|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
![]() ![]() Byliśmy na takiej wielkiej sali zabaw i chyba młodą przytloczyla jej wielkość bo nie wyglądała na zadowolona ![]() ![]() ![]() Wpadnę jutro popisać ![]() Zdrówka dla solenizantów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
M już od dawna przesypia noce, przebudza się na smoczka ewentualnie, je ok 6 rano. Oduczałam ocnego jedzenia(nie wiem na ile to moje oduczanie, albo sama załapała
![]() dawałam, np, 180ml wody i z mniejszałam ilośc mleka, przez kilka, kilkanaście dni tak jadła, coraz mniej aż przestała ![]() wieczorem je ok 19-19:30 mleko z kleikie i w ciągu dni wychodzi 5 posiłków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wstawiam krzesełko do karmienia do kuchni i jak coś robię to narzucam młodej zabawek na blat to mam spokój, albo coś do jedzenia daje żeby się zajęła. I często muszę do niej gadać np opowiadam co robię to ona słucha zaciekawiona Cytat:
Ale zasuwa ![]() ![]() Cytat:
spoko u nas tez jest podobnie, a najbardziej lubię jak Ala kładzie sięna podłodze.chowa buzie w dłonie i wielki ryk i obraza, fochy bo mama coś zabronila, ![]() Cytat:
no to.co nasz zrobić? Przywiązywać do kaloryfera i.iść do pracy? Takie głupie gadanie. Przecież jakbyś miska inne wyjście niż żłobek to byś je wybrała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
moja też by z cyganami poszla Cytat:
u nas też ostatnio płaczu co nie miara Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Badzia strasznie wspolczuje, ale na pewno bedzie lepiej.
mysle, ze to taki okres Kubus tez jest czesto niegrzeczny, rozwydrzony. ,oze nie wyrywa oczej, nozek zabawkom, ale nimi rzuca. mnie tez drapie, szczypie, gryzie i ciagnie za wlosy. do lazienki musze go brac ze soba, bo inaczej jest krzyk. czasem zajmie sie soba mniej, czasem wiecej, no coz jakos trzeba sobie radzic. w piatek byl tak nieznosny, ze w koncu sie poplakalam z bezsilnosci, ale na szczescie przeszlo, przyszla mama i mi pomogla, bo inaczej chyba nie dalabym rady ![]()
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Nadrobilam, a teraz witam się
![]() U nas ogólnie ok, choć ja nadal nie wiem co jest przyczyną nocnych poplakiwan ![]() Jutro napiszę cos więcej bo padam na ryjek :ziewa: Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Także myślę, że +/- ok 15mca powinien już być ok. Na 2 urodziny dostał już normalny rowerek biegowy, tyle, że koła o mniejszej średnicy, bo sam jest niewysoki. Ostatecznie można kopsnąć się na BMWice ![]() http://allegro.pl/bmw-oryginalny-cho...464529645.html
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na lament ogólnie próbuję jej skupić uwagę na czymś innym, w zupełnie innym miejscu i pomaga zwykle, zapomina po co zawodziła ![]() a wogóle dla odmiany to dziś była przecudowna i grzeczna i na masę wesoła, zero marudzenia prawie i całą noc mi nawet dała pospać, a to pierwszy raz tak chyba było! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ![]() Pomijając fakt, że Miłosz tylko chwile tam usiedzi, a potem chce próbuje wstawać i wychodzić mimo pasów i zamontowanego blatu ![]() Poza tym mamy zamontowaną bramkę przed wejściem do kuchni.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-08-05 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz każde dziecko rozwija się inaczej, nie wyobrażam sobie Staśka na roewrku biegowym jak ma 1,5 roku. Z drugiej strony życie potrafi zaskakiwać w najmniej oczekiwanym momencie więc mogę się mylić i młody śmigałby na rowerku mając 1,5 roku, |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
My mamy mały rowerek biegowy i czeka jak Adaś dorośnie. Czasem go przewieziemy po mieszkaniu i ma radochę.
Adaś lubi szczypać innych, ciągnąć za włosy, np za klatę, nogi. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsi solenizanci:
Amelka i Zuzia, które kończą 11 miesięcy
![]() ![]() Gosia, Zuzia i Michaś, którzy kończą 10 miesięcy ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów ![]() Witam się z rana oczywiście niewyspana, z pobolewającym gardłem i bolącą stopą :/ Chyba muszę iść do ortopedy, bo mam wrażenie, jakby kości szurały po sobie i coś się blokowało, jakby brakowało tej mazi w stawach ![]() No i jeszcze mnie głowa boli ![]()
#703 |
Zadomowienie
|
hej, hej
![]() ![]() najpierw co u nas, później nadrabiam byliśmy przez ostatnie kilka dni nad jeziorem z dziećmi i znajomymi (w domku letniskowym tych naszych znajomych) ależ było cudnie ![]() Przed wyjazdem miałam sporo roboty bo chciałam "przygotować " nas trochę w sensie spakować ( boshe ![]() Wyjazd się udał naprawdę, pogoda byla super, dzieci zadowolone, do jeziora kilkadziesiąt metrów, robiliśmy sobie grila, ognisko, mieliśmy gitarę, udało man sie odpocząć. jestem opalona ![]() ![]() klusek był BARDZO grzeczny, normalnie az mnie zaskoczył i spał i jadł i bawił się piaskiem, chodził po wodzie i nawet jak któregoś dnia ( chyba w niedzielę) był taki festyn miejski to byliśmy na karuzeli i woził sie na koniku - nie bał się( i ja i ja!!!! ![]() ![]() Piotruś mega nas zaskoczył i nie uwierzycie, ale zaczyna raczkować, jeszcze bardzo niezdarnie i powoli ale raczkował po piasku. kurcze myślałam że już nie będzie bo chodzi już trzymany pod paszki dość dobrze a tu taka niespodzianka ![]() ![]() dobra nie nudzę więcej, bo mnie nie poczytacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Marysia jak miała 1,5 roku dostała coś takiego:
http://allegro.pl/jezdzik-3-kolowy-q...454407788.html sprawdziło się świetnie! jeździła na tym po domu i po dworze, nauczyła się kierować, do tej pory kocha swoją biedronkę (bo mamy w wersji biedronkowej), tyle że nogi już za długie ![]() fajne jest to, że ten jeździk się składa, można spokojnie wrzucić do kosza pod wózek, jak jazda się znudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dla ciebie tez ![]() Nina zjadła muchę ![]() idzie po podłodze, patrzę coś memla. Wypluła mi na rękę kawałek dooopki, skrzydełko i dwie nóżki ![]() w ogóle mnie dzisiaj rozala, ściąga skarpetki co 2 min. Za każdym razem na siedząco i tak mocno ciągnie że z całej sily wali się po nosie jak już zejdzie ta skarpeta ![]() ![]() stary w robocie, w końcu można coś ogarnąć ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
i zdrówka dla ciecie ja-ika Cytat:
Cytat:
wow, jak to szybko poszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() łapka schowana i mały jej nie dostaje Cytat:
również WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW z ubiegłego tygodnia Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-08-06 o 07:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja juz noc przesypiala jak miala 4-5 miesiecy ![]() Cytat:
![]() moi dziadkowie wczoraj zabrali Jule na caly dzien do siebie i tez mi bylo dziwnie bez niej, tak cicho i spokojnie. nie wiedzialam co ze soba zrobic ![]() Cytat:
![]() U nas przez zeby w sumie jest to samo ciagle tylko rece i rece nic zrobic nie da... Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super że fotelik kupiony, macie już z główki, ja jeszcze nie kupiłam choć mam już typy, może jutro pójdziemy się "mierzy" bo mają do sklepu przyjść 2 spośród 3 upatrzonych przeze mnie , więc jutro być może też będziemy mieć już to za sobą, oby bo to szukanie fotelika to normalnie jest dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- kładę małego spać i idę rozpakowywać "graty" i prać po wyjeździe póki pogoda dobra( zapowiadają burze, wczoraj była - okropna) , matko jak patrzę na te torby to ![]() ![]() nie chce mi się! ![]() ![]() miłego dnia dziewczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
jedyne co chce jesc dzis Julka to chleb z serem, nic wiecej jej nie pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej Asia ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Wczoraj w ramach "diety" zrobiłam pierwszy raz blok czekoladowy z mleka w proszku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() Emilka dziś jadła pierwszy raz jajecznicę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- no co jest ![]() ![]()
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Julkiem za gratki
![]() ![]() Teraz pracujemy nad jedzeniem chlebka. Jak juz cos zje to ewentualnie z maselkiem i czesto sie krztusi, ma odruch wymiotny mimo ze robie malenkie kosteczki i daje wode do popicia. Jak czytam ze wasze dzieci jedza z serkiem czy szyneczka to nie wiem kiedy u nas do tego dojdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieci też są takie niechętne do mycia ząbków? Maja jak widzi szczoteczkę do zębów, to zaciska specjalnie usta
![]()
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emilka jeszcze śpi, a mi się nudzi ![]() ![]()
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziala mi odchowalnia na telefonie tzn nie widze jej :/ wiec poki to sie nie zmieni to bedzie mnie mniej
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas koszmarów ciąg dalszy. Lekarka nic nie wykryła. Bawimy się z temperaturą w kotka i myszkę. Co 4 h na przemian nurofen i paracetamol. Na szczęście co jakiś czas temperatura spada. 3 noc nie przespana. Chodzę jak zombie. Julka leży jak truposzek. Nie mogę na nią patrzeć w takim stanie. Czy możliwe, że po wyjściu 6 zębów kolejne przechodzi aż tak źle? ![]()
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.