znaczenie? Myslalam ze tylko ilosc, a ktora to twoja cesarka? Chcielibyscie jeszcze dzieci? Przepraszam, za ciekawosc
w sumie to nie wiem czy ma znaczenie...
ale na zdrowy rozsądek to może mieć... wg tego co mi mówili, to blizna i to co dookoła jest mało rozciągliwa i "słabsza" i może pęknąć - jeśli tego słabszego jest więcej, to wydaje się logiczne że może być trudniej donosić kolejną ciążę...
nie bardzo rozumiem, dlaczego ilość cc ma znaczenie, skoro za każdym razem wycinają starą bliznę i nową robią w tym samym miejscu... no ale twierdzą że ma więc widocznie ma... ja miałam już 3 więc zasadniczo rzeczywiście nie powinnam mieć już dzieci . Trudno powiedzieć że bym jeszcze chciała dzieci, bo już bardzo bym nie chciała rodzić... trudno mi też sobie wyobrazić zajęcie się kolejnym dzieckiem, bo cierpliwości mi aż tyle mogłoby nie starczyć... ale swoje dzieci kocham bardzo i martwi mnie fakt, że już nie mogę mieć kolejnego (tzn. nie planowałabym, ale brak możliwości mnie smuci)... do tego boję się że będzie mnie to blokować przed kontaktami z mężem - jednak potencjalna możliwość zajścia w ciążę w takich kontaktach na pewno mnie trochę będzie stresować, a oprócz wstrzemięźliwości nie ma 100% pewnej metody a ja jeszcze nie bardzo planuję stosować te "pewniejsze" bo kłócą się z moim sumieniem...
na 3 planową ciążę namówił mnie ostatecznie lekarz gin., który twierdził, że w razie czego i 4 dziecko da się urodzić przez cc tylko że ryzyko już spore, więc żeby nie czekać na przypadek, tylko zachodzić w ciążę już, żeby do 35roku zdążyć, bo potem większe ryzyko chorób u dziecka... aczkolwiek nie spodziewałam się że aż tak bardzo będą mi potem tłumaczyć żeby tych dzieci potem nie mieć mam jedynie nadzieję że moja płodność spadnie skoro stara się powoli robię
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 02:23   #3933
Fame
Zakorzenienie

Rozpisalam się na temat papierosów i się nie dodało..
W dużym skrócie- NIE POMOGŁO!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 03:09   #3934
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Rozpisalam się na temat papierosów i się nie dodało..
W dużym skrócie- NIE POMOGŁO!

Jak nie pomoglo to moze nie bedzie Cie juz ciaglo.
LILLIAN gratuluje
Pierwsze usypianie po kapieli nalezy do mojego tz i zawsze mu sir uda. drugie juz do mnie i nie jest latwo, zauwazylam ze Oliwka mimo takich upalow juz drugi raz ladniej zasypia w opatulona w rozku...

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-08-02, 04:04   #3935
ecencia
Raczkowanie

Malwiska, to moze zamiast rozka zainwestuj w otulaczek. Np. Motherhood ma flanelowe, albo jakas wieksza pieluche. Ja mam taka ogromna 1,2mx1.2m bambusowa. Sluzy mi jako kocyk a jak byly upaly i mala miala problem ze spaniem to ja otulalam tym ciasno.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 04:07   #3936
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja mam masakre tej nocy, zaliczyłam już 4 pobudki, a jest 4 rano tragedia :-(

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 04:12   #3937
ecencia
Raczkowanie

Joanna, wspolczuje, ja po mega ciezkim dniu mam bardzo spokojna noc. Ja poszlam spac o 23 a maz mala uspil i dopiero co sie obudzila na karmienie i teraz znow juz usypia. Dobrze bo musi miec sile pokonac lekkie przeziebienie ktore ja dopadlo.
Stary 2014-08-02, 04:15   #3938
joanna2228
Wtajemniczenie

Moja znowu ma chyba kolki albo już sama niewiem bo przecież nie byłaby głodna od 24 co godzinę :-/ a tylko przy cycku spokój a tak ryczy :-/

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 04:17   #3939
agnes208
Zakorzenienie

Lillian gratuluje

i co zostala jedna ciezarowka ale to szybko minelo.

ja tez witam sie znad cyca nasza stala pora karmienia. Wczoraj zauwazylam ze cyce przed karmieniem nie sa juz takie przepelnione mowie ocho chora jestem wolniej robie mleko ale pozniej wyczytalam ze tak jest jak laktacja sie ustabilizuje bo piersi nie robia juz mleka na zapas tylko jest produkowane na biezaco jak dziecko ssie. Tez tak macie mamy kp tych starszych dzieci.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 04:24   #3940
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Lillian gratuluje

i co zostala jedna ciezarowka ale to szybko minelo.

ja tez witam sie znad cyca nasza stala pora karmienia. Wczoraj zauwazylam ze cyce przed karmieniem nie sa juz takie przepelnione mowie ocho chora jestem wolniej robie mleko ale pozniej wyczytalam ze tak jest jak laktacja sie ustabilizuje bo piersi nie robia juz mleka na zapas tylko jest produkowane na biezaco jak dziecko ssie. Tez tak macie mamy kp tych starszych dzieci.
Tak mam tak samo a jak nie zje na czas to dopiero wtedy czuje że mam pełne piersi ;-)

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 05:39   #3941
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Moja znowu ma chyba kolki albo już sama niewiem bo przecież nie byłaby głodna od 24 co godzinę :-/ a tylko przy cycku spokój a tak ryczy :-/

Asia może pić chce? Młoda w dzień tak miała tylko cały dzień :/ teraz mamy 3 pobudkę. Spróbuj może wody jej dać? U nas czasem tak woli.

Agatka ze mna leżała babeczka po 4cc więc da się ale też coś nie byli mega szczęśliwi
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 06:01   #3942
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Asia może pić chce? Młoda w dzień tak miała tylko cały dzień :/ teraz mamy 3 pobudkę. Spróbuj może wody jej dać? U nas czasem tak woli.

Agatka ze mna leżała babeczka po 4cc więc da się ale też coś nie byli mega szczęśliwi
Nie wpadłam na to wypróbuję dzięki ;-)

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 06:45   #3943
cinnilla88
Raczkowanie

U mnie pobudki byly o 24, 2, 4 i 6.... ledwo na oczy patrze. Mam nadzieje, ze Laura zaraz usnie to i ja się zdrzemne.

A prawdopodobnie dziecku pic się chce. Moja w te upaly cały czas wisiala przy cycku.

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-08-02, 06:49   #3944
malwiska
Zakorzenienie

Ona lubi miec raczli na zewnatrz wiec nie wiem czy taki otulak by sie sprawdzil... moze jest jakims dziwnym dzieckiem i w te upaly jest jej zimno hehe
JOANNA mam nadzieje ze woda pomogla
Moja mala chyba odczuwa moj dol i chciala mi to wynagrodzic bo po kapieli zasnela i obudzila sie w nocy raz i teraz ja ja troche obudzilam bo za dlugo juz spala. Tak to ma problem z zasnieciem a jak zasypia to na 3-4 h...

Stary 2014-08-02, 08:09   #3945
mamaya
Zakorzenienie

My dzisiaj pobudka o 4:00 (po jedzonku o 21:30) i teraz
Ja otulaczka Mothrhood nie polecam. Ale moze ze względu na to, ze moje Dziecko w ogóle lubi być mniej opatulone/przykryte. Wczoraj wieczorem dopiero jak odkryłam Mu jedną nóżkę to poszedł spać.

Jedziemy dzis na zakupy W zeszłym tygodniu Jimy spisał się wzorowo, ja świrowałam i omijałam wszystkie dziury, jechałam 50 km/h Ale Jeremi uwielbia jazdę samochodem, wiec dzis juz bardzie wyluzuje
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:13   #3946
debesciara
Zadomowienie

aga__tka
no rozterki masz faktycznie, też się zastanawiam czemu nie moze byc więcej cesarek... No ale tak jak mówisz, może ta płodność z wiekiem spada.. i bęzie po Waszej myśli
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Kobietki mam pytanie..
Czy zostawialyscie już Wasze pociechy z tżtami na dłużej? Np cały dzień? Chociaż przy kp to niezbyt możliwe

Ja dziś planuję wypad do galerii, ale cały dzień to już bym się chyba nie odważyła, albo nie miała sumienia.. chociaż w sumie przydałaby się taka zaprawa tatusiowi...
A papieros to nic jeśli jednorazowo, jeśli wracasz do nałogu to szkoda zmarnowanej okazji na rzucenie śmierdziuchów.. może elektroniczny sobie kup?
Cytat:
Mam pytanie, boicie się zbliżenia z tż-tami bo ja strasznie. :banghead: czuje się jak dziewica ha ha
Dziewczyny po cc które już mialyscie wcześniej, nie boli brzuch i rana? Jestem ciekawa...

Ja się boję.. i w ogóle mi nie spieszno a tż mnie non stop wysyła już do gina, żeby połóg oficjalnie zakończył.. ale ja się wybieram dopiero 13.08.. Dopiero w poniedziałek mam mieć zdjęte szwy zewnętrzne, to chyba też się musi jakoś zagoić później.. nie znam się na ranach.. ;/
Cytat:
Część melduję że 31lipca o rodzinie 16;45 przyszła na świat nasza córeczka lilianna poród śilami nAtury waga 2950 g wzrost 50cm jest absolutnie piękna i cudowna
Gratulacje Chyba w terminie urodziłaś? super
Cytat:

Ja nie miałam zakazu, a raczej nic mi o tym nie wiadomo poza tym raczej nie myślałam na początku o depilacji ale teraz musiałam zgolić piżmaka bo wszystko mnie swędziało

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Lillian gratulacje!

Mamaya, Joanna dzięki za odpowiedzi dziś biorę się za siebie w takim razie, bo dłużej nie wytrzymam może mój gin tez mnie pochwali

Jesteśmy u teściów w domu i wszyscy noszą i bawią mi dziecko. Żyć nie umierać. Jako że moje Dziecię spożywa z jednakowym zapałem cyca jak i mm to zdecydowałam ze jutro pojadę na to wesele

Fame, nie załamuj się. Jeśli lepiej było Ci po papierosie no to było i tyle. Nie karmisz kp, nie palisz przy dziecku
Udanej zabawy!
Ja dziś wybieram się do teściów, też liczę że trochę mi dzieci zabiorą a ja będę SPAĆ
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:17   #3947
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
My dzisiaj pobudka o 4:00 (po jedzonku o 21:30) i teraz
Ja otulaczka Mothrhood nie polecam. Ale moze ze względu na to, ze moje Dziecko w ogóle lubi być mniej opatulone/przykryte. Wczoraj wieczorem dopiero jak odkryłam Mu jedną nóżkę to poszedł spać.

Jedziemy dzis na zakupy W zeszłym tygodniu Jimy spisał się wzorowo, ja świrowałam i omijałam wszystkie dziury, jechałam 50 km/h Ale Jeremi uwielbia jazdę samochodem, wiec dzis juz bardzie wyluzuje
Zazdroszcze, ja sie boje nawet na spacer wychodzic ale w wczoraj na spacerze caly czas moj dziec mial otwarte oczka i nie plakal a ja glupia myslalam ze na dwor musze wychodzic jak dziecko spi (bo takie mialam przekonanie ze dziecko spi gdy jest najedzone)
Wczoraj karmiac piersia mala byla noesppkojna puscila piers a tam fontanna olala ja i mnie, i to nie raz moja piers psikala tylko z 3 razy pod rzad zrobila smingusa, ale mialam ubaw bo nigdy tak nie psikala hehe

Stary 2014-08-02, 09:29   #3948
joanna2228
Wtajemniczenie

Woda nie pomogła, marudzila dalej. Jak wstała o 6 to do 7 nie spala więc zawołałam tż żeby popatrzył na nią a ja się przespie chwilę. Zabrał małą i siedział z nią na rękach 3 godziny a ja spałam. Mówił że jest niesppokojna i się pręży więc kolka :-/ Dziwnie bo nic takiego nie jadłam, kanapki z szynką na śniadanie, rosół na obiad i znowu kanapki. Gruszka i sucharki w ciągu dnia :-/ zglupialam. Help normalnie

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 09:59   #3949
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje, w końcu możesz przytulić maleńką szybkiego powrotu do domu i jeszcze szybszego wypracowania rytmu

Cześć dziewczyny!

