|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
bo jednak weż płać tyle kasy a niczym lekarz się nie różni, ja na mojego nie narzekam ważne by dobrze sprawował opiekę nad moimi skarbami
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny rozglądałyście się za fotelikami już? My musimy od razu 2 kupić i chyba trzeba się już za to zabrać żeby wydatki rozłożyć. Wg testów z zeszłego roku najlepszy jest http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...aggio-sl_p2420 i chyba się na niego zdecydujemy. Słyszałyście coś o systemie ISOFIX w samochodach? Chodzi o mocowanie fotelika do siedzenia za pomocą takiej specjalnej podkładki, a nie za pomocą pasów. Czytałam różne opinie, jedni twierdzą, że zwiększa to bezpieczeństwo, inni wprost przeciwnie i sama już nie wiem czy w to inwestować ![]() Nie wiem jak u Was ale u mnie cudna pogoda, słońce za chmurami, więc leżę sobie w cieniu, wiaterek wieje, chillout w tle i jest cudnie Miłego dnia
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po co Ci dwa foteliki?
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny,
Meritxel: Tez spodziewasz sie blizniakow jak nowa koleżanka niunia? Wlasnie musze mojego zaciągnąć myśle ze we wrześniu do sklepu po fotelik;p nie wiek czy kupie ta bazę isofix zobaczymy bo to raczej tylko dla maluchów sie sprawdza? I tak bede z mała jeździła z tylu w dłuższe trasy ;p no nie wiem..chętnie poczytam doświadczone mamy które miały doczynienia z ta baza. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Charliss: posmaruje sobie nogi bepanthenem albo alantanem lub panthenolem w piance na te krostki po goleniu powinno złagodzić pozdraznienie po cytrynie masochistko;d---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- A na jaki konkretnie fotelik z maxi cosi sie decydujecie? Bo tam sa trzy rożne: milofix,pebble, cabriofix |
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa foteliki dlatego, że jeździmy dwoma samochodami i to bardzo na przemian i jak patrzę ile niektórzy muszą się natrudzić z mocowaniem fotelika to mi się odechciewa tej ciągłej zabawy Jeszcze się ttylko zastanawiamy, czy tego pierwszego, 0-13 kg nie kupimy jednego bo pewnie i tak głównie ja będę w tym czasie tylko swoim samochodem dziecię wozić, a ten kolejny, który będzie dłużej służył kupimy podwójnie. Pewnie świruję
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze tylko pebble o cabriofix maja te rączki ze mozna nosić malenstwo
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ISOFIX jest systemem montowanym w różnych markach i modelach samochodów. Posiadacie takowy? Według mnie jest to dość dobre rozwiązanie. Nie będę się wypowiadać o tych testach, cenach fotelików, bo tylko się rozzłoszczę ![]() A w tym nosidełku (fotelik 0-13 kg, niektórzy podają jeszcze większe wagi Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-02 o 13:32 |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez jeździmy dwoma samochodami ale nie mam zamiaru kupować dwóch;p |
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, że jedno serducho bije, więc tu chyba zmian już być nie powinno ![]() Za 3 tyg idę na usg i mam nadzieję, że lekarz się nie wygada z płcią, bo staramy się pozostawić to w tajemnicy aż do stycznia ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Maritxell ja bym umarła z ciekawości do stycznia
w przednim siedzeniu też macie isofix? bo jakbym jeździła z Młodym to wolałabym, żeby jeździł obok, a nie gdzieś z tyłu ![]() jak się ma możliwości finansowe to trzeba korzystać z tych wszelkich bajerów ![]() aa, no i ja bym nie kupowała nosidełka drugiego, jak macie bazy to pyk pyk, rach ciach, szybciutko później zainwestowałabym w 2 foteliki, by nie bawić się ciągle w poprawne zapinanie...
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-02 o 13:40 |
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
No i prawie problem z głowy co do bazy bo tylko by była do jednego samochodu ;d
|
|
|
|
#3373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nieźle ![]() Cytat:
u nas też od rana duchota.Cytat:
![]() witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic na siłe, musisz dbać o siebie i maleństwo ![]() Cytat:
A jak na wizycie prywatnej gin potwierdza to samo co mówi mój, to po co płącic. kasa przyda sie na inne wydatki ![]() Cytat:
Mój pan mąż po wczorajszej akcji (opisałam w klubie) wstał rano i a teraz dalej spi ![]() obudziłam go bo trzeba jechać na zakupy, to warknal ze pojedziemy wieczorem. Więc ja wydarłam się, że nie trzeba było tyle pic, trzasnęłam drzwiami i wyszłąm ![]() zaraz zrobie spaghetti bo jestem glodna. chce niech je, nie to niech się w :dupa: pocałuje.
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mamokupmi.pl/download/Lis...m%20ISOFIX.pdf
to lista samochodow z isofix |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam jeszce pytanko. Bo ginka kazała mi brac magnez. Chciałam kupic dzisiaj, ale w tych witaminach co biorę jest 50mg na tabl (13% dziennego spozycia) brałybyście jeszcze dodatkowo sam magnez czy zostac tylko przy witaminach?
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tatusiowi bardzo na tym zależy, więc zaciskam zęby i powstrzymuję ciekawość. Ale jak kiedyś lekarz się przypadkiem wygada to płakać nie będę Póki co wyobrażam sobie moją przyszłość raz z chłopakiem, raz z dziewuchą w wózku ![]() Z przodu nie mamy isofixu w żadnym, ale mam jakieś (pewnie głupie) wyobrażenie, że na tylnym siedzeniu dziecię jest bezpieczniejsze
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niestety na przednim siedzeniu nie ma isofix. trudno, wazne ze chociaż z tyłu jest.
|
#3378 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() witamy Cytat:
od razu 2 nam sie na szczescie udało za pierwszym razem jak sie staraliśmy w naszą noc poślubną![]() Cytat:
strasznie boli mnie odcinek ogonowy (czy jak sie to mówi - w kazdym razie tam nad pupą) nieraz nie jestem w stanie wyjść z auta i czuje sie taka bezsilna bo tyle bym zrobiła a organizm mi nie pozwala. ale dla maleństwa zniose wszystko. Cytat:
Cytat:
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko niech cierpi !
mnie się wydaje, że ja powinnam zacząć przyjmować magnez, zauważyłam, że łapią mnie skurcze w dłoniach Maritxell no tak się przyjęło, że z tyłu bezpieczniej, bo zazwyczaj dzieci przewozi się z tyłu, ale to nie daje żadnej gwarancji, że nic się nie stanie (oczywiście z przodu można przewozić dziecko w foteliku, tyłem do kierunku jazdy, jeśli nie mamy airbaga z przodu lub mamy opcję wyłączenia jej, o tym trzeba pamiętać! )
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-02 o 14:04 |
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Niedawno zdjęlam maseczkę z wlosow ostatnio mnie cos napadło: maseczka na twarz,na włosy ;p no i dobrze potem czasu nie bedzie na taki luksus;p
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakiej używasz? (teraz siedzę z maseczką na twarzy )
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi bo sie teraz wystraszyłam bo mam auto bez tego isofixu czy te foteliki z maxi cosi tez sa jakies bez tego?
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dwa dni temu robiłam oczyszczająca:d mam w saszetkach biowax teraz miałam na włosach ta wersje z cynamonem henna i miodem kiedyś miałam straszna fazę co do pielęgnacji wlosow wiec mam olejki indyjskie,olej kokosowy tylko za duzo z nimi zabawy:p---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
To tylko dodatek który mozesz zakupić ale same montowane pasami tez sa bezpieczne ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- U mnie w jednym jest a w jednym nie a ze wole jeździć tym w którym nie ma ( w dłuższe trasy) to nie kupie raczej tego isofix ;p |
||
|
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a problemu z kręgosłupem rozumiem, sama się z nim borykam ![]() Cytat:
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, padło kilka razy, że najlepsze foteliki to maxi cosi, a skąd to przekonanie
po waszych wypowiedziach przejrzałam kilka rankingów, poczytałam opinie, obejrzałam crash testy ale ten maxi cosi wcale nie był na pierwszym miejscu jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Może trafiłam na jakieś stare dane Dalej jestem zielona HELP
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga: a jaka do twarzy masz?
ja lubię te na nasaczonym placie bo zmywać nie trzeba hehe ,sle teraz jak zaopatrzylam sie w ta opaskę kosmetyczna z rossmanna na włosy to takie nazwiska tez wchodzą w grę :p mam taka wielka maseczkę z ziaji oczyszczająca z mikrodermabrazja i ja wykorzystuje ;p na placie w zapasie tez kilka mam ;p
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
dusiolka ja też mam różne indyjskie olejki, nie chce mi się tym bawić, minął mi szał na to
też nie lubię zmywać maseczek z twarzy i lubię te co same schodzą, ale obecnie na buźce mam garniera 3 w 1, bo fajnie mi ściąga facjatkę ![]() Według mnie opcja z isofix jest bezpieczna, ale zwyczajne zapinanie pasami także! Martusia maxi cosi w różnych testach wychodziły bardzo dobrze, są niczym znana marka auta
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-02 o 14:21 |
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz mam maxi cosi pebble.
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga: mi tak samo hehe;p ale kiedyś byłam bardzo systematyczna ;p moze skusze sie raz na miesiac hehe:d
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

on w ogóle jest jakiś małomówny, ale chodzę do niego na NFZ, żeby mieć wszystkie badania za darmo 
trzeba korzystać póki się da
nas w bloku zawsze zalewała sąsiadka z góry, bo zapominała, że napuszczała wodę do wanny albo coś tam się jej z pralką działo
bo jednak weż płać tyle kasy a niczym lekarz się nie różni, ja na mojego nie narzekam ważne by dobrze sprawował opiekę nad moimi skarbami

Jeszcze się ttylko zastanawiamy, czy tego pierwszego, 0-13 kg nie kupimy jednego bo pewnie i tak głównie ja będę w tym czasie tylko swoim samochodem dziecię wozić, a ten kolejny, który będzie dłużej służył kupimy podwójnie. Pewnie świruję 

Głowa mnie ćmi.

a teraz dalej spi
ale po prawej stronie więc nie wiem co to było

21. 04.2014