|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Może poprostu taka uroda ciaży, bo ja od początku przytyłam niecałe 7kg, wiec z obciążenia raczej nie powinno boleć. No nie wiem. 9 miesiac to wszystko jest możliwe
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Rodzic dziewczyny rodzić bo sie zastoj robi
![]() Kurcze wczoraj zmarł chlopak ze wsi obok. Z tamtąd jest mój TŻ. Pobili go ochroniarze na dyskotece Chyba swojego syna to nigdzie nie puszcze....
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
justa
![]() ![]() white ![]() Pytanie do rozpakowanych mamusiek: jak ubieracie maluchy na noc? Bo w nocy jednak jest trochę chłodniej niż w dzień i w samym bodziaku to chyba za lekko? Chyba dopakuję do torby kilka par śpiochów, boję się, że mi dzieciak zmarznie w nocy. Mnie już brzuch boli właściwie cały czas, teraz doszedł mi już konkretny też ból w pachwinach, też już nie umiem siedzieć inaczej niż w pełnym rozkroku. byle do jutra wytrzymać, chociaż w szpitalu to chyba zdechnę z gorąca
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki zastój, przecież justa urodziła
Wszystko idzie w swoim tempie![]() Halinka a Ty żyjesz?? Stresujesz się chociaż trochę? Co dzisiaj jadłaś ? Jaram się tym Twoim porodem Czekam już na relację i zdjęcie małego księcia I ogólnie jestem ciekawa jak to u Ciebie będzie
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do baby blues, to zazwyczaj sie pojawia w 3 dobie. U mnie to przypadlo na te zle wiadomosci o zoltaczce i tych kroplowkach itp. Wylam jak oszalala, wpadlam w histerie..wczoraj tez, ale to ze wzgledu na swoj stan... Wiec typowo baby blues nie mam, ale mam wzmozona reakcje na rozne sytuacje, wpadam w histerie... Aaaa... I przy porodzie zrobily mi sie rozstepy. Nie duze i nie duzo, ale jednak.!! Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, ktore chca urodzic. Oby sie juz udalo! UmiZumi, szacun dla Ciebie, ze bylas w stanie tyle zrobic...szok... Zaczarowana, ale slodka ta Twoja Olivka. Przepraszam, ja nie widze podobienstwa do nikogo u swojego dziecka tez nie..Ale mam pytanie-po co dajesz jej smoczek? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-08-02 o 14:08 |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze też juz większe dostałaś, malusich nie zdążysz za wiele ubrac. Hmm i kto to mówi
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
H4linka,mój spal dzis w samym bodyz dlugim rękawem i skarpetkach i przykryty byl pieluszka flanelowa a w szpitalu w nocy śpiochy i body z dlugim rękawem, a w dzien w samym body i skarpetkach plus pieluszka tetrowa
|
|
|
|
#1359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro na śniadanie też nutella i jeszcze do szpitala sobie spakuję kanapki z szynką i serem. ![]() Staram się zająć sobie głowę czymś innym niż szpital, właśnie robię drugie pranie i trochę ogarniam, żeby w poniedziałek jak chłopacy przyjdą pić, żeby wstydu nie było przed gośćmi.
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam, ale nie chce jej dawac. Jak nie bedzie koniecznosci dzikiej.... A na pewno nie na poczatku, bo jednak moze troche zaburzyc odruch ssania...
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47557264]H4linka ale ci zazdroszczę tego wyznaczonego terminu. A ja czekam aż zacznie coś się dziać i dupa [/QUOTE]Ja bym chyba jednak wolała, żeby to było znienacka. Czuję się, jak przed maturą albo obroną pracy inżynierskiej. Taka presja, że w ciągu kilku godzin moje życie się obróci dosłownie do góry nogami.
|
|
|
|
|
#1363 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
nie marudz, zaraz będziesz tulila dzidziusia a my? Ja pewnie poczekam do konca sierpnia
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczyszcza mnie od rana
Boję się, że to już do porodu ![]() Nie jestem gotowa, jeszcze nie chcę.... |
|
|
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1366 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i udanej imprezki ![]() Cytat:
a obok komody to już torby do szpitala przygotowane?
