Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-03, 13:09   #1441
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dla mnie to, co się dzieje z tym wątkiem, to jakaś farsa. Jeśli niektóre Wizażanki stąd oczekują laurek i uwielbienia dla dzieci, to chyba pomyliły wątek. To mogło być jedno jedyne miejsce na Wizażu, gdzie bez cenzury mamuś będzie można napisać, że kogoś denerwują piszczące dzieci. Ale oczywiście to byłoby zbyt wiele.
Ja nie oczekuję laurek i uwielbienia dla dzieci. Raczej odrobinę zrozumienia i traktowania dzieci jak ludzi.
Miedzy zachwytem a nienawiścią sa jeszcze różne stany uczuć, które można wyrazić w sposó normalny i nienapastliwy.

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Idźcie się zająć swoimi ukochanymi dziećmi zamiast siedzieć przy kompie.
Gdybym się zaczęła teraz "zajmować" moimi dziećmi to miałyby oczy jak 5 złotych Poza tym nie ma ich w domu, wakacje się zaczęły

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 13:26   #1442
zakonna
Naczelna Nastolatka

wiesz, że nie musisz czytać tego wątku? a jeśli już świadomie włazisz tutaj to się nie dziw, nie bulwersuj i nie nawracaj dorosłych osób. Nie pouczaj mnie jak mam traktować ludzi i co czuć bo na to jestem stanowczo za stara. Moje zrozumienie kończy się tam gdzie się zaczyna zakłócanie ciszy i spokoju mojego. Ale tego też nie można czuć bo się wychodzi na potwora.
Stary 2014-08-03, 13:34   #1443
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja nie oczekuję laurek i uwielbienia dla dzieci. Raczej odrobinę zrozumienia i traktowania dzieci jak ludzi.
Miedzy zachwytem a nienawiścią sa jeszcze różne stany uczuć, które można wyrazić w sposó normalny i nienapastliwy.
No to cześć i siema, to jest wątek pod tytułem "Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II", więc jak każdy średnio inteligentny człowiek może się domyślić - dla kobiet które dzieci nie lubią i nie chcą. I w tym jednym, JEDYNYM wątku na całym Wizażu możemy sobie swobodnie pisać jakie to dzieci są brzydkie i głupie, po to ten wątek powstał. Ale nie, bo musi przyjść mamusia jedna z drugą i tłumaczyć, że dzieciątka to też ludzie i w ogóle jak my się wyrażamy. Wyrażamy się jak chcemy bo po to jest ten wątek. Nie podoba się to go nie śledź.
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 13:35   #1444
The Quiet One
Raczkowanie

Kilka stron wcześniej Daria, która sama jest matką, pisała o matkach-terrorystkach („zidiociałe terrorystki”), stwierdziła, że dziecko to ograniczenie, i najlepsze „ze wszelkich grup najgorsze są mamuśki (...) to najbardziej zajadła i bezkompromisowa zorganizowana banda”. Wypowiedziała się ostrzej niż niejedna z nas, a jakoś żadna z wątkowych mamuś nie protestowała. Spróbuje bezdzietna coś napisać, to o każde słówko, które Wam nie pasuje, będziecie się wykłócać do upadłego.
Ciekawe.
Mierzi mnie ta inwigilacja.

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 13:35   #1445
Bananalama
jestę wieszczę

No mnie denerwują dzieci, nie lubię ich i omijam jak mogę. I właśnie dlatego jestem na tym wątku. Nie wzruszają mnie dzieci, nie potrafię z nimi rozmawiać, ani się nimi zajmować i wkurza mnie, jak ktoś do mnie mówi "no zobacz, jak ładnie je, jak ładnie rysuje, jak ładnie tańczy" kiedy ja widzę po prostu, że dziecko nagryzmoliło kółko czy podskakuje w miejscu, a umiejętność jedzenia mi nie imponuje. Nie umiem docenić tego, że dziecko pokolorowało słoneczko na obrazku. Ja wiem, że to w jego wieku jest osiągnięcie że hoho, ale mnie to nie interesuje, nie podoba mi się i ogólnie mam to w pompie. Nie umiem się zachwycać czymś, co jest dla mnie... słabe.
"zobacz ciociu, jaką mam laleczkę". No kultura niby wymaga, żeby powiedzieć "och jaka śliczna" a nie "nie obchodzi mnie to", chociaż co pomyślę to moje.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 13:38   #1446
The Quiet One
Raczkowanie

Cytat:
Ale nie, bo musi przyjść mamusia jedna z drugą i tłumaczyć, że dzieciątka to też ludzie i w ogóle jak my się wyrażamy.
No wiesz, może jeszcze się uda nas wychować.

Quiet,
Please

Stary 2014-08-03, 13:41   #1447
zakonna
Naczelna Nastolatka

Mnie już wychowano, od wielu lat jestem dorosła i pełnoletnia. Pouczanie innych, wtrącanie się w rozmowy nie przeznaczone do naszych uszu świadczy o złych manierach. Pod rozwagę tym co wiecznie mają jakieś "ale" w tym wątku.
Stary 2014-08-03, 13:55   #1448
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ale właśnie to miał być w założeniu jeden na cały Wizaż wątek, gdzie można wyrazić brak zrozumienia dla dzieci. Czy to tak ciężko pojąć? Jesteś w tym wątku niby dla dyskusji, ale każde stwierdzenie wykraczające poza to, co Ty widziałaś czy myślisz od razu uważasz za nieprawdę. Wymagasz szacunku i zrozumienia dla dzieci, chcesz czytać tego typu posty - zapraszam na MzK. Jeśli nie potrafisz przetrawić, że ktoś napisze, że go denerwuje dziecko siostry albo piszczące dzieci w Biedronce, to może omijaj ten wątek. Bo w założeniu on jest dla tych, którzy dzieci nie chcą. A skoro nie chcą, to pewnie ich nie uwielbiają (chociaż na pewno i tak się zdarza).
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 13:59   #1449
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The Quiet One Pokaż wiadomość
Kilka stron wcześniej Daria, która sama jest matką, pisała o matkach-terrorystkach („zidiociałe terrorystki”), stwierdziła, że dziecko to ograniczenie, i najlepsze „ze wszelkich grup najgorsze są mamuśki (...) to najbardziej zajadła i bezkompromisowa zorganizowana banda”. Wypowiedziała się ostrzej niż niejedna z nas, a jakoś żadna z wątkowych mamuś nie protestowała. Spróbuje bezdzietna coś napisać, to o każde słówko, które Wam nie pasuje, będziecie się wykłócać do upadłego.
Ciekawe.
Mierzi mnie ta inwigilacja.
Masz rację nikt siµę nie odezwał, z jednym "ale". Ona pisała o matkach, osobach dorosłych, które, jesli czułyby się urażone mogłyby się same odezwać i zaprotestować. Jak widać żadna z tutejszych mam nie czuje się członkeim bandy, który musiałyby się bronić.
Dzieci nie mają możliwości protestu w internecie.
A jeśli dziecko Darie ogranicza to jej zdanie, jej ograniczenia.

Cytat:
Napisane przez The Quiet One Pokaż wiadomość
No wiesz, może jeszcze się uda nas wychować.
nie mam chęci nikogo wychowywać.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Ale właśnie to miał być w założeniu jeden na cały Wizaż wątek, gdzie można wyrazić brak zrozumienia dla dzieci. Czy to tak ciężko pojąć? Jesteś w tym wątku niby dla dyskusji, ale każde stwierdzenie wykraczające poza to, co Ty widziałaś czy myślisz od razu uważasz za nieprawdę. Wymagasz szacunku i zrozumienia dla dzieci, chcesz czytać tego typu posty - zapraszam na MzK. Jeśli nie potrafisz przetrawić, że ktoś napisze, że go denerwuje dziecko siostry albo piszczące dzieci w Biedronce, to może omijaj ten wątek. Bo w założeniu on jest dla tych, którzy dzieci nie chcą. A skoro nie chcą, to pewnie ich nie uwielbiają (chociaż na pewno i tak się zdarza).
Czyli miał to byc wątek gdzie można pisac co się chce, byle przedstawiało dzieci jak najgorzej? To gratuluję.
Gdyby ktoś pisał, że dziecko siostry go denerwuje itd. to nie byłoby problemu, zauważ. Tu nie chodzi o słowo "denerwuje".

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 14:11   #1450
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Czyli miał to byc wątek gdzie można pisac co się chce, byle przedstawiało dzieci jak najgorzej? To gratuluję.
A Ty jak zwykle swoje Nie, nie o to chodziło. Chodziło o to, żeby w tym wątku można było napisać zarówno: "Nie chcę mieć dzieci, bo mnie denerwują, nie lubię ich", jak: "Dzieci mi nie przeszkadzają, dobrze się z nimi dogaduję, ale nie chcę zostać mamą" i: "Uwielbiam dzieci, uważam że matki to szczęściary, ale sama nie czuję instynktu i nie chcę ich mieć" i żeby nikt nie grzmiał o braku szacunku do dzieci albo że trauma z przeszłości wpłynęła na to, bo nie można dzieci ot tak nie chcieć. Czy to takie trudne?
Stary 2014-08-03, 14:47   #1451
The Quiet One
Raczkowanie

Cytat:
Masz rację nikt siµę nie odezwał, z jednym "ale". Ona pisała o matkach, osobach dorosłych, które, jesli czułyby się urażone mogłyby się same odezwać i zaprotestować. Jak widać żadna z tutejszych mam nie czuje się członkeim bandy, który musiałyby się bronić.
Golgie jednak broniła matki z postu #1155, mimo tego, że ta matka sama mogła się bronić, w końcu jest dorosła. Golgie chyba nie czuła się wywołana do tablicy, bo sama zachowałaby się kulturalniej, a przynajmniej tak twierdzi. A jednak się wtedy odezwała – i właśnie o to chodzi, cały czas macie jakieś „ale”. Także bez takich, że to dzieciaczki bronicie, bo się same w internecie bronić nie mogą (jakby ich zresztą obchodziły - jeśli w ogóle wiedzą o ich istnieniu - anonimowe osoby na forum, które nazywają je bachorami).

Cytat:
A jeśli dziecko Darie ogranicza to jej zdanie, jej ograniczenia.
Przepraszam, ale twierdzenie, że dziecko nie ogranicza to dla mnie jawne kłamstwo.

Cytat:
nie mam chęci nikogo wychowywać.

Cytat:
Gdyby ktoś pisał, że dziecko siostry go denerwuje itd. to nie byłoby problemu, zauważ. Tu nie chodzi o słowo "denerwuje".
Jak to się ma do ostatniej wojny o matki wysadzające dzieci ludziom pod balkonami, które tak denerwowały tutejsze dziewczyny?

Quiet,
Please

Edytowane przez The Quiet One
Czas edycji: 2014-08-03 o 14:48
Stary 2014-08-04, 16:42   #1452
OYE
Zakorzenienie

Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II

Przypominam.....

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
Ten wątek nie jest prywatnym klubem - jest dedykowany osobom bezdzietnym/niechcącym mieć dzieci, ale matki też przecież mogą się tutaj wypowiadać - prosiłabym o zachowanie minimum kultury w swoich wypowiedziach.
Mam też prośbę do mam, żeby nie reagowały alergiczne na każde narzekanie ze strony bezdzietnej - to urok tego wątku, że lubimy sobie tu ponarzekać i nie musieć się zastanawiać nad przyczyną takiego a nie innego zachowania, które nas - bezdzietne - irytuje

Czarny Kocie - Golgie i kilka innych mam są z nami od bardzo dawna, nie ma powodu ich stąd wyganiać

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 19:42   #1453
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Jakaś Ty szlachetna, może dostaniesz jakiś Order Mamuśki? Czy ja biegam po wątkach dla przeciwników psów w przestrzeni publicznej i bronię psiaków? Bo one przecież tego nie zrobią

Cytat:
Czyli miał to byc wątek gdzie można pisac co się chce, byle przedstawiało dzieci jak najgorzej? .
TAK! Zrozum wreszcie, że tak! Spośród tysięcy wątków na wizażu i setek wątków o zachodzeniu w ciążę, byciu w ciąży, rodzeniu i zmienianiu pieluch to jest jeden jedyny wątek na którym można sobie napisać jakie to dzieci są brzydkie, głupie i upierdliwe. Tak ciężko to zrozumieć i uszanować? Masz ogromny dział dla mamuś, po co wchodzisz tutaj i nas pouczasz?

