Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 15:55   #931
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Kaśka nawet nie wiem a homogenizowany śmietankowy? Ja dostaje kwiaty tak średnio co dwa tygodnie ale nigdy to nie są róże
Kurde już trzeci raz w ciągu dwóch tygodni kolega chce od nas kasę pożyczyć :/ ja nie wiem, tż pracuje sam, mamy małe dziecko a oni pracują oboje mają tańsze mieszkanie a mimo to nie starcza im do następnej tygodniówki

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:59   #932
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Tak mnie wystraszyłyście tymi niekapkami, że dałam Julce pić przez słomkę i zaczaiła od razu Duma mnie rozpiera

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ej ja też bym chciała żeby mi ktoś powiedział, że robie totalnie nie tak, tak jak z tym niekapkiem
kl aski:

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
właśnie miałam pytać, Miki zajada jogurt naturalny z owocami, a czy jest na rynku jakiś serek homogenizowany naturalny, który nadaje się dla naszych maluchów? bo ja sama jem syfiaste danio a jemu nie dam przecież

dostałam dzisiaj od małża bukiet bez powodu- ciekaw co chce
może po prostu chciał Ci przyjemność sprawić a Ty już tu co chce :P
Stary 2014-08-07, 16:05   #933
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Larysa zgadzam się, ja bym chciała żeby ktoś mi zwrócił uwagę, że robię totalna głupotę
W moim otoczeniu tylko jedno dziecko poszło do zlobka i serio, sporo osób zdziwionych, oburzonych. I chciałam Was pytać jakie u Was reakcje.
U nas też jest oburzenie. Teściowa powiedziała: szkoda dziecka.Mnie nie wydaje mi się, że robimy mu straszną krzywdę.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 16:07   #934
ladanseuse14
Zakorzenienie

tu masz skład Danio

a na resztę nie odpowiem, bo sama nie wiem
Stary 2014-08-07, 16:10   #935
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja już ich nie kupuję... jestem mega zadowolona z biedronkowych!
to ja z dad nie bylam zadowolona, ale w tym tygodniu kupilam na probe te babydream i sa super ,więc jak pampy nie będą w promo to te mogę zamiennie brać

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-07 o 16:11
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 16:52   #936
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Laryska mądrze piszesz o zwracaniu uwagi

Bojatoja u mnie tata jak tlumaczyl komus przez tel droge do nas to zawsze pozostali domownicy mieli poleweke bo ostatnie zdanie brzmialo,no i jak skonczy Ci sie ulica to tam mieszkamy,no brzmiało jakby to było totalne zadupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Zrobiłam sobie kawkę do kubka termicznego i czytam Was z ławeczki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 17:21   #937
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć

Co do danonów mnie one bardzo smakują i uwaga kiedy miałam cukrzycę ciążową mogłam je spokojnie zjeść, bo mi cukrów ponad normę nie podwyższały a taka jedna kanapka z pomidorkiem potrafiła i to porządnie!.
Moja córa kilka razy dostała na spróbunek danona, kiedy ja jadłam-smakowało .

A co najlepsze nad jeziorem daliśmy jej polizać lodów o smaku kwaśny urwis i o smaku gumy balonowej . Była dookoła ust cała niebieska .

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swój pierwszy roczek kończy

Alicja
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki
Niech rośnie zdrowa, uśmiecha się codziennie i czasami niech da mamie trochę wytchnienia

Swoją 10 miesięcznicę dziś obchodzi:

Julcia
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

Wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Mamy buty zdjęcie w załączniku
Przepiękne. Przypomnisz gdzie kupowane?

Cytat:
to ja z dad nie bylam zadowolona, ale w tym tygodniu kupilam na probe te babydream i sa super ,więc jak pampy nie będą w promo to te mogę zamiennie brać
Ja od samego dnia narodzin wierna pampersom.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

co do roczku, my w sumie nie robimy. tzn bedzie tort itp ale chrzestna na bank nie przyjedzie bo juz powiedziala ze nie da rady z dwojka dzieci 130 km i ze to za duza wyprawa a chrzestny tez raczej sie nie zjawi bo musza z koszalina, a i tak na poczatku wrzesnia przyjezdzaja na operacje coreczki wiec nie beda jezdzic i krecic sie jak gowno w przereblu. wiec beda tylko moi rodzice no i ewentualnie tesc mam tez w planie zaprosic kolezanki z dziecmi w podobnym wieku do Amelki, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Przepraszam a co w tym śmiesznego?
Stary 2014-08-07, 17:23   #938
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No ja taka jestem wczoraj na placu moje dziecko chyba było jedynym za którym matka chodziła jak cień, nawet mi P. zwróci uwag i pytał czy do 18+tki będę tak zanim chodzić ale ja po prostu mam chyba zbyt bujną wyobraźnie i dla mnie każda huśtawka, ślizgawka czy karuzela są niebezpieczne

od dzisiaj pampersy w kauflandzie za 36,99
ja też za nią chodzę,choć może nie aż tak krok w krok. i ty pewnie też przesadzasz, bo zzauważyłam,że dzieci, którym pozwala się naa większą swobodę lepiej rozwijają się ruchowo. A przecież Miki to ekspres

a ile sztuk?
kurczaki a ja wczoraj kupiłam 80 sztuk za 63 zł w Kaufie, bo już musiałam

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A dużo by pisać

Stąd moj komentarz co do danonków taki a nie inny napisałam ladan że super alternatywą dla syfiastych danonkow jest jogurt naturalny/grecki z owocami bo danonkami to chyba nic pożywnego Julii nie przekaże pomyślałam że może o tym nie wie i chciałam ją z grzeczności uświadomić a jak zapytała czy przez to jest pato mama to przyznałam jej rację - wina mego specyficznego poczucia humoru
no bo Danonki można dawać, ale po co?bez kitu,ciągle myślę po co dawać małemu dziecku słodycze, Kubusie, schabowe itp i nie umiem znaleźć racjonalnej odpowiedzi
już nie wspomnę,że jogurt naturalny jest nie tylko zdrowszym wyborem, ale i tańszym.
tak więc nie wiem, jak podchodzę do półki sklepowej i jako konsument mam wybór, to wybieram dla dziecka to, co zdrowsze. i nie traktuję tego jako przewrażliwienie, a naturalny odruch.

nooo ty i Twoje poczucie humoru

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola ponoć dostała kolczyki, nie wiem jeszcze jakie bo tylko Dawid mi powiedział i moja mama mówi ze szkoda ze jej nie przebilam jak była mniejsza albo że teraz trzeba będzie przebić... Bo ze szkoda kolczyków ech. No zobaczę jakie to są jeśli będą duże to poczekają a jak małe to sprzedam albo co? Przebić bym chciała raczej później. A i mama mówi ze mam kupić nocnik bo już jej ciocia coś tam gadała... Kupię dla spokoju ;p a ponoć ja i mój brat po jak mieliśmy z 14mcy to już czailismy ze tam się robi wiec może Ola tez zakuma

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

własnie jadę kupić wezmę 4+ jak będą bo mi ostatnio 4 przeciekaja po nocy
Tusia też dostała kolczyki na chrzciny,ale to mnie nie przekonało do przebicia jej uszu

oj kochana, chuda pupinko, moczysz się w nocy?

Cytat:
właśnie miałam pytać, Miki zajada jogurt naturalny z owocami, a czy jest na rynku jakiś serek homogenizowany naturalny, który nadaje się dla naszych maluchów? bo ja sama jem syfiaste danio a jemu nie dam przecież

ja nie jadam homogenizowanych, za słodkie to dla mnie ale kojarzę,że dziewczyny tu kiedyś pisały o jakiś małych, okolicznych mleczarniach i z takich można dostać fajne takie serki?
ale nie wiem, ja daję Tusi Bielucha samego i z owocami i nam pasuje

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 17:25   #939
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa zgadzam się, ja bym chciała żeby ktoś mi zwrócił uwagę, że robię totalna głupotę
W moim otoczeniu tylko jedno dziecko poszło do zlobka i serio, sporo osób zdziwionych, oburzonych. I chciałam Was pytać jakie u Was reakcje.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
szcezrze? w doopce mam reakcje
ne jestesmy na tyle bogaci bym mogla siedziec z dzieckiemw domu
a nawet jakbym mogla chodzilby gdziekolwiek na zabawy z dziecmi bo on w domu szału dostaje

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 17:32   #940
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Lola też zauważyłam że moje dziecko uwielbia dzieci sam je nawołuje,zaczepia i placze się im pod nogami
Wybawieniem jest plac zabaw pod blokiem,u nas jest bardzo duzo dzieci wiec zawsze ktos jest,a i ja mam z kim pogadac

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kaśka nawet nie wiem a homogenizowany śmietankowy? Ja dostaje kwiaty tak średnio co dwa tygodnie ale nigdy to nie są róże
Kurde już trzeci raz w ciągu dwóch tygodni kolega chce od nas kasę pożyczyć :/ ja nie wiem, tż pracuje sam, mamy małe dziecko a oni pracują oboje mają tańsze mieszkanie a mimo to nie starcza im do następnej tygodniówki
Tygodniowki sa popularne u was? Kurczę wydaje mi się ze tak gorzej się oszczędza
Znajomy niech sie ogarnie i nauczy gospodarowac kasa

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-08-07 o 17:30
Stary 2014-08-07, 17:46   #941
ladanseuse14
Zakorzenienie

Ma ktoś sprawdzony przepis na sernik z czerwona porzeczka?
Stary 2014-08-07, 17:52   #942
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Lola też zauważyłam że moje dziecko uwielbia dzieci sam je nawołuje,zaczepia i placze się im pod nogami
Wybawieniem jest plac zabaw pod blokiem,u nas jest bardzo duzo dzieci wiec zawsze ktos jest,a i ja mam z kim pogadac

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Tygodniowki sa popularne u was? Kurczę wydaje mi się ze tak gorzej się oszczędza
Znajomy niech sie ogarnie i nauczy gospodarowac kasa

No popularne są, faktycznie ciężej odłożyć ale udaje nam się.
Zbieramy na wesele, tzn TŻ jeszcze o tym nie wie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 18:16   #943
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja też za nią chodzę,choć może nie aż tak krok w krok. i ty pewnie też przesadzasz, bo zzauważyłam,że dzieci, którym pozwala się naa większą swobodę lepiej rozwijają się ruchowo. A przecież Miki to ekspres
w domu i na naszym ogrodzie to może nie, ale na placu zabaw, czy w pobliżu obcych dzieci już tak

Cytat:
a ile sztuk?
kurczaki a ja wczoraj kupiłam 80 sztuk za 63 zł w Kaufie, bo już musiałam
rozm. 4 -62szt.

Cytat:
ale nie wiem, ja daję Tusi Bielucha samego i z owocami i nam pasuje
w sumie można dzięki, to taki mu zrobię z jogurtem nat. i owocami

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 18:36   #944
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że już 2 raz zadajesz to pytanie. Ja nie robiłam nigdy ciasta z porzeczkami, ale kompot owszem
Stary 2014-08-07, 18:46   #945
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nawet takiego nie jadłam

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-08-07, 19:02   #946
nena_milka
Wtajemniczenie

LADAN gdzieś mam przepis na dobre ciasto z porzeczkami ale nie sernik, moge poszukać jak chcesz.

Padam na twarz. Po nocnej imprezie Niny dzień okazał się jeszcze gorszy

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:14   #947
ewacia85
Wtajemniczenie

sezon sie zaczyna na śliwki
a więc moje wypociny skopiowane przez laryske i wrzucone do k. skopiowane jeszcze raz wrzucam dla tych które nie były z nami w poczekalni

tzw boa dusiciel

6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej
0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi)
1,5 szkl cukru
1szkl oleju
mały proszek do pieczenia
Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) .
Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków
Prosto ,szybko i smacznie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:24   #948
nena_milka
Wtajemniczenie

Dobra znalazłam to wrzucam od razu
3 żółtka, 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy, 1 1/2 szkl mąki, 3-4 łyżki maki ziemniaczanej, 3 kopiaste lyzki masła, 6 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 75dag czerwonych porzeczek

Masa bezowa: 4bialka, szczypta soli, 2 łyżki soku z cytryny, 1 1/2 szkl cukru

1. Żółtka utrzyj mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj stopione, schłodzone masło i mleko.
2. Natluszczona blachę oprósz bułką tartą. Przeloz ciasto i równo rozsmaruj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.
3. Porzeczki oszypułkuj, oplucz i osacz, zamrozonych nie rozmrazac. Schłodzone białka wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Ubij mikserem, powoli wsypujac cukier. Do sztywnej piany dodaj porzeczki.
4 ciasto wyjmij z piekarnika. Rozprowadz na nim masę bezowa. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15 min.

Ciasto bardzo często robi babcia tz to od niej mam przepis. Ja robiłam kilja razy z różnymi owocami, np malinami. Ale z porzeczkami jest najlepsze. Świeże jeszcze cieple ciasto jest mega kwasne ale jak ostygnie to kwaśna porzeczka bardzo fajnie miesza się ze słodką beza zatem polecam

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:28   #949
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Snow, jakie dylematy? Ze mnie robią wyrodna, że wracam do pracy i żłobek. Ale MUSZE wrócić. Zycie. I żłobek jest dla dzieci
Swoją drogą w państwowych nie ma miejsc prywatne za drogie. A miasto biedne to i dofinansowań nie ma. Jak żyć? !

Nie wiem, widzę dziecko max 3 h dziennie, zakładając, ze wracam prosto do domu. A nie zawsze tak jest. Czy Adas będzie szczęśliwy? Czy to dla niego najlepsze?
Ja zawsze byłam mocno skoncentrowana na pracy, dużo mi się udało, tez nie chciałabym tego zaprzepascic, zwłaszcza ze dostalam po powrocie szanse na realizację planów zawodowych. Ech, wydawało mi się, że to będzie prostsze. Teoretycznie moglabym zostac w domu, ale praktycznie sporo na tym stracę zawodowo. No i tak sobie dumam

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:

To samo...

Co Wy się tak tych Danonków czepiłyście, kilka razy dostała raptem a napisałam, że zjadła dwa, bo ucieszyłam się, że COKOLWIEK!

passion co Ty gadasz o wyrodności, ja wróciłam do pracy jak Julka miała 4 miesiące

A, no i ten - cieszę się, że nie jestem przewrażliwioną mamusią Co nie znaczy, że nie dbam o dziecko jak potrafię - jedno drugiego nie wyklucza
Moj to dwa pożera dziennie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 19:37   #950
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pieluchy babydream od poczatku i moim zdaniem są lepsze od pampersów

Laski, nie śmiejcie się, ale gdzie się kupuje buty dla dzieci naszych? W normalnych sklepach z butami, czy w dziecięcych? I skąd wiedzieć, jaki rozmiar? Mierzy się stopę? ktoś tu pisał o rozmiarze 21, jeśli się nie mylę, a Ola ma za duże skarpetki 17-19, więc nie wiem, o co kaman I czy pod sandały się zakłada skarpetki dzieciom?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Dobra znalazłam to wrzucam od razu
3 żółtka, 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy, 1 1/2 szkl mąki, 3-4 łyżki maki ziemniaczanej, 3 kopiaste lyzki masła, 6 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 75dag czerwonych porzeczek

Masa bezowa: 4bialka, szczypta soli, 2 łyżki soku z cytryny, 1 1/2 szkl cukru

1. Żółtka utrzyj mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj stopione, schłodzone masło i mleko.
2. Natluszczona blachę oprósz bułką tartą. Przeloz ciasto i równo rozsmaruj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.
3. Porzeczki oszypułkuj, oplucz i osacz, zamrozonych nie rozmrazac. Schłodzone białka wymieszaj z sokiem z cytryny i solą. Ubij mikserem, powoli wsypujac cukier. Do sztywnej piany dodaj porzeczki.
4 ciasto wyjmij z piekarnika. Rozprowadz na nim masę bezowa. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15 min.

Ciasto bardzo często robi babcia tz to od niej mam przepis. Ja robiłam kilja razy z różnymi owocami, np malinami. Ale z porzeczkami jest najlepsze. Świeże jeszcze cieple ciasto jest mega kwasne ale jak ostygnie to kwaśna porzeczka bardzo fajnie miesza się ze słodką beza zatem polecam

Moja teściowa robi coś podobnego z agrestem i pycha jest

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:42   #951
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
U nas też jest oburzenie. Teściowa powiedziała: szkoda dziecka.Mnie nie wydaje mi się, że robimy mu straszną krzywdę.
Ja bym nawet wolala z jednej strony dac dziecko do żłobka-z uwagi na kontakt z dziećmi. Ale przez parę miesięcy będzie niania. Po nowym roku zobaczymy.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Nie obrazcie sie, ale tak piszecie, zeby dawac dziecku, co najzdrowsze etc a czy same Wy i tzowie tez się tak odżywiacie zadna nie je jogurtu danon czy bakoma czy whatever nie mowiac juz o chipsach czy slodyczach... taka dygresja. Ja uwazam, ze i tak to rodzice daja przykład. Inaczej to dla mnie zalatuje hipokryzja

Stary 2014-08-07, 19:44   #952
rollercoaster_86
Raczkowanie

Nie ma co się sprzeczać, przecież gramy w jednej drużynie

Jaika, super słowa tego dzieciaczka, dzieci są takie mądre i kochane Kocham swoją pracę!!!

Antosia ma juz od wczoraj okularki. na razie walczymy z tym, żeby je ponosiła choć chwilkę. Ciężko będzie coś czuje Oby się do nich przyzwyczaiła
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:01   #953
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja bym nawet wolala z jednej strony dac dziecko do żłobka-z uwagi na kontakt z dziećmi. Ale przez parę miesięcy będzie niania. Po nowym roku zobaczymy.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Nie obrazcie sie, ale tak piszecie, zeby dawac dziecku, co najzdrowsze etc a czy same Wy i tzowie tez się tak odżywiacie zadna nie je jogurtu danon czy bakoma czy whatever nie mowiac juz o chipsach czy slodyczach... taka dygresja. Ja uwazam, ze i tak to rodzice daja przykład. Inaczej to dla mnie zalatuje hipokryzja

ja to sie nawet nie odzywam z tym odzywianiem

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 20:02   #954
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

wita się corka marnotrawna
Wrocilismy z nad morza - bylo cudownie!!

Jasiek pieknie się rozwija: siada i siedzi (), raczkuje, chodzi wokół mebli. Duzo się usmiecha, ma 6 zabków
jest cudowny
dalej masakrycznie sypia, ale lepiej je (BLW rządzi)
brawa za postępy i lepsze jedzenie
oby jeszcze spanie się poprawiło
Cytat:
to ja też się uzewnętrznię.

Ja jestem matką przewrażliwioną-tak, nie ma co ukrywać-i też uważam się za super mamęChoć mój mąż mówi,że najzdrowiej będzie jak Tusia będzie miała rodzeństwo, bo inaczej za bardzo będę się na niej skupiać
Często gotuję dla nas dwóch, tylko młodej nie dodaję soli. Mąż lubi inne rzeczy, tłustsze i pikantne, więc on się do naszych obiadków nie zalicza. Ale często-kiedy ja mam ochotę na coś niezdrowego, to gotuję tylko jej.

Co do Danonków itp, to moim zdaniem to kwestia wyboru. Jak ktoś daje to jego sprawa, ja pewnie dałabym gdyby nie było nic innego w sklepie. Żyjemy natomiast w czasach, kiedy na półkach sklepowych jest duży wybór, dlatego nie kupię rzeczonych Danonków, skoro obok nich znajdę jogurt naturalny, który podam z owocami.No ale jak mówię, to kwestia wyborów.

I tak nawiązując do tematu- Natala jaką herbatkę owocową kupujesz? Bo ostatnio patrzyłam i wszystkie były aromatyzowane lub z regulatorami kwasowości lub maltodeksyną... nie potrafią już zasuszyć owoców i wcisnąć do torebki?
dokładnie!
Ja daję VItax, herbapol albo biofix czasami trafi się, że jest aromatyzowana...
zastanawiam sie np czy nie kupić suszu w herbaciarni i takiej nie dawać

Snow, szczerze? odkąd mam dziecko, zaczęłam się odżywiać zdecydowanie lepiej
a poza tym - jest mega różnica w dawaniu czegoś słodkiego dziecku, które ma już wyrobione nawyki (czyli no gdy ma 4-5 lat) a dawaniu tego od najmłodszych lat. Marysia oprócz tego że kinder niespodzianke zje, to tak samo chętnie rzuca sie na awokado czy paprykę. A mam wokół siebie dzieci, które od najmłodszego dostawały słodycze i ostatnio moja mama takiej delikwentce przecierała marchewkę przez sitko w zupie, żeby coś kolwiek warzyw zjadła.
a tak z ciekawości... podajesz te danonki bo chcesz, czy dlatego że jogurtu naturalnego np z owocami Adaś nie zje?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:03   #955
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

zlobek jest spoko pomijajac chorowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Przepraszam a co w tym śmiesznego?
dla mnie smieszne bo ja tak bardzo czesto jezdze a mam jedno mlodsze dziecko, ona ma 3 i 2 letnie

eh na rozluznienie posladow poczytajcie sobie co dzis znalazlam w ksiazce z pierwszego miejsca literatury dzieciecej w empiku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wierszyk.jpg (154,0 KB, 53 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:08   #956
rollercoaster_86
Raczkowanie

Snow bardzo Ci kibicuję z tą pracą. Ja chodziłam do klasy prawnej i 3/4 klasy poszło na prawo, ja wybrałam inny zawód, ale przyjaźnie zostały. Moja najbliższa przyjaciółka właśnie godzi pracę, aplikację adwokacką i opiekę nad 2-letnią córeczką. Jest jej ciężko, ale daje radę Ma super męża, ale z tego co piszesz, to twojego też można na rękach nosić Trzymam kciuki! Nie ma co się zastanawiać ile czasu poświęcamy dziecku, ważne, że mama przychodzi szczęśliwa do domu, bo realizuje się zawodowo, lubi swoją pracę i ma super rodzinkę [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Natala84 zastanawiam sie np czy nie kupić suszu w herbaciarni i takiej nie dawać

Z tego co kojarzę to w Lidlu są takie herbatki (2 rodzaje), w składzie same szuszone owoce.

Edytowane przez rollercoaster_86
Czas edycji: 2014-08-07 o 20:10
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:12   #957
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość

Jaika, super słowa tego dzieciaczka, dzieci są takie mądre i kochane Kocham swoją pracę!!!

Antosia ma juz od wczoraj okularki. na razie walczymy z tym, żeby je ponosiła choć chwilkę. Ciężko będzie coś czuje Oby się do nich przyzwyczaiła
tak z ciekawości jaką masz pracę?
Okularki przeszkadzają Antosi? Zdejmuje je? Przyzwyczai się, ale musicie być konsekwentni powodzenia
Stary 2014-08-07, 20:13   #958
dirtymagic85
Zadomowienie

STO LAT W ZDROWIU SZCZĘŚCIU I MIŁOŚCI DLA ALICJI CÓRCI KROPELKI Z OKAZJI 1 URODZIN!!!!
HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUUU!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:20   #959
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas jest serek waniliowy z miejscowej mleczarni, ale tylko w naszym regionie dostępny http://www.osm.siedlce.pl/index.php/serki.html
tutaj mały ranking pewnej osoby: http://mytest4u.com/serki-waniliowe-porownanie/

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja już ich nie kupuję... jestem mega zadowolona z biedronkowych! Tym bardziej, że akurat 4 z pampersa nam przeciekały

my kupiliśmy kilka dni temu dady, bo nam się pampy oryginalne zaczynały kończyć, ale kiepsko jak dla mnie dady wypadają i jak córka marnotrawna pojadę do Kaufa po zapas pampów

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Laryska mądrze piszesz o zwracaniu uwagi

Bojatoja u mnie tata jak tlumaczyl komus przez tel droge do nas to zawsze pozostali domownicy mieli poleweke bo ostatnie zdanie brzmialo,no i jak skonczy Ci sie ulica to tam mieszkamy,no brzmiało jakby to było totalne zadupie
hehe, tak sie zastanawiam o jakiej drodze piszesz, ale fakt, bo kilka ładnych lat temu to ul. Pescantina nie było, tylko pole

Cytat:
ale sernik na zimno czy taki pieczony z twarogu? może wygoogluj coś

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość

Dużo sił i cierpliwości Wam życzę, powoli się przyzwyczai i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

eh na rozluznienie posladow poczytajcie sobie co dzis znalazlam w ksiazce z pierwszego miejsca literatury dzieciecej w empiku
o ja Cię... ale wierszyk

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-08-07 o 20:28
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:23   #960
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja mam pieluchy babydream od poczatku i moim zdaniem są lepsze od pampersów

Laski, nie śmiejcie się, ale gdzie się kupuje buty dla dzieci naszych? W normalnych sklepach z butami, czy w dziecięcych? I skąd wiedzieć, jaki rozmiar? Mierzy się stopę? ktoś tu pisał o rozmiarze 21, jeśli się nie mylę, a Ola ma za duże skarpetki 17-19, więc nie wiem, o co kaman I czy pod sandały się zakłada skarpetki dzieciom?
Niedawno odkryłam pieluchy z Lidla i olałam wszystkie inne
CO do bucików to kupiłam w sklepie z butami dla dzieci - pełno takich sklepików. Byłam też w CCC na dziale dziecięcym ale koleżanka, która tam pracuje powiedziała, ze w rozmiarze 18 mało mało kiedy coś jest. Faktycznie nic nie było. Staś nosi 18 w tej chwili. Sprzedawczyni w sklepie pomoże Ci dobrać buty, zobaczy czy podbicie wysokie itd.
Nie zakładam pod sandały skarpet. Założę jak będzie faktycznie chłodno.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości