|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Lilka za Ciebie i ślę pozdrowienia do Świdnika. Mój TŻ jest ze Świdnika
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli lewatywa mnie nie ominie... Dobrze, że nie zamówiłam pikantnej pizzy tylko łagodną.
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam koło 14 kg na plusie, a najwięcej poszło niestety w biodra i uda.
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą bardzo zgrabny brzusio i niewielki jak na ten etap. Chyba, że znowu mamy przekłamanie na zdjęciach. Cytat:
jak każda z nas.Cytat:
to takie do Ciebie niepodobne - zawsze twarda baba byłaś.
|
|||
|
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, robienie obiadu wymagającego użycia piekarnika w tym upale to debilny pomysł... ale tak mi się chciało bakłażanów z kozim serem.
|
|
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żartuję, po prostu Ty nie miałaś boków wczesniej więc w ciązy musiały Ci się zrobic. ja np miałam boczki przed ciążą a w ciąży mi trochę wklęsły, że tak powiem, brzuch je zabrał do przodu ![]() Cytat:
pewnie jesteś mega drobniutka ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Ty taka rozważna babeczka i takie pomysły...wstydź się
|
|||
|
|
|
#1391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wylewy, oposy, tuczniki, świniaki i milion innych określeń od 9 miesięcy. Nienawidzę ich.
|
||
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc może nie wyglądam, ale czuje się jak słoń teraz... Jeszcze tydzień i nie byłabym smutna jakby mały wyszedł. Zwłaszcza, że wagowo duży chłopak, bo w zaczętym 33 tc ważył ponad 2,5 kg, a usg miałam przez więcej lekarzy robione. |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeczytałam dwa razy zanim zajarzyłam o kim ty do ch..lery piszesz ?koty sobie same doskonale dadzą radę a kwiaty Ci nie uschną za te parę dni...więc nic się nie martw. |
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też weekend spędzam samotnie, trochę poprasowałam rzeczy małej, a teraz leniuchuję z nogami do góry. Nic mi się nie chce, a kompletowanie wyprawki nadal niezakończone...
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
karoseria tak myślałam ze jak sie dziś nie odezwiesz to pewnie rodzisz
![]() ![]() patrycja dzieki za odpowiedź Halinka najważniejsze ze jesteś najedzona to podstawa White cafee najbardziej miarodajny jest wynik chyba z tego pierwszego usg....Bo teraz to i tak wymiary sa różne...Przynajmniej u mnie tak jest,m wahają sie tak od tyg do trzech tygodni... A jak miałam pierwsze usg , to właśnie termin miałam na 12 jakoś... Pozyjemy zobaczymy a i zapomniałam kacik piekny ![]() Mój to sie chowa przy waszych
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile ważyłaś przed ciążą?? nie widac w ogóle bioder...własnie jak zobaczylam zdjęcie to sobie pomyślałam - sorry - że strasznie masz mała pupe a Ty piszesz, że biodrzasta jesteś. a syn też sporawy jak w 33tc mial 2,5 moja mala miała w 36 jakoś 2700 i już mi się wydawało, że dużo za duzo! ![]() a mąż/facet jakis bardziej pokaźny czy "kruszynka"? |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest tak, że cały tydzień jest praca, praca, praca, dom. cały czas coś do roboty a w weekend teściowie od piątku do niedzieli. i tak się kręci karuzela....chciałabym żeby chociaż po porodzie było ze dwa tygodnie takiej błogiej ciszy i żeby nikt nie łaził, nie gadał, nie darł się itp..ale znając życia to prędzej Obama na łące sąsiada wyląduje niz ja chwili spokoju zaznam a tak serio to jestem już zmęczona i wolałabym byc sama a po porodzie to już sobie nie wyobrażam żeby cały czas ktos z nami był. A PEWNIE tak bedzie i już się tym martwie....
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam od koleżanki leżaczek matę edukacyjną, chyba po siostrzeńcu tak przeszła bokiem i kolejny karton ciuszków, ale nawet nie mam siły ich przejrzeć :-P
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
ja przed cc nie mialam lewatywy, nikt tez nie sprawdzil czy jestem ogolona... Ale tak pisze na stronie szpitala ze te rzeczy na życzenie pacjentki
