|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
maczuma z tego co mi koleżanka wspominała to nabawiła się cukrzycy ciążowej i musiała sobie robić zastrzyki w brzuch ale jakie miała normy to nie wiem.
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
W sumie z wyników mi wychodzi stan przedcukrzycowy, więc nie panikuję. Zobaczymy co mi jutro powie gin.
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Wcinam tosty tak mnie naszlo ze pojechalam do taty po toster
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widać że naprawdę ciąża Ci służy... |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie z serkiem, szyneczką ? U mnie też dzisiaj będą. Już sobie zrobiłam przedtem farsz do nich, czeka w lodówce.
|
|
#4026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maścią cynkową posmaruję i jutro u gina dopytam co i jak
|
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
taki kombinezon, wklejam foto
![]() jak sie robi farsz do tostów? aintrygowało mnie to, myslałam ze kroi sie plaster szynki i sera i cebule i gotowe
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
platerek szynki plasterek pomidora i plasterek sera i do tostera
|
|
|
#4029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kupiłam większość w smyku... któraś z was pisała że są promocje i kupiłam na promocji tylko rajstopki i to różowe w paski ;] no ale trudno... nie wydałam dużo... w smyku 230 zł ale dużo kupiłam...w porównaniu do ciuszków to ogromne koszty są wizyt, usg, badań.. ja wydaję 600 zł miesięcznie na to ja tez mam glukozę też mimo ze dopiero 22 tydzień w czwartek... aż na samą myśl słabo mi sie robi... ostatnio prawie zasłabłam w labolatorium... Inka, wyglądasz jak moja przyjaciółka z buzi baaardzo podobna. Wyglądasz baardzo ładnie
Laura Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-08-05 o 21:42 |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyszotaaaa!!!
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie burza i ulewa, ze ulice zalewa
Robicie mi tylko smaka na jedzenie a to już taka późna pora aby sobie dogodzić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozna pora a Ja siedze i objadam się racuchami z serem do tego książka,kopniaczki Emilki i wieczór stal się idealny
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe Suqub pamiętam na poprzednim wątku jak byłyśmy w ciąży to o tej porze ciągnął się głównie temat o jedzeniu jak się naczytało co kto jadł, albo na co ma ochotę to się jeść chciało A ja dopiero obejrzałam na Polsat Cafe polski program o porodach, łzy w oczach miałam jak takiego dzidziusia zobaczyłam
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
To Ja nie mogę teraz nigdzie patrzec na niemowlaki
bo tak straaaasznie tez bym juz chciała a do grudnia jeszcze tak daleko
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Karo za pocieszenie, też mam nadzieję, że na diecie się skończy.
W ogóle jakieś dziwne przeczucia mam przed jutrzejszą wizytą, niby nie mam wielkich powodów do obaw i byłam tydzień temu, ale mimo wszystko targają mną jakieś irracjonalne lęki...
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż pojechał po auto dostawcze, musieli kupić do firmy, i zepsuło się :/ coś tam niby pewnie jakaś pierdoła, ale jest koło Wrocławia i czeka na laweciarza już prawie 3h, właśnie mi napisał że będzie dopiero gdzieś za godzinę. Nie wiem na którą wrócą do domu
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Maczuma pamiętaj ze takie lęki są normalną przypadloscia ciazowa i chyba każda z nas je odczuwa
![]() Trzymam na którą masz jutro wizytę ??A dzisiaj chyba oprócz mnie i roksape któraś jeszcze miała wizytę ?? Hmm ??
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mogę takich programów oglądać bo zaraz boję się o siebie i maleństwo. U mnie to jak mnie kopnie czasami to mam wrażenie jakby jelita mi przestawialo. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karo, włącz sobie jakis film jak możesz, prędzej Ci czas zleci do powrotu męża. I nie denerwuj się (i kto to mówi )
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy słyszałyście może o takim wynalazku jak wiaderko do kąpieli?? Czy któraś słyszała jakieś opinie lub miała okazję użyć?? Bo widzę, że to coraz popularniejsze,a zastanawia mnie na ile wygodne...
|
|
|
|
#4041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wysiedzę bo będę musiała wstać do córci rano no i pracownicy otworzyć drzwi, zresztą sama potem muszę popracować. ale póki co nie mam siły do spania, oglądam mtv Cytat:
a poważnie, ja nie miałam, i nie kojarzę by ktoś miał ze znajomych.
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma kupiła i mówiła ze nie da się w tym normalnie umyć dziecka bo rękoma nie dochodzi gdzie trzeba czyli pupy , bardziej to do moczenia niż mycia jako takiego
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam wrażenie, ze troche mało miejsca w tym jest. Wczoraj jak zobaczylam instrukcje uzycia na yt i widzialam jak kobita wciska do tego wiaderka lalke to nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac...nie mowiac juz ze jeszcze trzeba manewrowac rekoma...
|
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
słyszałam o tym, widziałam u koleżanki, była zachwycona, niby że dzieci uwielbiają i dobrze się w tym czują bo jak w brzuchu mamy ale ja nie jestem przekonana, widok pościskanego dziecka w wiaderku mnie przeraża i jak umyć dziecku pupę i nóżki? ja stawiam na wanienkę
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Poczytuję was od jakiegoś czasu i zastanawiałam się czy dołączyć do was. Też będę mamą w grudniu.
![]() Widziałam zdjęcia dzieci w wiaderku i szczerze, ja na miejscu tego dziecka nie byłabym z tego taka zadowolona.
|
#4046 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tak leci, że szok Dopiero był początek. Tak samo szwagierka dopiero się chwaliła, że jest w ciąży a na 18.09 ma termin czyli rozwiązanie już niedługo Cytat:
musi być dobrze ![]() Cytat:
Wzruszyły mnie te odgłosy jakie wydaje niemowle, takie urocze Współczuję przeżyć męża, naczekał się pewnie biedny Cytat:
dopiero w piątek jak uda mi się dostać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
OOo witamy Ringo
Może odpowiedź cos więcej jak Ci ta ciąża mija ![]() Co do wiaderka Ja tez nie jestem przekonana a po za tym i tak mam juz wanienke ![]() P.S czy mi się wydaje czy Paprika gdzieś się znowu zapodziala ?? ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A co do jedzenia to wczoraj na wizycie miałam śmieszna sytuacje pielęgniarka mnie tam wazy i mówi ze 69 kg a Ja na pół przychodni ILE ???!!!! Dopiero po momencie sprawdziła ponownie i mówi ups 59 pomyłka x) a Ja o malo z wagi nie spadlam bo to by znaczyło ze w tydzień przytylam 11kg
|
#4048 |
|
Rozeznanie
|
Podobno fajna rzecz takie wiaderko, dzieci sie fajnie w tym czują, ale nie wiem jak włosy umyc dziecku w tym? Może alternatywą dla takiego wiaderka jest wanienka ale taka mała, nie wiem czy widziałyscie, są takie małe wanienki ze dziecko też ma tak ciaśniej, ale jest leżace w niej a nie siedzace jak w wiaderku, ja bym chciała coś takiego! Duzo wody sie oszczędza, dziecko lepiej sie czuje, tylko nie wiem ile to kosztuje, a wanienke mam po synu wiec zobaczymy czy kupimy.
A ja dzis jade do lumpka poszukac cos w rozm 68 dla młodego, co prawda ialam juz nigdziie w tym miesiacu nie jechac..ale od 3dni mamy ciche dni z mezem, taka zla jestem na niego ze musze odreagować ![]() sofia- 600zl co miesiac na wizyte z badaniem???????????? to co ty badasz całe ciało? za co tyle płacisz?? ja place 160zł z lekami na toxo juz.
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jestem na zwolnieniu od 6 tyg, bo krwawiłam i nie wolno mi jest nic robić do obecnej chwili, ale przynajmniej już od miesiąca, dwóch nie muszę polegiwać. Nie wolno mi nic, bo okazało się, że utworzył mi się krwiak przy dziecku, ale już się przylepił do błony macicy i zaschnął, także najgorsze minęło. Walczyłam i wygrałam. A ciąża spontaniczna. Zaczęliśmy myśleć o dziecku (mąż chciał na wiosnę), ale w marcu zdecydowaliśmy się spróbować, bo wiemy, że to nie jest takie hop i... wystarczyło spróbować.
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko dobrze, potwierdził 21 tc, zmierzył, zbadał, nic nie odstaje od normy, zresztą u mnie generalnie jakoś bezproblemowo od początku. Tż był po raz pierwszy przy USG ale twierdzi, że nic nie widział z tego, co mu lekarz pokazywał i nie wiedział, gdzie jakie części ciała. Mała akurat się wierciła, ale nie rozłożyła nóżek tak, żeby mieć już pewność na 100%. Czyli nadal wskazanie na dziewczynkę, ale pewności nie ma jeszcze. No i na szczęście wagowo wrócił mi tylko kilogram (z początkowych 3 straconych), więc nadal mam -2kg Dziewczyny, czy znacie lifenest? Korzystałyście? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

nie wysiedzę bo będę musiała wstać do córci rano no i pracownicy otworzyć drzwi, zresztą sama potem muszę popracować.
ale póki co nie mam siły do spania, oglądam mtv 
. Jestem na zwolnieniu od 6 tyg, bo krwawiłam i nie wolno mi jest nic robić do obecnej chwili, ale przynajmniej już od miesiąca, dwóch nie muszę polegiwać. Nie wolno mi nic, bo okazało się, że utworzył mi się krwiak przy dziecku, ale już się przylepił do błony macicy i zaschnął, także najgorsze minęło. Walczyłam i wygrałam.