|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
Miedzy zachwytem a nienawiścią sa jeszcze różne stany uczuć, które można wyrazić w sposó normalny i nienapastliwy. Cytat:
Poza tym nie ma ich w domu, wakacje się zaczęły
|
|
#1442 |
|
Naczelna Nastolatka
|
wiesz, że nie musisz czytać tego wątku? a jeśli już świadomie włazisz tutaj to się nie dziw, nie bulwersuj i nie nawracaj dorosłych osób. Nie pouczaj mnie jak mam traktować ludzi i co czuć bo na to jestem stanowczo za stara. Moje zrozumienie kończy się tam gdzie się zaczyna zakłócanie ciszy i spokoju mojego. Ale tego też nie można czuć bo się wychodzi na potwora.
|
#1443 |
|
Konto usunięte
|
No to cześć i siema, to jest wątek pod tytułem "Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II", więc jak każdy średnio inteligentny człowiek może się domyślić - dla kobiet które dzieci nie lubią i nie chcą. I w tym jednym, JEDYNYM wątku na całym Wizażu możemy sobie swobodnie pisać jakie to dzieci są brzydkie i głupie, po to ten wątek powstał. Ale nie, bo musi przyjść mamusia jedna z drugą i tłumaczyć, że dzieciątka to też ludzie i w ogóle jak my się wyrażamy. Wyrażamy się jak chcemy bo po to jest ten wątek. Nie podoba się to go nie śledź.
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Kilka stron wcześniej Daria, która sama jest matką, pisała o matkach-terrorystkach („zidiociałe terrorystki”), stwierdziła, że dziecko to ograniczenie, i najlepsze „ze wszelkich grup najgorsze są mamuśki (...) to najbardziej zajadła i bezkompromisowa zorganizowana banda”. Wypowiedziała się ostrzej niż niejedna z nas, a jakoś żadna z wątkowych mamuś nie protestowała. Spróbuje bezdzietna coś napisać, to o każde słówko, które Wam nie pasuje, będziecie się wykłócać do upadłego.
Ciekawe. Mierzi mnie ta inwigilacja.
|
#1445 |
|
jestę wieszczę
|
No mnie denerwują dzieci, nie lubię ich i omijam jak mogę. I właśnie dlatego jestem na tym wątku. Nie wzruszają mnie dzieci, nie potrafię z nimi rozmawiać, ani się nimi zajmować i wkurza mnie, jak ktoś do mnie mówi "no zobacz, jak ładnie je, jak ładnie rysuje, jak ładnie tańczy" kiedy ja widzę po prostu, że dziecko nagryzmoliło kółko czy podskakuje w miejscu, a umiejętność jedzenia mi nie imponuje. Nie umiem docenić tego, że dziecko pokolorowało słoneczko na obrazku. Ja wiem, że to w jego wieku jest osiągnięcie że hoho, ale mnie to nie interesuje, nie podoba mi się i ogólnie mam to w pompie. Nie umiem się zachwycać czymś, co jest dla mnie... słabe.
"zobacz ciociu, jaką mam laleczkę". No kultura niby wymaga, żeby powiedzieć "och jaka śliczna" a nie "nie obchodzi mnie to", chociaż co pomyślę to moje.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
No wiesz, może jeszcze się uda nas wychować.
|
#1447 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Mnie już wychowano, od wielu lat jestem dorosła i pełnoletnia. Pouczanie innych, wtrącanie się w rozmowy nie przeznaczone do naszych uszu świadczy o złych manierach. Pod rozwagę tym co wiecznie mają jakieś "ale" w tym wątku.
|
#1448 |
|
Zakorzeniona
|
Ale właśnie to miał być w założeniu jeden na cały Wizaż wątek, gdzie można wyrazić brak zrozumienia dla dzieci. Czy to tak ciężko pojąć? Jesteś w tym wątku niby dla dyskusji, ale każde stwierdzenie wykraczające poza to, co Ty widziałaś czy myślisz od razu uważasz za nieprawdę. Wymagasz szacunku i zrozumienia dla dzieci, chcesz czytać tego typu posty - zapraszam na MzK. Jeśli nie potrafisz przetrawić, że ktoś napisze, że go denerwuje dziecko siostry albo piszczące dzieci w Biedronce, to może omijaj ten wątek. Bo w założeniu on jest dla tych, którzy dzieci nie chcą. A skoro nie chcą, to pewnie ich nie uwielbiają (chociaż na pewno i tak się zdarza).
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci nie mają możliwości protestu w internecie. A jeśli dziecko Darie ogranicza to jej zdanie, jej ograniczenia. nie mam chęci nikogo wychowywać. ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Gdyby ktoś pisał, że dziecko siostry go denerwuje itd. to nie byłoby problemu, zauważ. Tu nie chodzi o słowo "denerwuje".
|
|
#1450 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Nie, nie o to chodziło. Chodziło o to, żeby w tym wątku można było napisać zarówno: "Nie chcę mieć dzieci, bo mnie denerwują, nie lubię ich", jak: "Dzieci mi nie przeszkadzają, dobrze się z nimi dogaduję, ale nie chcę zostać mamą" i: "Uwielbiam dzieci, uważam że matki to szczęściary, ale sama nie czuję instynktu i nie chcę ich mieć" i żeby nikt nie grzmiał o braku szacunku do dzieci albo że trauma z przeszłości wpłynęła na to, bo nie można dzieci ot tak nie chcieć. Czy to takie trudne?
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, ale twierdzenie, że dziecko nie ogranicza to dla mnie jawne kłamstwo. ![]() Jak to się ma do ostatniej wojny o matki wysadzające dzieci ludziom pod balkonami, które tak denerwowały tutejsze dziewczyny?
Quiet, Please Edytowane przez The Quiet One Czas edycji: 2014-08-03 o 14:48 |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
Przypominam.....
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Konto usunięte
|
Jakaś Ty szlachetna, może dostaniesz jakiś Order Mamuśki?
Czy ja biegam po wątkach dla przeciwników psów w przestrzeni publicznej i bronię psiaków? Bo one przecież tego nie zrobią ![]() Cytat:
![]() A tobie przypominam kolejne zdanie z tego co zacytowałaś Czytać ze zrozumieniem chyba potrafisz?
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
uprzejmie informuję, że wyjeżdżam i nie będę mogła do Was zerkać - mam nadzieję, że nie rozniesiecie wątku
odpowiednie służby zostały poproszone o pilnowanie Was, ale nie wiem czy będą tak samo litościwe będę tęsknić! ![]() |
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze beda mniej litosciwe dla co poniktorych mamusiek
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
koci świat
|
Cytat:
baw się dobrze i odpoczywaj |
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie mam nadzieję zdobyć internet, co by rano kiedy mąż będzie spać do tej swojej 9:00 móc wizażować, ale wolę się nie nastawiać ![]() oczywiście, że wrócę, jak już pisałam wyżej - z nowymi siłami w razie całkowitego braku dostępu do internetu, powinnam się pojawić 17.08.14 ![]() chyba, że mi samolot wybuchnie, to wtedy raczej nie |
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1464 |
|
koci świat
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. To okreslenie pejoratywne i obraza wiele osob---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Jesli mialas mnie na mysli to spokojna glowa w tym tyg czeka mnie Pl a pierwszy tydzien pazdziernika Australia, do wloch sie narazie nie wybieram
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-04 o 22:48 |
|||
|
|
|
#1467 |
|
Konto usunięte
|
Jedna babka na woodstocku stwierdziła, że ona ma ładniejsze ciało (po dwójce dzieci) niż ja, bo moje jest "zbyt wyćwiczone" a jej jest "naznaczone", więc piękniejsze po porodach. Miała kilka rozstępów (ale nie dużo) i trochę sflaczałą skórę, ale nie wyglądało to koszmarnie, ot, normalnie, jak po porodzie. No sorry, ale dla mnie wyćwiczone, jędrne ciało zawsze będzie ładniejsze niż to z rozstępami. Tak samo jak u bezdzietnych - moja mama ma 2 dzieci, ani jednego rozstępu, płaski brzuch, a moja ciotka - bezdzietna "luźny" brzuch, wiotki.
O co tej babie chodziło? |
|
|
|
#1468 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Pewnie, że wyćwiczone ciało jest ładniejsze. Widzę po sobie, odkąd regularnie ćwiczę.
BTW, z racji tego że tutaj niekiedy dyskutować się nie da, na FB jest fajna grupa ,,Bezdzietni z wyboru'', ja osobiście wolę tamtejsze dyskusje niż tutaj. Tinker domyślałam się, że tam jesteś, poznałam po fotce |
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
O, temat dla mnie!
Mieszkam na nowym osiedlu, gdzie większość osób to młode małżeństwa z dziećmi. Mam kawałek ogródka własnego przed mieszkaniem, gdzie czasami wypuszczam swojego kota, żeby upolował jakąś muchę. Dzięki temu mam regularne pielgrzymki mamuś z dziećmi, które stoją pół metra od mojego ogrodzenia i gadają do kota. Potrafią tak stać i gapić mi się w okna pół godziny. Bachory wiszą na płocie, rzucają kamieniami, machają badylami i drą te głupie mordy. Oczywiście zwracam uwagę, opieprzam czasem, ale wtedy taki bachor odchodzi na chwile, a następnego dnia to samo. Gdy nie wypuszczam kota rzecz jest identyczna. Kot, jak powszechnie wiadomo, jest zwierzęciem parapetowym. No i widać tego nieszczęsnego kota z chodnika. Ostatnio jakieś dziewczynki zawiązały chyba fanclub kota. Raz zapukały mi w szybę i spytały, czy wypuszczę kotka. No to wypuściłam, wyglądały miło, a ja dobry humor miałam. I to był błąd. Od tego czasu walą mi w okna prawie codziennie. Zwracałam uwagę, i nic. Dawałam jasne komunikaty, to znaczy "Proszę więcej nie pukać w moje okno". Nie zrozumiały. Jednej zwróciłam uwagę, to wysyłała kolejną z funclubu. Ostatnio je ignoruje i usłyszałam, że jestem "głupią małpą". Już mi nerwy siadają. Jak żyć? Dodam jeszcze, że niedawno myłam okna, a teraz mam poodbijane na szybach małe, tłuste, obrzydliwe łapska. Najlepiej na tym wszystkim wychodzi mój kot, bo zaloty dzieci i ich mamuś ma głęboko pod ogonem. Nawet do płotu nie podejdzie. Uwali się pod samym wejściem i patrzy gdzieś w przestrzeń
Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2014-08-05 o 13:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Poza tym nie ma ich w domu, wakacje się zaczęły

Haters Gonna Hate 
Czy ja biegam po wątkach dla przeciwników psów w przestrzeni publicznej i bronię psiaków? Bo one przecież tego nie zrobią 

. To okreslenie pejoratywne i obraza wiele osob