|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() a jeszcze wczoraj kolezanka mi powiedziała ze kazali jej przynieść do badania mocz dziecka mala ma 3 mies a oni jej dali pojemnik jak dla doroslej osoby i jak niby miała by to pobrać. wiec napisala do siostry w pl i ta jej wyslala takie specjalne woreczki dla niemowlakow do pobierania moczu, Anglicy maja wyobraznie
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, jak masz położną wykupioną to wiadomo że do niej dzwonisz, chodzi mi o to co robić jak się jej nie ma ;-)
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Rozeznanie
|
Mnie tam oburzenie innych nie obchodzi bo to dzidzia moja i tżta a rodzić i meczyc się kilkanasie godzin bede tylko ja i dzidzia, wiec nie bedzie mi nikt dyktowal warunkow kiedy bedzie przychodzil. Moja Mama tez jest zdania że na porodówkę to na wyraźne życzenie rodzącej można przyjsc a nie się wpraszać.
Cytat:
powiedziałam już Tżtowi co o tym myślę. co do ubranek to ja nie biorę używanych bo mnie to odrzuca, widać że to brudne sprane, dla mnie fuj. chyba że bym miała w bardzo bliskiej rodzinie kogos, ale nie mam. Cytat:
brawo dla położnej
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka myślałam ze juz w PL robią takie problemy.
Myślę ze w PL nie trzeba dzwonić do szpitala,wsiada się w auto i jedzie. U nas to inaczej,bo cala akcja rozgrywa się w domu a w szpitalu się tylko rodzi. Przy cc jak coś zacznie się szybciej dziać to kazali nam zadzwonić zeby mogli juz się przygotowywać na mój przyjazd,a ja mam jak najszybciej dojechać.
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy bez przesady, przecież jak ktoś mi pożycza czy daje te ubranka to nie są jakieś śmierdzące czy brudne
Co więcej są pachnące i wyglądają jak nowe Takie małe dziecko jedynie czym może pobrudzić to mlekiem jak mu się uleje a taką plamę można sprać bez problemu...Jakbym miała kupić wszystkie ciuszki nowe to bym chyba z torbami poszła ![]() Co do odwiedzin to mi nie będzie przeszkadzać moja mama czy tata na przykład i nie widzę w tym nic złego, żeby przyszli zobaczyć swoją pierwszą wnuczkę ![]() Co innego jakaś dalsza rodzina albo znajomi to bym nie chciała ale rodzice to czemu nie
|
|
|
|
#1478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby nie trwalo do 6 rano
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
W końcu sie zebrałam i postanowiłam zrobić fotki"skromnego kącika dla Kacperka". Nie jest taki ładny jak wasze pokoiki i kąciki, ale na takiej małej przestrzeni nie da sie za bardzo wiele wykombinować
![]() A i tak maż tak poprzestawiał szafy, aby było miejsce na łóżeczko i komodę Zrobiłam też zdjęcie kompleciku, który dziś kupiłam dla Kacperka ![]() lilka mam nadzieję ze cie nie wypuszczą w dwupaku, tylko jak już urodzisz synusia ?
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Moni super
Ślicznie wygląda ten baldachim![]() Mój kącik to jest jakaś masakra w porównaniu z Waszymi Te czerwone ściany i zebra Może dlatego córa nie chce wyjść na świat
|
|
|
|
#1481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu się zwyczajnie brzydzę lumpeksów i używanych ciuchów. Zaufana bliska osoba ok, reszta nie... Co do odwiedzin to mówimy o osobach dalszych, ja swoich Rodziców to bym chciała nawet zobaczyć zaraz po porodzie, ale już teściów nie. Bo to nie są moi Rodzice a ja rodzę a nie mój TŻ. O to mi chodzi. Oczywiscie rozumiem, że oni też mają prawo zobaczyć wnuka, ale dopiero kiedy ja na to zezwolę i kiedy ja będę czuła się na siłach. Każdy ma inne relacje czy z teściami czy nawet z rodzicami. Na pewno są tu też Dziewczyny, które uwielbiają wizyty. Ja nie
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
White nic się nie dzieje.. Przed chwilą położna powiedziala, ze 7 dni się czeka. No to czekam. W domu moze bym się ociągala z rodzeniem, a w szpitalu wiadomo, lepiej lezec jak najkrocej. I tak naprawdę to nie chcę wychodzic w dwupaku...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zupełności sie z toba zgodzę.... Ja też bym skorzystała jak by ktoś mi zaoferował, ale sama nie miałam zamiaru się prosić....W rodzinie u męża są małe dzieci, ale że nikt mi nie proponował, ja też nie pytałam...Chyba bym sie głupio czuła....Raz ciotka męża mówiła przy mnie, ale do niego, że mają łożeczko że jak on by chciał to mu dadzą i spacerówke w dobrym stanie...Jak by mnie nie było...Wszystko co mówiła było skierowane do niego....Dziwnie się poczułam A mój tż mówi, ze przesadzam...Ale jak powiedział, aby rozmawiały ze mna, to temat jakoś ucichł.....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 22:42 |
|
|
|
|
#1485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Baldachimy mi się zazwyczaj nie podobały, a ten pasuje idealnie
|
|
#1487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny skoro nie macie problemu z używanymi ciuszkami to czemu się bulwersujecie tym że ja mam z tym problem, pisałam już chyba ze sto razy, że mi nie przeszkadza, że ktoś korzysta z "dobroci" lumpeksów, to JA mam z tym problem, mnie to odrzuca. Nie mogę mieć po prostu z tym problemu? Wydaje mi się, że teraz się probujecie usprawiedliwić że macie używane ciuszki! NIEPOTRZEBNIE!!! Dostałam worek używanych od kuzynki TŻta, wywaliłam prawie wszystko, bo JA mam z tym problem, ale zostawiłam 2 kaftaniki! Uważam to za duży sukces. Oczywiście wyprałam, nie znęcałam się straszliwie nad tym praniem. Ona jest czysta, ma czyste dzieci, wszystko rozumiem, ale wciąż mam z tym problem, sorry. Dodam jeszcze, że mój TŻ jest mistrzem szperania w lumpeksach i wynajdowania białych kruków. Robi to rzadko ale potrafi jak nikt inny.
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-02 o 22:51 |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy no w sumie to kazdy ma jakies swoje fanaberie hehe
Tylko nie warto pisac od razu ze uzywane to brudne i smierdzace bo mozesz duzo osob tutaj urazic a to ze kazdy ma jakies tam swoje przekonania to jest normalne przeciezMoni ja tez nie bylam za baldachimami ale Twoj mi sie wyjatkowo podoba Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktem jest że ciuszki dla takiego ciut większego dzieciaczka, który już je papki marchewki i banany to już gorzej, bo te plamy nie zawsze się spierają. Za to dla takiego który głównie leży i jest tylko na cycu to się nie ma jak niszczyć i brudzić
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a ty nadal w domku? Nie znaleźli miejsca w szpitalu?
|
|
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tyyy ale masz obleśne brudne ciuszki dla dzidzi dlatego nie dopowiadaj sobie niepotrzebnie ja juz tlumaczylam, skoro Tobie to pasuje - to super - korzystaj skoro masz szansę, mnie nie pasuje - widocznie jestem uprzedzona. daleko mi do krytykowania kogokolwiek bo zdaje sobie sprawę, że i ja mogę być w niektórych kwestiach kontrowersyjna. btw. bardzo ładne obydwa kaftaniki.
|
|
#1495 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wstawialas fotke? Bo nie pamiętamCytat:
|
|
#1496 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przeciez nie widze Waszych ciuszków to skąd mam wiedzieć czy są brudne?! a jak nawet sa brudne ale Wam nie przeszkadza to co mi do tego?!?! Mnie po prostu się tak kojarzą i tyle noooooo. Nie chciałam nikogo urazić, po prostu mam z tym problem!
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-02 o 23:07 |
||
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy oczywiście szanuje Twoje podejscie
|
#1498 |
|
Rozeznanie
|
Dzwonilam dzisiaj 3 x i za kazdym razem odbieral inny lekarz mowiac ze nadal brak miejsc ale moze w nocy ktoras urodzi bo maja po terminie pacjentki. Mam dzwonic rano, ale musze jechac na ktg, wiec osibiscie pogada z lekarzem. Napisalam w klubiku. Zobaczymy.
|
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i ja też mam używane 2 kaftaniki! już się nade mną nie znęcajcie! też mam używane! CAŁE DWA!! Też są czyste i wyprane i pachnące i też średnio widać czy to nowe czy nienowe
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-02 o 23:11 |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
zuken, daisy, patrycja, pati, white cafe dziękuję za miłe komentarze
Mam nadzieję, że mojemu szkrabowi też sie spodoba kacik jaki mu urządziłam Ja zawsze miałam schizy co do posiadania baldachimu Zostało mi z przed 17 lat( w tedy chyba wchodziły dopiero) jak moja siora taki zakupiła synowi..Zakochałam sie i tyle
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 23:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

wczoraj był dancing ;-) Az dziwne, ze taki lokal imprezowy dziala pod szpitalem. 

oby nie trwalo do 6 rano
A i tak maż tak poprzestawiał szafy, aby było miejsce na łóżeczko i komodę
?
Ślicznie wygląda ten baldachim

A mój tż mówi, ze przesadzam...Ale jak powiedział, aby rozmawiały ze mna, to temat jakoś ucichł.....
wstawialas fotke? Bo nie pamiętam