|
|
#1367 | |||
|
Konto usunięte
|
UmiZumi ty to musisz kochać tego swojego faceta, że tak się dla niego narobiłaś. Nie dosyć, że to końcówka ciąży, to i pogoda nie służy takim wyczynom
![]() ![]() klask i:Aż mi głupio, że ja tak narzekam jak musze obiad zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
Pogrożę mu palcem w poniedziałek na wizycie ![]() Cytat:
Wszystko zaliczyłam i nic się nie dzieje |
|||
|
|
|
#1368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak czytam opisy Twoich czynności w domu, to czuję się jak śmierdzący leń![]() Cytat:
u mnie godzinka stania przy garach to już ból kręgosłupa i w ogóle wszystkiego mi się odechciewa![]() jeszcze do tego ten upał... codziennie kombinuje jak mogę, żeby się właśnie za bardzo nie umęczyć z obiadem- często coś zamawiamy z knajpki, aaa i jeszcze teściowa o mnie dba dzisiaj mam pierożki z jagodami![]() zamierzam zmieść je wszystkie z talerza ![]() Cytat:
podoba mi się kolor ścianCytat:
![]() ja w sytuacjach stresowych nie mogę patrzeć na jedzonko, jakoś automatycznie tracę apetyt, więc pewnie nie zjadłabym tych wszystkich pyszności tylko łaziła z kąta w kąt i się stresowałaDobrze że Ty nie jesteś takim głupolem jak ja
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-08-02 o 14:56 |
|||||
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47557522]
E tam... Ja już w czopy, przeczyszczenie i mycie okien nie wierzę Wszystko zaliczyłam i nic się nie dzieje No to obyś miała rację, bo ja jeszcze chcę poczekać z tydzień czasu ![]() A wszystko mi jakoś śmierdzi dzisiaj, nie wiem o co tu chodzi |
|
|
|
#1370 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a my tu trzymamy zawsze kciuki wiec Napewno wszystko pójdzie dobrzeCytat:
a propo masażu, to gowno nie żaden masaz! Wczoraj czytalam, ze to jest odrywanie pecherza plodowego od ścianki! No masakraCytat:
|
|
#1371 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pizza chyba zamówię u TŻta na jutro, on robi wyśmienitą ![]() Cytat:
Zuken - czy Ty nie powinnaś już rodzić?
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja juz ładnie je z piersi co 2 h i ładnie ssie z czego się bardzo cieszę bo na początku było ciężko ![]() Ale się dogadałysmy i juz nawet nie musze jej dokarmiac z butli swoim mlekiem |
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze to normalne i nie swiadczy o szybkim porodzie..jeszcze nie chce![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle JUSTA wielkie gratulacjeeeeee !!!
![]() Cytat:
![]() Wczoraj kolezanka u mnie byla, rodzila rok temu.. zaczeło się od przeczyszczenia ![]() Zamowilam sobie lewatywke w aptece internetowej.. dostalam najpierw wiadomosc z prosba o wyjasnienie po co mi ona.. opisałam powod, po czym mi odpisali, ze moj powod nie jest wystarczajacy i mam sie udac do lekarza, porozmawiac z nim i jezeli dostane recepte to mi sprzedadzą Fajna jazda, lewatywy czlowiek na legalu nie moze kupic
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
i że mnie dzisiaj nie ruszy ![]() tu nie ma nic do podziwiania Wieczorem TŻ będzie sam latał po schodach, bo ja planuję potem tylko wkładać do zmywarki i lodówki ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w sumie też się jeszcze nie chce Być może coś tam się naciąga, więzadła czy co ![]() Przez ciążę doceniam wszystkie kobiety, które rodzą po kilkanaście dzieci, po porodzie pewnie docenię jeszcze bardziej ![]() jagusia kliknęłam w Twoje hand made, sama tworzysz takie dzieła? Świetne są
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 Edytowane przez nagiAkt Czas edycji: 2014-08-02 o 15:33 |
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro mam mieć łóżeczko i w przyszłym tyg materacyk i prześcieradełka W razie czego mam gotową kołyskę, ale wolę zaczekać ![]() Cytat:
Miały dosyć gruba skórkę, więc... Cytat:
![]() Ale jaja z tą lewatywą http://www.ebay.co.uk/itm/321445135930 Patrycja a do cc też lewatywa się przydaje? Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-08-02 o 15:31 |
|||
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym pewnie teraz na Twoim miejscu chodziła z kąta w kąt i trzepała portkami czy wszystko gotowe, czy dam rade, co to będzie...o matko a Ty na spokojnie wszystko no i bardzo dobrze! znienacka to wiesz co przychodzi ![]() moim jedynym objawem przed porodem jest kłucie w krystynie. ciekawe ile ma moja szyjka... i jaką wagę ma Iga, mam nadzieję, że we wtorek będzie miała nie więcej niż 3200-3300 a moja szyjka z 3-4cm rozwarcia
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Przed operacjami robi się lewatywę.
Ja się trochę zalamałam, bo dziewczyna z pokoju obok lezala przeterminowana 2 tyg i dopiero dzisiaj zrobili jej cc.. A wczoraj jeszcze lazila po schodach.. Wiec to chodzenie czasem nic nie daje... A miejsca jednak są. Juz bym chciala byc na noworodkowym... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Dziś 36+0 tc. Jest mi dziś źle, ledwo się ruszam. Stopy opuchnięte i całkowity brak apetytu. TŻ musiał wyjechać na weekend i siedzę sama i już nie wiem co robić. Łóżeczko skręcone, ciuszki wyprane.
Ehh ta pogoda mnie wykończy, dziś grubo ponad 30st. Zdj z dziś, czyli zaczętego 36 tc. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

Tak samo brzuch mnie boli jak wstanę w nocy to nie mogę się wyprostować...
28.06 

klask i: