|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak się zastanawiam, jak chodzę na ktg, to muszę zacząć od IP, żeby mi dali głupi druczek, stoję w kolejce jak długa by nie była. I tak myślę, jak trafię ba kolejkę 15 osób i będę tam czekać ze skurczami, to się wścieknę... A może taki telefon 'dzien dobry, rodzę, jadę do was' coś by zmienił :-D Cytat:
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm odwiedziny ciezka sprawa z uwagi na mojego szwagra którego bym nie chciała w szpitalu i pierwszych dniach w domu. Kiedyś mu powiedziałam ze tu jest zakaz odwiedzin
a ostatnio oglądałam przy nim porodowke i mówi że chyba są odwiedziny skoro nawet dwie osoby mogą być przy porodzie. Wszystko też zależy jak się będę czuła i wyglądała,jeżeli nie ogarne sir na tyle zeby czuć się komfortowo to tz powie wszystkim ze odwiedziny w późniejszym terminie.
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do odwiedzin w szpitalu to do mnie tylko tż przychodził i raz była mama i bratowa tz ale to dosłownie na 5 min. Natomiast do dziewczyny z którą leżałam non stop ktoś przyłaził, koleżanki, ciotki, kuzynki itd masakra, miałam już dosyć
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
WhiteCafe ja mam trochę inne zdanie, też nie marzę o teściowej w szpitalu ale uważam, że skoro moi rodzice mogą przyjść chociaż na chwilę to ona też może wpaść
O teściu nie mówię bo akurat nie mam...Myślę, że to byłoby nie fair wobec niej gdybym zabroniła i mogłaby się po prostu gorzej poczuć... No i małżowi też by pewnie było przykro z tego powodu bo pewnie będzie chciał jak najszybciej pokazać mamie swoje szczęście |
|
|
|
#1448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o to spokoj w szpitalu mialas tylko pozorny, chyba bym się zapytała czy to zoo, ze tak wszyscy ja odwiedzają bardzo jestem anty takim akcjom!!
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie, ostatnio teść do mnie mówi: no to co jak się zacznie to zadzwonisz do nas i od razu wszyscy przyjezdzamy?
![]() no kopara mi opadła, mówie że do nikogo oprocz męża dzwonic nie bede i nikt poza mezem nie jedzie! pominę fakt, że zapytał się teściowej jak byłam na baalkonie, czy ona sie do nas przeniesie po porodzie...
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-02 o 19:54 |
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to co, wchodzimy na IP i od wejścia mam krzyczeć, że rodzę? :-P bo rozumiem że i tak trzeba przejść przez IP, a nie od razu lecieć na oddział.. Cytat:
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do jechania od razu do szpitala, to ostatnio uświadomiłam mojej mamie, że nie chcę jej pod drzwiami porodówki, na co zareagowała słowami "no chyba mi tego nie zrobisz"... no comment. Zrobię jej to niestety, zadzwonię po wszystkim już. |
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Btw moja mama właśnie przyszła i stwierdziła że leżaczek jest paskudny :-P
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice na szczęście są bardzo wyrozumiali w tym temacie
Także spodziewają się dostać smsa, że wnuczka jest już na świecie hehe ale tak sobie myślę, że może dam znać mamie jak pojadę rodzić![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Dziewczyny mam pytanie dostałam sporą pakę ciuszków dla małej, same malutkie rozmiary od dwóch znajomych...I teraz mam problem Bo ja już swoje ciuszki mam poprane, poprasowane i wszystko gotowe i teraz jak sobie pomyślę o kolejnym praniu i prasowaniu to mnie szlak trafia! Chociaż dzisiaj byłam u mamy i zaproponowała że może to za mnie zrobić więc niby ok... ale problem jest też taki, że jakbym chciała używać tych rzeczy od koleżanek to musiałabym chyba porobić wszystkim ciuszkom zdjęcia bo później po prostu ciężko będzie mi ogarnąć co jest ich a co moje No i w sumie nie wiem czy nie odpuścić tematu, schować te rzeczy od nich i nawet tam nie zaglądać czy jednak się pomęczyć i przygotować jeszcze te rzeczy zanim mała się urodzi... W sumie może szkoda tych słodkich ciuszków nie użyć Tylko kiedy ja to wszystko ubiorę Wiem, głupi problem Prościej byłoby odmówić tym koleżankom, powiedzieć że mam już wystarczająco rzeczy no ale ja tak nie umiem po prostu |
|
|
|
#1457 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brrrrrrrr Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
A to wy te ubranka musicie oddać potem? Pytam, bo ja nic nie dostałam od nikogo, nawet nie wiem, jak to działa... myślałam, że jak ktoś coś daje to już na zawsze.
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to miło że pamietają o Zosi ![]() Dziewczyny w życiu bym nie pomyślała, ze trzeba zadzwonić do szpitala, ze sie rodzi??? Rodzę, to jadę, nie??? Nie wyobrażam sobie, ze by mi powiedzieli, niestety nie mamy miejsca, wiec pani nie przyjmiemy ![]() uff...okna umyte i firanki zawieszone, od razu czyściej sie zrobiło
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 20:49 |
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja dostałam wszystko od jednej koleżanki, która planuje jeszcze dzieci ;-) jakoś rozmawialyśmy o tym, żeby jej to potem oddać jak coś i tak pilnuję, żeby ich nie mylić z tym co sama kupię czy dostanę w prezencie.
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja od kuzynki dostalam WSZYSTKO po jej dzieciach, doslownie tak ze oprocz rzeczy kosmetycznych nie musialabym kupowac nic z wyprawki... Ale ona juz dzieci wiecej nie planuje wiec mi to po prostu dala
Ale te co dostalam od kolezanek to po prostu mi pozyczyly bo same maja dopiero pierwsze dziecko i moze beda mialy kolejne Wiadomo ze wszystko jest do dogadania takze spoko a takie male dzieciatko nie jest w stanie zuzyc tych ciuszkow bo tylko w nich lezy:P takze mozna sobie pozyczac do woli hehe![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Chyba faktycznie przebiore, porobie fotki tego co mi sie podoba i dam mamie do wyprania hehe bo szkoda, zeby lezalo:P chociaz i tak wiem ze nie dam rady tego wszystkiego ubrac:P ale bede miala mega wybor przynajmniej![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja ale mi w Anglii nie chcieli sprzedac i tez robili wywiad. A chcialam sobie przekłuc ucho.
Zuken ja bym odlozyka te ciuszki. Jak sie po narodzinach okaze, ze przyda Ci sie wiecej sztuk, to wtedy wybierz i naszykuj te najładniejsze. Mam wyniki w normie i mam jeszcze 12 dni na urodzenie.. Moze w pon. mnie wypiszą... Tymczasem slucham sobie wesela wczoraj był dancing ;-) Az dziwne, ze taki lokal imprezowy dziala pod szpitalem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wróciliśmy ze spaceru, to jest szokujące, ale nadal jest mega gorąco i duszno, mimo że słońce dawno zaszło. W mieście jest strasznie w te upały, bo te mury nagrzane oddają ciepło wieczorami i nocami. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie teściowych na porodówce, to ja bym mojej pozwoliła na odwiedziny, w końcu to też jej syna maluch mimo, że to my je rodzimy itd. Trzeba tylko warunki wizyty omówić, bo ja w sumie żadnej z mamusiek zaraz po porodzie nie mam ochoty oglądać, wolałabym pospać.
![]() zuken co do ciuszków to ja Ci zazdroszczę. Ja dostałam tylko kilka sztuk od szwagierki z czego czapeczki okazały się poplamione (nie do sprania), jeden z pajacyków jest z dziurami i ogólnie większość jest chyba z lumpeksu, tak więc szału nie robią.
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta dziewczyna jeszcze swojego 8 letniego syna próbowała przemycić do sali, ale zauważyła położna i nieźle ją zezwala. Cytat:
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Również jestem zdania, że jak jedna mama czy obydwoje rodziców przyjadą w odwiedziny, to ciężko tak zabronić teściowej/teściom. Najbardziej się boję że będzie chciała przyjechać babcia Tż, tego bym chyba już nie wytrzymała
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie dzisiaj gorąco. Wczoraj padało i dzisiaj to chyba wszystko paruje i jest mega duszno.
Wykąpałam się i strasznie rozbolala mnie głowa. teraz boli juz mniej ale dalej sie czuje do du.... Zadzwonił do mnie Mąż i się pyta jak tam to mu mówie ze głowa mnie strasznie boli. A co mój kochany mąz na to? BO TY ZA DUZO LEŻYSZ...... Wkurzyl mnie, bo tego jak sprzątalam pól dnia i jadł pyszny obiadek to już nie zauważa. A jak zobaczy ze leze to odbiera to jako moje lenistwo a nie to ze nie mam siły. I jeszcze ma pretensje ze nie chce mi sie zejsc z do piwnicy zamknąć piec. Krzywde mu zrobie dzisiaj jak nic.A co do odwiedzin w szpitalu. Mnie pewnie odwiedzi siostra ale akurat dobrze bo moze mi cos pomoc czy cos. Ale co do tesciów to nie bardzo. Jakoś nie widzi mi sie wyciagania cyca przy tesciu, ale oczywiscie wszyscy sie oburza jak wyprosze. Dla mnir to jest nadal moja pierś.... a tesc to facet.
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja tylko tak sobie myslę, że mogliby mnie wypuscic ;-)
Jak jestescie w duzych miastach to moze lepiej podzwonic.. I nie zwlekajcie z dojazdem, bo trochę jest tych formalnosci i lepiej nie miec wtedy najgorszych skurczy ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że chyba marne szanse masz na powrót do domu w dwupaku, jak cię już dorwali. A z tym dzwonieniem, to ja słyszałam, że właśnie jak dzwonisz, to mówią, że nie ma miejsc... Ja się w sumie tak mundrolę na ten temat, a sama jak tylko mi wody odejdą albo skurcze pojawią, to mam dzwonić do mojej położnej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Trzeba dokładnie opowiedzieć co się dzieje i dopiero mówią czy przyjeżdżać, czy nie. Inaczej często odsyłają...

dostałam sporą pakę ciuszków dla małej, same malutkie rozmiary od dwóch znajomych...