Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 10:22   #901
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Witam się w pierwszym dniu mojego urlopu wypoczynkowego zaległego za 2012 rok

Wczoraj był ostatni dzień mojego urlopu rodzicielskiego jeszcze tylko 2 miesiące urlopu wypoczynkowego i trzeba wracać do pracy

Ja nie wiem co się z Alicją dzieje strachliwa jest strasznie, ryczy jak tylko z oczu się jej stracę, tuli się mocno jak tylko cos głośniej stuknie, normalnie wskakuje na ręce. Poza tym najchętniej byłaby ciągle na rękach. I ze snem kłopoty bo nawet w ciągu dnia jak śpi, jak i w nocy to poplakuje przez sen, nawet tak się zanosi jakby oddechu nie umiała lapnac

No i o co chodzi? Co, boi się czegoś? Przeżywa w nocy to co się wydarzyło w dzień? Czy to lęk separacyjny...nic z tego nie wiem...
Może ktoś coś poradzi?

A tak z innej beczki to chwalę się ze Alicja wstaje już samodzielnie Nie trzymając się niczego

W zeszłym roku o tej porze czekałam na IP aż mnie przyjmą do szpitala na patologie, i pamiętam jak dziś ze Pani doktor kończąc papierologie (o godz 1 w nocy) i przyjmujac mnie na oddział powiedziała : ja panią przyjmę, ale pani jeszcze dzisiaj nie urodzi...

....a 6 godzin później na świat przyszła Alicja moje małe szczęście

która jutro o godzinie 7:17 skończy PIERWSZY ROK SWOJEGO ŻYCIA!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

sto lat Alu

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:30   #902
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Wiesz co my też mieliśmy jasny szary i rzeczywiście po otworzeniu puszki tez się zalamalam ale jednak jak się zrobi dwie warstwy to widać ten kolor wiec może jeszcze nic straconego
generalnie, kolor jest taki sam jak byl wczesniej a chcialam ciemniejszy no nic, za rok sie przemaluje

Sto lat dla Aluni!

w ogole powiedzcie mi. zamowilam kuriera mial byc miedzy 10-12 i hugo nie ma gada a musze z domu wyjsc wiec znow mam nerwa. no i nie wiem co teraz

co do roczku, my w sumie nie robimy. tzn bedzie tort itp ale chrzestna na bank nie przyjedzie bo juz powiedziala ze nie da rady z dwojka dzieci 130 km i ze to za duza wyprawa a chrzestny tez raczej sie nie zjawi bo musza z koszalina, a i tak na poczatku wrzesnia przyjezdzaja na operacje coreczki wiec nie beda jezdzic i krecic sie jak gowno w przereblu. wiec beda tylko moi rodzice no i ewentualnie tesc mam tez w planie zaprosic kolezanki z dziecmi w podobnym wieku do Amelki, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:46   #903
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

co do roczku, my w sumie nie robimy. tzn bedzie tort itp ale chrzestna na bank nie przyjedzie bo juz powiedziala ze nie da rady z dwojka dzieci 130 km i ze to za duza wyprawa a chrzestny tez raczej sie nie zjawi bo musza z koszalina, a i tak na poczatku wrzesnia przyjezdzaja na operacje coreczki wiec nie beda jezdzic i krecic sie jak gowno w przereblu. wiec beda tylko moi rodzice no i ewentualnie tesc mam tez w planie zaprosic kolezanki z dziecmi w podobnym wieku do Amelki, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
łapię się?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:49   #904
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
łapię się?
no jasne, wpadajcie do Szczecina
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-07, 12:41   #905
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Nie, jak Miłosz często zjada po aż 2 łyżeczki obiadu, to też mu soliłam, bo zwyczajnie byłam już zdesperowana, ale jemu to akurat g.. pomaga. Jak ma zjeść to zje i nieprzyprawione, a jak nie chce, to nawet cała kopalnia solni nie pomoże.
Poza tym nasze dzieci mają już prawie rok. Do 18nastki nie będą jeść jałowizny chyba?

Moje dziecko nie je ani lodów, czekolady, danonek, ani inny tego typu, ale ja się zwyczajnie boję takich rzeczy dawać, że mu zaszkodzą. Raz dostał ciastko pełnoziarniste, a i tak wtedy patrzałam czy aby na pewno nie ma w składzie mleka w proszku.
Powinnam wypróbować jak reaguje na jajka całe i czy przejdzie mu mleko w jakimś produkcie, bo czarno widzę tort urodzinowy, ale zwyczajnie się boję

Stary wziął nadgodziny, więc nie będzie go dłużej niż ustawa przewiduje
Inwersja, a dałaś nabiał z zalecenia lekarza pierwszy raz (jogurt, twarożek)? Czy sama spróbowałaś? W jakiej ilości i jak Ci to poszło? Ja chyba jestem najbardziej zachowawcza na całym forum z jedzeniem, ale strasznie się boję, że wrócimy do punktu wyjścia, jak się wreszcie zrobiło trochę lepiej. Jeszcze co jakiś czas wychodzą Oli plamy i muszę smarować sterydem, ale rzadko. Ola je już z mięsa królika i jagnięcinę i to jest ogromny sukces, próbuje też żółtko i chyba jest ok, z glutenem już normalnie wszystko też. Ale nabiału się boję strasznie. Mam wizytę u alergologa, jak Ola skończy roczek, podobno wtedy spróbujemy. A co do konsystencji, to moje dziecko grudki zje, jak są malutkie, chrupki je sama,a poza tym patrzy podejrzliwie na wszystko, co nie jest na maksa zmielone i zaciska usta. Także jedzenie kanapek, jajecznic itp to na razie u nas abstrakcja

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co się z Alicją dzieje strachliwa jest strasznie, ryczy jak tylko z oczu się jej stracę, tuli się mocno jak tylko cos głośniej stuknie, normalnie wskakuje na ręce. Poza tym najchętniej byłaby ciągle na rękach. I ze snem kłopoty bo nawet w ciągu dnia jak śpi, jak i w nocy to poplakuje przez sen, nawet tak się zanosi jakby oddechu nie umiała lapnac

No i o co chodzi? Co, boi się czegoś? Przeżywa w nocy to co się wydarzyło w dzień? Czy to lęk separacyjny...nic z tego nie wiem...
Może ktoś coś poradzi?
.
U mnie jest to samo i nie wiem, co z tym zrobić. Sto lat dla Ali
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
100 lat Alu!!!!

Moje dziecko tez jadlo miod juz kilka razy. Ogolnie staram sie gotowac tak, by obiad byl dla nas wszystkich. Nie, schabowych jej nie daje :P ale ogolnie je bardzo duzo rzeczy i normalne zupy, makarony, miesa, ryby, twarogiowoce no bardzo duzo rzeczy
i uwazam, ze jestem super mama bo nie mam jakis dziwnych fobii i nie jestem jakas przewrazliwiona zeby tylko nic brudnego do buzi ani zeby sie nie uderzyla. Dbam o nia jak potrafie najlepiej, dla niej wszystko bym zrobila i oddala i kocham ja nad zycie.

:P
A ja bym tak bardzo chciała móc dawać Oli to, co sama jem, choćby do polizania i bardzo zazdroszczę takiej możliwości, zwłaszcza, że ona patrzy, jak my jemy i widać, że ją ciekawi
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

wita się corka marnotrawna
Wrocilismy z nad morza - bylo cudownie!!

Jasiek pieknie się rozwija: siada i siedzi (), raczkuje, chodzi wokół mebli. Duzo się usmiecha, ma 6 zabków
jest cudowny
dalej masakrycznie sypia, ale lepiej je (BLW rządzi)

tyle prywaty

gratulacje za wszystkie postepy
i najlepszego z okazji rocznic

:
Super, że jasiek takie zrobił postępy
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Co do uważania się za dobrą mamę, to ja się wcale za taką nie uważam, mimo że dbam o mojego synka najlepiej jak potrafię i kocham go nad życie
No co ty Lulla?
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dokładnie agusia, jesteśmy najlepszymi mamami na świecie dla swoich dzieci
Taka anegdotka:
Kiedyś czytałam teksty dzieci na dzień matki i jeden utkwił mi w pamięci, napisała, lub powiedziała go dziewczynka 3 lub 4 letnia:
"Jesteś moją ulubioną mamą, gdybym miała inną, to pobiłabym ją i poszła szukać Ciebie"

Nena za historię z muchą Cię ajlowju i jakby cię tż wywalił z chałupy za telefon, to zapraszam do siebie, będziesz mi poprawiać humor na żywo A i telefon sam w sobie też się przyda

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 12:57   #906
passion80
Zakorzenienie

Snow, jakie dylematy? Ze mnie robią wyrodna, że wracam do pracy i żłobek. Ale MUSZE wrócić. Zycie. I żłobek jest dla dzieci
Swoją drogą w państwowych nie ma miejsc prywatne za drogie. A miasto biedne to i dofinansowań nie ma. Jak żyć? !

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-08-07, 13:07   #907
Isabell12
Zadomowienie

hej hej my dzisiaj cały dzień spędzamy na dworze w ogrodzie , dzieci w basenie, nawet obiad jemy dzisiaj na dworze a co tam
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA SOLENIZANTEK!
Kochana Alusiu!!! z okazji roczku:
W każdej chwili, zawsze, wszędzie
Niech Ci w życiu dobrze będzie!
Niech Cię dobry los obdarzy
Wszystkim, o czym tylko marzysz!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ ∞

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-08-07 o 13:08
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 13:16   #908
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś swój pierwszy roczek kończy

Alicja
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki
Niech rośnie zdrowa, uśmiecha się codziennie i czasami niech da mamie trochę wytchnienia

Swoją 10 miesięcznicę dziś obchodzi:

Julcia
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

wszystkiego naj naj lepszego!!!
Stary 2014-08-07, 13:31   #909
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ladan wniosek taki...JESTES NORMALNĄ MAMA

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
u mnie to samo
a dopiero co narzekalam ze sie nie tuli
To samo...

Co Wy się tak tych Danonków czepiłyście, kilka razy dostała raptem a napisałam, że zjadła dwa, bo ucieszyłam się, że COKOLWIEK!

passion co Ty gadasz o wyrodności, ja wróciłam do pracy jak Julka miała 4 miesiące

A, no i ten - cieszę się, że nie jestem przewrażliwioną mamusią Co nie znaczy, że nie dbam o dziecko jak potrafię - jedno drugiego nie wyklucza

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-08-07 o 13:33
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 13:32   #910
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Co do uważania się za dobrą mamę, to ja się wcale za taką nie uważam, mimo że dbam o mojego synka najlepiej jak potrafię i kocham go nad życie
ejj no przestań czemu tak uważasz ?
Stary 2014-08-07, 13:34   #911
ladanseuse14
Zakorzenienie

Ma któraś sprawdzony przepis na sernik z czerwoną porzeczką?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 13:35   #912
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam Wam wczoraj, że bolała mnie kostka i stopa. Dziś też mnie boli, ale od czego innego Coś mnie ugryzło i tak się podrapałam, że mam ranę na kostce (tej samej), rano się obudziłam z zakrwawioną nogą
biedna Ty
Stary 2014-08-07, 13:41   #913
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
biedna Ty
dzięki za współczucie
Stary 2014-08-07, 13:59   #914
bajka1807
Zakorzenienie

w sumie nie wiem po co te licytacje gorsza lepsza matka czy tez wyrodna

Amela dzis zjadla schaba hehe bo ukradla Blance z talerza co z tego ze trzy zeby na krzyz, dala rade

fajnoo kurier przed chwila wyszedl, raptem 3 h spoznienia
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-07, 14:25   #915
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

To samo...

Co Wy się tak tych Danonków czepiłyście, kilka razy dostała raptem a napisałam, że zjadła dwa, bo ucieszyłam się, że COKOLWIEK!

passion co Ty gadasz o wyrodności, ja wróciłam do pracy jak Julka miała 4 miesiące

A, no i ten - cieszę się, że nie jestem przewrażliwioną mamusią Co nie znaczy, że nie dbam o dziecko jak potrafię - jedno drugiego nie wyklucza

do mnie pijesz?
bo chyba jakiś trend tutaj wyszedł na najbardziej wyluzowaną matkę

każda matka kochająca swoje dziecko jest super, nawet jeśli popełnia dużo błędów, ważne,żeby się na nich uczyła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:25   #916
Larysa88
Zakorzenienie

Nie no nie ma się co licytować ale skoro oceniamy naszych znajomych którzy wrzucają zdjęcia dzieci na fb w źle zapietym foteliku czy w złym kierunku i są komentarze żeby uświadomić ta mamę ze może powinna trochę poczytać o tym temacie wiec i tutaj fajnie komuś powiedzieć ze zamiast czegoś może zrobić coś co będzie zdrowsze może to tylko rady a nie naskok a ktoś zrobi jak uważa. Bo serio jest tak ze któraś czasem opisuje swoje znajome i później dużo komentarzy o rany jak mogła trzeba było powiedzieć czy coś takiego a tutaj "naszym" dziewczynom z forum każdy się boi czegoś powiedzieć tak zauważyłam

Mamy buty zdjęcie w załączniku

Aa i musze się pochwalić znaczy Ole pięknie mi je obiadki. Także koniec ze sloikami które juz dawno odrzuciła. A nie w sumie je tylko jeden z ryba z bobovity poza tym pluje każdym a z talerza normalne jedzenie wcina aż miło ) dzisiaj się bałam że nie zje bo pierwszy raz ogórkowa ale cały talerz wsunela bardzo dużo rzeczy już je
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1407417792751.jpg (71,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2014-08-07, 14:29   #917
ladanseuse14
Zakorzenienie

motyl nieee nie piję ani do Ciebie ani do nikogo. Tak po prostu napisałam

Laryska piękne Mamy takie same tylko w innym kolorze
Stary 2014-08-07, 14:34   #918
butterfly20
Zakorzenienie

Larysko to prawda co napisałaś.Ja zawsze wolę,żeby ktoś mi powiedział co robię źle i żebym mogła się poprawić i też dlatego o wiele rzeczy wolę się dopytać niż zrobić źle.

Jednak w sprawach żywienia i ruchowych wolę być przewrażliwiona. Natomiast moje dziecko zjada codziennie tony brudów, bo liże podłogę... ostatnio w ostatniej chwili wyrwałam jej z rąk zewłoki owada (kot musiał przynieść) bo też by pożarła...

śliczne te sandałki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:36   #919
passion80
Zakorzenienie

Larysa zgadzam się, ja bym chciała żeby ktoś mi zwrócił uwagę, że robię totalna głupotę
W moim otoczeniu tylko jedno dziecko poszło do zlobka i serio, sporo osób zdziwionych, oburzonych. I chciałam Was pytać jakie u Was reakcje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 14:40   #920
ladanseuse14
Zakorzenienie

Tak mnie wystraszyłyście tymi niekapkami, że dałam Julce pić przez słomkę i zaczaiła od razu Duma mnie rozpiera

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Larysa zgadzam się, ja bym chciała żeby ktoś mi zwrócił uwagę, że robię totalna głupotę
W moim otoczeniu tylko jedno dziecko poszło do zlobka i serio, sporo osób zdziwionych, oburzonych. I chciałam Was pytać jakie u Was reakcje.

Ej ja też bym chciała żeby mi ktoś powiedział, że robie totalnie nie tak, tak jak z tym niekapkiem
Stary 2014-08-07, 14:49   #921
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w sumie nie wiem po co te licytacje gorsza lepsza matka czy tez wyrodna

fajnoo kurier przed chwila wyszedl, raptem 3 h spoznienia
Dokładnie

A co do kuriera, to do mnie jak dzwoni, muszę wytłumaczyć dokładnie gdzie mieszkam, jak ma jechać i zazwyczaj jest u mnie kilka godzin później
Cytat:

Aa i musze się pochwalić znaczy Ole pięknie mi je obiadki. Także koniec ze sloikami które juz dawno odrzuciła. A nie w sumie je tylko jeden z ryba z bobovity poza tym pluje każdym a z talerza normalne jedzenie wcina aż miło ) dzisiaj się bałam że nie zje bo pierwszy raz ogórkowa ale cały talerz wsunela bardzo dużo rzeczy już je
Ładne butki i brawa dla Oli, że ładnie je
Mój zjadł dzisiaj na obiad pomidorówke
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:03   #922
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Mam taki sajgon w pracy, że nie wiem gdzie mam patrzeć i w co ręce włożyć Wszędzie walają się książki i okładki

Larysko - buty Oli są piękne
Ladan czemu ja nie kojarzę tych butów od Julci? Aaa to są te, które dostała? Ma je w innym kolorze? ;>

Mama foka
Stary 2014-08-07, 15:18   #923
kaska87
Zakorzenienie

JOŁ
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dobrze, że Kaśki nie ma
boszzzzzzzzzzz nadrabiałam po łebkach ale to mi w oko wpadło serio
ja się domyślam, ale nie powiem
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do Danonków itp, to moim zdaniem to kwestia wyboru. Jak ktoś daje to jego sprawa, ja pewnie dałabym gdyby nie było nic innego w sklepie. Żyjemy natomiast w czasach, kiedy na półkach sklepowych jest duży wybór, dlatego nie kupię rzeczonych Danonków, skoro obok nich znajdę jogurt naturalny, który podam z owocami.No ale jak mówię, to kwestia wyborów
mojej mamie osoba z danona powiedziała, żeby tego dziecku nie dawać także no

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
kaska od 11 w rosmannie mleko enfamil 2 z karta po 45.89

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Kaśka doczekałas się i ty promocji na mleko .
Cytat:
Wymęczyła bułę
no wymęczyłam, ale Wy miałyście lepsze promocje bo np drugie za 50% ami 10zł tylko opuścili

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:22   #924
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki sajgon w pracy, że nie wiem gdzie mam patrzeć i w co ręce włożyć Wszędzie walają się książki i okładki

Larysko - buty Oli są piękne
Ladan czemu ja nie kojarzę tych butów od Julci? Aaa to są te, które dostała? Ma je w innym kolorze? ;>
Takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10383634_10202124464653794_6872176793753154450_n.jpg (40,5 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-08-07, 15:25   #925
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety nie da się uniknąć niektórych rzeczy, chyba, że ktoś trzyma dziecko w klatce lub ciąąąągle na nie patrzy, bez sekundowej przerwy
No ja taka jestem wczoraj na placu moje dziecko chyba było jedynym za którym matka chodziła jak cień, nawet mi P. zwróci uwag i pytał czy do 18+tki będę tak zanim chodzić ale ja po prostu mam chyba zbyt bujną wyobraźnie i dla mnie każda huśtawka, ślizgawka czy karuzela są niebezpieczne
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
młoda wczoraj jadła lody pistacjowe z czekoladą a dzisiaj muchę

od dzisiaj pampersy w kauflandzie za 36,99

Stary 2014-08-07, 15:34   #926
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ejj no przestań czemu tak uważasz ?
A dużo by pisać
Cytat:
Nie no nie ma się co licytować ale skoro oceniamy naszych znajomych którzy wrzucają zdjęcia dzieci na fb w źle zapietym foteliku czy w złym kierunku i są komentarze żeby uświadomić ta mamę ze może powinna trochę poczytać o tym temacie wiec i tutaj fajnie komuś powiedzieć ze zamiast czegoś może zrobić coś co będzie zdrowsze może to tylko rady a nie naskok a ktoś zrobi jak uważa. Bo serio jest tak ze któraś czasem opisuje swoje znajome i później dużo komentarzy o rany jak mogła trzeba było powiedzieć czy coś takiego a tutaj "naszym" dziewczynom z forum każdy się boi czegoś powiedzieć tak zauważyłam

Cytat:
Tak mnie wystraszyłyście tymi niekapkami, że dałam Julce pić przez słomkę i zaczaiła od razu Duma mnie rozpiera

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ej ja też bym chciała żeby mi ktoś powiedział, że robie totalnie nie tak, tak jak z tym niekapkiem
Stąd moj komentarz co do danonków taki a nie inny napisałam ladan że super alternatywą dla syfiastych danonkow jest jogurt naturalny/grecki z owocami bo danonkami to chyba nic pożywnego Julii nie przekaże pomyślałam że może o tym nie wie i chciałam ją z grzeczności uświadomić a jak zapytała czy przez to jest pato mama to przyznałam jej rację - wina mego specyficznego poczucia humoru

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:37   #927
Larysa88
Zakorzenienie

Ola ponoć dostała kolczyki, nie wiem jeszcze jakie bo tylko Dawid mi powiedział i moja mama mówi ze szkoda ze jej nie przebilam jak była mniejsza albo że teraz trzeba będzie przebić... Bo ze szkoda kolczyków ech. No zobaczę jakie to są jeśli będą duże to poczekają a jak małe to sprzedam albo co? Przebić bym chciała raczej później. A i mama mówi ze mam kupić nocnik bo już jej ciocia coś tam gadała... Kupię dla spokoju ;p a ponoć ja i mój brat po jak mieliśmy z 14mcy to już czailismy ze tam się robi wiec może Ola tez zakuma

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
No ja taka jestem wczoraj na placu moje dziecko chyba było jedynym za którym matka chodziła jak cień, nawet mi P. zwróci uwag i pytał czy do 18+tki będę tak zanim chodzić ale ja po prostu mam chyba zbyt bujną wyobraźnie i dla mnie każda huśtawka, ślizgawka czy karuzela są niebezpieczne

własnie jadę kupić wezmę 4+ jak będą bo mi ostatnio 4 przeciekaja po nocy
Stary 2014-08-07, 15:44   #928
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
no wymęczyłam, ale Wy miałyście lepsze promocje bo np drugie za 50% ami 10zł tylko opuścili
Hallo hallo ja miałam tylko 6,99zł taniej! Z 36,99zł na 29,99zł... Szału nie ma, ale brałam 4 opakowania - 28zł do przodu

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Takie

Ja Mai kupiłam ostatnio w tesco takie papucio-buty Coś podobnego https://www.google.pl/search?q=bucik...ml%3B564%3B380

Mama foka

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2014-08-07 o 15:46
Stary 2014-08-07, 15:46   #929
kaska87
Zakorzenienie

właśnie miałam pytać, Miki zajada jogurt naturalny z owocami, a czy jest na rynku jakiś serek homogenizowany naturalny, który nadaje się dla naszych maluchów? bo ja sama jem syfiaste danio a jemu nie dam przecież

dostałam dzisiaj od małża bukiet bez powodu- ciekaw co chce

Stary 2014-08-07, 15:49   #930
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już ich nie kupuję... jestem mega zadowolona z biedronkowych! Tym bardziej, że akurat 4 z pampersa nam przeciekały

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:

dostałam dzisiaj od małża bukiet bez powodu- ciekaw co chce
Ja bym Ci powiedziała co, ale nawet na biało nie wypada Ojj Kaśka Kaśka

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości