|
|
#1471 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
O masakra, współczuję
Bo do dzieci nie dociera, a mamusie w większości mają to w nosie. Może wywieś jakąś kartkę że trwa deratyzacja i wszędzie są trutki i lepiej żeby dzieci nie podchodziły. Albo że kot ma jakieś bakterie albo robale które przenosi przez dotyk Jak mamusie usłyszą że kot "ma syfa" to myślę że zabronią swoim dzieciom do niego chodzić
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ). Mocno denerwujące, wiem. Wyjście masz jedno: 5-cio metrowy mur dookoła ogródka
|
|
#1474 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to jeszcze jedna historia, tutaj mogę sobie ponarzekać ![]() Wybierałam się kulturalnie samochodem w podróż. Aby zaoszczędzić na paliwie dałam ogłoszenie na blablacar. Odezwała się kobietka z pytaniem, czy ona by z dzieckiem mogła się przyłączyć do jazdy. Dziecko oczywiście aniołek, miły, cichutni, nieśmiały. No to pomyślałam, że spoko, nawet go nie zauważę, skoro to taki fajny dzieciak. Dzieciak owszem, był fajny przez jakieś pół godziny. Później kopał mnie w fotel (Zwracałam uwagę kilka razy. Mamuśka też- dziecko miało w doopie, kontunuowało kopanie). Później zaczęło się drzeć: dupa dupa dupa DUPA DUPA DUPAAAAAAAA DUUUUUUPAAAAAAAAAA. Mama krzyczy, grozi, prosi. Nic. Dalej DUPA DUPA DUPAAAAAAAA DUUUUUUPAAAAAAAAAA. Strzelał mnie już penis. Zahamowałam gwałtownie i powiedziałam małemu, że wysiada. Przestraszył się. Był spokój na jakieś 15 minut. I później znowu DUPA DUPA DUPAAAAAAAA DUUUUUUPAAAAAAAAAA DUPA DUPA DUPAAAAAAAA DUUUUUUPAAAAAAAAAA. Miałam całe siedzenie uwalone od jego wierzgających gir. Nigdy, nigdy więcej dzieci w aucie. Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2014-08-05 o 14:40 |
|||
|
|
|
#1475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
Podasz linka? Już mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka Edytowane przez PaulinaMigotka Czas edycji: 2014-08-05 o 17:18 |
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
O! I jeszcze dziecko sąsiadki sikało kiedyś na tuję pod klatką
Akurat to mnie rozbawiło, bo bardzo tę babkę lubię i było jej mega głupio jak zobaczyła, że to widzę. I nawet przeprosiła i się tłumaczyć zaczęła, że dziecko prawie się w majtki zlało i już naprawdę nie mogło wytrzymać dłużej Przynajmniej zdawała sobie sprawę, że to jednak brzydko na osiedlową tuję sikać.
|
|
|
|
#1481 |
|
Konto usunięte
|
Jak to dobrze że w moim bloku mieszkają głównie studenci
Chociaż na podwórku jest wypaśny plac zabaw na który przychodzi pół ogromnego osiedla więc... poradzimy sobie Sama się tam bawiłam będąc dzieckiem więc nie będę ich szczególnie gonić, chyba że zaczną mi sikać pod balkonem
|
|
|
|
#1482 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Migotka, poszło PW
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- U mnie w klatce na szczęście sami muzykanci - przynajmniej ja się nie wyróżniam, słuchając głośno muzyki a na osiedlu to sama patologia, mogłabym książkę napisać, mamy fajny plac zabaw, ale rzadko są tu obce dzieci |
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecionieroby, dobre
![]() http://wiadomosci.onet.pl/kraj/terli...-podatki/nt65s |
|
|
|
#1484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez sab_eth Czas edycji: 2014-08-05 o 18:56 |
|
|
|
|
#1485 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Terlikowski to ogólnie agent
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Terlikowski ma swojego fanpejdża. Fundują mu wycieczkę. O proszę:
https://www.facebook.com/RWTWK?fref=nf |
|
|
|
#1487 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w mieście jest rodzina, która w 10 osób żyje w 3 pokojowym mieszkaniu. najmłodsze dziecko 6 lat, najstarsze 25. 16 letnie córeczka zaszła w ciążę, urodziła, zgadnijcie gdzie mieszka z dzieckiem i facetem?
Tak. 12 ludzi w 3 pokojach, no świetnie. Co ludźmi kieruje przy robieniu sobie ósemki dzieci? Ah, zapomniałam dodać, że dziecko urodziło się 28, i już ma 6 zdjęć na fb. w tym jedno "dodane z telefonu komórkowego, 28.07.2014" czyli w dniu porodu. oczywiście dziecko na każdym czerwone, pomarszczone, brzydkie, drące bezzębną japkę, wyglądające jak ziemniak, ale komentarze "śliczny!" "cudowny" "piękny". Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-06 o 07:47 |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszny człowieczek. A może zaczęlibyśmy liczyć sami na siebie? Pracuję, płacę podatki, odkładam na swoją przyszłość, spłacam kredyt. Nie żyję w Indiach żeby robić dzieci, które zapewnią mi godne życie na starość. Komentarze pod spodem też są niezłe
|
|
#1489 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Każdy sobie mieszka jak chce
|
||
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
To się wszystko może tak szybko zmienić... U mojej mamy w bloku była taka rodzina, którą bardzo z resztą lubimy
Rodzice, córka z mężem i dwójką dzieci mieszkali na 3 pokojach, czyli po dwie osoby w pokoju. Ciasno, ale dawali radę. Po kilku latach córka z mężem zaczęli budować dom. Wyprowadzili się. I kiedy rodzice zostali już sami i mieli żyć spokojnie na emeryturce, mąż sąsiadki nagle zmarł Kobieta została sama na "wielkim" mieszkaniu.
|
#1492 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Konto usunięte
|
No gderamy, ale jakie warunki do nauki chociażby ma 5 dzieci w wieku szkolnym? 12 osób w 3 pokojach w tym noworodek, no świetne miejsce do wychowywania! wychodzi, że po 4 osoby w pokoju. i co, cała 4 dzieciaków śpi w jednym łóżku? chciałabyś mieć 20 lat (akurat z tą dziewczyną chodziłam do klasy - siosra tej co wpadła) i mieszkać z np. 6 latkiem i 25 latkiem w pokoju? Albo żebyś z mężem i dzieckiem musiała się gnieść w jednym łóżku z twoim bratem? Jak dla mnie to nie są odpowiednie warunki dla nikogo. Nie ma tragedii, kiedy są po 2 osoby w pokoju, sama miałam pokój z siostrą. Ale kiedy masz 4 osoby w pokoju? Ja z Eweliną się tłukłyśmy o wszystko, o komputer, książki, zabawki (gdy byłyśmy małe), jak jedna zapraszała koleżankę, to druga musiała siedzieć w pokoju z rodzicami/wychodzić na dwór.
To po prostu niezdrowe żyć w ttakiej kupie ludzi. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-06 o 11:58 |
|
|
|
#1494 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Dlatego według mnie jeżeli pełnoletnie osoby tak się gnieżdżą to na własne życzenie (pomijam tu oczywiście wypadki losowe typu utrata pracy, czy choroba). |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie moje koleżanki, które mają dzieci twierdzą, że pieniądze i warunki nie mają nic do rzeczy. To wszystko kwestia organizacji. Ludzie, którzy na minimalnej krajowej, na 30 m2 wychowują dwoje dzieci to są super ogarnięci. I ich dzieciom niczego nie brakuje. I tablet mają i wakacje. Na moje pytanie: jakim kosztem? nikt nie odpowiedział.
|
#1496 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu trzeba było myśleć przed robieniem sobie tylu dzieci. Przecież wiadomo jakie kto ma zarobki i na ile dzieci może sobie pozwolić, nie? Jak wiem, że mój mąż zarabia 2200, a ja 1800, to nie wiem, stać mnie na 3 dzieci, a nie na 8. I jak wiem, że nie będzie mnie stać na 4-5 pokojowe mieszkanie, to nie robię sobie 8 dzieci. Ta rodzina mieszka tu "od zawsze", z jedną dziewczynką chodziłam do klasy przez kilka lat. Najmłodsze ma 6-7 lat, czyli urodziło się w 2007-2008 roku, kiedy DOSKONALE było wiadomo jakie są warunki. |
|
|
|
|
#1497 |
|
Moderator
|
Nie potępiam - tylko ja bym tak nie chciała.
Znam 4-osobową rodzinę mieszkającą w kawalerce - są szczęśliwi i wolą wyjeżdżać na wakacje zagraniczne zamiast zainwestować w większe mieszkanie ![]() Ja maksymalnie jestem w stanie sobie wyobrazić 4-osobową rodzinę w moich 2 pokojach, bo sama się tak wychowałam i nie wspominam tego jakoś traumatycznie
|
|
|
|
#1498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do pierwszego. Ale jak można żyć w kawalerce w 4 osoby? To znaczy wiem, że to fizycznie możliwe. Tyle, że dla mnie to nie życie, tylko egzystencja, trwanie. Ja np. do odrabiania lekcji potrzebowałam ciszy. U mnie lekcje odrabiało się o 18, siedziałyśmy z siostrą w ciszy i odrabiałyśmy. Nie wyobrażam sobie, żeby np. tu moja siostra oglądała tv, mama gadała przez telefon, a ojciec słuchał muzyki, mózg by mi wybuchł. Poza tym, np. do mojej babci lubią przychodzić sąsiadki, wtedy siedzą u babci, a ja jeśli mam ochotę mogę zapierdzielać w majtasach i nikt się nie będzie gapił. A tak to co, przychodzą znajomi do rodziców, i ja muszę siedzieć i słuchać o czym rozmawiają, w pełni ubrana, nie mogę zająć się sobą, bo przeszkadzam. Albo do mojej córki chcą przyjść koleżanki, a ja mam ochotę poczytać książkę. no i co zrobić? A drugiego - dwa pokoje na 4 osoby jest ok. Np. salon jako salon i sypialnia rodziców, a drugi pokój dla dzieciaków. Każde dziecko potrzebuje swojego kąta, swojego miejsca. Intymności. Ja mieszkałam z siostrą w jednym pokoju, i każda potrafiła zająć się sobą. ale irytowało mnie, kiedy siostra gasiła światło gdy ja czytałam książkę, albo ona się uczyła do północy, a ja chciałam spać i było zapalone światło. |
|
|
|
|
#1499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejna złota myśl Terlikowskiego: Cytat:
|
||
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie każdy żyje jak chce,ale ja osobiście,wolałabym by każde dziecko miało swój pokój i moje będą miały.Wiadomo,czasem sytuacja wymusza inne rozwiązania,ale świadome planowanie wielu dzieci,jeśli nie ma do tego warunków lokalowych i materialnych jest ,wobec wspomnianych, nie fair.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

Bo do dzieci nie dociera, a mamusie w większości mają to w nosie. Może wywieś jakąś kartkę że trwa deratyzacja i wszędzie są trutki i lepiej żeby dzieci nie podchodziły. Albo że kot ma jakieś bakterie albo robale które przenosi przez dotyk
Jak mamusie usłyszą że kot "ma syfa" to myślę że zabronią swoim dzieciom do niego chodzić 

Rodzice, córka z mężem i dwójką dzieci mieszkali na 3 pokojach, czyli po dwie osoby w pokoju. Ciasno, ale dawali radę. Po kilku latach córka z mężem zaczęli budować dom. Wyprowadzili się. I kiedy rodzice zostali już sami i mieli żyć spokojnie na emeryturce, mąż sąsiadki nagle zmarł
Kobieta została sama na "wielkim" mieszkaniu.