|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
a ja wam zapomniałam się pochwalić, że zaczynam dziś 23tydzień czyli 6 miesiąc
![]() ![]() jeszcze tylko trochę do końca
|
|
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
No no no jeszcze tylko troszkę i będziemy zaczynać III trymestr
która pierwsza będzie w niego wkraczać ?? Alekaz czy Blow ??
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4144 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A reklamy też mnie wkurzają i to bardzo, bo właśnie te najbardziej irytujące zostają później w głowie, mimo że wcale aż tak dużo tv nie oglądam bo i tak nic nie ma Mi jeszcze zapadła reklama podpasek allways jak dziewczyny śpiewają coś takiego "poczuj się swobodnie w grupie" a ja ciągle słyszę 'poczuj się swobodnie w du.ie" i akurat do podpasek pasuje Cytat:
A i tak urodzi pewnie pierwsza Paprika
|
|
#4145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam czasem takie obawy. Raz nawet miałam sen i powiem...straszny był. Dziś dłużej sobie pospałam, bo wczoraj wywiozłam moją Gabrielkę do babci, żeby mieć jeden dzień odpoczynku,bo po trzech dniach w dwójką rozbójników wymiękłam..Właściwie to pewnie spałabym dłużej, ale Antonio mnie obudził-wiercipięta mała Dzis może w końcu uda mi sie załatwić kilka spraw, które miałam na początku tygodnia. A póki co...
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taki krotki orgazm i po nim taki bol napieciowy przez ok 5 sek. Pozniej ok.
Inka moj brzuch tez juz twardnieje, zazwyczaj polowa po prawej stronie i puszcza dodatkowo czuje takie bole brzucha w ciagu dnia ciagnace. Lekarka zalecila lezec plackiem i postraszyla porodem przedwczesnym. Powiedziala tez ze zazwyczaj ma takie problemy ze szczuplasami :/ jem dziennie 3x1 nospe 2x1 magnez i luteine..no i leze zobaczymy dzis jak tam moja szyjka. Co do braku sexu, to tak zalecenie lekarza.
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
No ja zaczelam 26 tydzien. Za 4 dnie studniowka
. A paprika napewno pierwsza urodzi
|
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia to dietę mamy identyczna
mój lekarz tez narzekał ba to ze te szczupłe to maja właśnie te twardniejace problemy :/ Kurcze z jednej strony ciągnie mi się czas do tego grudnia a z drugiej dopiero pamiętam jak podczytywalam was jak bylyscie w 6,8 tygodniu i zastanawialam się czy takie forum to zabawa dla mnie
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam lenia i nie chce mi sie wstawac z lozka
leze i tv ogladam i czytam wizaz.
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobry dzień. ale mi się chce spać ![]() Kciuki za wizyty i badania dzisiejsze
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia mnie tez denerwuje ta reklama aczkolwiek przez Twoją pogrubiona czcionkę cały czas mi teraz siedzi w głowie
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a nie wiecie co się dzieje z Papriką bo coś chyba zaginęła ostatnio |
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Inka dokladnie najwoeksza gadalu. Ostatnio cos paprika pisala ze odpoczywa ze wszystko z nimi ok.
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Tak paprika pisala, ze robi sobie od nas wolne
Ja mialam przez ost dni tyle do zalatwienia spraw i wez sie tu czlowieku nie ruszaj.. niby tz-et sie stara jak moze, jezdzi po zakupy, gotuje mi.. ale wiecie jaj to jest musze zrobic jakis porzadek bo nie zasne w syfie, jak prania nie zrobie to nie mamy czystej bielizny nawet i tak trzeva wstac i tak..
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Gratuluję pomyslnych wizyt! Trzymam kciuki za kolejne. Ja nie mam telewizora od 8 lat i wiadomość tez nie oglądam ani nie czytam. Ci chwila się coś strasznego dzieje i można zwariować od tego, wiec ja jak mogę to unikam. U mnie ok, mam w domu gosci a musze jeszcze dziś siedzieć w pracy. I tak mi przykro bo w sobotę jada a nie miałam za dużo czasu dla nich:-( Ja to wiecznie się wszystkim przejmuje, ah kiepski poranek. Głupie sny w nocy i jakoś nie mogę się pozbierać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie na wyplate nie moge doczekac bo mam zamiar zaszalec troszke z wyprawka najwyzej potem bedziemy jesc tynk ze scian.
napewno chce jakis komplet posiceli zamowic i zestaw startowy butelek tt i musze sie ogrniczac zeby wszystkiego na raz nie kupic.
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
hej
podczytuję Was tylko bo trochę pracy dzisiaj w pracy wczorajszy wieczór udany, film dziwny , nawet kupiłam w rossmanie pakę chusteczek higgiesów zielonych i płyn do prania bobini bo cena loveli mnie przeraziła ![]() za dzisiejsze wizyty i za wczorajszeCytat:
przeciwwskazań co do współżycia nie mamy to pozwalamy sobie średnio raz na tydzień (aż trudno mi w to uwierzyć bo kiedyś sobie tego nie wyobrażałam że tak można ) ale ja się jakoś stresuje, na brzuch trzeba uważać i to nie to samo co kiedyś Macica mi twardnieje jak się za dużo pochodzę czy zmęczę się.---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- swoją drogą to zastanawiam się jak ona stwierdza jaka szyjka długa rentgen w oczach
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Szyjka 4cm jest ok, tylko moja miala 6(wg ginekologa ktory badal mnie podczas nieobecnosci mojego lek.prowadzacego ciaze) a teraz Ona wrocila i mowi, ze ma 41mm... czyli albo sie tak skrocila, albo nie wiem. Dlugosc szyjki bada sie usg dowcipnym :p
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nati u Ciebie są rodzice, tak? Do nas dokładnie za tydzień przylatuje moja "teściowa" na pare dni. Rano mam odebrać ją z lotniska. TŻ mówi, że jak jej powiedział, że ja po nią przyjade, bo on będzie już w pracy, to ona zapytała "to pojedziemy od razu na shopping??" |
|
|
|
|
#4161 |
|
Rozeznanie
|
sasia fajna masz "teściówkę
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
sofia opowiadaj jak na glukozie było
to Ty 22tc już ? ja mam ten sam tp a liczę 21tc.Kurde nie umiem jednak chyba liczyć tych tygodni ![]() alekaz to kiedy wypłata ? nie wiem która pisała z dziewczyn, ale jak zacznie się już kupować to często umiaru nie ma...ja tak mam przynajmniej Niektóre z Was to już tyle ciuszków ma, a ja zaledwie kilka sztuk. Zamówiłam jeszcze 3 pajacyki w smyku na wyprzedaży z Miki. Jestem wybredna jeśli chodzi o wygląd ubranek a wiem, że dla takiego Maluszka to wygoda się liczy a nie wygląd...no i weź tu babie przetłumacz
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
to moja gin bo badaniu na samolocie stwierdziła, że szyjka taka i taka i że ok
a usg na ostatnich 2 wizytach miałam już tylko przez brzuch... ale nie wnikam jak mówi że dobrze to ja jej wierzę baby do niej walą drzwiami i oknami więc chyba dobra jest---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Ollliwka ja też wybredna co do ciuszków, może dlatego ciężko trafić mi na jakąś okazję, nic mi się nie podoba z tych tańszych czy wyprzedażowych a jak już mam za to płacić to i wymagam
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz taka jestem, że wydaje mi się, że zawsze za mało czasu z Nimi spędzam i juz mi się płakać chce ze w sobotę jada... :-( to ogromny minus mieszkania tak daleko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka ojj ja coś wiem o tych zakupach
można powiedzieć, że każdego dnia kupuje coś dla małej, a mój TZ tylko marudzi, że znowu róż ![]() Mamy w planach pojechać razem na zakupy dla niej, żeby on sam wybrał w co chce ją ubierać nie wiem, chyba będzie musiał pójść na dział dla chłopaków, gdzie króluje niebieski, bo na dziewczęcym widzę najczęściej róż, biel i ew coś beżowego ![]() Ostatnio kupiłam jakąs zwykłą koszulkę (za 0.5e ), chyba w morskim kolorze z kapką różu i to jest cud, że znalazłam taki kolor.madzia tak, teściową mam fajną kiedyś mi w mailu napisała "...szopingi były udane" ![]() nati ja płaczę za każdym razem jak wyjeżdzam od mamy i nie wiem jak będzie we wrześniu. Lecę do niej na 2 tyg i następnym razem przylecę dopiero z maleństwem. Serio przeraża mnie ta chwila pożegnania i mój TZ już od miesiąca mówi mi, żebym się jakoś przygotowała na to psychicznie
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-07 o 12:55 |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu dla dziewczynek są ubranka kolorowe, z falbanką, kokardką, fajne wzorki itd. itp. a dla chłopca już pod góre mam trochę bo póki co nastawiłam się na Myszkę Miki ale przecież ile tej myszki może być na ubrankach ale przynajmniej z 3 letnią córką mam mniejszy problem jeśli o wybór ubranek chodzi ![]() sasia jeszcze dodam, że wg mnie dla dziewczynek jest większy wybór ubranek, jest w czym wybierać a kupuje któraś z Was ubranka w pepco? pamiętam, że tam też jest sporo tych ciuszków w niższych cenach. Gorzej trochę z jakością niektórych...no, ale roz. 56 czy 62 to może warto. Chyba się tam wybiorę niedługo
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-08-07 o 13:00 |
|
|
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
Pies mojej przyjaciółki bardzo mnie lubi a raczej mój brzuch jak siedze na kanapie to to pysk kładzie na nim a jak usiadlam na podłodze bo w Piotrusia gralam to patrzcie jak się przytulil
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Jaki kochany piesek
Jak byłam w Pl, to moja suczka wciskała mi nos w brzuch i wąchała jakby coś właśnie znalazła
|
|
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Alekaz czy Blow ??

za wizyty.
Mi jeszcze zapadła reklama podpasek allways jak dziewczyny śpiewają coś takiego "poczuj się swobodnie w grupie" a ja ciągle słyszę 'poczuj się swobodnie w du.ie"