Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-03, 07:20   #3451
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
80pozycji! i 3200zł a jeszcze ze 300zł dojdzie. fakt ze z aptekowych rzeczy wpisywałam też sporo dla siebie i Malwiśki, i sporo rzeczy "na zapas" wpisywałam, bo wolę mieć to ogarnięte przed porodem niz kombinować miesiąc czy dwa po, jak mogę nie mieć na nic czasu ani siły.
ale przyszalałam trochu :/)
Pokaz Twoja liste
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 07:21   #3452
Kasia427
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Ela to super że dojechaliście i że zadowoleni jesteście! No dzisiaj to pogodę typowo plażową macie, więc korzystajcie a tel rzuć w kąt i zapomnij o jego istnieniu

Justyna ja myślę że starczy, sama zamierzam z 10 szt kupić... jak promo była to warto było brać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-03, 07:35   #3453
Kostka09
Zakorzenienie

Ela - wypoczywaj
Justyna - 20 sztuk to chyba jest ok ja tez tyle zamierzam kupic i jeszcze 10 flanelowych
Stary 2014-08-03, 07:41   #3454
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ela - wypoczywaj
Justyna - 20 sztuk to chyba jest ok ja tez tyle zamierzam kupic i jeszcze 10 flanelowych
Flanelowych???a do czego??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 07:42   #3455
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dzięki widzę, że to jeszcze coś innego niż ja miałam

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Muszę się Wam wyżalić, przepraszam ale nie mam komu
dziś się pokłóciłam z mężem...
Moja druga połówka twierdzi, ze mamy jeszcze tyyyyyle czasu na wszystko... na wyprawkę, na wózek, na kosmetyki, pieluszki itp.
Jego szanownym zdaniem spokojnie do końca października (tp mam na 26.11) !!!!!!! Nie dotarł do niego mój argument - CO JESLI URODZĘ WCZEŚNIEJ ???? Zrobił zdumione oczy... Jak juz zaczynałam odpuszczać aby się nie denerwować bardziej to na koniec tylko mu powiedziałam, ze w takim razie ok, możemy się wstrzymywać... tylko jesli COŚ nas zaskoczy (wcześniejszy poród, nieplanowany mój pobyt w szpitalu itp sytuacja bo przeciez wszystko jest mozliwe, prawda???) to wszystko spadnie na niego i to on się wzystkim będzie zajmował... nawet kupnem podkładów poporodowych....
No szlag mnie jasny trafia jak zaczyna tak ze mną rozmawiać !
Skąd on ma takie przemyślenia ?????
dziewczyny rcce mi opadaja bo nie wiem jak do niego trafić.... w życiu bym nie pomyślała, ze będę miała z nim takie problemy w tym temacie bo nigdy tak nie było...
Przepraszam, że Wam marudzę. Wiem, że wiele z Was ma poważniejsze problemy zdrowotne.... ale musiałam to z siebie wywalić.
U mojego niestety taka sama gadka, na wszystko ma czas, chociaż e tej drugiej mojej ciąży już chyba z nim lepiej niż poprzednio ale i tak zawsze ma zdanie: a co może być nie tak? niby dlaczego masz urodzić wcześniej? itp. Ja też zakładam, że wszystko pójdzie dobrze, tak jak ma być i w terminie ale trzeba być przygotowanym na wszelki wypadek...

Cytat:

ja dzisiaj koncze 2 trymestr od jutra 7 mc

Mnie, wg naszej rozpiski został jeszcze niecały tydzień 2 trymestru.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
tak tu gadamy o facetach i ciuszkach, że nie mogłam się powstrzymać i gadam do TŻ:

- Mam do Ciebie jedno pytanie. Jaki rozmiar ciuszków powinniśmy kupić dla tego maluszka na sam początek?
- no jak to jaki? Chyba S-kę, nie? Czy XS?

powalił mnie na kolana!

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a mam pytanie o ruchy dzieciatka... co jeśli sa nieregularne? mam się niepokoić, bo mam wrazenie, ze czasem caly dzień Hania się nie rusza.
Nie martw się, moja jednego dnia wariuje w brzuszku a następnego cisza

Słoneczko niezbyt dobre wieści z tej wizyty ale trzymaj się kochana i staraj się nie martwić

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 08:01   #3456
Kasia427
Wtajemniczenie

martha na tym etapie to jeszcze możesz czuć nieregularne ruchy... ja czasem cały dzień i noc nic nie czułam, dopiero na drugi dzień po południu jakieś lekkie pukanie chyba takie regularne to po 30 tc, wtedy gdyby dziecko się nie ruszało długo to trzeba jechać na IP sprawdzić, ale do tego czasu, ja bym się nie martwiła...

słoneczko teraz doczytałam o Twojej skracającej się szyjce.. oby to leżenie pomogło!

A mnie znowu alergia siekła... katar mam masakryczny...

Wczoraj będąc w sklepie z zabawkami, poszłam na dział z akcesoriami dziecięcymi i mieli fajne łóżeczka białe, ale cena za samo łóżeczko bez materaca prawie 700 zł... ale było śliczne...
Stary 2014-08-03, 08:14   #3457
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam się w 3 trym.

Ja ruchy czuje dość regularnie,rano jak się obudze,w ciągu dnia to jak tylko usiądę,no i na wieczór aż do nocy harcuje

Idę zrobić kakao bo juz mnie ssie...

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 08:15   #3458
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Wczoraj będąc w sklepie z zabawkami, poszłam na dział z akcesoriami dziecięcymi i mieli fajne łóżeczka białe, ale cena za samo łóżeczko bez materaca prawie 700 zł... ale było śliczne...
U mnie też alergia katar i kaszel oraz kichanko MASAKRA ...Bierzesz coś??bo mi lekarz pozwolił ale wzięłam z raz jakieś alle...cośtam i co najśmieszniejsze nic mi nie pomogło!!!

Co do łóżeczka to cholernie drogie!!!ale ciekawa jestem jak wyglądało

Słoneczko trzymaj się i trzymam kciuki...odpoczywaj i się nie stresuj będzie dobrze!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 08:43   #3459
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
U mnie też alergia katar i kaszel oraz kichanko MASAKRA ...Bierzesz coś??bo mi lekarz pozwolił ale wzięłam z raz jakieś alle...cośtam i co najśmieszniejsze nic mi nie pomogło!!!
nie, nic nie biorę, smarczę i żyję nadzieją, że lada chwila przejdzie

Mam pytanie do dziewczyn co biorą żelazo... Mam na ulotce napisane, żeby nie łączyć z jajkami, makaronami, kawą, herbatą, wodorowęglanami, węglanami, szczawianami, fosforanami, mlekiem i przetworami, pełnoziarnistym chlebem, płatkami zbożowymi i produktami zawierającymi błonnik bo mogą zmniejszać wchłanianie żelaza..
I że nie należy zażywać tego żelaza w ciągu 1 godz przed lub 2 godz po spożyciu tych wymienionych produktów... a mam brać 3 razy dziennie
Stary 2014-08-03, 08:49   #3460
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć, ale naskrobałyscie
Słoneczko, leż, będzie dobrze

Z telefonu nie odpisze na wszystko.

Spacerowke stosowalam szybciej niż syn mial pół roku, ale było ciepło, a on i tak jeździł na leżąco. Ważne, żeby spacerówka miała taką możliwośc. Była też lżejsza. W zimę to jednak gondola, bo i cieplejsza i sam wózek miał duże pompowane koła idealne na zimę.

Mój TŻ zostawia mi wszystkie decyzje, bo on nie ogarnia tematu i trochę go to nudzi.
Jutro jedziemy szukać łóżka dla starszaka, bo wyrósł.

My wczoraj siedzieliśmy nad wodą cały czas, Staś tylko skakał do wody i nie chciał wracać do domu, dziś powtórka z rozrywki .

U mnie w szpitalu ubierają w swoje ciuszki, więc miałam przygotowane tylko na wyjście, a TŻ przywiózł jak nas odbierał.

Stary 2014-08-03, 08:59   #3461
anuszka21
Zakorzenienie

Moja szyjka jest ponoc bardzo długa i zamknięta ;/ wiec grudzien jak nic. W pierwszej ciąży to nawet w 41tc miałam długą i zamkniętą, jak wywoływali poród to tylko czop odszedł ;p a urodziłam i tak dopiero za 3dni xD

Kurde robicie mi ochote na kupowanie tego wszystkiego ;p

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn co biorą żelazo... Mam na ulotce napisane, żeby nie łączyć z jajkami, makaronami, kawą, herbatą, wodorowęglanami, węglanami, szczawianami, fosforanami, mlekiem i przetworami, pełnoziarnistym chlebem, płatkami zbożowymi i produktami zawierającymi błonnik bo mogą zmniejszać wchłanianie żelaza..
I że nie należy zażywać tego żelaza w ciągu 1 godz przed lub 2 godz po spożyciu tych wymienionych produktów... a mam brać 3 razy dziennie
Brałam w pierwszej ciaży, ale nie stosowałam się do powyższych ;p Nie wiedziałam nawet o tym

Bierze któras pharmaton matruelle? Tez ma DHA a w sumie wygodniej, bo jedna tabletka, konczy mi sie własnie ten femibion i chyba kupie teraz to. Mam jeszcze falvit wiec tak zmieniam ;p

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-03 o 09:01
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:05   #3462
manieczka1
Zakorzenienie

Wczorajszy sen. Ale wcale nie chcecie głębokiego? A jak na spacerek zimą? Spacerówka to tak od pół roku chyba.
Kiara Ty to się wymęczysz
Paulina, nie martw się. Mi mama ciągle powtarza po co już kupuję. No to przestałam jej cokolwiek mówić haha zresztą tak samo mówiłam, że wolę to robić jak mam siłę, jak są promocje że to nie czasy koedy do szpitala się nie brało torby nawet haha
Ja mojemu pokazałam listę, to powiedzial, zebym lepiej zaczęła już kompletować a co do rozmiarów to ja na 56 nie kupowałam nówek - same z sh i od znajomych
Kiara padłam z rozmiarówki Twojego tżta
Martha ja nie wiem jak to powinno być na tym etapie z ruchami. Ja czuję od dłuższego czasu codziennie. Jak chcę sprawdzić to się kładę.

A ja zdam krótką realcję z wesela w kościele gorącz, pot lał się po pupie wesele super najadłam się, wytańczylam totalnie, aż zastanawiałam się czy nie bardzo byliśmy do 2.00. Mały od rana szaleje, więc jakoś zniósł wybryki mamy i głośną muzykę boję się tylko co będzie dziś z moim brzuchem.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:15   #3463
anuszka21
Zakorzenienie

Do mojej studniówki jeszcze 15dni ;/

A gdzie znalezc suwaczek który odlicza tylko dni? Bo moj pokazuje miesiace, tygodnie i dni...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:17   #3464
manieczka1
Zakorzenienie

Oooo ja mam dziś studniówkę

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-03, 09:20   #3465
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja biorę Tardyferon, właśnie przestudiowałam ulotkę i nic takiego nie jest u mnie napisane , tak patrząc na ta listę to śniadań byś nie mogła jeść żelazo sie lepiej wchłania z witamina C wiec może jakoś da sie to wyrówanć?
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:33   #3466
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Moja szyjka jest ponoc bardzo długa i zamknięta ;/ wiec grudzien jak nic. W pierwszej ciąży to nawet w 41tc miałam długą i zamkniętą, jak wywoływali poród to tylko czop odszedł ;p a urodziłam i tak dopiero za 3dni xD

a na kiedy masz dokladnie tp?
moja szyjka skrocona i miekka , ale zamknieta, ciekawa jestem co gin wymaca na nastepnej wizycie
mi czop zaczal odchodzic 2 tyg . przed jak urodzilam

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Oooo ja mam dziś studniówkę

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-03, 09:41   #3467
Kostka09
Zakorzenienie

Witam sie i ja w III trymestrze
Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Flanelowych???a do czego??
Tak samo jak tetrowe tj. do podkladania, przykrywania itp. sa duzo przyjemniejsze niz tetrowe nawet mysle czy nie zmniejszyc ilosci tetrowych na rzecz flanelowych.
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Mój TŻ zostawia mi wszystkie decyzje, bo on nie ogarnia tematu i trochę go to nudzi...
Moj podobnie, czasem cos powie, ze to moze za wczesnie ale wie i tak, ze to ja bede w duzym stopniu zajmowac sie kupnem wyprawki a przynajmniej ja koordynowac wiec mało ma uwag
Nawet pojechal mi juz po ten wózek i reszte klamotow bo juz mu marudzilam ze czas najwyzszy bo chce wszystko wyprac i wymyc poki jest ladna pogoda

U nas juz 30 stopni ide z ksiazka na lezaczek

Milego dnia

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Ja ruchy czuje juz od dluzszego czasu regularne, rano 6-7 potem w ciagu dnia 13-16 i wieczorem 21-23 i tez jak dlugo nie czuje to sie klade na plecach i wtedy sie rusza
Stary 2014-08-03, 09:44   #3468
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiu z tego co mi mowila hematolog - przede wszystkim nie powinno sie brac z bialkiem i szczawianami. One najmocniej zaburzaja wchlanianie. Za to zawsze w towarzystwie wit c. Ona je ulatwia.
Takze albo miedzy posilkami najlepiej, albo jakies pol h - 1 h przed jedzeniem
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:47   #3469
manieczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny może jest tu jakiś spec od usuwania plam wczoraj na weselu koleżanka oblała nas winem - moją beżową sukienkę z delikatnego materiału i męża białą koszulę. Dziś wyprałam w 30 st.z dodatkiem vanisha, ale jeszcze czesc plam jest...zamoczylam teraz w vanishu...jak to nie pomoże to czy pralnia sobie z tym poradzi?

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-03, 09:53   #3470
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Tak samo jak tetrowe tj. do podkladania, przykrywania itp. sa duzo przyjemniejsze niz tetrowe nawet mysle czy nie zmniejszyc ilosci tetrowych na rzecz flanelowych.

o tak flanelki sa milutkie

zabijecie mnie ale jeszcze chodzi mi glowie ten model x-landera
http://allegro.pl/x-lander-x-move-2w...452258516.html

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny może jest tu jakiś spec od usuwania plam wczoraj na weselu koleżanka oblała nas winem - moją beżową sukienkę z delikatnego materiału i męża białą koszulę. Dziś wyprałam w 30 st.z dodatkiem vanisha, ale jeszcze czesc plam jest...zamoczylam teraz w vanishu...jak to nie pomoże to czy pralnia sobie z tym poradzi?

a sam vanisch dalas bezposrednio na plamy? ja tam chwale sobie z vanisha spray co aktywna piane odrazu robi sie jak na plame psiknie, albo mydelko do usuwania plamhttp://sklep.hojo.pl/pl_PL/p/Dr.-BEC...FaYIwwodCHUAEQ

a jak nic nie pomoze to w pralni powinni dac rade usunac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-03, 10:00   #3471
Kasia427
Wtajemniczenie

Silesianna to czyli np jak popije wodą z wciśniętą cytryną to poprawię wchłanianie?

Ja tez wole wiecej flanelek kupic niz tetry, milutkie są i kolorowe

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Czekoladka mi sie ten x move tez bardzo podoba

Stary 2014-08-03, 10:03   #3472
happywoman
Rozeznanie

Cytat:

U mnie na plamy sprawdza się Ariel (odplamiacz nie proszek) w płynie. Sprzedają go też w saszetkach więc możesz wypróbować jakby co.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:04   #3473
Kasia427
Wtajemniczenie

Manieczka a sodą potarłaś niczym perfekcyjna pani domu??

Stary 2014-08-03, 10:05   #3474
manieczka1
Zakorzenienie

Dzięki kochane za rady

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Manieczka a sodą potarłaś niczym perfekcyjna pani domu??

Trochę się boję na kolorze

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-03, 10:06   #3475
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Ja tez nie czuje regularnych ruchow. Malo tego nie czuje jakos bardzo mocno. Pamietam jak Zanet wstawila zdjecie "wybaluszonego" brzuszka - ja tak nie mam mimo ze to 25 tydz.
Wiadomo ze czuje mocniej niz poczatkowe smyranie ale brzuch mi nie faluje jak niektorym z Was.
mój czasem faluje albo podskakuje brzuch, co TZ nawet zauwazyl ale bardziej boje się w dni, kiedy Mała rusza się sporadycznie z raz albo mam wrażenie, że wcale...

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Mój też był na początku zdziwiony, że do domu przyjeżdża coś oprócz ciuszków. Pomimo tego, że oboje mamy maluchy w bliskim otoczeniu, to Z nigdy nie przywiązywał uwagi do szczegółów technicznych. Ale jak zrobiłam listę wyprawkową (co potrzeba, co już mamy, ile co kosztowało) to zajrzał mi przez ramię i stwierdził, że bardzo dobrze, że już większość ogarnięta. Teraz zostały nam kosztowniejsze zakupy, ale tu właśnie zaproponował, żebyśmy się wstrzymali, bo dziadkowie na pewno będą chcieli mieć w nich udział. I w sumie ma rację, ale z teściami jeszcze chciałabym przedyskutować tę formę udziału (żeby się potem nie okazało, że pieniądze wyrzucili w błoto na coś, czego nie będziemy używać)...

Super, że się ujawniłaś! Wiesz już, gdzie będziesz rodzić?

A co do ruchów - wczoraj miałam troszkę zakręcony dzień i Mały baaardzo rzadko się wiercił. Ale jak leżę, to regularnie co ok. 1,5 - 2 godziny czuję ruchy. Czasem są to delikatne smyrania, czasem brzuch faluje, a czasem kopie matkę po pęcherzu albo innych wnętrznościach. Ja panikarz jestem (a jeszcze w ciąży skleroza doszła) - po sytuacji, kiedy było kilka mniej ruchliwych dni, w których nie mogłam skojarzyć, kiedy ostatnio czułam Małego, założyłam sobie zeszycik w którym notuję godziny aktywności. I wtedy nawet jak wydaje mi się, że dawno nic nie czułam, to zaglądam do niego i mam czarno na białym, że nie ma powodu do obaw

Mój gin powiedział, że jeśli dłużej niż 24h nie poczuję ruchów, to wtedy zgłosić się na IP. Bo dzieci mają różne temperamenty, różne nastroje, różnie reagują na warunki panujące w otoczeniu (pogoda, hałas, aktywność). Ale przynajmniej raz dziennie (na tym etapie ciąży, później to się jakoś zmienia) poczuć Dziecia się powinno.

ja już dawno się ujawniłam
będziemy rodzic w Madurowiczu , choć nie prowadzę tam ciąży, tylko prywatnie a Ty?
u mnie chyba nie było 24h przerwy, ale czasem sama już nie pamiętam kiedy Mała ruszała się ostatnim razem - skleroza

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dzięki widzę, że to jeszcze coś innego niż ja miałam

U mojego niestety taka sama gadka, na wszystko ma czas, chociaż e tej drugiej mojej ciąży już chyba z nim lepiej niż poprzednio ale i tak zawsze ma zdanie: a co może być nie tak? niby dlaczego masz urodzić wcześniej? itp. Ja też zakładam, że wszystko pójdzie dobrze, tak jak ma być i w terminie ale trzeba być przygotowanym na wszelki wypadek...

Mnie, wg naszej rozpiski został jeszcze niecały tydzień 2 trymestru.

powalił mnie na kolana!

Nie martw się, moja jednego dnia wariuje w brzuszku a następnego cisza

Słoneczko niezbyt dobre wieści z tej wizyty ale trzymaj się kochana i staraj się nie martwić
wg mnie też został mi niecały tydzień II trymestru
ale czas zleciał! i możemy być spokojniejsze o maluchy!

Cytat:
martha na tym etapie to jeszcze możesz czuć nieregularne ruchy... ja czasem cały dzień i noc nic nie czułam, dopiero na drugi dzień po południu jakieś lekkie pukanie chyba takie regularne to po 30 tc, wtedy gdyby dziecko się nie ruszało długo to trzeba jechać na IP sprawdzić, ale do tego czasu, ja bym się nie martwiła...

słoneczko teraz doczytałam o Twojej skracającej się szyjce.. oby to leżenie pomogło!

dzięki Kasia
lekkie puknięcia są chyba sama już wariuję, wczoraj wieczorem ok 23 położyłam się na lewym boku i Mała podskakiwała sobie,uffff....
ale czasem nie czuje nic, zupełnie nic...

lozeczko za 700zl trochę drogie, ale pewnie jakies firmowe!

Które Mamy kliknęły maxi cosi pebble? ????

Cytat:
Witam się w 3 trym.

Ja ruchy czuje dość regularnie,rano jak się obudze,w ciągu dnia to jak tylko usiądę,no i na wieczór aż do nocy harcuje

Idę zrobić kakao bo juz mnie ssie...
brawo za III trymestr!

u mnie dziś platki z miodem i orzechami i zimnym mlekiem

Cytat:
Wczorajszy sen. Ale wcale nie chcecie głębokiego? A jak na spacerek zimą? Spacerówka to tak od pół roku chyba.
Kiara Ty to się wymęczysz
Paulina, nie martw się. Mi mama ciągle powtarza po co już kupuję. No to przestałam jej cokolwiek mówić haha zresztą tak samo mówiłam, że wolę to robić jak mam siłę, jak są promocje że to nie czasy koedy do szpitala się nie brało torby nawet haha
Ja mojemu pokazałam listę, to powiedzial, zebym lepiej zaczęła już kompletować a co do rozmiarów to ja na 56 nie kupowałam nówek - same z sh i od znajomych
Kiara padłam z rozmiarówki Twojego tżta
Martha ja nie wiem jak to powinno być na tym etapie z ruchami. Ja czuję od dłuższego czasu codziennie. Jak chcę sprawdzić to się kładę.

A ja zdam krótką realcję z wesela w kościele gorącz, pot lał się po pupie wesele super najadłam się, wytańczylam totalnie, aż zastanawiałam się czy nie bardzo byliśmy do 2.00. Mały od rana szaleje, więc jakoś zniósł wybryki mamy i głośną muzykę boję się tylko co będzie dziś z moim brzuchem.

tez będę się kladla jak będę chciała sprawdzić, to chyba najlepsza metoda, hm????

Cytat:

Moj podobnie, czasem cos powie, ze to moze za wczesnie ale wie i tak, ze to ja bede w duzym stopniu zajmowac sie kupnem wyprawki a przynajmniej ja koordynowac wiec mało ma uwag
Nawet pojechal mi juz po ten wózek i reszte klamotow bo juz mu marudzilam ze czas najwyzszy bo chce wszystko wyprac i wymyc poki jest ladna pogoda

U nas juz 30 stopni ide z ksiazka na lezaczek

Milego dnia

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Ja ruchy czuje juz od dluzszego czasu regularne, rano 6-7 potem w ciagu dnia 13-16 i wieczorem 21-23 i tez jak dlugo nie czuje to sie klade na plecach i wtedy sie rusza

u mnie skwar już od samego rana! ugotuje się dzisiaj!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:09   #3476
Kasia427
Wtajemniczenie

No tak, nie wiadomo co by to wyszło :/ ja tez zwykle vanisha uzywam...

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ja siedze w pokoju przy otwartym balkonie i normalnie nie wierze ze jest taki swar... najgorsze jest to, ze tak od 14.00 do samego zachodu słońce wali w okna mojego mieszkania, a wtedy jest sauna :///

Stary 2014-08-03, 10:11   #3477
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

Które Mamy kliknęły maxi cosi pebble? ????

brawo za III trymestr!

u mnie dziś platki z miodem i orzechami i zimnym mlekiem

ja
no i lola chyba tez -to ona wstawila linka

ja jakos za platkami nie przepadam ostatnio

ide umyc wlosy...

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-03, 10:12   #3478
manieczka1
Zakorzenienie

Martha tak, ja zawsze jak się kładę, albo wygodnie się rozłożę na półsiedząco to wtedu dokładnie czuję wczoraj na weselu też się zmartwiłam, że się nie rusza. Wyszłam, usiadłam wygodnie na fotelu w recepcji o od razu poczułam, że fika w ruchu i na siedząco to nie zawsze czuję
Kasia my też od ok. 11-12 do końca dnia mamy słońce już jest duszno

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-03, 10:14   #3479
alekaz1
Zakorzenienie

Hej czytam na bierzeco ale jakos nie mialam weny pisac. Co lepiej dac kase na chciny czy kupic prezet wczoraj zostalismy z tz zaproszeni na najblizsza sobote boze w co ja sie ubiore szok. Od tych znajomych co chszest beda robic mam dostac wozek fotelik i jakies inne cuda dla malej.
Stary 2014-08-03, 10:16   #3480
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Martha tak, ja zawsze jak się kładę, albo wygodnie się rozłożę na półsiedząco to wtedu dokładnie czuję wczoraj na weselu też się zmartwiłam, że się nie rusza. Wyszłam, usiadłam wygodnie na fotelu w recepcji o od razu poczułam, że fika w ruchu i na siedząco to nie zawsze czuję
Kasia my też od ok. 11-12 do końca dnia mamy słońce już jest duszno

co do plam z wina, miałam kiedyś na dywanie rozlalo nam się podczas babskiej imprezy - pomogla sol, która rozsypałam na dywan, a ta wchlonela plyn, a potem pranie na ubraniach chyba podobnie, ale skoro już po praniu, to sol chyba nie zadziała...bo nie ma czego wchlonac...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości