![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
![]()
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko "papierkowe" bo ja tepa dzida jestem w tym zakresie
![]() jakbym chciala z pracy ubiegac sie o zwrot kosztow pobytu nad morzem to co bym musiala miec? fakture? i wtedy co jest potzrebne, tylko moje nazwisko, tak? czy ta fakture na zaklad pracy wtedy wystawiaja, czy jak? sory ale tepota ze mnie, kompletnie sie na tym nie znam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- a tak w ogole to mi smutno ![]() dzwonilam dzis do kolezanki z pracy (ta, co tez ma Kubusia) i okazalo sie ze juz do nas nie wraca ![]() ale jakos tak szkoda mi, jakos nie moge sobie tego wyobrazic, to jej puste krzeselko w pokoju nlskim... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-08-06 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Ooooooooooo, za 18 lat bedziesz dla niego za stara
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() W końcu jestem na bieżąco. Mi też wywaliło wątek z sub. dlatego przez parę ładnych godzin żyłam ze świadomością że dalej jest "awaria"-dopiero wpis Neti w k. mnie uświadomił że naprawili i weszłam przez ogólny. U nas przygód ciąg dalszy... Jak mały miał rozwolnienie dwa dni tak teraz ma zatwardzenie ![]() ![]() ![]() Co do śmieci-u nas w ciągu miesiąca mamy zabierane odpady segregowane we workach,papier,plastik,sz kło,popiół, jakieś tam jeszcze mieszane(bio'cośtam ![]() ![]() Dziś koło mojego domu był wypadek. Samochód potrącił jadącą na skuterze dziewczynę z mojej wioski. Nie znam szczegółów bo małego usypiałam w tym czasie i słyszałam tylko sygnały kogutów,a potem już widziałam leżący na drodze motor- zabrała ją karetka. Mam nadzieję że ten frajer został odpowiednio potraktowany za to-bo czasami to jak jeżdżą w terenie zabudowanym to przechodzi ludzkie pojęcia. Czasami to rejestracji nie zdąży się zobaczyć-tak frunie jeden z drugim. Dobra idę spać bo nie wiadomo od której dziś będzie dżampreza ![]() Do jutra ![]()
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz ma teoretycznie wolne soboty i niedziele oraz dni swiateczne (srednio wypada jeden w miesiacu), ale i tak bardzo czesto wtedy pracuje. Beznadziejne przypadki pracuja dzien w dzien: swiatek, piatek czy niedziela i urlopu nie maja, wiec i tak u nas jest ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
No, powodzi to trochę przesadne określenie...
![]() ![]() Co do zgwałconej dziewczynki, to niestety słyszałam i to w dodatku moje okolice... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
Hmmm ale czemu macie problem ze śmieciami? Zgodnie z tą nową ustawą śmieciową gmina ma obowiązek zabrać każdą ilość śmieci. U mnie na wsi też jeżdżą raz w miesiącu, segregujemy czyli mamy osobne worki na plastik, makulaturę, szkło i metal a na pozostałe jest kosz 120 litrów na naszą czwórkę. Bio też można ale to zwykle kompostujemy. Pampersy w mojej gminie są traktowane jako śmieci "zmieszane" i idą do kubła. W sąsiedniej gminie jest na nie osobny pojemnik (trzeba tylko zadeklarować że jest potrzebny, w blokach kubeł a w domach chyba worki, specjalne pomarańczowe). Zwykle się bez problemu mieścimy, tylko plastiku idą po dwa wory. Jak brakuje worków albo miejsca w kuble na zmieszane to się jedzie do gminy albo RPGK i pobiera nowe, a ci co zabierają muszą zostawić tyle worków w danym kolorze ile wystawiliśmy. Jest jeden żółty na plastik oddany, dostajemy jeden nowy, wystawiamy dwa, dostajemy dwa. Parę razy przez pampersy nie zmieściliśmy się w kuble i wtedy pojechaliśmy po szary worek na zmieszane. W RPGK na samym początku jak wchodziła ustawa usiłowali mi wmówić że się należy tylko jeden kosz a za resztę się płaci ale wytłumaczyłam paniom dlaczego są niedouczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polece zbiorowo bo zapomniałam cytowac ![]() HJE, pampersiaki palimy w piecu, u nas codziennie sie pali na ciepła wode. Po południu na jakies 3-4 godz, mama hajcuje na jakies 80 stopni i jest woda na kąpanie dla wszystkich+ następnego dnia ciepła leci z kranu ![]() ![]() ![]() Co do zabaw jak siedzi sie w domu- wszystko co tylko przyjdzie do głowy, dzieciowi ![]() ![]() SZAJA, ale Dorotka ma włoski, jak mamusia ![]() NAWIJKO, superowy strój ![]() ![]() IFWKA, przykro czytac, że u Was znowu niefajno ![]() ![]() AGA, gratuluje córeczki i rocznicy ![]() BLACK, brawa dla Oliwki ![]() ![]() MAŁA, zdrówka dla Oskarka ![]() MARSI, mój mały butlekowy jest, mleko zawsze, picie w ciagu dnia jak poza domem tez. W domu róznie, próbuje z kubka- jak po prysznicu wygląda ale checi są ![]() ![]() Wszystkim cwiczacym dziewczynom posyłam mega pozytywne fluidy i brawa za postępy ![]() ![]() ![]() Tyle zapamietałam, nie bijcie ![]() lecem spac, bo mi sie Bartulo juz 3 razy obudził , zęby zębiszcza... eh... |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Hello,
My od 5 na nogach. Ja w zasadzie od 4, bo mnie pijani gówniarze obudzili i o dziwo zasnąć nie mogłam. (Jestem śpioch nad śpiochami). Nie wyprowadziło by mnie to z równowagi gdyby nie fakt, że rzucili się na jakiegoś żula i co najgorsze rozpoznałam po głosie dziewczynę z którą leżałam przez dłuższy czas w szpitalu na sali będąc w ciąży. Pijana ledwo mówiła. Ale co się dziwić jak dzieci rodzą dzieci, miała wtedy 15 lat. Oczywiście nie uogólniam, bo znam młodziutkie matki, które stają na wysokości zadania. Ta najwidoczniej nie dorosła do bycia matką. ![]() ![]() ![]() Jestem pełna podziwu dla naszej Black i oczywiście trzymam kciuki, aby interesik się kręcił. Byłam wczoraj u gina. Torbieli nie ma już ![]() A także ogłaszam wszem i wobec, że zakochałam się w domowym paprykarzu. Nie pamiętam która podawała, ale wczoraj zrobiłam i mi i tż bardzo posmakował. Choć oczywiście przepis przerobiłam pod siebie. Zamiast jaglanki (tż kręcił nosem) dałam ryż, jak w paprykarzu szczecińskim ![]() ![]() ![]() Życzę miłego dnia i lecimy do moich rodziców. Musiałam to napisać, bo my o 7 na spacerze to widok niecodzienny, a w zasadzie pierwszy raz o tej porze wychodzimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane- no dostałam wczoraj te róże. Choć z małym opóźnieniem. T. Tez przyszła z 3 ogrodkowymi różami złożyć życzenia no i szwagier z żoną przyszli z winem i ptasim Mleczkiem.
Wieczorkiem obsunelismy wędzonego łososia i poszliśmy spać. Czyli dzień prawie jak codzień... ![]() Co do śmieci. Pampersów nie palimy to się kopci a nie pali-tragedios. Worki dostajemy 4- na odpady zmieszane, plastik i papier, szkło, metal. Po odpady zmieszane przyjeżdżają co 2 tygodnie a reszta raz na miesiąc. Dodatkowo raz na 3 miesiące jest tzw wystawka- wtedy można się pozbyć mebli sprzętu itd. Każda rodzina ma oznaczony pojemnik i oni mają obowiązek zabrać każdą ilość śmieci. U nas jest duży piec którym kiedyś ogrzewali szklarnie. Szklarni nie ma ale piec został i tam często palimy papier bo jak się Wylewa z worków po miesiącu to tam wrzucamy. ![]() Mały jeszcze śpi a ja chętnie poszłabym ćwiczyć ale boje się go zostawić bo leży na naszym łóżku. Potem musze nas popakowac i poogarniac:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Gojka ja używałam kiedyś jakiś czas ale mnie to trochę drażnilo. W sensie ze trzeba to sobie odpowiednio włożyć żeby nie drażnilo. No okrąg taki silikonowy. Ale od tego nie tylam jak od tabletek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-08-07 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47599125] ![]() Super, strasznei zachęcająco to wygląda, muszę wypróbować. Farby kupowałaś teraz w biedrze czy już wczesniej miałaś po Agatce ??
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
My dzis bylysmy na basenie na wolnym powietrzu: wyszalalysmy sie z Yae na zjezdzalni, im wiecej wody na twarz lecialo, tym lepiej. I nawet czika przy basenie niestraszna ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Yae po plywalnianych harcach zdrzemnela sie kwadrans i od nowa wojuje. Nie wyrabiam juz. |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#944 |
Lurker ;)
|
co Ty pierdzielisz ciotka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#945 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dorotka też kilka, a gdzie tam zdania ![]() Śmieci bardzo rzadko macie! u nas po awanturze, jaką zrobiłam, 2 razy w tygodniu śmieci (nie segregujemy, robiliśmy to przez 4 lata przed ustawą, masakra - lokatorzy w zadzie to mieli), a gabaryty - czyli wielkie - raz na 3mce. Tyle, że u nas 22 osoby mieszkaja, miasto chciało nam wywalać raz na 2 tygodnie, wyśmiałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Gojka, ja ostatnio mialam nuva ringi i cellulit mi powrocil w takiej postaci, ze
![]() ![]() ![]() Black, super, ze wam sie uklada ![]() ![]() Mlode druga noc z rzedu przespalo 20.30-6.30 ![]() Nawijko mlody super wyglada, elegancko, garnitur dla.takich babli uznaje np na slubie rodzicow itd ![]() W sb na noc, jedziemy, aaaaaaaaaaa Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#947 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam się nieśmiało ![]() Poczytałam wczoraj wieczorem co nieco. Normalnie tak mnie głowa boli od wczoraj, że nie wiem jak się nazywam ![]() ![]() Na dodatek koleżanka przyniosła mi 5kg borówki i miałam robić dżem z gruszkami i sok, ale nie dam rady. Spakowałam wszystko do woreczków i siup do zamrażarki ![]() Tak jak Lenova wspominała, wczoraj zorganizowałyśmy spotkanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawijko, ja tak jak Little jestem za kastracją ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do śmieci się nie odnoszę, bo mieszkam w bloku ![]() Meneq współczuję Co okropnie, że TŻ ma tak mało urlopu ![]() Pisałyście o zdaniach - Blanka zaczyna ich używać ![]() - mama otwórz - ide czytać - chce am - dac am - choc mama - taty nie ma, tata w pracy oraz różne połączenia z "mamą" typu pić, pe (w piluszce), siku itp. bo to zdania są nie? ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Chciałam jeszcze coś powiedzieć. Z filmami jestem do tyłu jakieś 20 lat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
dokładnie tak jak mówisz ,będzie miał przesrane, ja się popłakałam jak przeczytałam ten artykuł ![]() co do śmieci i palenia pampkow, na mojej wiosce nie przejdzie bo sąsiedzi są bardzo wrażliwi na takie rzeczy i słyszałam plotki,że u nas sypały się mandaty zresztą ja bym nie chciała by ktoś mi smrodził ![]() ale mialam dziś nocke, nie wytrzymałam i poszłam spać na kanape ![]() Leo tak mnie skopal po brzuchu że szok, i po każdej takiej nocy obiecuje,że więcej spać z małym nie będę ![]() co prawda ponoc ciężko udowodnić ale s |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Witam się po śniadanku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
mogę Was prosić o pomoc?
jutro mam test na obciażenie glukozą, jaką glukozę mam kupić w aptece bo nie pamiętam? ![]() z góry dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obraźcie się, ale ja sobie nie wyobrażam palić śmieci w piecu czy na ognisku. Do tego są specjalne wysokotemperaturowe spalarnie, gdzie te odpady są unieszkodliwiane, a gazy wylotowe oczyszczane. Sadze oblepiają przewód kominowy i powodują mikropęknięcia w kominie co powoduje ulatnianie się tych trujących gazów to mieszkania. Już nie wspomnę o tym, że to może się zapalić. A o paleniu śmieci na ognisku to już nie będę się rozwodzić, bo to jeszcze gorsze świństwo. Ja nie pojmuję jak można tak truć siebie, a przede wszystkim nasze dzieci. A potem lament bo tamto ma alergie, inne astmę czy inną chorobę układu oddechowego. Już nie wspomnę o nowotworach. Jak podejście ludzi się nie zmieni to nic w tym Polskim kraju też się nic nie zmieni. Będziemy żyć w takim syfie i truć się nawzajem. A i co to jest za kara 5 tyś, powinno być przynajmniej 20 tyś to może ludzie by się zastanowili chwilę. A tu na szybkiego macie linka fajnie opisane co i jak nawet sensownie: http://www.proszowice.pl/asp/pl_star...&akcja=artykul Wyszedł mi elaborat, ale trochę mnie poniosło. Oczywiście to co napisałam podpieram moim wykształceniem Inżynieria środowska ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- 75 g |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam kolege który zawsze zachwyca się Hanią i mówi że mama nie może to może ona zostanie jego żoną w przyszłości (ja mhm...) ![]() Cytat:
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47600328]Dziewczyny, koledzy w więzieniu zrobią mu z dup.y jesień średniowiecza, nie martwcie się.[/QUOTE]
Mnie się strasznie podobało kiedyś stwierdzenie więźnia, który właśnie po podobnym zdarzeniu powiedział, że różni ludzie w pierdlu siedzą, za kradzieże, za dewastacje, za pobicia i za zabójstwa, ale choćby nie wie, jak byli "zdegenerowani", to jak przyjdzie człowiek, który zgwałcił czy kobiete, czy dziecko, ale ZGWAŁCIŁ, to on w więzieniu już nie ma życia. Bo różni ludzie są, ale i oni swoje zasady mają. Cytat:
![]() ![]() No u nas jest to samiuśko, widać, żeś też wiejska ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde no, nie wiem, młoda do pierwszej pobudki śpi w nocy ładnie, nieraz do 1, nieraz i do 5, ale jak się już obudzi raz, to potem już nie śpimy normalnie, tylko drzemki po półgodziny i tak w kółko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mieszkam w centrum miasta, gdyby tak (bo to kamienice, w większości piecowe) każdy WSZYSTKO palił, to by się człowiek podusił i tyle. Ja już pomijam w ogóle robienie samemu sobie problemu, bo ten syf z pieluch czy innych śmieci niepalnych zalepia komin, o pożar potem nietrudno. Mamy CO w mieszkaniu, piec na węgiel, papier, drewno - i to palimy. Nawet ulotek unikamy, bo to smrodzi, sadza tłusta. A kilka lat temu mieliśmy namiastkę tego, jak złe paliwo może szkodzić -kupiliśmy węgiel taki, że CODZIENNIE trzeba było czyścić piec wyciorem, bo taka tłusta sadza się osadzała. KOSZMAR. Jeden dzień bez czyszczenia = cały dym szedł na mieszkanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
![]() my już z Darią po spacerku. Byłyśmy w pepco i kupiłam jej wreszcie znikopis. Ale jest zachwyt ![]() ![]() Teraz Daria zje kaszkę , położę ją spać, a ja razem z nią bo muszę odpocząć przed nocką.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-08-07 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
NINA, jak mi braknie po prostu tych czarnych worków, to mogę pampersy dać w tym worku, do którego je wcześniej wrzucałam, takim zwykłym, na śmieci "domowe"? Tylko i tak chyba muszą być wtedy SAME pampersy, bo jakby się dało z innymi odpadkami, to oni to raczej potraktują jako nieposortowane i właśnie moga nie wziąć?
![]() BTW. Jak już wrzucacie pampy do czarnego worka, to wywalacie je pojedynczo, czy normalnie spakowane do tego worka, w którym wcześniej zbierałyście? Przepraszam, że zasypałam Was tym "gównianym" tematem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 75g . ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Z tym paleniem w piecu to się właśnie zastanawiałam, bo Hje pisze że palą wszystko. A moja mama nawet kolorowych gazet nie pali w piecu bo to się strasznie osadza, może uszkodzić piec i te rury czy co tam jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja napisałam gdzieś, że palimy WSZYSTKO? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.