|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Kaśka nawet nie wiem a homogenizowany śmietankowy? Ja dostaje kwiaty tak średnio co dwa tygodnie
![]() ![]() Kurde już trzeci raz w ciągu dwóch tygodni kolega chce od nas kasę pożyczyć :/ ja nie wiem, tż pracuje sam, mamy małe dziecko a oni pracują oboje mają tańsze mieszkanie a mimo to nie starcza im do następnej tygodniówki ![]()
#932 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
U nas też jest oburzenie. Teściowa powiedziała: szkoda dziecka.Mnie nie wydaje mi się, że robimy mu straszną krzywdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
tu masz skład Danio
![]() a na resztę nie odpowiem, bo sama nie wiem ![]()
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-07 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Laryska
![]() Bojatoja u mnie tata jak tlumaczyl komus przez tel droge do nas to zawsze pozostali domownicy mieli poleweke bo ostatnie zdanie brzmialo,no i jak skonczy Ci sie ulica to tam mieszkamy,no brzmiało jakby to było totalne zadupie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Zrobiłam sobie kawkę do kubka termicznego i czytam Was z ławeczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#937 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co do danonów ![]() Moja córa kilka razy dostała na spróbunek danona, kiedy ja jadłam-smakowało ![]() A co najlepsze nad jeziorem daliśmy jej polizać lodów o smaku kwaśny urwis i o smaku gumy balonowej ![]() ![]() Cytat:
![]() Przepiękne. Przypomnisz gdzie kupowane? Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Przepraszam a co w tym śmiesznego? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile sztuk? kurczaki a ja wczoraj kupiłam 80 sztuk za 63 zł w Kaufie, bo już musiałam ![]() Cytat:
![]() już nie wspomnę,że jogurt naturalny jest nie tylko zdrowszym wyborem, ale i tańszym. tak więc nie wiem, jak podchodzę do półki sklepowej i jako konsument mam wybór, to wybieram dla dziecka to, co zdrowsze. i nie traktuję tego jako przewrażliwienie, a naturalny odruch. nooo ty i Twoje poczucie humoru ![]() Cytat:
![]() oj kochana, chuda pupinko, moczysz się w nocy? ![]() ![]() Cytat:
![]() ale nie wiem, ja daję Tusi Bielucha samego i z owocami i nam pasuje ![]()
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ne jestesmy na tyle bogaci bym mogla siedziec z dzieckiemw domu a nawet jakbym mogla chodzilby gdziekolwiek na zabawy z dziecmi bo on w domu szału dostaje
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Lola też zauważyłam że moje dziecko uwielbia dzieci sam je nawołuje,zaczepia i placze się im pod nogami
![]() Wybawieniem jest plac zabaw pod blokiem,u nas jest bardzo duzo dzieci wiec zawsze ktos jest,a i ja mam z kim pogadac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Znajomy niech sie ogarnie i nauczy gospodarowac kasa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-08-07 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Ma ktoś sprawdzony przepis na sernik z czerwona porzeczka?
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbieramy na wesele, tzn TŻ jeszcze o tym nie wie ![]()
![]() |
#943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że już 2 raz zadajesz to pytanie. Ja nie robiłam nigdy ciasta z porzeczkami, ale kompot owszem
![]()
#945 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nawet takiego nie jadłam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#946 |
Wtajemniczenie
|
LADAN gdzieś mam przepis na dobre ciasto z porzeczkami ale nie sernik, moge poszukać jak chcesz.
Padam na twarz. Po nocnej imprezie Niny dzień okazał się jeszcze gorszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
sezon sie zaczyna na śliwki
![]() a więc moje wypociny skopiowane przez laryske i wrzucone do k. skopiowane jeszcze raz ![]() ![]() tzw boa dusiciel 6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi) 1,5 szkl cukru 1szkl oleju mały proszek do pieczenia Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) . Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków Prosto ,szybko i smacznie |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Dobra znalazłam to wrzucam od razu
![]() 3 żółtka, 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy, 1 1/2 szkl mąki, 3-4 łyżki maki ziemniaczanej, 3 kopiaste lyzki masła, 6 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 75dag czerwonych porzeczek Masa bezowa: 4bialka, szczypta soli, 2 łyżki soku z cytryny, 1 1/2 szkl cukru 1. Żółtka utrzyj mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj stopione, schłodzone masło i mleko. 2. Natluszczona blachę oprósz bułką tartą. Przeloz ciasto i równo rozsmaruj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut. 3. Porzeczki oszypułkuj, oplucz i osacz, zamrozonych nie rozmrazac. Schłodzone białka wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Ubij mikserem, powoli wsypujac cukier. Do sztywnej piany dodaj porzeczki. 4 ciasto wyjmij z piekarnika. Rozprowadz na nim masę bezowa. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15 min. Ciasto bardzo często robi babcia tz to od niej mam przepis. Ja robiłam kilja razy z różnymi owocami, np malinami. Ale z porzeczkami jest najlepsze. Świeże jeszcze cieple ciasto jest mega kwasne ale jak ostygnie to kwaśna porzeczka bardzo fajnie miesza się ze słodką beza ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze byłam mocno skoncentrowana na pracy, dużo mi się udało, tez nie chciałabym tego zaprzepascic, zwłaszcza ze dostalam po powrocie szanse na realizację planów zawodowych. Ech, wydawało mi się, że to będzie prostsze. Teoretycznie moglabym zostac w domu, ale praktycznie sporo na tym stracę zawodowo. No i tak sobie dumam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laski, nie śmiejcie się, ale gdzie się kupuje buty dla dzieci naszych? W normalnych sklepach z butami, czy w dziecięcych? I skąd wiedzieć, jaki rozmiar? Mierzy się stopę? ktoś tu pisał o rozmiarze 21, jeśli się nie mylę, a Ola ma za duże skarpetki 17-19, więc nie wiem, o co kaman ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Nie obrazcie sie, ale tak piszecie, zeby dawac dziecku, co najzdrowsze etc a czy same Wy i tzowie tez się tak odżywiacie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Nie ma co się sprzeczać, przecież gramy w jednej drużynie
![]() Jaika, super słowa tego dzieciaczka, dzieci są takie mądre i kochane ![]() Antosia ma juz od wczoraj okularki. na razie walczymy z tym, żeby je ponosiła choć chwilkę. Ciężko będzie coś czuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby jeszcze spanie się poprawiło ![]() Cytat:
Ja daję VItax, herbapol albo biofix ![]() zastanawiam sie np czy nie kupić suszu w herbaciarni i takiej nie dawać ![]() Snow, szczerze? odkąd mam dziecko, zaczęłam się odżywiać zdecydowanie lepiej ![]() a poza tym - jest mega różnica w dawaniu czegoś słodkiego dziecku, które ma już wyrobione nawyki (czyli no gdy ma 4-5 lat) a dawaniu tego od najmłodszych lat. Marysia oprócz tego że kinder niespodzianke zje, to tak samo chętnie rzuca sie na awokado czy paprykę. A mam wokół siebie dzieci, które od najmłodszego dostawały słodycze i ostatnio moja mama takiej delikwentce przecierała marchewkę przez sitko w zupie, żeby coś kolwiek warzyw zjadła. a tak z ciekawości... podajesz te danonki bo chcesz, czy dlatego że jogurtu naturalnego np z owocami Adaś nie zje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie smieszne bo ja tak bardzo czesto jezdze ![]() ![]() eh na rozluznienie posladow poczytajcie sobie co dzis znalazlam w ksiazce z pierwszego miejsca literatury dzieciecej w empiku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Snow bardzo Ci kibicuję z tą pracą. Ja chodziłam do klasy prawnej i 3/4 klasy poszło na prawo, ja wybrałam inny zawód, ale przyjaźnie zostały. Moja najbliższa przyjaciółka właśnie godzi pracę, aplikację adwokacką i opiekę nad 2-letnią córeczką. Jest jej ciężko, ale daje radę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Natala84 zastanawiam sie np czy nie kupić suszu w herbaciarni i takiej nie dawać ![]() Z tego co kojarzę to w Lidlu są takie herbatki (2 rodzaje), w składzie same szuszone owoce. Edytowane przez rollercoaster_86 Czas edycji: 2014-08-07 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okularki przeszkadzają Antosi? Zdejmuje je? Przyzwyczai się, ale musicie być konsekwentni powodzenia ![]()
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
STO LAT W ZDROWIU SZCZĘŚCIU I MIŁOŚCI DLA ALICJI CÓRCI KROPELKI Z OKAZJI 1 URODZIN!!!!
![]() HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUUU! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj mały ranking pewnej osoby: http://mytest4u.com/serki-waniliowe-porownanie/ Cytat:
Cytat:
![]() ale sernik na zimno czy taki pieczony z twarogu? może wygoogluj coś Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-08-07 o 20:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do bucików to kupiłam w sklepie z butami dla dzieci - pełno takich sklepików. Byłam też w CCC na dziale dziecięcym ale koleżanka, która tam pracuje powiedziała, ze w rozmiarze 18 mało mało kiedy coś jest. Faktycznie nic nie było. Staś nosi 18 w tej chwili. Sprzedawczyni w sklepie pomoże Ci dobrać buty, zobaczy czy podbicie wysokie itd. Nie zakładam pod sandały skarpet. Założę jak będzie faktycznie chłodno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.