|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
ja mialam 2, ale krotko uzywalam bo lato bylo , sluzyly jako kolderka
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które leczą jakieś infekcje -czy bierzecie jakiś probiotyk ?? Mi po tej nystatynie mam wrażenie, że się pogorszyło wręcz :/
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz biorę antybiotyk znów na pęcherz i kupiłam sobie Lactovaginal, zaczęłam brać przed antybiotykiem i nic to nie dało, bo i tak mnie dopadło
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-maxi...9a66a494e1e6c8
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...9a66a494e1e6c8 u mnie ten sklep stacjonarnie jest, ale chyba ceny ma ze ho ho ho... Cytat:
Keithlyn ja biore! provag ginka poradzila by brac go profikaltycznie 10 dni i 20 dni przerwy,potem 10 dni i znow przerwa, a w razie infekcji lub jej podejrzenia, by caly czas brac. dokupiłam tez zel z tej samej serii i nie narzekam.Dziewczyny, a czy ten fotelik to jeszcze cos musi mieć by go do auta wsadzić? bo ja nie zorientowana? a doczepi się go do wozka, czy potrzeba jakiejś bazy? bo one drogie sa...
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Martha do wozka musisz miec adaptery, ale przewaznie sa z wozkiem dolaczane. A w aucie to mozesz, ale nie musisz miec baze. W nia tylko wpinasz fotelik i juz nie bawisz sie z pasami. Ja jednak podaruje sobie baze, szkoda nam kasy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jak wcześniej miałam opory przed zamówieniem wózka przez internet tak teraz nie będę się wahać w Smyku też jest bardzo drogi. Ale generalnie na allegro wersja 2w1 waha się w granicach 2000zł. Fotelik przymocujesz pasami do auta Nie potrzebujesz bazy, chyba, że masz kilkaset złotych na zbyciu i chcesz więcej wygody Bo bazę montujesz w samochodzie na stałe (samochód musi mieć system mocowania isofix), a potem tylko wklikujesz fotelik, z pasami jest trochę więcej zachodu. A co do wózka, to zależy jakiej firmy masz wózek i fotelik, większość wózków ma możliwość wpinania fotelików Maxi Cosi, ewentualnie jeśli nie, to na pewno można dokupić adaptery, one chyba kosztują w granicach 80zł![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Martha jest jeszcze jedna rzecz, która może Cię skutecznie zniechęcić do tego wózka - WAGA Chyba jeden z najcięższych dostępnych wózków... Sporo cięższy od wszystkich Tako, Lupo itd. Producent podaje wagę 16,6kg, ale pan w sklepie nam powiedział, że on waży 18kg i taką też informację znalazłam na kilku aukcjach na allegro.Mnie to póki co jeszcze nie zniechęciło, chociaż troszkę się tego obawiam, ale nie mam innego typu... Najwyżej będę go przeklinać jak już zacznę używać ![]() Ale ja nie będę nosić wózka, jedyną sytuacją gdzie może się zdarzyć, że będę musiała dźwignąć ten ciężar to do i z bagażnika, mam nadzieję, że dam radę jakoś. No ale facet w sklepie nam powiedział, że to jest wózek nie do zdarcia.
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele, ale sie nasprzatalam, zdycham!!
Dzieki za linki Moze wieczorem sie troche porozciagam, bo teraz padam i ide sie umyc i biore sie za obiad ![]() Pulpeciki z cukinia i do tego ryz albo ziemniaczki
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
melleczka- nie pocieszyłaś mnie :P ogólnie nic mi nie dolegało ale gin stwierdził że infekcja jest i dał nystatyne... i jakoś mi po niej gorzej...albo mnie uczulił żel
już sama nie wiemmartha - dzięki
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-mura-4-plus_p2244
Ceny w sklepach stacjonarnych sa zabójcze ![]() Czekoladka fajnie ze pomogłem , różnica miedzy city a pebble jest duża jeżeli chodzi o wygodę dla mamy cała ta obsługa jest dużo fajniejsza pokaże mężowi i chyba tez sie skusze bo cena naprawdę fajna
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w aucie mozna pasami tez zamocowac bo albo te bazy ale to drogie jest ![]() Cytat:
![]() no to klikaj tez ![]() szkoda ze nie ma w zestawie okrycia na nozki, ale w sumie dziecku w kombinezonie+ kocyk nie powinno byc zimno, przeciez to tylko tyle co do auta wyjsc, na spacery i tak w gondoli bedzie wiec luzik hehe same dostawy u mnie beda w przyszlym tyg. z gemini , kocyk minky, pampersy, fotelik a polkoprzewijak pozniej bo napisali ze producent ma urlop i nie maja na stanie
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-02 o 12:10 |
||
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się trochę obawiam przez internet zamawiać, ale pocieszam się tym, że w razie czego sklep stacjonarny nie jest jakoś daleko i mogę zwrócić.---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Okrycie to kolejne 100zł, więc wolę już śpiworek do wózka za to
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, zazwyczaj oglądam coś na żywo pózniej szukam w necie i naprawdę różnica w cenie jest spora, tak teraz robiłam przy remoncie i nie miałam żadnych problemów wszystko było ok a zamawialismy z rożnych sklepów , jeżeli sklep ma dużo pozytywnych opinii to czego sie bać , zawsze możesz wziąć za pobraniem przy kurierze sprawdzić i zapłacić dopiero wtedy
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na pewno nie mam zamiaru tyle przepłacać Ale fotelik to jednak będę wolała "przymierzyć" do auta przed zakupem
|
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
LolaMontez fotelik mi sie bardzo podoba
![]() manieczkaudanej zabawy na weselu ![]() sloneczkopowodzenia na wizycie. Wczoraj zapomnialam napisac, mnie skurcze B.-H. bola czasami i to bardzo, lekarka mi powiedziala, ze nie ma sie czym martwic to jest normalne. O co chodzi z tymi kocykami Minky?dlaczego wszyscy swiruja na ich punkcie?Maja ladne wzory ale ja jakos nic szczegolnego (oprocz tego,ze co drugie dziecko je teraz ma) nie widze
|
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, powiedzcie, czy któraś z Was miała kołyskę? Zastanawiam się nad kupnem do nas do sypialni i nie wiem, do kiedy mniej więcej dziecko się w niej mieści?
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
Martha nie musisz kupować bazy
, żeby baza Ci sie przydała musisz mieć w aucie odpowiedni system który sie nazywa izofix jak tego nie ma to baza jest zupełnie niepotrzebna i wtedy fotelik przypina sie pasami a do wózka musisz mieć adaptery i w zależności jaki wozek kupisz to w niektórych adaptery sa gratis a jak nie to kosz koło 80 zł ![]() Ja niestety bede musiała sie w bazę zaopatrzyć gdyż mam dużego psa który będzie jeździł z tylu z dzieckiem a pchać sie miedzy psa a fotelik żeby pasy zapiąć, nie dziękuje, piesek jeszcze leży zazwyczaj na czymś (koc, specjalne podkładki) to wpinać pasy dla mnie spory problem |
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, też mnie to interesuje. |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mialam wcześniej infekcje, teraz przy pessarze mam brac lacibios femina pregna. Do tej pory mialam jesc 2 jogurty naturalne dziennie, tylko ze przy cukrzycy musialam je ograniczyc bo mi nie służyły. Dziewczyny mam pytanie odnośnie pościeli poniewaz nie mogę sie nigdzie ruszac zostanie mi zakup przez internet polecacie jakies marki? Nie chcialabym trafić na jakąś szorstka w dotyku. Sweet mojej siostrzenicy kolyska służyła ok. pół roku ale to zależy od wielkości Maluszka
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie zauroczyly sa mieciutkie i mile pewnie dlatego, ja kupie material minky, bawelne kolorowa i wypelnienie do srodka i mama uszyje mi kocyko-kolderko-mate bedzie jako mata na podloge albo kolderka pozniej a kocyk do wozka ciocia udzierga z welny merino![]() Moj bratanek ma kocyk taki mieciutki a'la minky i od 3 lat sie z nim nie rozstaje do spania..bratowa musiala go rozczlonkowac na 2 zeby starczyl na dluzej ![]() Wykosilam cale podworko a teraz leze
|
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomylam chate i mam dosc, znowu taki upal i leje mi sie po tylku ![]() usiadlam zeby odpoczac i mala oklada mnie po zebrach
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do fotelika kombinezon i kocyk ![]() A do wozka kombinezon i spiworek do wozka + ew.kocyk chyba wystarcza nie? ![]() Rosalie dzieki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
słoneczko dziękuję
ja się cieszę z tej pogody anuszka - ja mam zakaz ćwiczeń. manieczka - zazdroszczę! Zjadłabym sobie taki tort weselny, albo coś innego pysznego! Keithlyn - ja mam żel Provag ![]() melleczka - a jaki masz antybiotyk? Niektóre (właśnie te "ciążowe") niestety są słynne z tego, że mocno jak to sie mówi- wyjaławiają. To ich wina, że później mamy grzybki. Probiotyki bierz tak czy siak. Lola - bardzo ładny kolor bierz.Rosalie - nie do końca. Skurcze te nie powinny raczej boleć, ale jeśli jest ich nie wiećej niż - jak dobrze pamiętam z tego co mi gin mówił - 4/1h to jest ok. U mnie były skurcze mocno bolesne, jak pochodzę to nadal mam i jest to NIE dobre. Nawet KTG mi je pokazało, a ono takich zwykłych małych nie rejestruje wysoko. U mnie te skurcze mają efekt taki, że skraca mi się szyjka. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-02 o 14:10 |
|
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Daj namiary na tego sprzedawcę.
))
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie i nie mam dobrych wieści. Niestety szyjka mi się skraca i mam nakaz bezwzględnego leżenia z wyjściem tylko do łazięki. Narazie przez 2 tygodnie i zobaczymy co dalej jak się nie będzie skracała to może uda mi się jeszcze wyjść z tego łóżka. Aspargin mam brać 6 tabletek więc chyba szybko dostanę zniżke w aptece.
Poza tym serduszko ok, a mierzyć i oceniać wagę będziemy za 2 tyg w razie wcześniejszego porodu.
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
mi tez lekarz kazal sie oszczedzac i za duzo nie chodzic bo tez mam skrocona, ciekawa jestem co powie na nastepnej wizycie ![]() w 1 ciazy tez mi sie szyjka skracala a donosilam do 39tc
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
Też znalazłam
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-mura-4-plus_p2244
|
|
|
|
#3390 | |
|
Raczkowanie
|
Kiarau Ciebie to wszystko pewnie jest tez powiazane z innymi dolegliwosciami jak np. skracanie sie szyjki.
Skurcze nie musza bolec (i w wiekszosci wypadkow tak jest) ale moga i to mocno. Mnie bolaly (czasami nadal bola) tak, ze nie bylam w stanie rozprostowac sie z bolu, lekarka sprawdzila mnie wzdluz i wszerz, zadnych innych niepokojacych objawow nie bylo, a skurczow zdecydowanie jest wiecej niz 4 na godzine ![]() One sa za slabe, zeby moc wyrzadzic jakakolwiek krzywde dziecku Z ciekawosci przejzalam i bardziej fachowe zrodla i rozne fora typu mamazone.pl lub parenting.pl absolutnie wszedzie jest napisane, ze bol przy skurczach B.-H. jest normalny (chociaz nie kazdy go odczuwa) i ponoc jest to najczestsza przypadlosc, z ktora pierworodki sie zglaszaja do lekarza ![]() A tak w ogole jak sie dzisaj czujesz? Cytat:
![]() Kostka, aleskami tez wizualnie sie podobaja, ale myslama, ze maja tez jakies inne zalety wyrozniajace je od innych kocykow niz wyglad ![]() aleskamoge sie zapytac, z ktorej dzielnicy Wroclawia jestes?ja sie urodzialm i ponad 20 lat mieszkalam we Wroclawiu, uwielbiam to miasto ![]() A ja nadal w lozku zalegam ![]() Tz sniadanie mi przyniosl rano i wybyl grzebac przy samochodzie a ja leze i gotowe na wszytsko ogladam ![]() Chyba czas sie ogarnac i na jakies zakupy pojechac. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

23.06.2011
01.06.2013
Teraz biorę antybiotyk znów na pęcherz i kupiłam sobie Lactovaginal, zaczęłam brać przed antybiotykiem i nic to nie dało, bo i tak mnie dopadło
ginka poradzila by brac go profikaltycznie 10 dni i 20 dni przerwy,potem 10 dni i znow przerwa, a w razie infekcji lub jej podejrzenia, by caly czas brac. dokupiłam tez zel z tej samej serii i nie narzekam.

Także jak wcześniej miałam opory przed zamówieniem wózka przez internet tak teraz nie będę się wahać
już sama nie wiem