|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
To jest taki intensywny niebieski taki dla nastolatek a ja chcialam ciemno granatowy.
Wiekszosc ciuchow mam w ciemnych odcieniach wiec nawet nie mialabym ich do czego nosic |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zajarzy i wymieni. ![]()
![]() |
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz mu prosto z mostu, że znalazłaś i chciałabyś wymienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie tak zrobie powiem mu, bo jednak troche szkoda kasy jak mialabym ich w ogole nie zalozyc, bo serio kolorystycznie sa beznadziejne.
Poza tym Tz dobrze wiedzial ze nic nie chce na urodziny. I tak praktycznie dostaje wszystko to co mi sie podoba. Zamowilismy dla mnie ogromna paczke z ciuchami z H&M bo po ciazy nie mam zadnych ciuchow wszystko jest za duze. Wczoraj zepsola mi sie prostownica i tez trzeba kupic nowa, zamowilismy okulary dla mnie cena 150euro wiec tez nie malo, wiec mu mowilam ze nic nie chce, poza tym nie lubie prezentow, wolalabym zeby zabral mnie do sklepu i mialabym sobie cos wybrac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana mysle ze mozesz mu powiedziec prosto z mostu ze chcesz inny kolor
![]() ![]() Idziemy z Mela dzisiaj do domu ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spadla ej waga tylko 200 u mojej bylo wiecej bo 350 g a teraz juz wazy ponad 3 kg ![]() a w domu chcesz walczyc z karmieniem piersia czy mm ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana no ja myslalam ze wiecej spadnie, dobrze ze w nocy ladnie pojadla
![]() ![]() Nie wiem czy pisalam ale przed porodem jak robili mi usg to lekarz mowil ze mala.wazy 3300 a okazalo sie ze 2900 takze kolejny dowod na to ze nie ma co sie sugerowac waga z usg ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- A z tym karmieniem to zobaczymy jak wyjdzie ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaczarowanaja bym sie przytulila do tz i slodkim skurszonym glosikie powiedziala, że znalazłam te buciki i ze jest taki wspaniały że mi je kupił ale cxy nie moglibyśmy wymienić na inny kolorek? - Myślę że jeśli tak milutko to zrobisz to dobrze załatwisz sprawę, chyba ze on kupil taki kolor bo tego co Ci się podoba nie było...
![]() |
#2171 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zuken i też się boję, że będę się wstydziła rozebrać przed nim, bo nie będę się sobie podobała i będę porozciągana wszędzie.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
10 sierpnia ma być pełnia, wujek mi wywróżył, że wtedy urodzę, bo jego dzieci zawsze w pełnię się rodziły ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() sms od Moni26: " hej tu Moni26, mam właśnie robione ktg i nic się nie dzieje....byłam badana, rozwarcie na 1,5 cm , a poza tym wszystko pozamykane na kilka spustów, szyjka rozpulchniona...Ze względu na moje nadciśnienie tak jak się spodziewałam rozwiążą ciąże wcześniej. A że moja szyjka nie jest przygotowana jutro założą mi cewnik....jak reszta badań będzie dobra, czy zbiorowa moczu ( bo te co mi pobrali są ok). Trzymajcie kciuki!! Czekam na wieści o nowych maluszkach, buziaki ![]()
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Muszę się pożalić
![]() ![]() Chciałabym się już rozpakować, ale z drugiej strony trochę się boję, bo nie wiem czego się spodziewać. Wcześniej gdyby ktoś zapytał mnie, w jakiej sytuacji miałam najwiekszego stracha to powiedziałabym, że przed zdawaniem na prawko. Teraz zdecydowanie mówię, że przed porodem. Wiem, że to nieuniknione i wkońcu nastąpi, ale nie lubię takich 'niespodzianek'. No nie wiem czego się spodziewać ![]() Nawet mój wielmożny M wczoraj powiedział mi, że od dwóch tygodni chodzę zakręcona, rozkojarzona i strachliwa. Ma rację, bo n a niczym nie mogę się skupić, nie wiem co ludzie do mnie mówią, jak zaczynam coś robić to wszystko psuję, wypada mi z rąk, potykam się o własne nogi ![]() ![]() Nie wiem czy mi już tak zostanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że Moni jest w tym szpitalu. Ja czekam na konsultację po ktg, dziś chyba długo to potrwa bo tu dziki tłum ludzi... Skurcze się rysowały na poziomie 49-50% a ze trzy razy doszło nawet do 80paru a ja nic nie czułam, chyba ta maszyna kłamie..;-)
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nosiłam gdzieś od 5-6 tygodnia. Zwis mi nie został. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczarowana ślicznie wyglądasz ![]() Co do cc to ja wspominam super, chwila i było po wszystkim. Raz chyba tylko wzięłam coś przeciwbólowego, ból zdecydowanie mniejszy niż teraz. Po cięciu prawie nie mam śladu, gdyby ktoś nie wiedział, że miałam cc to blizny by nie zauważył.
![]() |
#2177 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tam fryzjer zawsze poprawia humor, ale fakt jak byłam ostatnio to też już było mi ciężko wysiedzieć ![]() Cytat:
![]() ale kochana rozumiem Cię doskonale ![]() ![]() Mój Tż też się na mnie niestety nie rzuca, już w sumie zapomniałam kiedy ostatnio raz to robiliśmy ![]() ![]() ehh mam nadzieje że po połogu wróci to jakoś do normy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żebyście dzisiaj wyszły ![]() wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej- wiadomo. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wstaw jakieś foto maluszka ![]() Cytat:
Ja w te pasy to nie bardzo wierze. Smaruj się, Zaczarowana po kilku dniach dodała zdjęcie brzucha więc Ty się nie martw na zapas, zobaczysz jak będzie pieknie w przyszłym tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Albo po weekendzie, już chcę Dorisia poprzytulać i już się nie stresować tymi porodami, chociaz powiem Wam, że ja jakoś lajtowo do tego podchodzę. Wiem, że będzie boleć, mam tylko nadzieję, że nie aż tak bardzo... Cytat:
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
Hej
Cały czas jesteśmy w szpitalu lecz mamy szansę wyjść jutro. Ja jestem osłabiona, mam anemie a Natalię badają czy zaraziła się gbs i ma podejrzenie żółtaczki. Wszystko wyjaśni się w ciągu kilku godzin. Mała cały czas mi ulewa bo podczas porodu napiła się krwi i wód płodowych, a ja mam też mało pokarmu. Ogólnie mała jest prześliczna i cały czas słodko sobie mruczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle nasi faceci patrzą na nas "całościowo" i nawet im do głowy nie przyjdzie skupiac się na kilku rozstepach czy kilku centymetrach. Poza tym te brzuszki dały życie ich dzieciom i niech no który tylko spróbuje ponarzekać to osobiscie przyjade i ![]() A tak w ogóle to własnie zauważyłam że mam 1000 postów. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-08-07 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po ciazy zaleca się tez wciąganie brzucha - mozna po cc, ale nie wiem po jakim czasie. W sobotę zakladaja mi cewnik, a jak nie pomoze, to w niedziele kroplowkę na porodowce juz. Ale wolalabym urodzic dzis, zaraz :-P tym bardziej, ze dostalam zakaz wychodzenia poza oddzial! A jeszcze ktos widzial na targu podobna dziewczynę i polozne mysla, ze to ja... Przerypane.. Oddział Zamknięty :/ A Pentuerka urodzila? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha, Lilka, aż tak źle karmą, że na targ chodziłaś ![]() Zgadzam się z tobą, co do postrzegania kobiecych ciał przez facetów. Chociaż może nie powinnam generalizować, bo mogę mówić tylko na przykładzie mojego męża. Ja kiedyś miałam taki epizod, po operacji usunięcia ciąży pozamacicznej, że bardzo przytyłam, bo wiadomo, trochę depresja, hormony, zajadanie smutku. Wyglądałam i czułam się okropnie (ważyłam mniej więcej tyle, co teraz w ciąży), ale mój mąż nigdy nie dał mi odczuć, że coś jest nie tak. To dla mnie, a nie dla niego był problemem mój wygląd. On traktował mnie identycznie z tą dużą wagą i potem po schudnięciu. Zawsze słyszałam mnóstwo komplementów z jego ust. Teraz jak planuję zrzucanie po porodzie, to też mi mówi, że wyglądam pięknie i mam tylko brzuszek. Trochę przesadza, ale jest mi łatwiej mając takie wsparcie. I nie mam dzięki temu problemu z pokazywaniem mu się nago niezależnie od wagi. Odchudzić się oczywiście mam zamiar, ale dla siebie ![]() Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-08-07 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie mam wrażenie, że im bede wiecej za nim chodizła i gadała jakie to mam brzydkie i to i tamto to i on w końcu zacznie na to zwracać uwagę ![]() Zresztą moj mąż jest we wszystkim taki... wymagający i ja sobie pomyślałam, że w tym też. No i oczywiście od kilku dni mi się śni, że ma kochanki ![]() Kiedy mój mózg wróci do siebie? Jednego dnia jestem obrażana i sobie myśle, że w dup.ie z tym, jak bede wygladac po porodzie. Najważniejsze ze malutki bedzie i mam gdzieś czy mnie mąz bedzie chciał czy nie. A na drugi dzień mało co wlosów z głowy nie rwę, że nasze życie seksualne przestanie istniec.... ![]() ALE BARDZO WAM DZIEWCZYNY DZIEKUJE, BO DZIEKI WAM WIEM, ŻE NIE TYLKO MI TAK NA MÓZG SIADŁO I NIE TYLKO MÓJ MĄŻ SIE NA MNIE NIE RZUCA. OGÓLNIE FORUM JEST DLA MNIE DUŻYM WSPARCIEM. MAM GDZIE PONARZEKAĆ ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Nie wiem czy widziałyście ale jest aplikacja ulatwiajaca liczenie skurczu. https://play.google.com/store/apps/d...ontraction&hl= pl Przed pl usuńcie spację. Nie wiem czy sie któreś przyda. Mam zainstalowaną i wydaje mi się, że może sie sprawdzi. A co do facetów. To jeszcze chciałam dodać, że wydaje mi się, że dla faceta bedzie ważniejsza nasza seksualność niż fizyczny wygląd. Jeżeli nie bedziemy skrepowane, bedziemy sie cieszyć tymi chwilami i wogole bedziemy super kochankami ![]() ![]()
![]() |
#2184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj jak bylam w szpitalu wykupic ta polozna, to pani ktora mnie obsługiwala zapytala czy boje się porodu. Ja odpowiedziałam, ze nie chociaż zdarzaja mi się ataki paniki, na co ona odparla, ze ona pierwszego porodu dziewczyny zazwyczaj się nie boja ale drugiego juz tak. Nie lubię takich gadek ![]()
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że przynajmniej widzisz, że cos z Toba sie dzieje ![]() Na mnie ciąża tak bardzo nie wplywala dopoki nie zaczeła mnie męczyć. Od kiedy zaczęły sie upały i ledwo oddycham, cięzko mi sie spi to tylko pokrzykuję na tego mojego biedaka. Smialam sie do niego, żeby się nie przejmował jak na porodówce na niego nakrzyczę, że za głośno oddycha i mnie wkurza ![]()
![]() |
#2186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2189 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2190 |
Wtajemniczenie
|
Nacytowałam się i wszystko wcięło...
![]() Z tego co pamiętam... Halinka ale miałaś przeżycia, współczuję! Ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. I super, że Tymek taki grzeczny, niech tak trzyma ![]() Po Twoim opisie cesarki jeszcze bardziej modlę się o obrócenie mojej Hani. Wczoraj i dzisiaj tak się mocno kręci i wypycha na różne strony, że wierzę, że ten obrót jest jeszcze możliwy ![]() Zuken cieszę się, że wracacie dziś do domku ![]() ![]() ![]() Maria trzymam kciuki, żeby udało się jutro wyjść do domku ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.