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Przypominam.....
A tobie przypominam kolejne zdanie z tego co zacytowałaś Czytać ze zrozumieniem chyba potrafisz?
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 20:33   #1454
shonyen
Zakorzenienie

uprzejmie informuję, że wyjeżdżam i nie będę mogła do Was zerkać - mam nadzieję, że nie rozniesiecie wątku
odpowiednie służby zostały poproszone o pilnowanie Was, ale nie wiem czy będą tak samo litościwe

będę tęsknić!

shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 20:35   #1455
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
uprzejmie informuję, że wyjeżdżam i nie będę mogła do Was zerkać - mam nadzieję, że nie rozniesiecie wątku
odpowiednie służby zostały poproszone o pilnowanie Was, ale nie wiem czy będą tak samo litościwe

będę tęsknić!

My tez

Mam nadzieje, ze beda mniej litosciwe dla co poniktorych mamusiek
Stary 2014-08-04, 20:38   #1456
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
My tez

Mam nadzieje, ze beda mniej litosciwe dla co poniktorych mamusiek
jakby jednak nie były, to po urlopie wrócę z nowymi siłami
Stary 2014-08-04, 20:38   #1457
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

będę tęsknić!

My będziemy też tęsknić Życzę Ci samych miłych dorosłych na wakacjach
Stary 2014-08-04, 20:43   #1458
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy też tęsknić Życzę Ci samych miłych dorosłych na wakacjach

zawsze wiecie, czego człowiekowi potrzeba

mam nadzieję, że pewna pani* nie zaplanowała sobie teraz urlopu u italiańców

*
Stary 2014-08-04, 20:43   #1459
sylwka37
koci świat

Cytat:

będę tęsknić!

rozumiem że tylko na urlop ?? i wrócisz do nas ?
baw się dobrze i odpoczywaj
Stary 2014-08-04, 20:46   #1460
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
rozumiem że tylko na urlop ?? i wrócisz do nas ?
baw się dobrze i odpoczywaj
dziękuję
ogólnie mam nadzieję zdobyć internet, co by rano kiedy mąż będzie spać do tej swojej 9:00 móc wizażować, ale wolę się nie nastawiać
oczywiście, że wrócę, jak już pisałam wyżej - z nowymi siłami

w razie całkowitego braku dostępu do internetu, powinnam się pojawić 17.08.14
chyba, że mi samolot wybuchnie, to wtedy raczej nie
Stary 2014-08-04, 20:52   #1461
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
w razie całkowitego braku dostępu do internetu, powinnam się pojawić 17.08.14
A co to za leniuchowanie tyle czasu? Ty jesteś moderatorę, Ty masz obowiązki wobec Wizażu!
Stary 2014-08-04, 20:54   #1462
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za leniuchowanie tyle czasu? Ty jesteś moderatorę, Ty masz obowiązki wobec Wizażu!
toć po to będę polować na internet o samiutkim świcie

poza tym, daj pożyć - tu dzieci, tam dzieci, na jedynym bezdzietnym - też dzieci - zlitowałabyś się
Stary 2014-08-04, 20:56   #1463
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
poza tym, daj pożyć - tu dzieci, tam dzieci, na jedynym bezdzietnym - też dzieci - zlitowałabyś się
Wszystkie dzieci nasze są...
Stary 2014-08-04, 20:59   #1464
sylwka37
koci świat

Cytat:
chroń nas Panie od tego
Stary 2014-08-04, 21:03   #1465
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
chroń nas Panie od tego
Cytat:
toć po to będę polować na internet o samiutkim świcie

Stary 2014-08-04, 22:37   #1466
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

A tobie przypominam kolejne zdanie z tego co zacytowałaś Czytać ze zrozumieniem chyba potrafisz?
o ktore zdanie ci chodzi to?

Cytat:
jest dedykowany osobom bezdzietnym/niechcącym mieć dzieci, ale matki też przecież mogą się tutaj wypowiadać - prosiłabym o zachowanie minimum kultury w swoich wypowiedziach
no wlasnie okreslanie dzieci bachorami jest bardzo nie kulturalne. To okreslenie pejoratywne i obraza wiele osob

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

zawsze wiecie, czego człowiekowi potrzeba

mam nadzieję, że pewna pani* nie zaplanowała sobie teraz urlopu u italiańców

*
zycze udanych wakacji.

Jesli mialas mnie na mysli to spokojna glowa w tym tyg czeka mnie Pl a pierwszy tydzien pazdziernika Australia, do wloch sie narazie nie wybieram

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-08-04 o 22:48
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 07:17   #1467
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jedna babka na woodstocku stwierdziła, że ona ma ładniejsze ciało (po dwójce dzieci) niż ja, bo moje jest "zbyt wyćwiczone" a jej jest "naznaczone", więc piękniejsze po porodach. Miała kilka rozstępów (ale nie dużo) i trochę sflaczałą skórę, ale nie wyglądało to koszmarnie, ot, normalnie, jak po porodzie. No sorry, ale dla mnie wyćwiczone, jędrne ciało zawsze będzie ładniejsze niż to z rozstępami. Tak samo jak u bezdzietnych - moja mama ma 2 dzieci, ani jednego rozstępu, płaski brzuch, a moja ciotka - bezdzietna "luźny" brzuch, wiotki.
O co tej babie chodziło?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:47   #1468
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Jedna babka na woodstocku stwierdziła, że ona ma ładniejsze ciało (po dwójce dzieci) niż ja, bo moje jest "zbyt wyćwiczone" a jej jest "naznaczone", więc piękniejsze po porodach. Miała kilka rozstępów (ale nie dużo) i trochę sflaczałą skórę, ale nie wyglądało to koszmarnie, ot, normalnie, jak po porodzie. No sorry, ale dla mnie wyćwiczone, jędrne ciało zawsze będzie ładniejsze niż to z rozstępami. Tak samo jak u bezdzietnych - moja mama ma 2 dzieci, ani jednego rozstępu, płaski brzuch, a moja ciotka - bezdzietna "luźny" brzuch, wiotki.
O co tej babie chodziło?
O to, żeby poczuć się lepszą od ciebie mimo gorszego ciała po ciąży.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:10   #1469
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Pewnie, że wyćwiczone ciało jest ładniejsze. Widzę po sobie, odkąd regularnie ćwiczę.

BTW, z racji tego że tutaj niekiedy dyskutować się nie da, na FB jest fajna grupa ,,Bezdzietni z wyboru'', ja osobiście wolę tamtejsze dyskusje niż tutaj. Tinker domyślałam się, że tam jesteś, poznałam po fotce

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:17   #1470
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II

O, temat dla mnie!

Mieszkam na nowym osiedlu, gdzie większość osób to młode małżeństwa z dziećmi. Mam kawałek ogródka własnego przed mieszkaniem, gdzie czasami wypuszczam swojego kota, żeby upolował jakąś muchę. Dzięki temu mam regularne pielgrzymki mamuś z dziećmi, które stoją pół metra od mojego ogrodzenia i gadają do kota. Potrafią tak stać i gapić mi się w okna pół godziny. Bachory wiszą na płocie, rzucają kamieniami, machają badylami i drą te głupie mordy. Oczywiście zwracam uwagę, opieprzam czasem, ale wtedy taki bachor odchodzi na chwile, a następnego dnia to samo. Gdy nie wypuszczam kota rzecz jest identyczna. Kot, jak powszechnie wiadomo, jest zwierzęciem parapetowym. No i widać tego nieszczęsnego kota z chodnika.

Ostatnio jakieś dziewczynki zawiązały chyba fanclub kota. Raz zapukały mi w szybę i spytały, czy wypuszczę kotka. No to wypuściłam, wyglądały miło, a ja dobry humor miałam. I to był błąd. Od tego czasu walą mi w okna prawie codziennie. Zwracałam uwagę, i nic. Dawałam jasne komunikaty, to znaczy "Proszę więcej nie pukać w moje okno". Nie zrozumiały. Jednej zwróciłam uwagę, to wysyłała kolejną z funclubu. Ostatnio je ignoruje i usłyszałam, że jestem "głupią małpą". Już mi nerwy siadają. Jak żyć?

Dodam jeszcze, że niedawno myłam okna, a teraz mam poodbijane na szybach małe, tłuste, obrzydliwe łapska.

Najlepiej na tym wszystkim wychodzi mój kot, bo zaloty dzieci i ich mamuś ma głęboko pod ogonem. Nawet do płotu nie podejdzie. Uwali się pod samym wejściem i patrzy gdzieś w przestrzeń

Edytowane przez Jakkolwiek
Czas edycji: 2014-08-05 o 13:22
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości