Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie? - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-10, 22:54   #2221
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?

sorki za dubel ale ostatnio cos mi sie tu kicka w tym komputerku
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 23:10   #2222
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Witam dziewczeta
Gizelcia Twoj grawer tez bedzie piekny zobaczysz

Ray i Dorotka Wy kobity jestescie mi naprawde podejrzane z tymi objawami.Ja mam swoje przeczucia w tej sprawie ale nie bede nic glosno mowic,dopiero jak oficjalnie za kilka dni cos oglosicie to wtedy powiem"a nie mowilam...."

Nikitka ja tez sama az do piatku,moj TZ bedzie dopiero w piatek,ale za to zabiera mnie na caly weekend nad morze a ma byc taka piekna pogoda...juz sie ciesze i nie moge sie doczekac

Karolinko no i pieknie wyszlas na tym zdjeciu,niewiem czemu sie nie chcialas cala nam pokazac,a jaki slodki brzusio-taka slodka pileczka

Ewa i Daniel raz jeszcze gratulacje,dbaj teraz o siebie.Ja powiedzialam rodzicom odrazu tego samego dnia,po jakims czasie powiedzialam tez rodzinie ale nastepnym razem nie bede tak odrazu obwieszczac wszystkim radosnej nowiny,poczekam, az minie ten najbardziej niebezpieczny okres,ale ty zrob oczywiscie jak uwazasz

Myszko mialam dac znac jak tam u lekarza,a no bylam u gina i dal mi jeszcze 10 dni zwolnienia i po tych 10 dniach mam przyjsc jeszcze raz na badanie i wtedy zobaczymy co dalej,jak sie bede jeszcze zle czula to da mi jeszcze.

Pytalam przy okazji go ile musze odczekac z nastepna ciaza i powiedzial mi tak-Nie bede mowil ze rok,pol roku czy trzy miesiace bo wiem ze kazdy lekarz gada inaczej-powiem tak- jak pani sie czuje fizycznie i psychicznie gotowa na nastepna ciaze to mozna nawet odrazu sie starac-nic nie stoi na przeszkodzie.
Ucieszyla mnie taka odpowiedz bo faktyczxnie pierwszy lekarz ktory mi konkretnie powiedzial-a facet naprawde ma dobra opinie i ma doswiadczenie lekarskie ok 30lat bo to starszy dziadek,takze poczekam do miesiaczki,pozniej z dwz cykle,jakies niezbedne badania i staranko o fasolke

Kasiu to super że na fajnego lekarza trafiłas no widzisz nie ma co sie martwic na zapas
Fajnie ze jedziesz nad moze dobre i te dwa dni
Odpocznij sobie na tym zwolnieniu i nie przejmuj sie praca twoje zdrowie najważniejsze
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 23:28   #2223
kachula27
Zakorzenienie

Wlasnie tak mam zamiar zrobic-odpoczac i to tak pozadnie

A swoja droga to zastanawiam sie czy nie przepisac sie do tego lekarza u ktorego dzisiaj bylam-tak mnie gosciu do siebie milo przekonal-byl naprawde w porzadku i odpowiadal mi szczegolowo na kazde zadane przezemnie pytanie,a tych pytan mialam naprawde duzo bo w szpitalu nic mi nie powiedzieli i musialam sie gzies dowiedziec i padlo na tego lekarza i z wuielka cierpliwoscia mi wyczerpujaco opdpwiadal na kazde zadane przezemnie pytanie,inny zaraz by sie wkurzal ale nie ten-chyba naprawde sie zastanowie nad zmiana lekarza
Stary 2007-07-10, 23:31   #2224
kachula27
Zakorzenienie

Widze na dole ze Gizelcia nam sie pokazala.Jak tam nasza mala Oliwka?Kopie dzisiaj tak jeszcze?Rozbrykala sie malutka
Stary 2007-07-10, 23:32   #2225
gizelcia
Zadomowienie

kachula ciesze sie ze jestes zadowolona z wizytyJa jakos zbieram sie i wybrac sie nie moge bo moj lekarz jest na urlopie i musze isc do innego a jak sie dowie ze nie bylam to dostane opieprz bo zabronil mi robic przerwe
Mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie i zanim urodze dowiem sie juz o Twojej drugiej ciazytrzymam kciuki

ewa&daniel ja powiedzialam w drugim miesiacu a bylo to bardzo niezreczne bo z Tomkiem jeszcze bez slubu a tu juz dzieckoAle wszyscy przyjeli to z usmiechem na twarzy
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 23:38   #2226
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Widze na dole ze Gizelcia nam sie pokazala.Jak tam nasza mala Oliwka?Kopie dzisiaj tak jeszcze?Rozbrykala sie malutka

he he..a no Oliwka bryka sobie bryka tylko lubi to robic jak nikogo nie ma a jak juz ktos dotknie brzuszka to Nasza krolewna dla swietego spokoju kopnie ale tylko raz bo chyba sie przemeczamamusie oczywiscie jak kopnie to porzadnie i to kilka razy dziennie az czasami zaboli..chyba bedzie taka sama buntowniczka jak ja
Stary 2007-07-10, 23:42   #2227
kachula27
Zakorzenienie

Gizelciu ja tez mam taka nadzieje ze niedlugo zobacze znowu 2 krechy!

Gizelciu dlaczego niezrecznie sie czulas?dlatego ze nie macie slubu?ja tez nie mam slubu z moim TZ i narazie nie zamierzamy brac slubu,pewnie ze mi sie marzy biala suknia,welon ,wesele ale chyba jeszcze nie teraz,najpierw chcemy miec dzidziusia a co bedzie dalej zycie samo pokaze.
Atym ze ludzie gadaja na ten temat czy cos tam to sie wogole nie przejmuje-moje zycie moja sprawa-ja jestem takiego zdania
Stary 2007-07-10, 23:45   #2228
kachula27
Zakorzenienie

Rozbrykana ta Twoja Krolewna,ladnie daje mamusi czadu a tak jak mowisz ktos dotknie Twojego brzuszka to udaje malego leniuszka,ze niby co ta mama gada ze ma rozbrykana dzidzie...cos chyba sobie wymysla,przeciez ona jest taka grzeczna hihi
Stary 2007-07-10, 23:48   #2229
kachula27
Zakorzenienie

Dzisiaj cisza na forum,ja tez powoli zmykam pod prysznic i do spania,bo wczoraj przegielam i siedzialam na necie do 4 rano a o 8 musialam juz wstac i chodze caly dzien nie wyspana na wlasne zyczenie
Stary 2007-07-10, 23:54   #2230
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Gizelciu ja tez mam taka nadzieje ze niedlugo zobacze znowu 2 krechy!

Gizelciu dlaczego niezrecznie sie czulas?dlatego ze nie macie slubu?ja tez nie mam slubu z moim TZ i narazie nie zamierzamy brac slubu,pewnie ze mi sie marzy biala suknia,welon ,wesele ale chyba jeszcze nie teraz,najpierw chcemy miec dzidziusia a co bedzie dalej zycie samo pokaze.
Atym ze ludzie gadaja na ten temat czy cos tam to sie wogole nie przejmuje-moje zycie moja sprawa-ja jestem takiego zdania
Niezrecznie bo wiesz dla kazdego to byl szok..nawet przez moment dla mnie bo przeciez w tym miesiacu w ktorym zaszlam nie przypuszczalam ze bede mama..a rodzice od Tomka sa strasznie staroswieccy..

Cytat:
Rozbrykana ta Twoja Krolewna,ladnie daje mamusi czadu a tak jak mowisz ktos dotknie Twojego brzuszka to udaje malego leniuszka,ze niby co ta mama gada ze ma rozbrykana dzidzie...cos chyba sobie wymysla,przeciez ona jest taka grzeczna hihi
He he..no czasami to mi nie wierza ze kopie bo nie chce kopac innychAle jak sie tak rozbryka w nocy(bo to jej pora) nie potrafie czasem zasnac..ale kocham te male kopniaczki..
Stary 2007-07-11, 07:27   #2231
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Witam was dziewczyny

Agatko dzisiaj powinna wysłać do ciebie nie wielką przesyłke w kopercie bombelkowej polecony priotytet, mam nadzieje ze dasz znać jak dojdzie. Reszte rzeczy przesyłać będe stopniowo żebyś miała z czego sie cieszyc, ale tego tak się nazbierało że połowa wyprawki do szpitala będzie

Ja dzis sie w miare wyspałam zobaczymy jak bedzie w ciągu dnia
Stary 2007-07-11, 10:38   #2232
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Kasiu dziekuję.
Gizelciu każda grawerka jest sliczna, Twoja jak najbardziej. Bądzcie szczęśliwi. Najważniejsze to co zapisane w serduszkach
Stary 2007-07-11, 11:03   #2233
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewa&daniel Pokaż wiadomość
[...]
Ja dzisiaj bylam u lekarza to co ze moj angielski nie jest perfekto dobrze ze moj mąz był ze mna bo ja zapomnialam nawet miesiace
Pobadal mnie i powiedział ze jestem w 4-5 tygodniu ciąży
Dziewczyny to są naprawde piekne chwile ja juz nie raz płakalam ze szzcescia ze bede mamusia

A powiedzcie w ktorym miesicu mowiliscie rodzica ze zostaną dziatkami ??

i jak ich o tym informowaliscie ??

Pozdrawiam was serdecznie
Jeszcze raz serdeczne gratulacje dla rodziców
Ja powiedziałam Mamie o ciązy dokładnie miesiąc po tym jak się sama dowiedziałam. Specjalnie czekałam, bo wtedy przepadał Dzień Matki. Dałam Mamie małe buciki z taką własnoręcznie zrobioną laurką w kaształcie czerwonego serca, na której napisałam: "Dla kochanej Mamusi od przyszlej Mamusi". To było ok 8tc.
Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
A oto i nasza Piękna Karolinka i jej śliczny brzusio
Sliczny brzusio i duży. To dobrze bo ja też mam spory i myslałąm, że jakaś inna jestem Karolinko tak sobie pomyslałam, że może dołączysz do wątku dla Mam Styczniowych? Wiem, że masz termin na koniec grudnia ale tam sa równiez dziewczyny z takimi terminami Ja sama jestem przełomowa. Zapraszam Cię seredecznie jeśli oczywiście masz ochote
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 13:02   #2234
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny

Agatko dzisiaj powinna wysłać do ciebie nie wielką przesyłke w kopercie bombelkowej polecony priotytet, mam nadzieje ze dasz znać jak dojdzie. Reszte rzeczy przesyłać będe stopniowo żebyś miała z czego sie cieszyc, ale tego tak się nazbierało że połowa wyprawki do szpitala będzie

Ja dzis sie w miare wyspałam zobaczymy jak bedzie w ciągu dnia
Nikitko dziekuje Ci bardzo..Troszkukm mi tak glupio ale ciesze sie ze jeszcze sa na swiecie tacy ludzie jak TyJesli dojdzie przesylka od razu dam znac

Bylam dzis u lekarza..opieprzyl mnie za spodnie bo fakt troszkum za ciasneCiaza przebiega prawidlowo a to dolna kosc krzyzowa mnie boli a nie ogonowa i niestety musze to przezyc..

PRZYTYLAM 4KGRazem juz 7Masakra.. chyba musze skonczyc z lodami i slodyczami..Mam troszeczke za niskie cisnienie ale pewnie to dlatego ze nic nie jadlam przed wizytaZa 3tyg do kontroli..

Lekarz nie byl zbytnio zadowolony momi wyjazdem w sierpniu..chcielismy z Tomkiem jechac po slubie na pare dni nad Soline w Bieszczady ale powiedzial ze to za dluga podroz jak na kobiete w ciazy i powinnam wybrac miejsce gdzie blisko jest szpital zeby wrazie czego miec sie gdzie zglosic a tam szpital oddalony jest o kilkadziesta kilometrow..eh..jeszcze skonsultuje to ze swoim lekarzem a jak nie to wybierzemy sie gdzies blizej
Stary 2007-07-11, 13:27   #2235
kachula27
Zakorzenienie

Gizelciu jak dobrze sie czujesz to czemu nie,ale faktycznie ten szpital to troszku daleko

Aja wlasnie wybywam z domku,ide do miasta poszalec na zakupach,no w sobote jade nad morze to trzeba kupic sobie nowy stroj kapielowy bo stary juz mi sie znudzil i nie podoba mi sie juz.Wpadne wieczorem.PA DZIEWCZYNKI
Stary 2007-07-11, 13:43   #2236
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Gizelciu jak dobrze sie czujesz to czemu nie,ale faktycznie ten szpital to troszku daleko

Aja wlasnie wybywam z domku,ide do miasta poszalec na zakupach,no w sobote jade nad morze to trzeba kupic sobie nowy stroj kapielowy bo stary juz mi sie znudzil i nie podoba mi sie juz.Wpadne wieczorem.PA DZIEWCZYNKI

Kasiu to udanych zakupów no i pewnie idz sobie coś nowego kup to zawsze humor poprawia

Gizelciu to dobrze ze wszystko wporzadku nie martw sie kilogramami ja przytyłam 15kg i tylko 5kg po porodzie mi wtedy zostało wiec nie tak źle
ja też miałam dość niskie ciśnienie w ciąży, ale lepiej uważaj z tym. A co do wyjazdu to przedewszystkim mysl żeby była opieka zdrowotna w pobliżu. Moja siostra przylatuje z Irlandii we wrześniu a na października ma termin, ciekawie by było gdyby tak w samolocie zaczeła rodzić mały by miał chyba do końca życia darmowe loty
Stary 2007-07-11, 14:09   #2237
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość

Sliczny brzusio i duży. To dobrze bo ja też mam spory i myslałąm, że jakaś inna jestem Karolinko tak sobie pomyslałam, że może dołączysz do wątku dla Mam Styczniowych? Wiem, że masz termin na koniec grudnia ale tam sa równiez dziewczyny z takimi terminami Ja sama jestem przełomowa. Zapraszam Cię seredecznie jeśli oczywiście masz ochote
Dziekuję Jolineczko
Juz dawno yślałam żeby do Was dołączyc ale jakos sie krepowałam. Napewno odezwę się na wątku Mamus Styczniowych, w końcu licze na to że moje maleństwo wytrzyma do Nowego Roku

Miło słyszec że też masz brzuszek podobny do mnie, bo juz myślałam że ja tylko mam taki duzy. Nie przeszkadza mi on wcale, jestem z niego bardzo dumna Buziaki
Stary 2007-07-11, 18:03   #2238
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

ojej dziewczynki co tu taka cisza?
Stary 2007-07-11, 18:07   #2239
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
ojej dziewczynki co tu taka cisza?
Nie wiem Karolinko gdzie sie dziewczyny podziewaja Kasiulka na zakupach buszuje po sklepach
Stary 2007-07-11, 21:39   #2240
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

czesc dziewczynki.a no cisza jakos dzisiaj dzisiaj.

gizelcia jesli taki jest twoj wybor to zycze ci bys byla szczesliwa ze swoim Tomciem wiadomo klutnie sa w kazdym zwiazku raz mocniejsze raz slabsze,ale nie ma chyba takiego zwiazku gdzie nie ma zgrzytow bo co to by byla za milosc

kasiu jak sie udaly zakupy???ja dzis tez bylam bo musialam sobie cos kupic na poprawe chumorku i kupilam nawet jestem zadowolona z zakupu ale jutro tez pobuszuje w sklepach

ray to odpoczywaj na tym wyjezdzie

a u mnie troszke gorzej jestem 3 dni czy 4 dni przed @ a dzis jak sie przespalam popoludniu (bo padnieta bylam) i jak wstalam to zle sie czuje boze muli mnie cos tak jakby na zoladku mi cos siedzialo nie mocno ale delikatnie i strasznie mnie to denerwuje bo ja nie lubie takiego czegos i jak teraz mam cos zjesc to a fujjjjj nic by mi przez gardlo nie przeszlo...czy jak sie jest w ciazy to wystepuje takie cos przed 3,4 dni przed @???nie wiem co to jest. boje sie bo nie lubie jak mnie cos muli wprost nienawidze...i zastanawiam sie czy nie testowac pojutrze czy poczekac do poniedzialku
dorotka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 21:41   #2241
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

a moze to zapowiedz na nadchodzaca @ choc przedtem tego nie mialam.
dorotka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 21:52   #2242
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka_25 Pokaż wiadomość
a moze to zapowiedz na nadchodzaca @ choc przedtem tego nie mialam.
Wiesz ja tez zamulona jestem zdrzemneąłm sie troche i zaraz chyba jak nigdy pojde spac brzuch boli od kilku dni, ale cycochy nie bola a to dziwne dzis mam 29dc wiec gdzie ta @ sie podziewa
Stary 2007-07-11, 21:57   #2243
kachula27
Zakorzenienie

Dorocia ja juz dawno mowilam ze mam pewne podejrzenia co do Ciebie i Ray.Ja tak wlasnie mialam,nic mi nie smakowalo,ciagle spalam ,a piersi nie zrobily Ci sie nabrzmiale i nie bola cie?
Stary 2007-07-11, 22:08   #2244
kachula27
Zakorzenienie

Nikicia a pamietasz jak Ci pisalam ze na Ciebie tez przyjdzie czas i kiedys bedziesz w ciazy....a moze to wlasnie to-ale bym byla szczesliwa

a moje zakupy dzisiaj bardzo udane-ale zaszalalam kupilam stroj kapielowy triumfa za prawie 200 zl-wiem ze to od cholery kasy ale ja na swoj duzy biust niestety nigdzie tanszego nie dostane-juz sie smieje ze chyba pojde na operacje pomniejszania biustu
Stary 2007-07-11, 22:08   #2245
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dorocia ja juz dawno mowilam ze mam pewne podejrzenia co do Ciebie i Ray.Ja tak wlasnie mialam,nic mi nie smakowalo,ciagle spalam ,a piersi nie zrobily Ci sie nabrzmiale i nie bola cie?
Kasiu jak tam zakupy udaly sie?
Stary 2007-07-11, 22:10   #2246
kachula27
Zakorzenienie

Nikicia widzialam na innym watku Twoja nowa tunike..bardzo ladna tylko trzeba bylo pokazac nam swoja buzke tez
Stary 2007-07-11, 22:10   #2247
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nikicia a pamietasz jak Ci pisalam ze na Ciebie tez przyjdzie czas i kiedys bedziesz w ciazy....a moze to wlasnie to-ale bym byla szczesliwa

a moje zakupy dzisiaj bardzo udane-ale zaszalalam kupilam stroj kapielowy triumfa za prawie 200 zl-wiem ze to od cholery kasy ale ja na swoj duzy biust niestety nigdzie tanszego nie dostane-juz sie smieje ze chyba pojde na operacje pomniejszania biustu
No to super ze sobie cos kupiłas a koszta a co tam raz sie zyje
co do mojej sytuacji to wątpie żeby to było to u nas jest powazny problem M nie ma kijanek w nasieniu 0 brak wiec ciąża to musiałby byc cud
Stary 2007-07-11, 22:15   #2248
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nikicia widzialam na innym watku Twoja nowa tunike..bardzo ladna tylko trzeba bylo pokazac nam swoja buzke tez
Mówisz i masz

oto ja i mój mały książe fotka z maja z Komunii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0009.JPG (64,0 KB, 46 załadowań)
Stary 2007-07-11, 22:25   #2249
kachula27
Zakorzenienie

No super to zdjatko,fajna kobitka z Ciebie kochana no a synus niczego sobie-prawdziwy mezczyzna z niego rosnie.Chlop jak dab
Stary 2007-07-11, 22:28   #2250
kachula27
Zakorzenienie

Wiem wlasnie o waszej sytuacji dlatego kiedys Ci napisalam ze spotka Cie kiedys ten cud-zobaczysz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości