|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Benetta, flanela jest milsza w dotyku, kładłam ją do wózka, albo na kocyk, pod buzię dziecka.
Nie pamiętam kto, ale któraś z dziewczyn pisała, że sobie policzyła ile dziennie je i wyszło jej koło 1700kcal.
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Fotelik powinien byc jutro u mnie , no i kocyk minky
)juz sie nie moge doczekac az przemaluje sypialnie i umebluje inaczej ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- tez mam taki zamiar, zamiast kupowac pokrowiec na przewijak ![]() a poduszki do karmienia kupujecie?
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie ładne te pieluchy kolorowe
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-08-04 o 20:51 |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-04 o 20:52 |
|
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się najlepiej karmiło na leżąco, ale może kupię tą poduszkę literkę C, to będę z nią spać, a potem wykorzystam do karmienia. Nie jest to produkt pierwszej potrzeby dla mnie.
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam doswiadczenia w kp nie mam bo karmilam tydzien, ale jak dawalam malej butle to siadalam zawsze na kanapie zeby oparcie miec pod reka i poduszke bo wygodniej a w sypialni noca to normalnie i tak mysle ze taka poduszka by sie mogla przydac...
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
co z tym wizażem
![]() silesianna daj znać jak Ci się butelkę używa Indra - wow jakiego dużego dzieciaczka już masz Czekoladko - ja już mam podusie do karmienia. Dostałam od koleżanki, bo ona prawie nie używała Obecnie codziennie kładę na niej głowę bo mi tak wygodnie leżeć w dzień ![]() Paulina - też na razie wyprałam w zwykłym proszku, a dopiero jak będę szykowała wyprawkę, to wtedy wypiorę w dziecięcym Ja mam tę poduszkę motherhood tę dużą w kształcie litery C - dostałam od TŻ. Szczerze mówiąc bez zachwytu jak dla mnie Spodziewałam się ochów i achów po niektórych opiniach, a po pierwsze dla mnie jest za wielka i nie mogę z nią spać - jak poduszka leży, to się gnieciemy z TŻ bo za mało miejsca mamy... Ciężko też przerzuca mi się z boku na bok z tą poduszką, muszę się wybudzać. Pod brzuch najlepiej u mnie sprawdza się zwykła poduszka z ikei (taka jakby w kształcie litery I) - kupiona z kartką Ikea za 15 zł. A ta Motherhood to tylko pod nogi w dzień (żeby były wyżej), zwinięta w taki kłębek lub ewentualnie pod plecy. Dostłownie kilka razy spałam z nią w dzień, a tak to mi niewygodnie. Dodam tyle, że mam ja już długo, więc to nie kwestia przyzwyczajenia się.jednak niektóre dziewczyny są bardzo zadowolone z niej, także ciężko mi Tobie doradzić co masz zrobic... ja tak jak pisałam najbardziej lubię tę poduszkę w kształcie litery I. Zrobiłam te zakupy w gemini. I dobrze, bo moje witaminy i takie inne mi się pokończyły, a szczotka TT popsuła, także załatwiłam wszystko za jednym razem. ![]() Sudocremu zdecydowałam się jednak nie kupować Doszłam do wniosku, że bez sensu skoro będę miała krem robiony w aptece. Może z Niebieskiego Pudełka dostanę najwyżej jakiś w wersji mini.Na proszek zdecydowałam się póki co wziąc 1,5kg koloru Białego Jelenia, a we wrześniu poszukać gdzieś w stacjonarnych sklepach Dziudziusia. a na sutki wzięłam Maltan, bo nie trzeba go zmywac, można już od 8. miesiąca ciąży przyzwyczajać piersi przed karmieniem i ogólnie wyczytałam, że jest lepszy. Do pępka zdecydowałam się wziąć tradycyjny zestaw: spirytus + gaziki jałowe. Ja dziś leżałam, nudziłam się, później upiekłam tartę z masą kajmakową, masą z mascarpone i bananami A teraz lezę dalej, bo oczywiście już mi brzuch zaczął odwalać po tym staniu w kuchni. :/Za to chociaż Małemu smakowało to, co próbowałam Szaleje dziś strasznie
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slinka mi pociekla ![]() zanudze was troche.......jeszcze taki wozek wpadl mi w oko, co sadzicie? http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...478670400.html
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
no nareszcie forum działa
![]() wczoraj udało mi się poczytać co pisałyście przez weekend do godz. 14.00 w niedzielę....żadnego posta nie udało mi się wrzucić, ale zapisałam sobie w mailu w skrócie ![]() Witam sie w 27 tc . Zaczął mi się w sobotę ![]() Wesele udane, ale myślałam że więcej się pobawię..... Zatańczyłam kilka kawałków i to dość wolno, potem brzuch mi się napinał i już siedzieliśmy, ale byliśmy aż do 3 rano heh dałam radę ![]() Przepraszam ze nie odniose sie do wszystkiego co pisalyscie, za duzo ![]() Keithlyn, ja zawsze po antybiotyku biore lactovaginal by odbudowac flore. Ale infekcje i tak wracaja, srednio co 3 tyg ![]() Ela, udanego pobytu w Lebie, duzo odpoczynku i slonca ![]() Słoneczko, lez i odpoczywaj. Trzymam kciuki by bylo wszystko ok Manieczka, fajnie ze sie pobawilas tez mnie jakos tance nie sluzyly heh ale smacznych rzeczy pojadlam![]() Co do ruchow, nasza mala czasem caly dzien szaleje z jakimis przerwami, a godzina 23 to standard heh na weselu tez sie bawila ![]() Aleaa, co do wozkow tez chce lekki. Czaje sie na camarello sevilla. Podoba mi sie tez tutek tambero. Gratuluje poczatku 3 trymestru . Ja w nastepna sobote zaczynam ![]() Rosalie, wracaj do zdrowka ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Mam pytanie dot. butelek. Wiem, że niektóre z Was kupują zestawy startowe. I właśnie się zastanawiam, czy inwestować od razu w cały zestaw czy poczekać. Mam jedną butelkę Avent Natural 125 ml dla noworodków. Więc chyba zestawu nie chciałabym tak od razu kupować (może uda mi się karmić piersią....). Czy uważacie, że powinnam dokupić jakąś butelkę jeszcze i jaką ? |
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te kwieciste dle mnie niekoniecznie
|
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko ten chyba ciezszy od tego tako jest
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-04 o 22:12 |
||
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
czekoladka - ładny naprawdę
Zanet - jesli będziesz siedziała w domu z maluszkiem i nie planujesz znikać na dłużej, to nie kupuj. Ja bym tylko dokupiła jeszcze jedną butelkę i tyle. ohooo ktoś się kłoci pod oknami, jakaś baba i facet
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
tez go kiedys ogladalam
tylko dla mnie troszke juz za duza cena jak za 2w1. tez najbardziej podoba mi sie szarosc ale fajna tez 3-melachit i te dwa brazy 7 i 8 ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Czekoladka, Kiara dzieki no wlasnie nie chcialabym zbednie wydac kasy tak od razu. moze uda sie karmic tylko piersia, wiec na poczatek ewentualnie 1-2 szt. na wypadek jakbym miala zostawic mala z kims
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-04 o 22:27 |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja juz nie wiem na ktory wozek sie zdecydowac a im wiecej ogladam tym wiekszy metlik w glowie mam
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jaki w ogole patent na mapkę nocną z Ikei
http://allegro.pl/lampka-nocna-dla-d...471120533.htmllampka z tego co się orientuję 9,99 zł w Ikei kosztuje. chyba sama coś takiego do pokoiku małej zrobię
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Juhu! Zainstalowałam sobie wizaz w telefonie i będę teraz mogła być na bieżąco ;-) zaraz nadrabiam weekend
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ogole nie jestem za tym zeby dawac wypasione prezenty na chrzczciny czy komunie a 500 zl w koperte na prezent dla dziecka to juz przegiecie. I nie chodzi o to ze jestem sknera...
Jest to swieto duchowe dziecka a nie pogon za kasa czy prezentami. Ale zdaje sobie sprawe jak jest. Ja bylam chrzestna dwa lata temu- nie pamietam dokladnie co dalam :/ pamietam ze kupilam srebrny obrazek (ok.100zl.) i poszlam do ksiedza przed msza go poswiecic, kupilam szatke z wyszyta data chrztu. Nie pamietam co jeszcze. Kasy na pewno nie dawalam. Pamietam ze kuzynka, matka dziecka cieszyla sie z ubranek ktore dostala. Ja bym dala jakies ciuszki i pamiatke z chrztu- kartke, figurke itp. Ale duchotaaaa a dziec sie wierci
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie znowu zgaga meczy
do tego nie moge polozyc sie na lewym boku bo czuje jakis dyskomfort pod zebrem, nie wiem czy dziec mi tam cos wepchnal czy jakas kolka bo w sumie boli mnie tam![]() wlaczylam pralke jak malz wrocil i czekam az sie wypierze zeby wywiesic
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka, mnie też ostatnio zgaga dokucza
A jeszcze wczoraj zwróciłam obiad, masakra Na szczęście to tylko epizod - od miesiąca już żadne mdłości mnie nie atakowały.Co do wózków - na funkcjonalnościach się nie znam, dziewczyny mają tu więcej do powiedzenia, ale wygląda naprawdę świetnie!
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
No ja myslam ze kupie jakas pamiatke chsztu cos w stylu takiej ksiazki do wypelniania i dam ze 100-150 zl w koperte bo nie stac mnie na wiecej.
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
No i juz po spaniu,dzwonił mi telefon wiec odebrałam,a to kurier o dokładny adres prosił bo miał zły kod podany.ale przeprosił ze tak rano dzwoni
Futbolowa SEK w tym ze dużo jest ładnych wózków i ciężko się zdecydowac:/
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka wozek b. ładny
![]() A ja wczoraj złapałam doła...mały się rzadziej i słabiej rusza niż do tej pory...dziś od rana niby się rusza, ale to nie jest tak jak kiedyś. Nie wiem czy ma kolejny taki dzień czy co...czytałam też, że nagłe osłabienie ruchów może być niepokojące...nie wiem czy nie iść szybciej do gina...ale czy znajdzie czas? Ehh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
wczoraj wizaz dał czadu miałam tyle czasu w pracy na pracę, że szoksilesianna - jak to nie problem to wrzuć swoja listę, nie wiem jak dla innych ale dla ja sobie pisząc swoja zerkam na różne inne i patrzę o czym ewentualnie nie miałam pojęcia, że trzeba albo można mieć dla dziecia ![]() butelka boobble tez mnie urzekła, daj znac jak sie sprawuje, jedyne co mnie stopuje przed zakupem to jak sprawdzić kiedy ten filtr jest do wymiany...rekomendują zmiane po 2 miesiącach albo 150 litrach wody, a przecież nie będę zapisywała każdego napełnienia butelki... jak zamierzasz to rozwiązac?czekoladka - ja tych wózków nie rozróżniam, tamte mi sie bardziej podobały ale ten ma świetna torbę na dole, szczególnie na jesień, zimę będzie super co do zgagi ja mam właściwie po wszystkim co zjem...i cały czas ratuje sie rennie a ostatnio tez migdałami.. kiara - narobiłas smaka futbolowa - jak tam ząb? byłas u dentysty? masz jakieś informację? rosalie - jeszcze 70 dni do pracy? to chyba bedziesz na wątku przodowniczką ja chyba pochodzę do pracy do końca września i od października juz na l4 bo strasznie mnie denerwuje siedzenie tyle godzin przy komputerze i jak wstaje gdziekolwiek to wszystko mnie boli taka jestem "zastana" i kręgosłup też daje znac o sobie więc chyba zajmę się ćwiczeniami przed porodem zobaczymy.zanet - fajne te lampki manieczka - super ciuszki, a body w paseczki z długim rękawem wczoraj po południu ogarnęłam z tzetem mieszkanie, potem zaliczyliśmy 2 odcinki House of Cards i spac i w końcu się wyspałam bo temperatura była nareszcie nadajaca sie do spania a dzisiaj robię po południu gołabki... ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Wiem, że niektóre z Was chciały kupic butelki TT znalazłam fajnego sprzedawcę ma bardzo dobre ceny, jak któras jest zainteresowana to wstawiam link http://allegro.pl/tommee-tippee-term...450289459.html a polecacie kupić na początek tylko małe butelki np. 150 ml?? czy jedna małą jedną dużą? Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-08-05 o 07:51 |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka ja kupie jedna mala i jedna duza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Malleczka te ciuszki świetne
, muszę sie w końcu wybrać do pepco nigdy tam nie byłam a ciuszki fajnie wyglądają przynajmniej na zdjęciach i chyba ceny rewelacyjne Czekoladka masz problem z tymi wózkami, ja sie nad jednym fotelikiem zastanawiam chyba 3 dni a był jeden Powiem Wam ze wg mnie niektórzy ludzie to maja nagrane we łbach... Weszłam wczoraj na Pudla (czasem z nudów przeglądam ) i widziałam ze jedna para z Ameryki chciała uczcić narodziny dziecka sesją zdjęciową sęk w tym, ze dziecko było martwe :-/ |
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka09, właściwie to zapomniałam o zębie
Prawdopodobnie to jednak bolało od ucha, bo to samo przerabiałam już kilka razy. Coś dzieje się w uchu, a od tego boli mnie potem pół twarzy. Odzwyczajam się od stoperów, nie chcę sobie szkodzić, a poza tym, po porodzie i tak będę musiała z nich całkiem zrezygnować. Do dentysty swoją drogą też pójść powinnam, ale oczywiście wypieram to z umysłu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

)

A jeszcze wczoraj zwróciłam obiad, masakra
Na szczęście to tylko epizod - od miesiąca już żadne mdłości mnie nie atakowały.
23.06.2011
01.06.2013