|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
mortisha no właśnie u nas argumenty, że w przedszkolu przecież to robiła, że potrafi, że jak pójdzie od września to koleżanki się będą śmiały itp. i te z serii "będziesz starszą siostrą,będziesz uczyć braciszka i dawac przykład, pomagać mamie" przestały działać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Magsik jak nie/dasz/rady. ?
![]() ![]()
#3873 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak to przeczytałam, to wymacałam swój i też wyłazi! O matko, jakie to dziwne ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, były zajęcia o emocjach ![]() ![]()
![]() |
#3874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może jakaś książeczka o tym, że będzie rodzeństwo, że musi być "tą starszą" itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie dasz!??? Jak nie my to kto? Powiem Ci ze po dzisiejszej wizycie sama zaczęłam sie obawiać, ale musimy to wszystko co złe dogonić od siebie i myślec pozytywnie ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Farminka, ja co prawda nie mam starszego dzieciaczka, i nie wiem jakbym miała zareagować. Ale Mortisha ma racje, jest na rynku pełno książeczek o starszym rodzeństwie, któremu pojawia się Maluszek w domu. Może poczytaj Małej coś takiego. A na jej zachowania dziecinne staraj się nie zwracać uwagi. Bo ona widzi, że jej zachowania powodują zwrócenie waszej uwagi. Więc działa "na dzidziola"...Nie przejmuj się, na pewno wszystko się poukłada ![]() Magsik, ja też miałam wczoraj o porodzie w sr. No i od razu podobne myśli, jak ja dam radę. Ale każda z nas to musi przejść, podobno jesteśmy do tego stworzone ![]() Plany na dziś ? Na 10 jadę do kosmetyczki, do stópek ciężko mi się już dostać przez brzuszek...Później odwiedzę znajomą a o 18 jadę obejrzeć oddział położniczy z sr. Co prawda nie chcę rodzić w tym szpitalu, ale do mojego "wycieczki" nie ma, więc chociaż tu zobaczę jak to wygląda ![]()
#3877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się z rana ![]() My dziś zaczynamy 33 tydzień ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ![]() dziewczyny jak juz mowilam mam mdlosci , stres je nasila, ale ogolnie sa caly czas, nie mialam tak z Mateuszkiem, nie moge nic zjesc, nic mi nie smakuje, wszystko jest dla mnie albo mega słone ,albo mega słodkie i do tego zgaga podejrzewam z glodu-katastrofa. Farminka szkoda, ze nie mialas i nie masz mozliwosci zmiany lekarza, faktycznie olewajacy typ, dobrze, ze masz polozna, to jestes troche spokojniejsza. Wodaqa mój TZ ma czas pracy raczej zalezny od siebie, choc nie zawsze, ale przewaznie mysle, ze bedzie mogl sie w wiekszosci zajac Mateusze, w razie czego jest tesciowa, ktora nie pracuje i po 17 i w weekendy moja mama, moze jakos to bedzie, choc rozstanie z Mateuszem przeraza mnie do tego stopnia, ze plakac mi sie chce. trzymajcie sie dziewczyny i odpoczywajacie ![]()
#3879 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
![]() Gosia jestem, jestem ![]() ![]() Noc minęła na wielokrotnym odwiedzaniu wc a o 7mej obudziła mnie mucha i już nie mogłam zasnąć. Zaraz idę pod prysznic, obiad (dziś polędwiczki w sosoe kurkowym + ziemniaczki) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My dziś zaczynamy 31 tydzień. Piorę drugą partię ciuszków, kupiłam DZIDZIUSIA płyn i jest chyba ok. W południe prasowanie wczorajszej partii. Ja dziewczyny nie chodzę do SR więc podczytuję to o czym Wy piszecie - wielkie dzięki ![]() Na porodówkę możliwe że pojadę sama taksówką lub karetką, chyba że Malutka poczeka aż Tatuś wróci ze szkolenia, bo jest daleko i na zawołanie nie zdąży na pewno. Przydałoby się tylko jeszcze oglądnąć wcześniej szpitale, chociaż ponoć jak przyjedzie karetka to wiozą tam gdzie oni uważają za słuszne - bynajmniej we Wrocławiu.
34/40 Wrocław Pierwszy Dzidziuś ![]() Edytowane przez alapiotrek Czas edycji: 2014-08-07 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Mamcie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3884 |
Zadomowienie
|
Lilotka jak coś piszemy głupiego to pisać pisać i zwracać uwagę bo niektóre są niedoświadczone i nasłuchają się jakiś opini od innych albo czegoś tam naczytają i wychodzą szopki
![]()
#3885 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
To nie chodzi o konkretne osoby, ani sytuacje, ale wkurza mnie pisanie po raz wtóry jedno i to samo. Wole przemilczeć. Są tu tez inne doświadczone mamy, które chętnie odpowiedzą tym niedoświadczonym, więc mój udział w dyskusji jest zupełnie zbędny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Czy Was też tak przeraźliwie bolą plecy? Strasznie mnie to wkurza że już się budzę z bólem... Najchętniej bym wstała, wypiła kawę i szła leżeć dalej ![]() Pokłóciłam się wczoraj z TŻ-tem, pojawiły się nieprzewidziane wydatki, ja się martwię za co kupimy wyprawkę, a ten zupełnie na luzie "nie kupimy wszystkiego w tym miesiącu". Jezu jak on mnie wkurza! On w ogóle sobie nie zdaje sprawy że mogę lada dzień urodzić :/ Mimo że tłumaczę. Wiem że gdyby przyszło co do czego to by opanował sytuację, ale co ja się nerwów najem to moje. Po prostu chciałabym być przygotowana chociaż materialnie, bo psychicznie nadal do końca nie jestem ![]() ![]() Dobra koniec tych żali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Rozeznanie
|
Witam!
![]() Ja dzisiaj kiepsko spałam. W każdej pozycji źle i niewygodnie ![]() Mam pytanie do Slomki i Lilotki: mój mąż jedzie na tydz do DE. Co warto tam kupić dla dziecka czego nie ma w Polsce albo jest gorszej jakości? Napisałam mu na kartce proszki do prania ale nie wiem co by tu jeszcze? ![]() Podpowiedzcie mi coś ![]()
#3888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Serdusio Tomcia dzisiaj znowu leniwe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki ja na chwilke.
Witam sie w 30 tygodniu doczekałam się twj 3 w koncu ![]() Gratuluje wszystkim tygodni. Farminko przedewszystkim no stress bo to jeszcze gorzej. Ja sr nie mialam jeszcze o porodzie bo zaczynalam 4 spotkania ze stara grupa a 4 od wtorku zaczne z nowa, nie chcialam zaczynac od tego 12.08 bo skonczylabym 2 tyg przed porodem a wtedy to ju moge byc po. Bo mam nadz. Na prezent urodzinowu ![]() ![]() ![]() ![]() Lilotkaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() Nigdy nie robilam w sosie kurkowym nic, napisz jak robisz te poledwiczki. Nawet w klubie jesli moge prosic ![]() My kolo 13 jedziemy na grilla do rodzinki. Zleci dzien ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Vilet podziwiam cierpliwosci do Tz. Zostaly jakby nie patrAc 2 mc a roznie moze byc... Oczywiscie zycze porodu w twrminie. Moj Tz to typ wszystko na ost chwile ale w tej kwestii to faktycznie on zabiegal o ogarnianie tego. Ale z drugiej strony oszczednosci sa potrzebne bo tak z wyplaty to ciezko. No i jakas tam pomoc kilku stowek od rodziny mielismy..
#3892 |
in the dark of night
|
Hej, zgadzam sie z Liotka, tez tu zagladam mniej z tego samego powodu, ament.
Kasia co do DE to pomysle, a interesuja Cie ciuszki ogolnie dla malucha rzeczy czy tez cos dla siebie z kosmetykow? Sorki za brak polskich znakow, pisze z ktg, troszke dzis zwymiotowalam w gabinecie, tetno skakalo, ja prawie odlecialam, dwie kroplowy, zaraz usg, badanie, nie bede Was zanudzac ![]()
![]() |
#3893 |
Zadomowienie
|
Kasia: krople na kolki
![]() ![]()
#3894 |
Wtajemniczenie
|
slomka o rety, a cóż to się podziało? pisz koniecznie, po to w końcu jest to forum, a jakas wiedzę czerpiemy właśnie z doświadczeń innych, więc i innym się przyda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja kolezanka poleciła mi książkę: http://www.taniaksiazka.pl/rodzenstw...FfMZtAodTggABw Jeszcze leży nieprzeczytana, ale już nibawem się wezmę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lilotka! Lepiej napisz o co cho, a nie się gotujesz wewnętrznie ![]() A Ty co córce zaplanowałaś na swój pobyt w szpitalu? Vilet, gdyby to on nosił dziecko pod sercem, pewnie byłby bardziej przejęty wyprawką ![]() ![]() Farminko, a ona nie może polecic Ci jakiegoś zastępstwa? Cytat:
Twoje tętno skakało? Kurka, o co chodzi? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Rozeznanie
|
Dzięki alapiotrek. Słyszałam o nich. Moja szwagierka powiedziała mi, że w przypadku jej córki wcale nie okazały się takie rewelacyjne i używała innych. Już sama nie wiem.
Cytat:
Ubranka mam. Raczej chodzi mi o jakieś kosmetyki, leki, akcesoria itd.
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
Witam się po długiej nieobecności aż mi wstyd, że tak dawno nie pisałam
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ja też jakoś nie pisałam bo nie wiedziałam co mam czasami napisać. W niektórych sprawach mam odmienne zdanie niż większość i nie chcę się narazić na zlinczowanie.
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tętno będzie mi pielęgniarka sprawdzała, ale jeśli chodzi o zapis ktg to to jest jedyny aparat w mieście, a trzeba umieć to dobrze popodłączać, żeby wyszedł wiarygodny wynik, więc byle kto nie może robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córka będzie na porodówce razem ze mną i mężem. Co do rzeczy z DE to zależy, bo jeśli chodzi o kosmetyki to ja wszystko z rossmana biore a w Pl Rossman jest więc. Nie wiem co bym Ci Kasiu mogła doradzić. slomka nie zapomnij o zaświadczeniu od lekarza!! Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-08-07 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się!
Rano byłam poćwiczyć, była jakaś inna babeczka na zastępstwie i myślalam, że tam umrę, szłam bo mi się piłki spodobały, a ta się okazała fanką karimaty..... ![]() ![]() ![]() Laski dla Was też ten 3 trymestr zaczyna być upierdliwy? Ja czuję niesamowity przeskok jeśli chodzi o sampoczucie/siły/wydolność organizmu teraz! Na początku 7 miesiąca myślałam sobie, że luzik i.......szybko zmieniłam zdanie. Jesli chodzi o poród to mam fazy na boję się panicznie/nie boję się wcale. Teraz jestem w tej drugiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciukasy za serduszko ![]() Dzisiaj SR o karmieniu cycem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.