Wychodziłam sama jakies 4 razy, nigdy dłużej niz na 1,5 h. I zazwyczaj niezbyt daleko, tak żebym mogła szybko wrócić jakby co Mikołaj nie je regularnie i np w nocy potrafi spać 3-4 h, a wdzien po 1h chce juz cyca. Na szczęście większość " rozrywek " mam maksymalnie 10 min jazdy samochodem od domu

Zauważyłam, że niektóre z was na dolegliwości brzuszkowa mówią, ze to kolka. Dziecko ma słabo rozwinięty układ pokarmowy i ma wiele dolegliwości brzuszkowych takich jak trudności z wyproznianiem, wzdęcia i sa to w pełni fizjologiczne dolegliwości, które możemy zmniejszać różnymi sposobami.
Kolka jest choroba, ktora jest niezależna od diety matki i na serio nie chcialybyscie tego doświadczyć bo wtedy dziecko np. wieczorem 3h płacze NON STOP i nic nie jest w stanie go uspokoić...i tak kilka razy w tyg. I jeżeli ten stan utrzymuje sie kilka tygodni, wtedy mówimy o kolce dopiero.
Nie wiem skąd to sie wzięło ze każdy bol brzuszka jest traktowany jako kolka jelitowa...?
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:07   #3950
mamaya
Zakorzenienie

Asia, gruszki są bardzo ciężkostrawne, więc moze Laura dostała wzdęć
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:09   #3951
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Woda nie pomogła, marudzila dalej. Jak wstała o 6 to do 7 nie spala więc zawołałam tż żeby popatrzył na nią a ja się przespie chwilę. Zabrał małą i siedział z nią na rękach 3 godziny a ja spałam. Mówił że jest niesppokojna i się pręży więc kolka :-/ Dziwnie bo nic takiego nie jadłam, kanapki z szynką na śniadanie, rosół na obiad i znowu kanapki. Gruszka i sucharki w ciągu dnia :-/ zglupialam. Help normalnie

a gruszka nie jest wzdymająca?
Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Gratuluje, w końcu możesz przytulić maleńką szybkiego powrotu do domu i jeszcze szybszego wypracowania rytmu

Cześć dziewczyny!

Wychodziłam sama jakies 4 razy, nigdy dłużej niz na 1,5 h. I zazwyczaj niezbyt daleko, tak żebym mogła szybko wrócić jakby co Mikołaj nie je regularnie i np w nocy potrafi spać 3-4 h, a wdzien po 1h chce juz cyca. Na szczęście większość " rozrywek " mam maksymalnie 10 min jazdy samochodem od domu

Zauważyłam, że niektóre z was na dolegliwości brzuszkowa mówią, ze to kolka. Dziecko ma słabo rozwinięty układ pokarmowy i ma wiele dolegliwości brzuszkowych takich jak trudności z wyproznianiem, wzdęcia i sa to w pełni fizjologiczne dolegliwości, które możemy zmniejszać różnymi sposobami.
Kolka jest choroba, ktora jest niezależna od diety matki i na serio nie chcialybyscie tego doświadczyć bo wtedy dziecko np. wieczorem 3h płacze NON STOP i nic nie jest w stanie go uspokoić...i tak kilka razy w tyg. I jeżeli ten stan utrzymuje sie kilka tygodni, wtedy mówimy o kolce dopiero.
Nie wiem skąd to sie wzięło ze każdy bol brzuszka jest traktowany jako kolka jelitowa...?
zgadza się
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:42   #3952
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość

Cześć dziewczyny!

Zgadzam się w pełni. Kolka to nie to samo co prężenie się z powodu kupy

Witam się porannie

U nas nocka spokojna z jedną pobudką. Bałam się jak młoda się odnajdzie w nowym miejscu, ale strach był niepotrzebny. Spała pięknie. Teraz dokazuje po śniadaniu
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:55   #3953
joanna2228
Wtajemniczenie

Może gruszka , a Wy co radzicie dziewczyny . Może to nie kolka tylko problem z wypróżnieniem sama niewiem . Pijechalabym do lekarza ale moja jest na urlopie i lipa.

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 11:00   #3954
ecencia
Raczkowanie

Joanna, a podajesz malej jakies kropelki na brzuszek? Co by to nie bylo to moze kropelki by pomogly.
Stary 2014-08-02, 11:02   #3955
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Joanna, a podajesz malej jakies kropelki na brzuszek? Co by to nie bylo to moze kropelki by pomogly.
Właśnie tż pojechał do apteki.

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 11:38   #3956
rybka13
Zakorzenienie

malwiska moze twoj tz jest spokojniejszy, bardziej wyluzowany i dlatego szybciej u ńiego corcia zasypia, moze drugim razem tez mu pozwol uspic?

aga_tka rozumiem cie, ale jesli nie bedziecie sie starac to i prawdopodobienstwo zajscia w ciaze raczej niewielkie, a w razie czego to 4cc tez wytrzymasz no ale poza tym wszystkim czworka to juz niemale wyzwanie

iza zgadzam sie co do kolek, z dwojga zlego lepsze te jednorazowe bole brzuszka
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:40   #3957
agnes208
Zakorzenienie

Joanna moj syn tez sie prezy jak zbieraja mu sie gazy i tez ma niespokojny sen wtedy, najczesciej zdaza sie to rano. Pomaga mu jak poloze go na brzuszku wtedy zasypia moment tylko wtedy ja czuwam nad nim bo sie boje zeby gdzies noska do materaca nie przylozyl. Jak po ok 20min odwracam do na bok lub plecy to gazy moment uchodza i dziecko spi dalej spokojnie.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:43   #3958
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Joanna moj syn tez sie prezy jak zbieraja mu sie gazy i tez ma niespokojny sen wtedy, najczesciej zdaza sie to rano. Pomaga mu jak poloze go na brzuszku wtedy zasypia moment tylko wtedy ja czuwam nad nim bo sie boje zeby gdzies noska do materaca nie przylozyl. Jak po ok 20min odwracam do na bok lub plecy to gazy moment uchodza i dziecko spi dalej spokojnie.
Zrobiłam dziś to samo i do tego masaż brzuszka i nóżkami jej poruszałam i poprykala troszkę i zrobiła się spokojniejsza. Zobaczymy co dalej. Fakt że je strasznie lapczywie i może wtedy łyka dużo powietrza bo zawsze jak bela to się jej ulewa.

Miłością tą największą
Stary 2014-08-02, 12:05   #3959
kularek
Zadomowienie

Fame - ja niestety i pewnie szybko to nie nastąpi właśnie przez karmienie - za bardzo się denerwuje jak wychodzę nawet jak zostawie mleko to i tak coś się dzieje czy z młodszym czy ze starszym synkiem i wracam - wiec jak wychodzimy to wszyscy przynajmniej jak narazie

malwiska - mój mały też przeważnie nie śpi na spacerze

joanna - ja też obstawiam gruszkę - bo jest bardzo ciężko strawna - przy pierwszym synku zjadłam jak miał kilka miesięcy troszkę i też go brzuszek bolał teraz nie jem wcale

ja na wizytę pewnie pojadę z tż i z małym bo zajmie to kilka ładnych godzin i nie ma opcji żeby zrobić inaczej

Lillian - gratulacje !

cinnilla - pojedynczą się nie przejmuj - nam też zdarzy się od czasu do czasu a przy pierwszym synku kupy były całe zielone żółte nigdy - robiliśmy badania zmieniałam dietę i nic - ''wyrósł'' z tego sam

Domi - za wesele - udanej zabawy

malwiska - czemu dziwnym ? normalnym przez całe pierwsze lato mojego synka ani raz nie założyliśmy body z krótkim rękawem bo po chwili płacz albo conajmniej czkawka - teraz synek mega gorący
a jak

Iza - z kolką popieram te bóle brzuszka to też od jelitek które muszą się dostosować a często mają z tym problem niestety
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:32   #3960
robaczek-85
Rozeznanie

Dzien dobry, problemy brzuszkowe to normalka u takich małych dzieci u nas też to jest, myslalam ze kolki bo było przez kilka dni, po kilka godzin popoludniu, ale to przeszlo, zdarza się teraz ze kinga jest niespokojna, slychac jak w brzuchu bulgocze i wtedy się prezy i płacze, kupę robi ok 1 dziennie ale taka na caly pampers.

Z cc to mi też powiedzieli ze kolejna ciąża jest niewskazana bo już teraz miałam duzo zrostow i czyli mnie godzine i macica w miejscu szycia jest słabsza.

Udało mi się wyrwać na 2 godzinne zakupy ze starszym bo kinga je co 3 godziny, noc przesypia 21-3 i potem do 7. Jutro jedziemy w góry do rodziny w odwiedziny, jak my wytrzymamy 2 godz w aucie na te upały dobrze ze klima, ale chyba mi się mleko w cycach zagotuje

My z tz już mamy "pierwszy raz" za soba. Czulam się jak cnotka, boli niestety, ale z każdym następnym razem jest lepiej, ale dobrze czymś naliczyć

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości