|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Zaczęłam tez ogladac "chlopakow do wzięcia" ![]() ![]()
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Ja się staram jednak nie odmóżdżać. Chociażby po to, żeby mieć o czym z mężem pogadać, jak wróci z pracy. Np czytam teraz super książkę o wyprawie na Broad Peak. Tak się wkręciłam, że od rana 150 stron już łyknęłam. Wiadomo, że mam ograniczone możliwości w 9miesiącu, trudno mi pójść do teatru, czy muzeum, bo toaleta, puchnące stopy, ból bioder.... ale chcę jednak dawać mojemu mózgowi jakąś pożywkę, a nie tylko wegetację. Więc się doszkalam zawodowo (uwielbiam kursy on-line
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podobno nie używany narząd zanika...... ![]() ![]()
![]() |
#2194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nadrabiam Was od wczoraj i kurcze, nie mogę się odezwać ![]() A widzę, że się dzieje i dyskusje burzliwe. Po pierwsze, gratuluję wszystkim nowym Mamusiom!!!!! ![]() ![]() Halinka, nieźle przeżyłaś. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ufff!! Widziałam, że poruszałyście znowu temat porodu. Ja mam zdanie, jak Sara i Zaczarowana. Wiadomo, że każda kobieta przechodzi poród inaczej, każda inaczej reaguje, ale nie ma się czarować ani udawać, że jest inaczej, poród to nie bajka, ani spacer po łące. To kawał bólu i ciężkiej roboty. Ogromny wysiłek. I uważam, że skoro jest to wątek mamowo-porodowy, to pisanie opisów porodów, takich, jak były faktycznie i swoich spostrzeżeń (choćby to było stwierdzenie, że boli, jakby zarzynali) jest całkowicie uzasadnione. I sądzę, że jeśli ktoś nie chce się 'utwierdzać' w tym, jakie to bolesne przeżycie, to zawsze można ominąć opisy porodów i ich nie czytać. I tak myślałam, że wątek jest też poniekąd do wsparcia, a dla kogoś samo poród mógł być traumą...więc dlaczego zabraniać mu o tym pisać i się 'wygadać'? Co do drugiego tematu, obrazu siebie po porodzie/ciąży, ja też mam z tym problem. Nie podobałam się sobie nigdy, a teraz wyglądam tym bardziej nieciekawie... Brzuch mam galaretowaty, no i w trakcie porodu zrobiły mi się rozstępy ![]() Ale wydaje mi się też, że dywagacje na temat wiszącego brzucha 2,3 dni po porodzie nie mają sensu. Dziewczyny, przecież ten brzuch przez 9 mcy się rozciągał, dajcie mu trochę czasu na skurczenie się. To się nie dzieje w ciągu doby. Na zachętę - karmienie piersią powoduje szybsze obkurczanie się macicy i zmniejszanie brzucha ![]() Jak u Was w ogóle z kg? Ja finalnie przytylam 15 kg. Na ten moment spadło mi 8 kg. Mam nadzieję, że szybko pozbędę się reszty i jeszcze nadwyżki, którą miałam przed ciążą ![]() ![]() Aaa...i ja się martwię głównie tym, czy nie stanę się dla męża aseksualna...po tym co widział, po nacięciu z tą blizną, po tym, ja ogląda mnie z tym wielkim waciskiem między nogami i jak patrzy, jak odciągam mleko. Do tego dochodzą rozstępy, cellulit... Mam takie obawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, każdy inaczej spędza wolny czas. Ja zwsze dużo czytałam. Oczywiście też tak mam w ciąży, że czasem czuję przesyt i np przez trzy dni nie sięgam po książkę, ale potem już mi jakos tak pusto w ręku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak na poważnie to na ten "pierwszy raz" po porodzie warto sie przygotowac tzn załozyc ładną bieliznę, pomalować się, stworzyc fajny nastrój (np. świece) tak żeby TŻ szczęka opadła i nasz obraz z pieluchami, z cieknacycm mlekiem poszedł w zapomnienie. Ja tak zrobiłam 6tyg po pierwszym porodzie i jak tak przed nim stanełam bez zapowiedzi to słowa nie umiał z siebie wydusić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trochę trzeba poczekać, późnmiej trochę trzeba poćwiczyć i powolutku dojdziemy do formy ![]() Wolałabym aby mój TŻ nie zaglądał nigdzie i nie widział rozcięć nacięć szwów blizn i niczego co złego się dzieje tam na dole. on podczas porodu ma patrzeć na mą piękną twarz wykrzywioną grymasem bólu. Ja rozstępów i cellulitu nie mam ale też się obawiam, że brzuszek wolno będzie się wstępywał. Pocieszam się jak widzę, że innym się wstąpił i będę czekać na ten moemnt ![]() Ogólnie jestem dobrej myśli. Wy też powinnyście ![]()
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry z mala
![]() Mała waży 3080g lekarz powiedział ze jest wszystko super ![]() I dodał ze jestem super mama i pięknie się zajmuje Olivka ![]() Mała ma już niemieckie obywatelstwo teraz trzeba zadzwonić do konsulatu żeby się dowiadywać o polskie. Na stronie jest napisane że za polskie obywatelstwo trzeba płacić 360 euro wtf. A oni się wycwanili i pracują tylko od 14 do 16 wiec na bank się do dzwonimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz, mój mąż miał lekko utrudnioną sytuację, stał faktycznie przy głowie, ale centralnie na przeciwko mojego krocza stała szafka z nierdzewki, w której drzwiczkach wszystko się odbijało ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż widział wszystko ja leżałam na łozku on był obok ale ja parlam to tak byłam zgieta ze widział główkę , widział jak położna wyjmowala Łożysko jak zaczęłam krwawic.
A po porodzie teraz jak jesteśmy w domu to Tz nie może utrzymać rąk przy sobie mimo że wszystko widział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko zameldować, że nie rodzę i nigdzie się nie wybieram ;-) wszystko dalej zamknięte na głucho. Pani doktor wytłumaczyła mi te skurcze na ktg - nie chodzi o samą wartość %, tylko jeszcze o to jak się rysuje linia, mają być takie 'górki' bardziej falowane a nie takie ostre czubki jak ja miałam, które znaczą że może i coś się dzieje, ale nic się nie dzieje ;-)
Co do tej aktywności seksualnej po połogu to mi się wydaje, że jak już będzie można będziemy chciały itd to nasi panowie będą już tak wyposzczeni że naprawdę będzie im wszystko jedno ile mamy rozstępów czy fałdek ;-) także luz dziewczyny
#2204 |
Zakorzenienie
|
Moj tz tez nie stal naprzeciwko krocza tylko kolo mojej glowy trzymal mnie za reke a raczej za to co sie dalo:P ale mimo wszystko mowil ze widzial jak glowka wychodzi
![]() ![]() Ogolnie mialam obawy co do jego obecnosci przy porodzie albo co do zaangazowania w opieke nad mala a teraz widze ze zupelnie niepotrzebnie ![]() ![]() Nie wiem czy juz mowilam ale tatus nauczyl Mele ssac smoczek i dzieki temu chyba tez lepiej zalapala piers ![]() Zaczarowana ja tez jestem z Ciebie dumna hehe ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku, to ja jako rodzaca takiego widoku bym nie przezyła a co dopiero mój TŻ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja myślę, że te nasze chłopy zdecydowały się na życie z nami nie tylko ze względu na nasze ciało, ładną kryśkę i super dziki seks. Przypuszczam, że połowa z nich już jakiś brzuszek wyhodowała i nie zawsze po pracy pachnie stokrotkami. Nie ma się czym przejmować. Ciało wróci do formy po porodzie, a taki facet co nie docenia tego co dostaje to może równie dobrze spadać na drzewo.
I jak którejś facet mówi, że jest piękna i kocha ją mimo wszystko to dlaczego w to nie wierzyć. A gdyby sytuacja była odwrotna, gdyby np. naszym facetom porobiły się rozstępy, albo byliby oszpeceni po wypadku to nie kochałybyśmy ich tak samo? Trochę zaufania do tych naszych chłopaków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i w końcu ZUS wypłacił mi dziś pierwsze chorobowe za lipiec w takiej wysokości o jakiej marzyłam ![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-08-07 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z TheFall w 100%
![]() Nawet nie wiecie ile razy juz uslyszalam.od tzta jaka to jestem dzielna, najcudowniejsza na swiecie, super sobie daje rade i jestem piekna:P a i ze nasza corka na pewno odziedziczy urode po mamusi ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Odnośnie drugiego:współczuję mu, ja sama nie chciałabym tego oglądać. ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Jestem happy mała ma Polsko niemieckie obywatelstwo na tym mi zależało
![]() Niedługo ja też będę miała takie. ![]() A tak w ogóle dzisiaj dostałam list ze za to ze urodziłam w niemczech będą płacić juz na moja emeryture chyba to się składki nazywa mimo iż nie pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój TŻ cały czas powtarza, jaka jestem piękna. No ale w końcu to mój TŻ to komu ma tak mówić ![]() Mimo tego czasem mam obawy i na pewno będę chciała wrócić do formy aby wciąż być dla niego atrakcyjną, mimo że pewnie będzie gadał, że jestem cudna mimo że będę wyglądać jak rozlazłe ciasto wypływające z foremki :p Ja jestem zdania, że mimo, że TŻ się zachwyca nawet jak mamy 10kg na plusie ( ja mam tyle), to nie znaczy, że trzeba osiąść na laurach i tak mu się podobam to zjem tę trzecią pizzę a co tam. Nie nie nie, ja chcę być atrakcyjna dla niego i dla siebie. Przerażają mnie niektóre kobiety po ciąży, które wyglądają jak toczące się walce... Sorry za mocne słowo, ale nie rozumiem ich. Kiepsko z tą szafką miałaś, ja sama bym nie chciała tam zaglądać bo bym się pewnie przeraziła i ten widok by tylko potęgował mój ból... Mój TŻ nigdzie zaglądał nie będzie ma zakaz poza tym on sam z siebie nigdzie głowy nie odwróci więc mam nadzieję, że nie będzie narażony na widok pipi w stanie niewyjściowym ![]()
![]() |
#2213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam za Was kciuki a do piersi przystawiaj jak najczesciej i ilosc pokarmu powinna stopniowo sie zwiekszac! Cytat:
U nas w szpitalu chodzily fizjoterapeutki i juz od pierwszych chwil po porodzie zalecano najprostsze cwiczenia wykonywane w lozku, typu poruszanie nogami, stopami, wciaganie brzucha, a pozniej w kolejnych dniach kolysanie biodrami etc I obowiazkowow napinanie miesni kegla najszybciej po porodzie jak sie da. O pasach porodowych slyszalam zas podobne rzeczy, ze bardziej szkodza niz pomagaja i na pewno nie poleca sie ich stosowania zaraz po porodzie. Zuken, kluczem do naturalnego karmienia jest niedokarmianie niczym innym niz mlekiem z cycka, wg zasady ze popyt ksztaltuje podaz. Nie mozna sie spodziewac rzeki mleka tuz po porodzie bo i potrzeby dzidzusia sa niewielkie w tym czasie. Co do braku pokarmu w lewej piersi, u mojej kolezanki tak bylo, dziecko upodobalo sobie tylko jedna piers z jakichs wzgledow, i ona ta jedna piersia karmila swoja corke bite pol roku! Jesli Ci zalezy na naturalnym karmieniu, to sie nie zniechecaj i zycze powodzenia! Aha, ponoc karmienia nocne bardzo sytymuluja laktacje bo wtedy jakis hormon sie wydziela. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie niestety z tym różnie- miałam już okres kiedy oglądałam "trudne sprawy", wiem jak to łatwo się odmóżdżyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bo jeśli o twarz ( bo takie opinie często czytam o niej w necie, że ma "końskie rysy twarzy"- swoją drogą masakra, ciekawe czy ci wszyscy ludzie tacy piękni że innych oceniają ![]() ![]() A ciało uważam , że ma ładne- wysportowane, nie za bardzo umięśnione, jak dla mnie w sam raz.
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ![]() przed ciążą dużo z nią ćwiczyłam i nigdy wcześniej nie miałam takiego ładnego ciała ![]() ![]() Ostatnio w Biedronce była jej nowa płytka z ćwiczeniami, już sobie zakupiłam, by móc co testować jak skończy się okres połogu ![]()
![]() |
#2219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Są różne gusta, może się ona nie podobać (mojemu mężowi się nie podoba) mi się straszliwie podoba!!! Ale to co robi jest wielkie i wspaniałe! Nie lubie jak ktoś mówi, że ona wygląda jak koń, ciekawa wtedy jestem jak bardzo idealna jest ta osoba, która tak mówi... Mam nadzieję, że zarobi na tym miliony i będzie sławna na cały świat ![]() Płyty w Biedrze nie widziałam ![]() Ale po połogu też będę ćwiczyć! na pewno! Widziałam te jej ćwiczenia, żeby wrócić do formy po ciąży, ale to trzeba jakiś dostęp wykupić, myślę, że skalpel na początek będzie dobry bo on w miarę lajtowy. Malutka będziemy się nawzajem motywować ![]()
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-07 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-08-07 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.