wczoraj jak wróciliśmy do domu, przyjechali teściowie i tesciowa do mnie " nogi Ci tak zgrubly czy spuchly?".... Jestem swiadoma ze jestem jeszcze gruba, z poprzednich ciąż wiem ze powrot do formy trochę mi zajmie no ale wydaje mi sie ze taki tekst w dniu wyjscia ze szpitala jest trochę nie na miejscu... |
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1404 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o cc i lewatywę to zależy od szpitala. Mnie nie pytano o zgodę, po prostu mi ja zrobiono. Po cc dziękowałam Bogu że ją miałam ![]() Powodzenia dziewczyny
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Matko jak duszno, jeszcze mam uderzenia gorąca jak stara baba z menopauzą.. Wrzucam matę i cudne maleńkie bluzy, których mam taką ilość już, że chyba codziennie będę zakładać inną ;-) reszty ciuszków nie wrzucam, bo pewnie każda już ma dosyć tego tematu ;-) ![]()
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-08-02 o 17:31 |
||
|
|
|
#1408 | |||
|
Konto usunięte
|
patrycja19894 nieźle z tą lewatywą. A ty ją chciałaś sobie sama zrobić w domku? Ja bym nie miała odwagi
Najwyżej mi strzelą w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A potem mi głupio, że jej jest przykro. Ale jak jej np. wytłumaczyć, że czasem wolałabym pobyć z mężem i mu się wyryczeć w rękaw...A nie można? Ja w sumie tylko strzykawkę kupowałam, więc nie wiem
|
|||
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, stworzyłam w oparciu o różnorakie źródła kompendium dla siebie do przyklejenia na lodówkę- co jeść, kiedy się karmi. Wklejam, bo może się komuś przyda. Z góry napiszę: wiem, że tylko w Polsce jest coś takiego jak dieta matki karmiącej i tak... zamierzam się trzymać wytycznych, ale nikomu tego nie nakazuję, to tak piszę informacyjnie, żeby uniknąć jakiejś niepotrzebnej afery, bo ktoś coś tam je i jego dziecku nic nie jest.
CO JEŚĆ? - warzywa: marchew, dynia, burak, seler, pietruszka- także natka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, koperek, szpinak, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia i wszystkie rodzaje sałat - owoce (jabłka, banany) - pieczywo (na początku białe, potem ciemne, potem pełnoziarniste) - makarony, kasze, ryż - mięso drobiowe (pieczone lub gotowane), królik, wieprzowina chuda - przetwory mleczne: twaróg (najlepiej półtłusty), jogurty naturalne, jogurty owocowe zawierające dozwolone owoce, śmietana, serki waniliowe - naleśniki - desery: biała czekolada, galaretka, budyń, sernik (najlepiej domowy), biszkopty, ciasto kruche - oliwa z oliwek, margaryna, z masłem ostrożnie - przyprawy, zioła: sól, pieprz (odrobina do smaku), bazylia, tymianek, majeranek - do sałatek i surówek dodawaj łyżkę oleju rzepakowego - mleko i przetwory sera koziego - jajka - rozcieńczony sok z czarnej jagody i aronii, kisiele i kompoty domowe - domowej roboty wędliny, pieczone chude mięsa CZEGO NIE JEŚĆ? - owoce pestkowe (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie) - ser żółty i dojrzewający - produkty z puszek - pomidory i seler, papryka i por - ciasta i słodycze - fast foody, chipsy, krakersy - kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, groch, rzodkiewka, drożdże - orzechy (szczególnie ziemne, ale także migdały) - soja - czekolada i kakao - miód - ryby wędzone - truskawki, poziomki, jagody, maliny, agrest, porzeczki - ostre przyprawy, papryka, chili, pieprz, kurkuma - aspartam, benzoesan sodu, wzmacniacze smaku, musztarda, chrzan, ketchup, kawa i mocna herbata , marynaty, ocet oraz potrawy smażone - owoce morza - wędliny paczkowane, tłuste wędliny i mięsa - cytrusy Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-08-02 o 18:03 |
|
|
|
#1410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

no i bardzo dobrze! 
mi pierwsze co się zrobiło to wielkie boki.

Ja też weekend spędzam samotnie, trochę poprasowałam rzeczy małej, a teraz leniuchuję z nogami do góry. Nic mi się nie chce, a kompletowanie wyprawki nadal niezakończone...

A potem mi głupio, że jej jest przykro. Ale jak jej np. wytłumaczyć, że czasem wolałabym pobyć z mężem i mu się wyryczeć w rękaw...