|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
ale slodziak!
fajny stroj, masz racje, dziecku ma byc wygodnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
ewik - gratulacje zatem? ktora nastepna chetna do przepowiedzenia pci?
![]() black - super ze interes sie kreci! |
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co robicie ze wszystkimi śmieciami ????????????????????????? ? |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47599125]
[/QUOTE]![]() U nas by się zajęła i farbami, i ciastoliną, ALE ona lata po całym domu, i to by było wszędzie, tylko nie tam, gdzie trzeba ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Hje hje Na każdy rejon jest po razie w miesiącu, tylko ze sklepów, z Pagenu itp. biorą częściej. No i u nas nie muszą jeździć często, bo w naszej wiosze same domy jednorodzinne, więc wiadomo, właśnie w piecu się pali; a ci co nie mają solarów, to na wodę non stop i cały rok mogą hajcyć, więc śmieci idzie Tylko tak jak napisałam, jak teraz przez 2 tyg. były upały, to i wodę mieliśmy gorącą, więc nie było po co w piecu palić i się nazbierało duuużo. No i pampersy sobie leżakują w kotłowni od ponad miesiąca, cud, że jeszcze nie wali
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
szaja - ale fajnie! mam wrazenie ze u nas ta farba bylaby wszedzie byleby tylko nie na kartce
aga, no tak jest hje - w zime to samo, palimy w piecu a teraz jak jest cieplo to odkladamy na kupke + tysiac innych smieciiorow i raz na jakis czas robimy ognisko czasem oddamy dodatkowy worek ale czaseem potrafia nie zabrac i wtedy -patrz jak wyzej
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie tak to logiczne.
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ognichu też nieraz myśleliśmy, tylko się boimy, że sunsiad jakiś obczai i na nas nakabluje Choć my jesteśmy grzeczni i jak oni opony palą, to nic nie mówimy Ale pewnie trzeba będzie pomyśleć jednak ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Uroki wsi
|
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej mamy (na wsi) tak jest. Oni mają zabierać tylko kosz, a worek obok już nie. Jeśli wezmą to tylko ich uprzejmość. Więc moja mama od czasu do czasu jak podjeżdzają to im flaszeczkę daje i obie strony są zadowolone |
|
|
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47598240]
Farby do malowania palcami, ciastolina/masa solna, dmuchany materac do skakania, kąpanie w środku dnia tzn. wsadzam do brodzika do zabawy i tyle, polecam kilka misek/kubków plastikowych, jakaś łyżka głęboka dość i przesypywanie: kasze, makaron, ryż preparowany...[/QUOTE] A nie bierze do buzi tego jedzenia? Daria wszystko do buzi pakuje. Bałabym się tak dać surowy ryż czy kaszę że połknie, Cytat:
brawo dla Hani Cytat:
![]() Cytat:
A skalpel wyzwanie mam z YT ściągnięte [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47599125] [/QUOTE]
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, my mamy 2 duże pojemniki na zewnątrz, bo tyle przysługuje na 5 mieszkańców domu (czyli tyle, ile nas jest) i pieluchy wyrzucamy na dwór, do tych pojemników. W ciągu dnia zbieramy je do małego kosza w domu, a wieczorem wynosimy na zewnątrz. Śmieci zabierają u nas co 2 tygodnie i dla mnie jest to wystarczająca częstotliwość. Także - pieluchy do kosza i zabiera je śmieciarka.
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Mamy takie samo imię, odpada ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Black, jakby u nas co 2 tyg. jeździła, to pewnie też by wystarczyło, a tak jest lipa troszkę. |
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, no tak, raz na miesiąc to słabo... Ja bym chyba robiła ognisko w takim przypadku.
|
|
|
|
#914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładnie jest ubrany!
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak aga pisze - to tylko ich uprzejmosc
zalezy na kogo sie trafi, raz zabieraja bez mrugniecia okiem a czasem kreca nosem umowa jest na 1 kosz z roznosciami + worek z makulatura + worek ze szklemmy tu akurat jestesmy ze wsi ale u nas, tzn w "mojej" miejscowosci gdzie ludzie mieszkaja normalnie w domach tez tak jest, raz na miesiac przyjezdzaja. w najblizszym miescie tez tak jest wiec nie wiem, moze to tylko tak w naszych rejonach ![]() aaa, i oni maja jeszcze pojemnik na zuzel my za zuzel na droge dalibysmy sie pokroic
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Po☠☠☠☠☠☠☠ony....
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praktycznie non stop jakies wory stoja bo oni kazdego dnia jezdza, do "sprzatniecia" maja pierdyliard ulic + okoliczne wioski
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co, w najlepszym wypadku dostanie pare latek w czystym, schludnym wiezieniu, gdzie bedzie mial mnostwo rozrywek, cieple jedzonko na czas a to wszystko za nasze pieniadze! za kara smierci nie jestem ale jak slysze/widze jakie waunki/zycie maja wiezniowie to mnie ch.j strzela! do kamieniolomow z dziadami!!!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jak jeżdżą raz na miesiąc to ja się nie dziwię , że biora wszystkie worki!!!! U mojej mamy jeżdżą chyba co 2 tygodnie. Ale ona nie ma kompostu więc wszystkie odpadki jedzeniowe do kosza. |
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Hje, my na podwórku mamy wydzielone miejsce gdzie worki wszystkie stoją i wyrzucamy tam śmieci i jak jeżdżą, to wystawiamy na drogę, fakt, dużo się czasem uzbiera i jak worek ciężki to go na taczce wywoże
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A w piecu nie palimy pampersami, bo to w sumie plastik i tak nie bardzo U nas ogólnie pali z takich śmieci w piecu lądują tylko gazety, kartony itd, inne rzeczy sortujemyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pstyniu pewnie, że gratulować Ja się cieszę Mąż trochę mniej, ale przejdzie mu
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.................. brak mi słów.......
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
boszzz niektórzy to nie powinni mieć dzieci....
A moja siostra cioteczna niedawno urodziła dziecko-jak była w ciąży to dbała o to żeby nie przytyć więcej niż norma, jak się pytała mnie czy mojej bratowej o coś związanego z ciąża to nigdy nie o dziecko tylko o powrót do figury. A teraz jej mała ma kolki i ona stwierdziła, że ma już dość dziecka i że więcej mieć nie będzie i że nigdy nie była taka zmordowana jak teraz. To co będzie jak dziecko na wszysto będzie mówić "nie" i pokładać się na podłogę jak nie dostanie jakiejś koniecznie potrzebnej rzeczy? Moja Blanka też była kolkowa ale nigdy nie pomyślałam, że mam jej dość , jak można o takim maleństwie tak myśleć. Smutno mi ![]() Ewik- gratuluje dziewczynki ! Też bym chciała drugą kobietkę ![]() Nawijko- Kuba jak najbardziej może tak iśc, bardzo przystojny z niego facet A co do spotkania to ja nie mazowszanka, Fewcia była tak miła że do lubelskiego do mnie przyjechała ![]() Black- Miło słyszeć, że młodym ludziom się powodzi i brawa dla Oliwki
|
|
|
|
#926 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, koledzy w więzieniu zrobią mu z dup.y jesień średniowiecza, nie martwcie się.
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47598640]Nawijko, i co z tego? to gorzkie jest
wypluje zaraz, a nawet jeśli nie, to zapewne producent to przewidział farby - oczywiście! kilka dni temu dałam, szał w samej pieluszce, przynajmniej łatwo zmyć [/QUOTE]A wydawalo mi sie, ze na ciastolinie jest "3+", ale to chyba moja pomylka ![]() Zdjecie super!! A jakie wloski Dorka maaaaaaaaa. Cytat:
![]() Ewik, gratulacje! |
|
|
|
|
#928 |
|
Lurker ;)
|
Jestem za kara smierci i ucinaniem genitaliow w sytuacji molestowania, gwaltu dzieci i kobiet.
A czytalyscie o tej surogatce z Australii? O tej co urodzila blizniaki, jedno ma zespol Downa, a drugie zdrowe sprzedala parze. Okazalo sie, ze 'ojciec' mial wyrok za pedofilie i ta surogatka bedzie sie starala odzyskac te dziewczynke, bo boi sie o jej przyszlosc ![]() Szaja ja mam nadzieje, ze zrobia mu sredniowiecze ogolem Moja ulubiona sredniowieczna maszyna tortur- wal do patroszenia.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-08-06 o 22:24 |
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
omg, co za babsztyl! ja to bym wlosy z glowy rwala ze nie moge dziecku pomoc jak go boli a tu zamiast wspolczuc dzieciatku to ta sie martwi o siebie! co za egoistka!
|
|
|
|
#930 |
|
Lurker ;)
|
Nawijko Kubeczek ciacho pierwsza klasa! Za 18 lat sie odezwe
![]() Neti ja malej robilam tak, ze marynowalam piers w przyprawach i bez tluszczu na teflonowa patelnie. Mozesz upiec w piekarniku z warzywami, albo udusic z cebula/pieczarami.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Miałyśmy spotkanko z Fewcią 

No chyba że olać, dawać 5 worów i niech se noszą? 
[/QUOTE]

Też bym chciała drugą kobietkę