|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio, to pewnie lepiej być przygotowanym na różne ewentualności....jak to mówią "lepiej nosić niż się prosić", a przy dziecku to już w ogóle
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jej kupiłam butelke ze smoczkiem zeby znowu piła mleko, ale nie ma bata nie chce mleka pic ;/ Łyka i do widzenia.
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z butelki pila jakos do 2 lat , ale tez tylko na noc jak kakao pila(na spacery z niekpka), potem powiedzialam jej ze jest duza dziewczynka i butelke schowalam, bez problemu pila ze szklanki a znam dzieci ktore do 7 lat pija z butelki
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Tez niestety takie znam :/
|
|
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te smoczki to się kupuje dowolne...tylko na wiek? czy jakies sa lepsze a inne gorsze..?? Cytat:
tyle błedów mozna popełnic... |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
"jak nagle zacznie nas swedziec cale cialo to trzeba jechac na ip bo to moze dzidzius naciskac na watrobe i wtedy nie pracuje jak powinna,trzeba to sprawdzic i jezeli to nie to, to wtedy sa to hormony"
wklajam wypowiedz mamy pazdziernikowej, moze sie przyda taka informacja....
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powaznie to sa smoczki dedykowane do wieku (i wielkosci paszczy) czyli 0-3, 3-6 itd. Wszystkie smoczki sa ZUE! podobno tommee tippee ma jakies bardziej anatomiczno-ortodontyczne ale moze to tylko marketing. Na pewno slabe ma nuk, bo sa bardzo glebokie. Chociaz ja juz sama nie wiem. Jak juz dziecko musi cos ssac to najlepszy jest maly palec matki jako uspokajacz najzdrowszy A bledow i tak sie nie ustrzezemy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, laska napisala ze taka informacje im polozna sprzedala na SR
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekoladko - ja bym tez patrzyła na cenę, bo jeśli jest duża różnica między tym tańszym a droższych, który Ci się podoba, to wzięłabym ten tańszy, bo one wizualnie jakoś szczególnie nie różnią się od siebie. Kostka - no nie wiem czy taki tani ten sprzedawca... Tam gdzie ja i czekoladka zamawiałyśmy za 62zł jest zestaw 5 butelek (różne rozmiary, w tym ten pierwszy kubek z uchwytami), do tego 2 smoczki 3m+ i 5 smoczków 0m+. Sprzedaje też oddzielnie butelkę TT i kosztuje 10zł z groszami. Termoopakowanie jest już od 10,49zł (jak ja zamawiałam było za 9,92zł) Co do smoczków - ja zamierzam dziecku dawać, wezmę już do szpitala, ale ten zwykły a nie uspokajacz. Kupiłam ortodontyczne (o kształcie takim jak sutek matki), silikonowe - takie wyczytałam, że są najlepsze dla zgryzu dziecka i zachowania czynności ssania. Moim zdaniem smoczki sa za bardzo demonizowane... ![]() beige - 5.12/29.11. Z tym, że z uwagi na moje problemu mogę urodzić wcześniej. Nie mówiąc o tym, że jeszcze nie wiadomo czy nie będę miała cc. Kochana, Dzidziusia na gemini nie ma ![]() anuszka - wózek wygląda fajnie (podoba mi się brąz, szafir, morski, ewentualnie khaki, czarny dla mnie jest za smutnym kolorem dla dziecka, trochę jak na pogrzeb). ![]() Mnie swędzi ale tylko brzuch, biodra i cycki :P ale to już od jakiegoś czasu tak. Tak, cholestaza wywołuje taki objaw jak intensywny świąd. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-05 o 10:27 |
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam chyba też coś takiego mówiła, ale muszę zerknąć do notatek ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
manieczka - czekam kochana na wieści
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Ja i tak zamawiałam na allegro od tamtego użytkownika jeszcze cały karton innych rzeczy, a niestety np. przewijaka czy prześcieradeł na gemini nie znajdę także bardziej opłacało mi się zamówic od niego ten zestaw |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy zamawiacie ten zestaw:
http://www.aptekagemini.pl/tommee-ti...oczatkowy.html ?? I planujecie karmić piersią? Jak tak patrzę to się opłaca, bo on kosztuje 50zł z hakiem, a butelki Aventu czy TT na sztuki po 20zł... A tu jeszcze są smoczki i kubek niekapek.
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
a ile kupowałyście majtek jednorazowych ? 1 opakowanie (5 szt.) wystarczy czy więcej ?
|
|
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
No, wreszcie Was trochę nadrobiłam!
Z tego, co pisałyście to mnie najbardziej jak zwykle oburzyły przesądy. Kurde, najczęściej to w te niewyprawkowanie wierzą matki i babcie wierzące i praktykujące. Takie wiecie, Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek. Nosz pieronie! Ja tam żadnej kokardki nie miałam, wózek kupiliśmy trzy miesiące przed porodem, żeby zdążył przestać walić nowością i chemią z prania ;-) na katar używałam katarka tego do odkurzacza i był super, nawet w nocy ;-) ja nakładki na piersi stosowałam chyba aż do trzeciego miesiąca, bo mnie M. tak zgryzła na początku, że nie umiałam się przestawić, a potem tak nagle z minuty na minutę i było super. Podobnie z karmieniem. Umiałam tylko na siedząco, no i przy tym karmieniu nocnym czasem zasypiałam z nogami opartymi na łóżko, aż zaczęły mi się robić przeprosty w kolanach i nie umiałam chodzić. Wtedy się spięłam do karmienia nocnego leżącego i było lepiej. Z butelkami nie szalałam, miałam chyba dwie 150 na czarną godzinę, tak samo z mm, tylko na wszelki wypadek miałam puszkę nan pro ha, bo takie podawały pielęgniarki na patologii noworodka, więc miałam minimum pewności, że nie uczuli. teraz się zastanawiam nad zmianą kolorystyki w pokoju M. ma żółte ściany z tymi kwiatkami i przy reorganizacji łóżkowo szafowej odsłoni się ściana, o którą były oparte reklamówki, a to wiadomo, ściąga kurz, no i jeśli się nie da tego umyć, to trzeba będzie odmalować. Myślę o takim groszkowym delikatnym może, żeby pasował żółty żyrandol. I może do tego tapeta w kropki? szafa i łóżko są białe, krzesełka żółte a stolik zielony, żyrandol też żółty, więc chyba powinno pasować co o tym myślicie? |
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() Ale nas wizaż przetrzymał z tymi pracami technicznymi. Chyba jestem juz uzalezniona bo nie mogłam sobie miejsca znaleźć ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! ja sama też dziś wizytuję u gina. Wczoraj byłam na pobraniu krwi + mocz. Ciekawe co we mnie siedzi... Mam nadzieję, że nie anemia !!! Ten wózek z białym stelażem jest boski. Mi się baardzo podoba takie zestawienie... szpanerskie ![]() Co do butelek i smoczków: mam jedną butelkę NUK ze średnim przepływem. Dostałam w prezencie. I teraz się zastanawiam co dalej Bo na początek średni przeplyw to chyba (??) przegięcie, prawda? Zostawić ją na później a na początek dokupić dwie startowe? POdpowiedzcie coś... Smoczek uspokajający kupię tak na wszelki wypadek... Ale z dziką satysfakcją go nie użyję ani raz Kupiłam a raczej zamówiłam i czekam na poduszkę/kojec "C". Wzięłam tę z Motherhood. Jednak się na nią zdecydowałąm bo na prawdę cięzko jest mi znaleźć wygodną pozycję. Liczę, ze ona okaże się zbawienna a potem będę na niej karmić. Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w SR. Było bardzo sympatycznie. Mój mąż był zachwycony (!!!!) Całą drogę powrotną "przeżywał" to spotkanie. Ulżyło mi bo miałam wrażenie, że ciągne go na siłę... oby tak już zostało do końca ![]() Łącznie jest nas 20 par. Wszystkie panie to pierworódki. Śmieliśmy się, ze w związku z tym poziom grupy jest równy i nie ma "mądrzejszej" od pozostałych ![]() aaa Czekoladko wczoraj miałam okazję siedziec na takiej pufie w SR. Powiem Ci że komfort siedzenia jest. I to nie ulega wątpliwości. Ale wstać z niej to już nie lada wyczyn a jak jeszcze dojdzie do tego dzieciątko na rękach to nie wiem.... ja bym odpuściła. Ale to jedynie moja opinia. My do karmienia kupimy fotel (prawdopodobnie w Ikei) taki z niższymi boczkami aby stanowiły oparcie pod ręce.
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę 8szt. Ale kupuję siateczkowe, oznaczane jako wielorazowe, bo ponoć flizelinowe jednorazówki nie przepuszczają powietrza.
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tapety w groszki strasznie mi się podobają, miałam taką kupić, ale przeraziło mnie układanie do wzoru....i kupiłam w paski
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a ten zestaw u tego sprzedawcy i tak jest droższy sporo niz u innych) a ja nie chcę kupowac całego zestawu - nie widze narazie potrzeby, tylko pojedyncze butelki - i te ma tańsze 150 ml - ok. 8,00 zł a 260 ml ok. 11,00 zł, a w tych zestawach z termoopakowaniem (samo kosztuje 22-25 zł) + smoczek wychodzi jeszcze duuuzo taniej. ale to wszystko zależy co się chce kupić i co jeszcze podpasuje u danego sprzedawcy:ehem smoczki pewnie nie sa takie straszne stosowane z umiarem i jak sie zakończy ich używanie dośc szybko ale tak jest z większościa rzeczy tylko nie każdy potrafi znaleźć ten złoty środek
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-08-05 o 11:28 |
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz moje błogosławieństwo
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
W teorii, to ja też jestem mocna
![]() Mój syn uwielbiał smoczka, choć tylko do zasypiania, potem wypluwał. Nigdy nie biegał ze smokiem w dzień, w wózku czy po domu. Odstawił jak skończył dwa lata, ale sam, powiedziałam, ze jest juz duży, wyrzuciliśmy razem do śmetnika, potem jeszcz raz się zapytał, ale mu przypomniałam, że wyrzucił i był spokój. Ja miał pół roku, to nie byłoby to możliwe, bo on miał gdzieś wszystkie naukowe teorie na temat zanikania odruchu ssania. Kubek niekapek i zwykły kubek też starałam się szybko wprowadzić, mleko pił z butelki przed snem. A smoczki to są jeszcze poza podziałem na wiek z silikonu i gumowe, niektóre dzieci, lubią jedne, a innym wszystko jedno. Są dzieci, które nie chcą smoczkó wcale, a są takie, które w innym wypadku wisiałyby na cycu non stop. Te wszystkie teorie strasznie mnie denerwują, serio. Mój syn nie mówił przez ponad trzy lata swojego życia. Jak szedł do przedszkola, to mówił baba, mama, tata, hau miał. I wszystko palcem pokazywał. Strasznie się bałam, jak on sobie poradzi. Wcześniej dużo mu czytaliśmy, śpiewaliśmy, mówiliśmy normalnie, bez pieszczenia się, smok w minimalnej ilości, jedzenie niepapkowate też szybko, łyżeczką, kubki a nie butle. A o nie mówił. Byliśmy nawet na badaniach słuchu, ale wszystko wyszło ok. Pewnego dnia, dosłownie zaczął mówić. Nie wiedziałam, że to jest możliwe, codziennie potok nowych słów i zdań. Chodzimy do logopedy i bardzo ładnie pracuje. Teraz czasem bym chciała, zeby na chwilę się zamknął, bo wszystko komentuje.
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mówiła, że jak największe.....no ale bez przesady
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Ja słyszałam od dwóch koleżanek że te jednorazowe majtki się rwą strasznie. Lepsze są te wielorazowe...
|
#3629 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anuszka, a dlaczego ktoś w szpitalu miałby zabronić podać dziecku smoczek? To wybór rodziców. Paulinka, to dokup tylko smoczek tej samej firmy, zeby pasował. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Może to mało ekologiczne, ale mi się nic nie rwało, a wydawały mi się bardziej higieniczne. Na pierwsze krwawienie akurat, stać przy umywalce i prać wielorazowych to mi się nie chciało.
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiara, na pogrzeb, bez przesady, przy pierwszej tez miałam czarny, ale z białymi elementami i na pogrzebie się nie skończylo ;/ Ja tez kupie jednorazowe. Nic mi sie nie rwało. Moze kolezanki za mały rozmiar miały ;p lepiej wziac wieksze ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-05 o 11:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

nawet jej kupiłam butelke ze smoczkiem zeby znowu piła mleko, ale nie ma bata nie chce mleka pic ;/ Łyka i do widzenia.
Na szczęście to tylko epizod - od miesiąca już żadne mdłości mnie nie atakowały.

szafa i łóżko są białe, krzesełka żółte a stolik zielony, żyrandol też żółty, więc chyba powinno pasować
Bo na początek średni przeplyw to chyba (??) przegięcie, prawda? Zostawić ją na później a na początek dokupić dwie startowe? POdpowiedzcie coś...