|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Witajcie kochane, ciężka noc dziś była, ochłodziło się ale do tego coś mnie kaszel w nocy złapał i swędziało w oskrzelach, chyba będę musiała się zgłosic do lekarza. Dziś mamy SR będziemy bawić się w poród, mój mąż wczoraj powiedział do mnie, że boi się, że będę na niego krzyczeć podczas porodu
no cóż musi to wytrzymać ![]() PedzacaSkarpeta- gratuluje kolejnego tygodnia
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dziewczyny ostatnio pytałam o koszulę do karmienia na zatrzaski, jakbyście były zainteresowane to podaję link:
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...426314085.html Chyba aż tak drogo nie jest, a mi zależy żeby móc ją zapiąć jedną ręką jak będę dziecko trzymać
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
Gratuluję Mamciom rozpoczętych nowych tygodni i miesięcy. I trzymam kciuki i wizyty!!! i 2 bluzeczko-kaftaniki -też w dwupaku też za 17zł ![]() Co do ruchów Dzidziolka nasz Juliszek wariuje cały czas.. Czasem mnie aż to martwi ze on taki aktywny bardzo- i żeby się nie przemęczał ( bo myślę cały czas o tym jego serdusiu)... A wczoraj w nocy miał czkawkę o 3 30 często ją ma z resztą... I jego ruchy naprawdę juz czasem potrafią sprawić ból.. nóżka w żebro już się zdarza. A i zapomniałam jeszcze napisać, że Juliuszek jest już główką w dół
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#3784 |
|
in the dark of night
|
A propos tych krostek to widziałam wczoraj gdzieś chyba na sierpniówkach, że im też się takie pojawiają, lekarz mówił im, że to normalka, że woda się zbiera itp. Ale warto ofkors powiedzieć lekarzowi Gosia - a na Allegro przypadkiem nie można kupować bez konta? Coś słyszałam jakiś czas temu Ale dziady akurat teraz jakieś jazy z kontem ![]() U nas cisza, spokój, jutro wizyta rano, ostatnie najdłuższe USG.
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja właśnie dzisiaj wstawiłam pierwszą turę ciuszków. Mam ich łącznie 4, później prasowanko. Zamówiłam sobie wczoraj komplet pościeli z ochraniaczami z poduszek które polecałaś, które mnie zachwyciły. Łóżeczko mamy szerokie 60 cm więc mamy nadzieje że ochraniacze nie zajmą całego materacyka ![]() My wzięliśmy zestaw nr 8 - dla Córci
|
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
To lepiej te wypryski skonsultuje z lekarzem tylko czy czekac do poniedzialku czy jechac do szpitala??? No i garatki za kolejne tygodnie my dzis zaczynamy 31 |
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.
ja uciekam oddac krew i na USG. podejrze tego brzydala, co mnie tak kopie. ![]()
|
#3791 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak jak pisałam nie groźne jak ta typowa opryszczka, tylko bardziej miałam na myśli to żeby zgłosić to lekarzowi, to chyba lepiej jeśli sięgniemy opinii eksperta niż będziemy wymyślać koleżance co akurat ona może mieć. Jeśli oczywiście kogoś wystraszyłam to przepraszam.
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3794 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry
Witam sie z rana. Nie wiem czemu, ale od wczoraj towarzyszy mi wewnetrzny niepokoj... Może jakies gorsze dni mam po prostu... A ja teraz spokoju przeciez potrzebuje Cytat:
czasem juz ja wrecz prosze, zeby sobie troche odpoczela i tak nie kopala mamusi... Co do panikowania - niestety taka nasza matczyna natura, ze sie bedziemy juz wszystkim martwić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spinka - zawsze mozesz zadzwonic na IP i powiedziec o tych objawach - tam powinni doradzic, czy powinnas przyjechac czy mozesz poczekac na wizyte u lekarza. Ja wczoraj odebralam wyniki moich badan i jestem zdziwiona, bo moja hemoglobinka podskoczyla i jest zdecydowanie w normie
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-08-06 o 09:36 |
|||
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Moja hemoglobina ostatnio byla na poziomie 7,7 i to podczas brania zelaza... Ale ginka powiedziala ze jak na ciaze to wynik nienajgorszy choc mogloby byc lepiej
Te moje krostki nie sa rozlane chyba, bo nie bardzo wiem co termin rozlane znaczy wygladaja jak ugryzienie komara---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- O telefonie na ip nie pomyslalam. Ale jutro ide na badanie krwi do przychodni i wydaje mi sie ze moja ginka ma dyzur wiec moze uda mi sie wybic do niej... A jak nie to moze ktoras z pielegniarek cos doradzi Dzieki dziewczynki |
|
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też 4 Śliczna pościel!! A i tą pościel można prać w 40 stopniach Mojra- No mąż nie ma konta na allegro, ale ma moja siostra więc tez nie będzie problemu jak coś Mam nadzieje że dziś mi odpowiedzą bo jak nie to
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Ciężka noc za mną. Młody kopał jak szalony, nie mogłam wygodnej pozycji znaleźć i jeszcze mnie coś z boku kłuło. Niecierpie nocy. Chyba zacznę spać na siedząco ![]() Z dobrych wieści - będę miała dziś wanienkę Gosia niefajnie z tym allegro ![]() daszna za usg.Mojra za wyniki.
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
znow trochę czasu mnie nie było, ale już coraz trudniej pogodzić wszystkie obowiązki
Nela wymaga coraz więcej uwagi, wszędzie jej pelno...a ja padam na pysk. niby na urlopie baterie naladowalam, ale tez ciagle tatuś był do pomocy :P ciężko teraz znow się przestawić a jeszcze moja mama pojechala na urlop z innym wnukiem, wiec z niecierpliwoscia czekamy na jej powrot hehe. mloda spi, wiec i ja ide się trochę poobijać. miłego dnia! sprobuje cos nadrobić, ale to może wieczorem...wczoraj miałam natchnienie, ale wizaz cos wariowal i nie mogłam znaleźć odchowalni
|
|
|
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
Gosia, chyba też odgapię od Ciebie tę pościel, słodkie są te podusie
Mojra, a długo brałaś to żelazo, że Ci hemoglobina podskoczyła? Mi lekarz kazał brać 3 razy dziennie jak miałam 11,8 a po miesiącu i tak mi spadła do 11 Co do ruchów, to ja też nie liczę, bo Mały jest aktywny bardzo różnie. Ale czasem jak leżę na plecach, to daje taki popis, że aż się boję jaki będzie aktywny po urodzeniu
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy wspomniałam, ze ostatnie pobranie z palca to już w ogole kiwnal reka i podsumowal, ze ono się nie liczy hehe.
|
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sie wlasnie czaje na ta wanienke z Ikei, bo jest nieduza chociaz mysle tez o tej skladanej...ale ta cena Cytat:
czyli u mnie pomoglo
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Ja też będę miała dziś wanienkę no jeśli mąż sobie poradzi z zakupem, dostał dokładne instrukcje gdzie i co ma kupić, ale same wiecie jak jest z facetami. Dziś poprosiłam go żeby zadzwonił do alergologa dowiedzieć się kiedy przyjmuje i się nie zgodził bo powiedział, żebym sama takie sprawy załatwiała
|
#3803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
dzisiaj wizyta u lekarza Muszę mu trochę ponarzekać na bolesne skurcze gdzieś daleko w pochwie, bo coś mi się w nich nie podoba Cytat:
Ale chyba najczęściej powtarzana wszędzie zasada jest taka, żeby liczyć ruchy 3 razy przez godzinę dziennie, w okresach aktywności dziecka. Jak nie za bardzo wiesz kiedy to może być to licz po prostu po posiłkach. Musisz wtedy usiąść albo położyć się, żeby czuć wszystko. I liczysz do 10. Jak w 15 minut będzie więcej niż 10 to możesz przestać liczyć. Jak mniej to licz wszystko przez godzinę i zapisz sobie ile ich dokładnie było. Ja mam np. w karcie ciąży taką tabelkę na liczenie ruchów Jak będziesz miała poniżej 4-5 ruchów przez godzinę to wypij coś, znowu zjedz i znów licz przez godzinę. Jak wynik będzie taki sam albo gorszy to jedź do lekarza.Te 10 ruchów na godzinę to jest minimum dla wszystkich dzieci, nawet te najleniwsze powinny robić tyle. Tutaj masz ładnie wszystko opisane: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...y-dziecka.aspx Cytat:
|
||
|
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Umówiłyśmy się na poniedziałek ok 11 Ja się dziś zabieram za porządkowanie i opróżnianie biurka ze stacjonarką Chcemy się tego pozbyć żeby zrobić miejsce na komodę i przewijak Jak mi wystarczy sił i czasu to może jeszcze zacznę przegląd regału, który też trzeba nieco przeorganizować
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Udanej wizyty u lekarza
![]() A u mnie ta kreske na brzuchu lekko widac, od pepka w gore. Ale pepka odstajacego nie mam. Chcialam ostatnio zmierzyc cm, ale nie moge miarki znalezc, a na wage boje sie wchodzic. Oki ja wstaje. Milego dnia Wam zycze
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Ja czytałam taką teorię, że ta kreska jeśli idzie tylko do pępka to będzie dziewczynka, a jak sięga do mostka to chłopiec........ ja mam aż do mostka
|
#3807 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki w ten piękny chłodniejszy dzień
Cytat:
, a chłopca się nie spodziewamyO! właśnie się zorientowałam, że wchodzę w 32 tydzień czyli 8 miesiąc czas zacząć.
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-08-06 o 11:37 |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Spinka tak jak Mojra pisala zadzwonna ip. Ja tak zawsze robie tzn na dyzurke do lekarza na patologiie. Kurde przygladam sie swojemu brzucholowi a raczej skorze. Ja mam dos napieta skore na nim i przeswituja mi takiemalenkie kereseczki pod ta pierwsza cienka powloka i boje sie ze to moja zmora rozstepy :-[
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama, na własną rękę powtórzyłam wczoraj badania, miałam wcześniej takie wyniki jak Ty (rodzinny też machnął ręką na moje wyniki) i teraz okazały się znacznie wyższe niż wcześniej. Ale każdy robi jak uważa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

no cóż musi to wytrzymać 

często ją ma z resztą... I jego ruchy naprawdę juz czasem potrafią sprawić ból.. nóżka w żebro już się zdarza. A i zapomniałam jeszcze napisać, że Juliuszek jest już główką w dół
akurat teraz jakieś jazy z kontem 

A ja teraz spokoju przeciez potrzebuje

za wyniki.