|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
![]() kp kp kp.... wyjdzie w praniu. johnego karmilam cos ok. 8 msc. a teraz zobaczymy. ale w ogóle chcialabym bo to wygodne, ekonomiczne, zawsze pod reka.dzis nad morzem nieco gorsza pogoda. wymyslilam rejs statkiem. nie wzielam pod uwage wysokich fal w taka pogode... rzygalam 3 razy na statku i modlilam sie o bezpieczny powrot, tak bujalo ze naprawde bylam w strachu ze nas wywroci... a jak zobaczylam ze moj ogarniety zawsze tz i stapajacy mocno po ziemi tez zaczyna byc niepewny to wtedy dopiero zaczelam sie porzadnie bac... tz wyrzygal sie dopiero w domu. .. na szczescie Johny byl zadowolony i dobrze sie czuł i w ogole niewzruszony a ja ledwo do domu doszlam... nigdy więcej, do tej pory mam ciary....Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wdychaj jod
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Oj Ela to, ale wrażenia dzisiaj mieliście...
Z kp może być różnie ja bym bardzo chciała, ale też ze względów ekonomicznych, bo na mm to sporo kasy idzie, a jak ma pomóc w rozwoju i niby takie dobre to czemu nie. Szanuje jednak zdanie kobiet, które nie chcą karmić, przecież każdy ma prawo do swojego wyboru i napewno nie potępiam. Napewno jednak nie wywaliłabym cycka przy obiedzie przy rodzinie, wogóle bym wyszła, bo mnie by to peszyło i to raczej ja bym się wstydziła.
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz nie mowiac o tym ze serce mi pekalo jak pomyslalam ze Jasiowi by sie cos stało. ..Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytacie coś ciekawego ??
polecicie coś ?? coś nie za "ciężkiego" tak do poduszki ?? Mam duże zaległości w czytaniu...jakos brak czasu...
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czytam teraz jakies takie lekkie opowiastki milosne
teraz np Niebieskie migdaly Katarzyny Zyskowskiej Ignaciak. Wczesniej ta serie Alibi ns szczescie, krok do szczescia i zgoda na szczescie OgonowskiejWysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
quinny mi się nie podobają
i to jedyne wozki, kotrym tak latwo powiedziałam - dziekuje, ale nie Kiara super zabawka! ela ale mieliście przygodę ja czytam serie arabska żona, arabska córka i teraz trzeci tom - arabska krew polityczno - kulturalne problemy kobiety Polki, która wyszla za mąż za Araba, a potem perypetie jej córek...
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, (po 5 latach jestem z nią bezosobowo albo jak sie zapomnę to na Pani ) Dziecko w podróż samolotem planuje zabrać już w przyszłym roku 8-9 m-C, Też nie mogę sie doczekać jak dziecko będzie sie wychowywało z moim piesiulkiem i dziecko mam zamiar oddać do żłobka w wieku 6m-cy bo wracam do pracy. Reszta punktów jak u Ciebie a szkoła pływania świetna rzecz jak najwcześniej zapisujemy sie ![]() Aha ja bede szczepić ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [/COLOR]Czekoladka fajnie ze zadowolona jesteś z nosidełka , co do wózka to najfajniej wg mnie wygoda ten ze skóra albo ten z białym stelażem
Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-05 o 23:02 |
|
|
|
|
#3850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż mówi "znowu szary?" nawet w pokoju dziecka ściany będą szare, a dodatki kolorowe ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Keithlyn wrzuciłam linka do sklepu tego fotelika
w dobrej cenie jest kupiłam ja Czekoladka i chyba jeszcze któraś dziewczyna na żywo wyglada super tu tak szarawo a w rzeczywistości taki fiolecik
|
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chce się szkołę bezpłatną (na nfz) to nie wcześniej niż 21 tc ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
chyba z 2h Was nadrabiałam ;-)
czytałam z lekkich rzeczy Pudełko ze szpilkami Grażyny Plebanek, o kobiecie która niespodziewanie zaszła w ciążę, w fajny sposób napisana i lekka z tymi szczepieniami to sie dziewczyny zastanówcie (te które nie chca szczepić) bo to bzrdzo ważne kwestie. teraz jest powrót np. odry a to niebezpieczne choroby. no i chcecie ryzykować zarażeniem dziecka wzw B nie szczepiąc go? a tego naprawde troche jest..
|
#3854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451 Te pebble normalnie sa od 599 w stacjonarnych sklepach 699 zł, tu akurat ten jeden kolor jest w cenie używanego na allegro, a to w tej kategorii wagowej najlepszy maxi cosi jeżeli chodzi o funkcjonalność Kiara ale fajna ta karuzela i ta cena
|
||
|
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
Keithlyn - wśród ogłoszeń lokalnych Patrzę różne codziennie i w końcu coś się trafiło.Dziękuję, czuję się znacznie lepiej - bo leżę W końcu jednak nie jechaliśmy obejrzeć tego mieszkania, bo agentka odwołała... teraz szukam nowych ofert ehh cienko. Ale jak pochodzę po domu trochę (np. wczoraj postałam w kuchni, bo tartę robiłam), to brzuch mnie boli i mam już skurcze. Lżejsze niż wtedy, ale takie nie fajne nadal, także do bani. Ale mały jest baardzo aktywny, także on raczej ma się świetnie czekoladka - cieszę się, że chwalić karuzelę Ja też chcę kp. Wiem o kryzysie laktacyjnym jaki może być, ale chciałabym spróbować to przezwyciężyć jeśli na mnie trafi, będę walczyć, bo zależy mi na kp. A co do SUKIENKI PORODOWEJ to mnie już sama nazwa rozwaliła... + "Pretty Pushers" nie mówiąc o tym fragmencie opisu: "Sukienki polecamy do jednorazowego użytku, gdyż Pretty Pushers stawia na modernizację porodu oraz ekologię czyli odradza używanie chemikaliów, środków piorących itp. " nie wiem od kiedy ekologia równa się wywalanie sukienki po jednym użyciu
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oblookam sobie a on ma wkładkę dla noworodków? bo czytałam gdzieś, że właśnie jej nie ma...
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, można ja wyciągnąć w każdej chwili i fajne jest to ze jak ja wyciągają to to kółko pod główkę zostaje bo w innych modelach ta wkłada wyciąga sie z "zagłowkiem" a tu wyjmujemy tylko wkładkę pod dupką
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu widac ta wkładkę dla noworodków, pod dupką sie znajduje, możnaa ja swobodnie wyciągać
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
O niee! Chyba padnę. Zaznaczyłam sobie do czego chcę nawiązać i mi się to skasowało :@
Ta suknia do porodu zachwycająca. O co Wam chodzi, przecież są nawet sznureczki do nagłej cesarki. Przecież do porodu idzie się w najnowszych kreacjach Piera Kardę ;-) Z tym karmieniem to w ogóle uważam, że każdy ma prawo robić to co uważa za stosowne i dobre dla dziecka. I nie ma co się na kogokolwiek oglądać. Jestem matką i chcę dla mojego dziecka jak najlepiej i nikt nie ma prawa mi narzucać swoich metod. I kropka. Oczywiście, kindersztuba wymaga, by starszych wysłuchać, przytaknąć i... robić po swojemu. Do kibla nigdy nie szłam karmić, przy stole i gościach też mi się nie zdarzyło. Jeśli w pobliżu był ktokolwiek zakrywałam siebie i dziecia szalem- nikt nie oglądał mojego biustu a i dziecko miało ograniczone 'rozpraszacze'. Aha i powiem Wam jeszcze, że jestem uczulona na mówienie o piersi 'cyc'. Same kobiety tak mówią i potem się dziwią, że społeczeństwo takie śmakie czy owakie i bez szacunku odnosi się do matek. Kurde. Aż się zgrzałam. Ano i znów mnie zgaga męczy > ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
teraz to chyba ja sie troche uniose
![]() pisze z telefonu i nie mam jak zacytować. denerwują mnie rady typu "dziewczyny z tymi szczepieniami to sie zasnatowcie":/ czy naprawdę ludzie myślą, ze jak ktoś nie szczepi dziecka to podjął to decyzje w ciągu 5 minut pod wplywem reklamy Na litość boska!malo ktora matka lub przyszla matka podjelaby taka decyzje bez zastanowienia. przeczytalam tony fachowej literatury, rozmawialam z lekarzami (zarowno zwolennikami szczepienia jak i tymi, którzy juz tacy chętni do szczepienia nie sa),ludzmi, którzy nie szczepia swoich dzieci jak również dotarlam do ludzi, którzy swoje dzieci zaszczepily a one i tak zachorowaly na dana chorobe! przeanalizowalam sklady szczepionek, przegadalam godziny z Tz czy napewno podejmujemy dobra decyzję, nadal czytam, ogladam programy, jestem otwarta na dyskusje zwolennikow obydwóch opcji, wiec proszę jak juz ktoś dzisiaj tutaj napisal "żyjcie i dajcie żyć innym". no to sie rozpisalam ![]() a co do książek to ka wlasnie czytam "Cukierenie pod Amorem", mila lekka lektura do poduszki
Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-08-06 o 00:18 |
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
To nad czym się zastanawiasz?
a TŻ mówi po szwedzku?---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- A ja proponuje zamiast zastanawiania się samego w sobie poczytanie na temat szczepień i dowiedzenie się czym są szczepionki.
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
o rany
może ustalmy, że szczepienia są CO NAJMNIEJ tak samo kontrowersyjnym tematem jak karmienie i pozwólmy sobie nawzajem mieć własne opinie. Co innego miła dyskusja a co innego takie przerzucanie się prztyczkami.A tak btw, ja jestem farmaceutą, wiem doskonale czym są szczepionki i zamierzam zaszczepić swoją córeczkę, także na rotawirusy i pneumokoki. A tak poza tym coraz bardziej zaczynam bać się porodu za 2 dni mam wizytę u lekarza, ciekawe czy poruszy już temat, czy trochę za wcześnie (27 tydzień trwa).
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze byl walkowany temat karmienia piersia
Ja bede z tego korzystac bo jak to ujela Ela jest to wygodne, ekonomiczne i zawsze pod reka niesmialo dodam do tego jeszcze to, ze licze na to iz wiecej kilogramow dzieki temu mi zleci ![]() Samo karmienie mnie nie kreci. I mam podobne odczucie obrzydzenia kp do niektorych dziewczyn o tym piszacych. Doskonale rozumiem o czym piszesz Olya i ostatnio jestem swiadkiem podobnych sytuacji... Np. Robilam z tz grilla- przy stole 7 osob. I nagle mojego kuzyna zona wywalila cycka i zaczela karmic (apropo maly ma rok i 7 m-cy!). Ja czulam sie zniesmaczona bardzo. Moj tz widzial ja pierwszy raz w zyciu. A po niej nie widzialam zadnego skrepowania, mimo ze robila to tak na prawde przy obcym jej facecie. Pozniej jak rozmawialam z tz to on nie byl tym jakos specjalnie zbulwersowany ale skwitowal tylko ze wolalby zebym ja tak nie robila ![]() I takie sytuacje mialy miejsce przy nas juz 3 razy. ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Zanet, zmienilas avatarka to Ty na zdjeciu?
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, ze karmienie piersią to rzecz jak naturalna i karmienie w kiblu to dla mnie coś obrzydliwego podobnie jak karmienie przy stole.
W niedziele byliśmy z mężem na obiedzie w restauracji obłożenie pełne, była kobieta z mężem i znajomymi i właśnie przy stole w restauracji zaczęła karmić... Na takie okoliczności chyba można odciągnąć pokarm do butelki nie? Bo wiadomo skoro nie można odejść od stołu np do innego pokoju czy chociaż na bok to butelki i laktatory po coś sa stworzone.. ![]() Co do szczepień to chyba każda, (przynajmniej na tym forum) która podjęła decyzje, podjęła ja w oparciu o coś, ja szczepić dziecko bede i jeszcze te pneumokoki i rotawirusy tez, ale moja przyjaciółka która ma 13 letnie dziecko nie szczepila wcale i dziecko nigdy nie chorowało, nawet antybiotyku w życiu nie dostała, także każdy ma wybór nie ma co innym narzucać swojego zdania ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Aha pochwale sie dziś już oficjalny koniec remontu!!! , mamy poprzestawiane ściany, wymienione podłogi w całym mieszkaniu, sa 3 pokoiki, wymiana drzwi ogólnie było jak w Mordorze dziś koniec i zaczynam sprzątać już tak na cycuś-glancuś i do porodu nie robię już nic... Leżę i kompletuje wyprawkę
Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-06 o 07:53 |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamy 24 tygodnie
To juz chyba blizej jak dalej co ;p
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
zdziwił mnie trochę ton Twojej wypowiedzi....tak samo mozna powiedzieć do tej kobiety która nie chce karmic piersia - weź się zastanów lepiej robisz krzywde swojemu dziecku, albo tej która chce znieczulenie ZZO, albo tej która chce posłac dziecko do złobka...itd... można sie zapędzić, wszystkie decyzje kobiet należą tylko do nich samych i nic komuś do tego, a myślę, że tak poważne decyzje są przez każdego solidnie przeanalizowane a nie są kwestią widzimisię...
|
|
|
|
#3868 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zarówno jak oglądam w tv, jak i na żywo Cytat:
![]() Lola - myślałam że pokażesz fotelik na żywo piękny jest ! A no i pochwal się pokoikiem dla małej, ja uwielbiam oglądać takie rzeczy Tż był pierwszy raz od nie pamiętam kiedy na nocnej zmianie i nie umiałam spać bez niego .... ciągle się budziłam...haha Ide na jakieś zakupki ...
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
silesianna - dzięki za liste
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które robiły zakupy apteczne, zapodajcie linka jaki spirytus do pepka kupiłyscie? Bo octenisept w sumie troche drogi, a tego się nie żużyje całego, tylko troszeczkę. Ja po córce wyrzuciłam pare dni temu, bo termin miał do stycznia, to bym sie bała uzywac.
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-06 o 08:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

i choć nadawane bez przerwy od lat, to jednak cały czas nie bardzo popularne, raczej wyjątkowe 

juz nie mowiac o tym ze serce mi pekalo jak pomyslalam ze Jasiowi by sie cos stało. ..
polecicie coś ?? coś nie za "ciężkiego" tak do poduszki ?? Mam duże zaległości w czytaniu...jakos brak czasu...

i na prawdę da się to kulturalnie rozwiązać, zakryć się pieluszką czy czymś innym
Lżejsze niż wtedy, ale takie nie fajne nadal, także do bani.