|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
Mam nadzieję, że skoro u mnie 3 razy dziewczyna była to zmian już nie będzie.
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dwóch lekarzy orzekło, że dziewczynka, ale ja jestem niedowiarkiem i uwierze jak zobaczę na własne oczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym razem będzie dobrze! 3mam kciuki ! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
jak mała będzie juz w stanie wyjsc z lozeczka to bedzie sie tez w nim przekrecac z boku na bok i wtedy wycie co chwilę
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, która ma samych synów i wnuków, i chyba by mu serce pękło, jakby jednak okazało się, że lekarz się pomylił. Odkąd tylko lekarz podał płeć, mówię mu, żeby się nie nastawiał jeszcze, ale cóż... Sama już psychicznie nastawiam się na dziewczynkę i nie wyobrażam sobie, że mogłaby to być pomyłka...
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- słodkie lenistwo trwa ![]() tylko że Johny przeziębiony, "kipa po pas" eh, zawsze coś... na pewno któraś ma telefon w PLAY proszę o opinie na temat zasięgu, jakiś większe problemy?
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam. Nie mam problemów z zasięgiem. Ogólnie nie narzekam. Jedno na co trzeba uważać to mają brzydki zwyczaj włączania przy podpisaniu umowy jakiś dziwnych usług i nie informowania. Uszczęśliwią człowieka jakimś graniem na czekanie albo innym syfem wg. zasady pierwszy miesiąc gratis a potem kasują za to.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myslalam ze tylko ja taka wybredna jestemdziekuje ze pytasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja ciagle nie dowierzam do konca w ta dziewczynke , dlatego na kazdej wizycie prosze zeby potwierdzil ![]() Bylam u tesciowej na kawce, umeczylam sie dzisiaj tym spacerem , bo mloda chciala na rowerku , tylko ze miala panna lenia i ja pchac musialam i teraz wszystko mnie boli a najbardziej dupa ![]() nastepnym razem biore ja na piechote
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ciekawe jak u mnie będzie bo mam chłopca na 95% ale w razie czego dziewczynka w ciuszkach w żabki też może chodzić, tudzież leżećCytat:
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wcale wymazu nie miałam póki co...
raczej nie mam żadnych objawów infekcji, ginka sprawdza co wizytę wydzielinę i mowi, że ok. Ale czy to wystarczy?Anuszka ja miałam glukozę, 75 g. Pomiar na czczo, po godzinie o dwóch. Dla mnie nie było to takie straszne ![]() Justana my ostatnio bylismy ogladac wozki i nam ta messina tez wpadla w oko. Wydawal sie solidny. Ale mimo to chcemy jeszcze na zywo zobaczyc camarelo seville, bo poki co to nasz nr 1. Kasia za 7 msc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam zgage i jakieś dziwne skurcze po boku ;/
|
|
|
|
#4123 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam spać ! Dziś cały dzień ziewałam i ogólnie niedorobiona jestem... chciałam obejrzeć Cud Narodzin na FokusTV ale chyba nie dam rady...
miłej nocy. do jutra ![]() aaa jutro mam z rana wizte u endo wiec trzymajcie kciuki. pa pa
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, i jeszcze się dowiedziałam że u niej ta lekarka 2 razy widziała dziewczynkę, w 20 i 24 tygodniu, a teraz... na szczęście z sukienkami nie poszalała ![]() w drugą stronę (że chłopiec się okazał dziewczynką) też znam historię, ale pochodzi sprzed 15 lat więc wiadomo, że wtedy aparaty do usg były sto lat za tym co jest teraz... niemniej jednak moja przyjaciółka, pewna po jednym usg, że będzie miała syna, ostatnie usg miała robione dzień przed zaplanowaną cesarką, lekarz potwierdził, że jest chłopiec. dzień później uśpili ją do cc (to były chyba jeszcze te czasy, że dawali pełną narkozę do cc, w każdym razie spała podczas zabiegu), potem ją wybudzili i powiedzieli że gratulują córki... zrobiła aferę, że jej dziecko podmienili
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wymazu nie mialam
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wymazu nie miałam, ale u mnie w szpitalu nie wymagają.
Niani i monitora nie kupuję, bo nie widzę takiej potrzeby. Przy synu spałam jak ptaszek, budził mnie każdy odgłos, ruch, nawet nadmierna cisza, byłam niewyspana, ale non stop byłam w stanie gotowości. To było dla mnie zaskakujące. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
oj, też mam zgage, pierwszy raz taką upierdliwą, ble.
może połóż się troszke i odpocznij, mam nadzieje że przejdą Cytat:
nie dziwie sie babeczce
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posiew na obecność paciorkowców z gr.B (streptococus agalactiae) bo to o nie konkretnie chodzi, mendy okropne z nich, robiło się standardowo (jak byłam w ciąży z Malwą) w okolicach 33-35tc, żeby zdążyć z wynikiem i ew. działaniem przed porodem, ale niekoniecznie za wcześnie, bo kobieta może go z czasem złapać. są lekarze, którzy zalecają ten posiew 2 albo i 3 razy w ciąży (ja z malwiśką miałam tylko w 33tc). wszystko zależy od lekarza, ale w Warszawie już chyba raczej wszędzie go robią... jeśli zalecenia się nie zmieniły przez ostatnie 5 lat, to pewnie większości z nas lekarz powie o tym posiewie za kilka tygodni a paciorkowce mogą, ale nie muszą dawać objawów infekcyjnych, więc infekcja albo jej brak nie powinien być wyznacznikiem, jakby co... te paciorkowce siedzą sobie w naszym układzie pokarmowym i większość ludzi je ma (niektórzy ginowie robią wymaz z pochwy i z odbytu na obecność tych mend, mój tak robi(ł) i jak miałam oba wymazy, okazało się że w ukł. pokarmowym mam tego dziada, ale w pochwie nie), w ukł. pokarmowym żyją sobie grzecznie i nie dają negatywnych objawów, raczej taka symbioza... natomiast kobiety, z racji bliskości końca układow pokarmowego i rozrodczego, często "przenoszą" sobie paciorkowca do pochwy; tu problemu też często nie widać gołym okiem, natomiast kontakt z paciorkowcem dziecka podczas przejścia przez kanał rodny może dać niemiłe konsekwencje, dlatego często kobietom i dzieciom rutynowo podaje się antybola podczas porodu / po porodzie (to też zależy od szpitala, na Inflanckiej tam gdzie rodziłam - podawali rutynowo). no paskudne dziady są, ale najważniejsze to wiedzieć że się go ma / nie ma i wtedy poddać się odpowiedniemu schematowi leczenia, takiemu, jaki obowiązuje w naszych rejonach / szpitalach
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej koleżance początkowo powiedzieli ze chłopak, a potem dziewczyna
mi gin dwa razy mówił ze chłopak na tysiąc procent wiec chyba się nic nie zmieni
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez ginka mowila kilka razy, ze chlopak
druga na ip tez powiedziala, ze chlopak zreszta pare razy widzialam co ma miedzy nozkami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początki ultrasonografii nie były więc łatwe
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ostro!
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-06 o 22:36 |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, raz chłopa a raz dziewczynka i dopiero przy porodzie sie okazało bliźniaki wczesniej miała 4 córki, pierwsza wyszła córka czyli już 5 a za chwilkę chłopak jako 6 dziecko w rodzinie, wujek był wniebowzięty ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ja wymaz miałam robiony jakis miesiąc temu na szczecie wszystko ok Tobie Kasiu życzę szybkiego pozbycia sie tego dziadostwa ![]() Ja musiałam zrobić posiew moczu po mi leukocyty wyszły za wysokie ale posiew ok, teraz leukocyty tez ale mocz ma za niski ciężar??? Muszę zrobić jeszcze morfologie i crp, ciekawe jak tam moja anemia :-/ Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-06 o 22:26 |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Skończylam golabki, dusza sie na jutro w wolnowarze a reszte zamrozilam na zaś
Ja to wogóle śpie bardzo czujnie, budze sie od kazdego odglosu, jak tzet wraca z delegacji w nocy to slysze juz jak samochod wjezdza na podworko (brame musi otworzyc) a mieszkamy w kamienicy w centrum (malego) ale miasta, wiec ciekawi mnie jak to bedzie po porodzie bo nie wiem czy mozna spac jeszcze czujniej Boli mnie dzisiaj sutek od rana...jeden i nie caly czas tylko tak co jakis czas jakby nerwoból... czy to ciąża czy inne coś...![]() Zobaczymy jutro ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Play korzysta z nadajnikow Plusa i w moim telefonie jak szukam sieci recznie to mam liste sieci do wyboru i pisze wlasnie Plus (Play) i Play
testowalam obydwie i lepszy zasieg mam na plusie
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela ja tez mam play i nie narzekam.. zasieg ok..
Ja pierwsza infekcja zarazilam sie w szpitalu, jak krwawilam to nie kazali mi na malysza siku robic zeby nie napinac sie i mimo tego ze obkladalam papierem i mylam rece przed i po skorzystaniu z wc to sie zarazilam tymi drozdzakami :/ wstretne ... a z tym paciorkowcem to tak ja mowisz silesianna... siedzi w ukladzie pokarmowym... u mnie polazł sobie dalej w sensie niżej ![]() Ide spac, ogladalam z mezem film, ale mnie drapal i zasnelam w polowie... ![]() Do jutra! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Tez obstawiam chłopca
mamy podobny kształt brzuchow ![]() Aleaa, gratuluje chłopca! ![]() ![]() Juanita, super! Będzie wszystko dobrze
|
#4140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Planujesz odroczyć szczepienia czy w ogóle z nich zrezygnować? Ja chyba zrobie mocną selekcję i częściowo zaszczepie ale jak dziecko będzie o wiele starsze. Najbardziej obawiam się pobytu w szpitalu musze się przygotować do walki wiem, że wiele zależe od TŻta... bo nie wiem czy będę wszytsko ogarniać w tych bólach.---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Juanita trzymam mocno kciuki gratulacje!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Mam nadzieję, że skoro u mnie 3 razy dziewczyna była to zmian już nie będzie.

, która ma samych synów i wnuków, i chyba by mu serce pękło, jakby jednak okazało się, że lekarz się pomylił. Odkąd tylko lekarz podał płeć, mówię mu, żeby się nie nastawiał jeszcze, ale cóż... Sama już psychicznie nastawiam się na dziewczynkę i nie wyobrażam sobie, że mogłaby to być pomyłka...

raczej nie mam żadnych objawów infekcji, ginka sprawdza co wizytę wydzielinę i mowi, że ok. Ale czy to wystarczy?
za 7 msc
23.06.2011
01.06.2013

-ABSOLUTNIE NIE PRZEKONUJE NIKOGO DO NIESZCZEPIENIA!!!!i nie chce tez pokazac, ze moja decyzja jest sluszna (dla mnie tak, ale dla kogos zupelnie inna moze byc lepsza), chodzi mi tylko o pokazanie, ze ludzie, ktorzy szczepia dzieci tez o wielu aspektach nie maja pojecia.
bylam pewna, ze mam jutro a bylo dzisaj, nie mam pojecia, dlaczego ubzduralam sobie, ze zawsze chodze w czwartki a nie srody
musze się przygotować do walki