Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 09:33   #4171
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wszystkie planujecie zmieniać wózek na lekką parasolkę? Bo zastanawiam się jaki jest sens kupować wózek 2w1 jak po pół roku trzeba kupić inny.

Dziewczyny jak którejś żal tego wybierania wózka to może wybrać za mnie
Ja pewnie kupię parasolkę, ale dopiero jakoś po roku pewnie. Nie wyobrażam sobie wsadzić 6-miesięcznego dziecka do parasolki. A ta ciężka spacerówka od wózka 2w1 i tak nam będzie służyć na pewno długo, bo przecież taka parasolka to się nadaje tylko na spacerek po równym chodniku, w teren odpada.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Zakupiłam Pampersy na promocji w Smyku, do tego wzięłam wanienkę, pieluchy tetrowe i szczoteczkę z miękkim włosiem
Stary 2014-08-07, 09:34   #4172
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Wspolczuje straszjie i trzymam kciuki za wizyte!

FrauGizela dzieki, o tenie nie pomyslalam!!! Tena tez robi takie podklady typowe, czy kupowalas po prostu wielkie podpaski?

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Ja nie mialam cc ale te kolezanki co mialy to sie skarzyly ze nawet dluzej z nich cieklo niz po porodzie sn, bo przy sn z racji rozwarcia i czasowej duzej elastycznosci pochwy i szyjki jest szybszy przeplyw... i chyba w "w oczekiwaniu na dziecko" tez pisali, ze polog po psn to 6 tyg a po cc to nawet 8tyg ???
Nie kumam...
Ja kupowałam podpaski chyba na nietrzymanie moczu, ale pokłady też mają.

My właśnie mamy problem, bo to przedszkole M.jest dobrą godzinę spacerem od domu więc może być kiepsko, a z tym małym tak w auto to też będzie uciążliwe. No nie wiem, nie wiem...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:51   #4173
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
słoneczko gratulacje coraz bliżej jesteśmy...

mam pytanie dot. podkładów poporodowych - ile tego moze byc potrzebne? widze, że niektóre z Was zamawiały 10 paczek..?? aż tyle tego schodzi? czy daja rade potem jakies wielkie podpaski..?
położna z SR mówiła, że 2-3 paczki wystarczą, potem można z normalnych jakieś duże - polecała zwłaszcza podpaski Tena Lady, Semi Lady itp. na nietrzymanie moczu, ponieważ dobrze chłoną zapachy...
ja Belli zamówiłam 3 paczki

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

a co do zgagi , ja mialam codziennie, zreszta teraz tez, wszyscy mowili ze dziecku wlosy rosna(co za glupi przesad)
no ale mala urodzila sie z czarna czuprynka
na zdjeciu mala ma 1,5mca a wloski musialam meczyc oliwka i wyczesywac ciemienicuhe
jaki kochany Dziubek

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Muszę umówić się na usg w III trymestrze w związku z plamką na serduszku u małej, o której kiedyś wspominałam
wierzę, że będzie wszystko ok, a serduszko małej jak dzwon

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

ja miałam te podkłady z belii i nie przymierzając, były do dupy, bardzo szybko przeszłam na tenę lady i byłam zadowolona. Teraz chyba tylko kupię paczkę z semi tych takich dużych, ale tak to w majty ta tena i śmigam. Z resztą przyznam Wam się, że ja mając taką nagłą, nieplanowaną cesarkę to myślałam, że jak mi dziecia wyjmą, to i wszystkie farfocle i nie będzie nic ze mnie leciało no i się zdziwiłam nieco
no to chyba mocno się zdziwiłaś
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:51   #4174
Indra83
Wtajemniczenie

Aleksandretta, ja parasolki nigdy nie miałam, miałam najpierw wózek 2 w1 i dla mnie okazały się nie do pogodzenia te funkcje, albo dobry na zimę głęboki wózek, albo lekką spacerówka. O ile mój wózek jest ekstra na zimę, ciepły, duże koła pompowane i amorki, to na wiosnę i lato był za ciężki, a wtedy więcej chodziliśmy, nie tylko po chodniku. Kto choć raz musiał ciągnąć wózek po piachu na plaży, wie jaki to ból. Kupiliśmy spacerówke jak syn jeszcze nie siedział dobrze, ale mógł w niej leżeć i było już ciepło, także że względu na babcię, która częściowo zajmowała się Stasiem, żeby było jej lżej. Ale ta spacerowka miała kosz, dość duże kółka. Syn na szczęście długo nie jeździł, szybko zaczął chodzić i nie chciał siedzieć w wózku, braliśmy go na wyjazdy, jakieś dłuższe wyjścia. Taka klasyczna parasolka to dla mnie urządzenie do wstrząsania dzieci

Stary 2014-08-07, 09:53   #4175
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dzisiaj wizytuję... Martwię się bo ostatnio nie mogę skontrolować cukrów i skaczą mi w kosmos i chyba się upomnę o USG żeby sprawdzić czy mała za szybko nie rośnie.

Wczoraj też byłam u diabetologa i muszę robić zastrzyki z insuliny już 2 razy dziennie i oczywiście gówno one dają przynajmniej po dzisiejszych pomiarach... Nie mam już siły do tej cukrzycy, wszystko robię dla swojego dziecka a to wstrętne choróbsko śmieje mi się w twarz

Aż ryczeć mi się chce, biorę się zaraz za prasowanie zawsze sprzątanie mnie uspokajało ale nie wiem czy przy tym nie wk**wię się jeszcze bardziej
Trzymam kciuki za wizytę !

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Tez tak ostatnio słyszałam od koleżanki która miała cesarkę byłam w szoku, mówiła ze cesarki to wyjmują wszystko, czyszczą i nie ma pologu i tez sama zgłupiałem niech sie wypowiedzą te po cc jak to w końcu jest
położna mówiła, że po cc też normalnie lecą brudy... ale pewnie są przypadki, że jest inaczej...
Stary 2014-08-07, 09:53   #4176
fiorella22
Zadomowienie

Rosalie ciągle zapominał Ci napisać ... TŻ pochodzi z Sułkowic

Indra podobno w Olsztynie jest jakas duza hurtownia z artykułami dziecięcymi. Znasz ja może albo może cos slyszalas na jej temat? Opłaca się tam pojechać? Czy jednak w internecie taniej?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:55   #4177
Indra83
Wtajemniczenie

Mi 3 paczki podkladow starczyły, potem już podlaski tylko większe że skrzydłami. Pamiętam, że już w domu, to nie lecialo że mnie non stop, tylko tak falami, co jakiś czas chlup.

U mnie w szpitalu kiedyś przyszła do porodu bliźniaków kobieta, jednego urodziła sn, a przy drugim zrobili cc. Z dwóch stron była rozgrzebana

Stary 2014-08-07, 09:56   #4178
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Aleksandretta, ja parasolki nigdy nie miałam, miałam najpierw wózek 2 w1 i dla mnie okazały się nie do pogodzenia te funkcje, albo dobry na zimę głęboki wózek, albo lekką spacerówka. O ile mój wózek jest ekstra na zimę, ciepły, duże koła pompowane i amorki, to na wiosnę i lato był za ciężki, a wtedy więcej chodziliśmy, nie tylko po chodniku. Kto choć raz musiał ciągnąć wózek po piachu na plaży, wie jaki to ból. Kupiliśmy spacerówke jak syn jeszcze nie siedział dobrze, ale mógł w niej leżeć i było już ciepło, także że względu na babcię, która częściowo zajmowała się Stasiem, żeby było jej lżej. Ale ta spacerowka miała kosz, dość duże kółka. Syn na szczęście długo nie jeździł, szybko zaczął chodzić i nie chciał siedzieć w wózku, braliśmy go na wyjazdy, jakieś dłuższe wyjścia. Taka klasyczna parasolka to dla mnie urządzenie do wstrząsania dzieci

To ja byłam pewna, że pisząc o lekkiej spacerówce macie na myśli parasolkę a nie jeszcze inną spacerówkę. Ja to chyba pójdę zgłębić temat wózków bo wstyd

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:57   #4179
Indra83
Wtajemniczenie

Parasolka, to dla mnie taki kompaktowy wózek, sam stelaz i siedzisko, co po złożeniu jest malutenki.

Stary 2014-08-07, 09:57   #4180
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja pewnie kupię parasolkę, ale dopiero jakoś po roku pewnie. Nie wyobrażam sobie wsadzić 6-miesięcznego dziecka do parasolki. A ta ciężka spacerówka od wózka 2w1 i tak nam będzie służyć na pewno długo, bo przecież taka parasolka to się nadaje tylko na spacerek po równym chodniku, w teren odpada.

-
moja znajoma cały czas używa spacerówki z wózka 3w1, a mały ma już 2 latka...
Stary 2014-08-07, 09:58   #4181
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Parasolka, to dla mnie taki kompaktowy wózek, sam stelaz i siedzisko, co po złożeniu jest malutenki.

Ja taki sam nazywam parasolką.

Stary 2014-08-07, 09:59   #4182
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie planujecie zmieniać wózek na lekką parasolkę? Bo zastanawiam się jaki jest sens kupować wózek 2w1 jak po pół roku trzeba kupić inny.

A czemu po pół roku inny? przecież taka spacerówka jest od pół roku do nawet trzech lat

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:59   #4183
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Zakupiłam Pampersy na promocji w Smyku, do tego wzięłam wanienkę, pieluchy tetrowe i szczoteczkę z miękkim włosiem
a jakaś fajna promocja jest tych pampersów ?

już znalazłam - druga paczka -15% no chyba, że jeszcze jakąś inną wyczaiłaś

od dzisiaj w kauflandzie będzie promocja pampersów, w ulotce co prawda pokazane są tylko większe rozmiary, ale akurat dziś tam będę to zerknę czy najmniejsze też przypadkiem nie są

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-07 o 10:05
Stary 2014-08-07, 10:04   #4184
Kostka09
Zakorzenienie

sweet współczuje problemów z cukrzycą mam nadzieję, że jednak ci sie to unormuje...
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi Ci o moja liate
Kurde mi jakos wszystkiego idzie najwiecej albo jestem chomikiem
Zaczne od tego ze u mnie w szpitalu podkladow nie daja. Mi w samym szpitalu zeszly 3 paczki, wzielam dwie i michal mi dowozil. Nie wiem czy tak sie ze mnie lalo jak z zazynanej swini czy co, no mozliwe po krwotoku i przy zlej krzepliwosci.
A w domu mi szla paczka dziennie; czesto zmienialam bo malo komfortowe to bylo. No i ze rana mi sie nie goila to mialam zakaz uzywania majtek, wiec zwykle podpaski odpadaly. Dopiero po 4 tygodniach zaczelam nosic majtki i to tez chyba glownie na wyjscia...
(
nie tylko na Twojej właśnie jeszcze któras z dziewczyn tak miała, że 10 paczek...dlatego mnie to zaintrygowało
Cytat:
Zastanawiam się nad tym Greyem, bo nie czytałam, ale słyszałam, że straszna masakra jezykowa. A wszyscy tak się zachwycają i już film jest.
czytałam Greya bo u mnie wpracy krążył i wszystkie sie zachwycały...powiem tak, nie czytam na codzień literatury wysokich lotów, generalnie lubię beletrystyke, kryminały, troche historii ale Grey mnie głupota powalił...pierwsza część przeczytałam bardzo szybko - rzeczywiście wciąga ale drugiej juz nie dokończyłam bo nie byłam wstanie co dwie strony czytac o tym jakiego cudownego człowieka poznała, jaki mądry, piękny itd... trzeciej nawet nie zaczęłam, ale może ja jestem nieobiektywna bo komedii romantycznych tez nie lubię...
dla mnie to Harlekin w dłuższym wydaniu....
Cytat:

mnie nie żal absolutnie ciesze się, ze mamy pożyczony odbije sobie na spacerowce

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-08-07 o 10:05
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:06   #4185
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
A czemu po pół roku inny? przecież taka spacerówka jest od pół roku do nawet trzech lat

no M. jeszcze od czasu do czasu jeździ w swoim XA i nie zamieniłabym go na nic innego, ale już pora go rozmontować, odświeżyć i przygotować dla dziecia numer dwa. Teraz się zastanawiamy, czy nie kupić jakiejś używanej laski-parasolki, bo M. ma pojechać na dwa tygodnie z moją mamą w góry i choć jest chętna do chodzenia, biegania i wszelkich innych aktywności, myślę, że może się przydać w nagłych wypadkach, kiedy powie: 'moje nóżki są już zmęczone', a że waży już prawie 16 kg to nie sądzę, by moja rodzicielka miała chęć, by nosić ją wtedy na rękach
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 10:14   #4186
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
no M. jeszcze od czasu do czasu jeździ w swoim XA i nie zamieniłabym go na nic innego, ale już pora go rozmontować, odświeżyć i przygotować dla dziecia numer dwa. Teraz się zastanawiamy, czy nie kupić jakiejś używanej laski-parasolki, bo M. ma pojechać na dwa tygodnie z moją mamą w góry i choć jest chętna do chodzenia, biegania i wszelkich innych aktywności, myślę, że może się przydać w nagłych wypadkach, kiedy powie: 'moje nóżki są już zmęczone', a że waży już prawie 16 kg to nie sądzę, by moja rodzicielka miała chęć, by nosić ją wtedy na rękach
No tak to rozumiem ale generalnie te spacerowki w zestawach sa do 3 lat my planujemy w przyszlym roku wakacje za granica z malym to pewnie tez kupimy jakas zwykla, zeby byla na takie wyjazdy, zeby w samolocie nie zniszczyli tego lepszego itp bo juz rozne historie slyszalam ale ten z zestawu na pewno lepiej bedzie sie sprawowal tak na co dzien

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-07, 10:18   #4187
Indra83
Wtajemniczenie

Pewnie, że wózek jest do 3 lat, sąsiedzi nawet dłużej wozili. Ale tak mi szkoda było babci chlopca, jak w sumie ponad 30kg wiecznie pchala.
Piszę na swoim przykładzie, ale jak wózek był dobry na zimę, to na lato już za ciężki.
Z kolei taką mała parasolka, to się w teren kompletnie nie nadaje, te malutkie kóleczka, brak kosza, często daszku. Tylko po równym chodniku.
Jak pierwszy raz pojechaliśmy nad morze, to mieliśmy tyle rzeczy na plażę, jakbyśmy prowadzili koczowniczy tryb życia

Stary 2014-08-07, 10:19   #4188
mgds
Raczkowanie

Cytat:
sweet współczuje problemów z cukrzycą mam nadzieję, że jednak ci sie to unormuje...

nie tylko na Twojej właśnie jeszcze któras z dziewczyn tak miała, że 10 paczek...dlatego mnie to zaintrygowało

czytałam Greya bo u mnie wpracy krążył i wszystkie sie zachwycały...powiem tak, nie czytam na codzień literatury wysokich lotów, generalnie lubię beletrystyke, kryminały, troche historii ale Grey mnie głupota powalił...pierwsza część przeczytałam bardzo szybko - rzeczywiście wciąga ale drugiej juz nie dokończyłam bo nie byłam wstanie co dwie strony czytac o tym jakiego cudownego człowieka poznała, jaki mądry, piękny itd... trzeciej nawet nie zaczęłam, ale może ja jestem nieobiektywna bo komedii romantycznych tez nie lubię...

mnie nie żal absolutnie ciesze się, ze mamy pożyczony odbije sobie na spacerowce
Mam identyczne zdanie na ten temat

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:34   #4189
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Dziewczyny wczoraj rozpisalam pełną listę wyprawkową, więc zaczynam sie brać za zakupy. Przede mna jeszcze remont w 8-9 msc ciąży... więc wolę chociaż te zakupy mieć już z głowy.

kto mi podpowie....?
jakie butelki mam kupić? jakie są polecane? nie mam na ten temat zielonego pojęcia...
to samo tyczy się smoczków.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14

Edytowane przez ~Olya~
Czas edycji: 2014-08-07 o 10:45
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:39   #4190
manieczka1
Zakorzenienie

Olya wczoraj ponad godzinę czytałam opinie i butelkach haha i co? Ile ludzi, tyle opinii ja chyba kupię butelki avent.

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-07, 10:45   #4191
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Też mam ostatnio. Moja mader łączy zgagę z obecnością włosów na głowie dziecka - to pewnie jakiś kolejny mit
Dobre skąd się biorą te mity? ktoś siedział i wymyślał? ale serio, ciekawa jestem. Ale powiem Ci że teraz będę miała jeszcze większą jak sobie pomyśle o włosach klejących się do mojej macicy..

a wczoraj to mnie jeszcze pół nocy męczyło, mąż dawno spal a ja się układałam jak najwyżej żwby to opanować

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no my bralismy slub 16.08 2008 to byla sobota i teraz tez wypada w sobote, co z tego jak malz bedzie w pracy

malz bedzie wozil corke do przedszkola, tak samo jak poprzednio a ja ja odbieralam i po odbior mam zamiar z wozkiem na spacer isc , no chyba ze bedzie -15 to moj tato bedzie odbieral corke

hehe ja przy 1 ciazy nawet nie wiedzialam ze jakies podklady sa, nie mialam wogole, tylko zykle najwieksze podpaski belli kupilam i styklo
teraz kupilam 1 paczke podkladow i tez zwkle podpaski kupie

gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty

ide myc wlosy, budzic mala bo musze ja wybrac tez zeby do tesciowej zawiezc bo z malzem jedziemy zalatwic ten projket

a co do zgagi , ja mialam codziennie, zreszta teraz tez, wszyscy mowili ze dziecku wlosy rosna(co za glupi przesad)
no ale mala urodzila sie z czarna czuprynka
na zdjeciu mala ma 1,5mca a wloski musialam meczyc oliwka i wyczesywac ciemienicuhe
śliczny maluch

Cytat:

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

też tak myśle, w parasolce nie można (jeśli dobrze kojarze) na plasko oparcia rozłożć, no i oparcie też za mało stabilne na jeszcze delikatny kręgosłup 6-miesięczniaka

Cytat:

z tym greyem miałam dokladnie to samo, ale przeczytałam wszystkie części (jak już zaczne serie to raczej kończe z ciekawości, choćby nie wiem jak głupia była) i w połowie drugiej już wiedziałam (domyślałam się) jak się trzecia skończy, no i mnie niestety nie zaskoczyło

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:46   #4192
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Olya wczoraj ponad godzinę czytałam opinie i butelkach haha i co? Ile ludzi, tyle opinii ja chyba kupię butelki avent.

Teś się nad nimi zastanawiałam, chyba są najpopularniejsze.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:46   #4193
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Teś się nad nimi zastanawiałam, chyba są najpopularniejsze.
Chyba tak. Czasem tylko dziewczyny pisaly, ze zamienialy w nich smoczki na lovi.

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-07, 10:54   #4194
Kasia427
Wtajemniczenie

Mi się wydaje, ze Lovi strasznie się zasysają... młody ssał, ssał i za chwilę był tak zassany smok, że musiał puszczać, aż on się porozkleja i na nowo ssał... takie wkurzające...
te z Aventu są grubsze i nie da rady, żeby się zassały...
Stary 2014-08-07, 10:56   #4195
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
moja znajoma cały czas używa spacerówki z wózka 3w1, a mały ma już 2 latka...
O ile mi i dziecku będzie wygodnie to dla mnie najlepiej by było jak najdłużej używać 2w1

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
a jakaś fajna promocja jest tych pampersów ?

już znalazłam - druga paczka -15% no chyba, że jeszcze jakąś inną wyczaiłaś

od dzisiaj w kauflandzie będzie promocja pampersów, w ulotce co prawda pokazane są tylko większe rozmiary, ale akurat dziś tam będę to zerknę czy najmniejsze też przypadkiem nie są
To ta promocja Wzięłam dwie paczki dwójek, białe i zielone, bo jedynki już są niedostępne Wychodzi po 0,50zł sztuka, więc chyba ok cena

Dziewczyny myślala któraś może o tym wózku:
http://allegro.pl/bebetto-wozek-silv...467473267.html
Stary 2014-08-07, 11:14   #4196
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Szwaja to lekkie i przyjemne historie, ale czasem fajnie dać odpocząć mózgowi.
Zastanawiam się nad tym Greyem, bo nie czytałam, ale słyszałam, że straszna masakra jezykowa. A wszyscy tak się zachwycają i już film jest.

ja sie zabieram do tego greya jak żaba do jeża, przeczytałabym żeby sobie opinię wyrobić, część moich znajomych przezachycona a ich meżowie twierdzą, ze takiego seksu to w życiu nie było jak w czasie, kiedy żony greya czytały; druga część koleżanek jest porażona poziomem literackim do tego stopnia że mówią, że czytanie tego BOLI. ciekawa jestem, ale się zabrać zupełnie nie mogę...

z lekkich i łatwych rzeczy przeczytałam jakiś czas temu wszystkie ksiażki Dana Browna i faktyczni lekkie i przyjemne to było. a poza tym jednak u mnie ostatnio na tapecie cieżkie tematy - przed Berlinem odświeżyłam po latach "my dzieci z dworca zoo", wcześniej była "droga" Cormaca Maccarthy'ego. jeszcze wcześniej wszystkie części "pieśni lodu i ognia" - to nie tyle ciężkie, co dłuuuugie

Cytat:

po pół roku nie, ale po roku raczej już będę chciała się rozglądać za spacerówką, tylko ciągle nie wiem, czy mniejszą, czy większą. ważne żeby była lekka! bo niestety jak się nosi wózek z dzieckiem po schodach to kręgosłup cierpi :/

Cytat:

a jaką miałaś spacerówkę?

Cytat:
Dziewczyny wczoraj rozpisalam pełną listę wyprawkową, więc zaczynam sie brać za zakupy. Przede mna jeszcze remont w 8-9 msc ciąży... więc wolę chociaż te zakupy mieć już z głowy.

kto mi podpowie....?
jakie butelki mam kupić? jakie są polecane? nie mam na ten temat zielonego pojęcia...
ja przy starszej korzystałam tylko z tommee tippee i nie miałam z nimi żadnych problemów, także teraz też zamierzam.
do aventu mam uraz emocjonalny ze wzg na aferkę z BPA, więc ja się nie skuszę, mimo, że od dawna z ich butelkami jest wszystko ok - no ale uraz mam ale ogólnie to dobre butelki i dobre smoczki podobno
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:23   #4197
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam Aventu, co prawda jedną ze szkoły rodzenia, drugą dokupiłam bo czytałam o nich dobre opinie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

właśnie się dowiedziałam, że koleżanka ta co była w szpitalu i w ogóle nie miała już szyjki...urodziła
dziś zaczynał się jej 33 tc
mały to kruszynka, nieco ponad 1700 gram, ale jestem dobrej myśli. mam nadzieję, że wyrośnie na dużego i silnego chłopca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 11:24   #4198
Indra83
Wtajemniczenie

Mam Walkera z Baby Design, nie do zajechania wózek

Co do hurtowni w Olsztynie to nie wiem, nigdy tam nic nie kupilam.

Stary 2014-08-07, 11:42   #4199
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Walkera z Baby Design, nie do zajechania wózek

Co do hurtowni w Olsztynie to nie wiem, nigdy tam nic nie kupilam.

kurde fajny bardzo! tylko jednak ciut za ciężki dla mnie. ja bym chciała coś do 8kg :/ a koła ma amortyzowane? bo tak po fotach wyglądają, ale nie mogę znaleźć w opisach...

ja chyba rozwiązałam problem koszul do szpitala.
któraś z Was (chyba Ela, ale głowy nie dam?) zasygerowała sukienkę na ramiączkach no na ramiączkach to nie za bardzo ale sobie dodałam dwa do dwóch i kupię sobie ze 2 sukienki kopertowe, mam takich już kilka, tylko z rękawem dłuższym wszystkie. http://allegro.pl/sliczna-sukienka-k...417178098.html
są mięciutkie, wygodne, z kolorami sobie poszaleję (taaaa, szary będzie jak mnie znam :P ale druga może czerwona? ) nie kosztują majątku, a jak się nie zniszczą to będą super do łażenia po domu. bosko!

straaaaaaaasznie mi się podoba taka koszula: http://allegro.pl/koszula-kratka-kr-...485743828.html (granatowa!) ale kurcze, no 6dych na koszulę którą nie wiem czy później założę częściej, niż raz na rok, sama nie wiem...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:47   #4200
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

kto mi podpowie....?
Mnie polecano butelki TT. Kupię te antykolkowe. Fajnie, że pokazują gdy mleko jest za gorące.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości