|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Dzień dobry
Szukałam teraz karty od małej do lekarza i przypadkiem zaglądam do mojej karty ciąży i co? Ja za nim nie nadążę... ![]() Teściowa obudziła mnie dzisiaj budzikiem bo nie chciało jej się wstać i wyłączyć
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() tomorrow jak zareagowali w pracy? dusiolka a to usg trwało dłużej niż zwykłe? bo teraz miałaś połówkowe tak? Princes na pewnie wynik będzie dobry ![]() eirene niezły opis, wymęczyłaś się ![]() super, ze wyniki u endo dobre ja też się nie nudzę. Moze za 2-3 miesiące zacznę, ale póki co nieeee.Teściowa mnie we wtorek pytała, czy się nudzę, bo wyglądam na znudzoną. Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, ze ja sie w domu nie nudzę, a poza tym jeszcze nie zdążyłam, bo o dopiero 2-gi dzień ![]() to nie moja wina, ze ona nie potrafi usiedziec na miejscu. lilijka ja mam tak samo. Wczoraj zrobiliśmy sobie dłuższy spacer i po powrocie miałam twadru brzuch i ciągnął mnie. Nawet jak lezałąm, tp czułam dyskomfort. Też biore na to magnez i czasem nospe jak mocno ciągnie. ellyunia a ja bym chciała chłopaka jaką zamówiłaś tą koszulę? allgood cudowne uczucie i wodok ![]() A mi mama wczoraj podrzuciła trochę papierówek z działki, więc mam dziś w planach szarlotkę http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-sypana polecam ![]() A tak prezentuje się mój brzucholek 19-20 tydzień ![]() http://voila.pl/uploads/qcfotne0gh/#prettyPhoto
|
#4023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Cytat:
wczoraj mi się śmiać chciało bo poszedł z moją mamą do ciotki a ja sobie leżałam i ciotka pyta gdzie mama. a on: mamusia musi odpocywać bo ma w brzuszku dzidziusia i on mnie kopie ![]() Cytat:
tak to jest że pisze się tu dużo ![]() no sny to durne że hej ![]() Cytat:
boże co za teściowa... Cytat:
wymęczyłam się ale to dlatego że dla mnie to długo trwało bo męczyłam się od soboty po południu - o 18 zaczęły mi się nieregularne skurcze a dopiero w niedzielę o 21 urodziłam. tym byłam wykończona ![]() za 2 miesiące nie zaczniesz bo będziesz wyprawkę szykować ja sie nie nudzę. gadam z wami, oglądam seriale, urządzam nasz dom (na etapie kafelek jesteśmy) wręcz brakuje mi czasu
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam Was
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
może idż do lekarza , bo to nie jest normalne tyle czasu ból głowy.Współczuję Ci nienawidzę bólu głowy ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
bijemy rekordy
|
|
#4025 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej-ho
dusiolka kiedyś pisała, że ma zadatki na matkę - wariatkę chyba oficjalnie muszę do niej przyłączyć ![]() pół nocy nie przespałam, bo nawkręcałam sobie że zaszkodziłam dziecku domestosem Do tej pory ze względu na moje okropne samopoczucie nic a nic w domu nie sprzątałam, robił to TŻ ![]() no ale jak już poszłam na to L4 i lepiej się troszkę we wtorek czułam to się dorwałam do jego zaniedbań i niedociągnięć ![]() no i wyszorowałam zlewy domestosem bez rękawiczek i maski gazowej no ![]() do tego naczytałam się internetu i mam dość ![]() pocieszcie wariatkę myjecie domestosem?
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
eirene mi też brakuje czasu. G wraca z pracy i pyta co robiłam, a ja mówię yyyyy, a on "pewnie na wizazu siedziałaś"
![]() linca dlatego ja staram się nie czytać tego co piszą w necie. Ale bym się napiła piwka, albo wina musującego hehe.
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
LindaC ja nie myje ani domestosem ani cifem ani zadna taka chemia w ciazy a to dlatego ze mi za mocno smierdzi. Zostawiam dla tza takie sprzątanie. Ale nic sie nie martw, nie zaszkodzilas dziecku na pewno, po prostu więcej juz takich rzeczy nie rob
najwyżej moglas sobie skórę na dłoniach zniszczyć. Ja juz w pracy od 2 godz ale glowa boli mnie tak ze mi niedobrze
|
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
pękają Wam żyłki na ciele? nie miałam wcześniej tego problemu a dziś przypadkiem zauważyłam, że ramiona dekolt (ogólnie tam gdzie cieńsza skóra) mam w malutkich czerwonych kropeczkach ;/ ech
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a który tydzień jesteś?
|
|
#4031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja już dziś o 8:30wstałam jaka dumna z siebie jestem i stwierdzam że jestem od was uzależniona bo znowu mi się dziewczyny śniły Teja, z taaakim brzuchem i urodziła chłopczyka ![]() Simonee, miała piękną dziewczynkę z długimi czarnymi włoskami Cytat:
jak to ise mówi do 3 razy sztuka zostały nam 2 ![]() Cytat:
![]() a tak to jaka kochana jest jak mówi do dzidziusia Cytat:
tyle tego jest że głowa mała ![]() Cytat:
![]() ale dobrze że jesteśmy takie rozmowne przynajmniej czas w domku leci a mój mąż tylko się pyta: i co tam dzisiaj u dziewczynek?" ![]() Lilijka, kurcze może weż sobie jakąś tabletkę? albo w ogole zadzwoń do lekarza bo to jest niemożliwe żeby aż tyle bolało muszę się do sklepu po rybkę wybrać bo dziś mam ochotę na rybkę z ziemniaczkami i buraczki z chrzanem ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
w ogóle teraz na nogach mam mega przeźroczystą skórę ![]() Linda, ja myję domestosem tylko wleje do ubikacji czy zlewu zostawie na chwilkę a potem szybciutko zmyję i tyle, nie czytaj NETA! ja już się o tym przekonałam że nie warto bo potem czowiek się tylko mega denerwuje a niepotrzebnie
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kierownik (relacje koleżeńskie) szok i pretensje (ale to wiem od innych, mi nic nie mówiła), że nie powiedziałam wcześniej-ale co by to zmieniło, przecież dalej pracuję a właściciel się urlopuje, więc jeszcze nie wie Cytat:
Cytat:
Asia W-ja też mam takie schizy jak Ty i jakoś mi tak lepiej, jak wiem, że inni mają te same obawy i odczucia jak ja-bo to oznacza, że wszystko jest ok dziś zamiana ról z mężem-leży i umiera skoczył wczoraj na sekundę do rodziców i wrócił po 3 godzinach w takim stanie... a teraz mówi, że mu się wymiotować chce i że się od CZEGOŚ zatruł, tia...
|
|||
|
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj
![]() Myszunia u mnie w tym roku zero wakacji. i zapewne prędko nigdzie nie pojedziemy. Nawet wyjaz na łikend jest super, lepszy rydz niż nic oby była pogoda! ![]() Ja od początku obstawiałam, że w brzuchu siedzi chłopak i na razie siusiak ciągle jest ![]() U mnie śniadanie to prawie zawsze płatki z mlekiem, nie mam ochoty na nic innego + nie chce mi się nic robić ![]() elvira ale brzuszek od 13. roku życia borykam się z opryszczką, w ciąży miałam raz, ale nie smarowałam niczym, raz chyba tylko olejem kokosowym Szczeperka zazdroszczę wczasów szybko zleci, zaraz już wrzesień będzie ![]() Princes lekarzem nie jestem, ale krew robi się do 13t6d więc nie wiem jak później odczytuje się takie wyniki AsiaW przyznaję, że też trochę świruję... a z tym stetoskopem chciałam spróbować, a zapomniałam o tym pomyśle na pewno wszystko jest ok![]() dusiolka wielka ta Twoja baba a jednak zapisalas sie na polowkowe ![]() Kinqaa mi się podobają kocyki minky Eirene za dobre wyniki ! lilijka to stawianie brzucha, ciągnięcie w dół... jeśli to jest to co mam, to właśnie też tak mam ![]() muszę powiedzieć ginekologowi, że tak mi się dzieje? magnez i tak musialabym zacząć brać ze względu na skurcze w rękach I współczuję bólów łba, też się z tym męczę, tak jak ma.ko damy radę!oszaleję z tym moim chłopem, doprowadza mnie do szału, wczoraj sobie trochę popłakałam, na dzień dzisiejszy mam wszystkiego dość |
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga nie płacz nie warto. Wez
i zrób porządek ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ahhh z tymi facetami. .. żyć ciężko, ale zabić szkoda.
|
#4036 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak maluszek zakryje na zwyklym usg to pewnie pojde na 3dCytat:
lepiej by bylo gdybym dobrze przechodzila ciaze, mogla chodzic do pracy i robic co chce ![]() ...ale dla malenstwa wszystkie niedogodnosci znosze dzielnie ![]() Cytat:
trzymam kciuki abys miala chlopca ![]() Cytat:
u mnie w rodzinie czekaja jak dam im zielone swiatlo na kupowanie roznych rzeczy dla dziecka![]() Cytat:
wiec licze na wasze doswiadczenie czytam i analizuje![]() Pamietam jak pisalas ze mieszkacie na 4p wiec cos lekkiego jest najlepszym rozwiazaniem. Duzo sie rozgladam na ulicy za wozkami i wiekszosc ma wpiety fotelik w wozek - no ale teraz jest lato wiec to sa fajne spacerki. My duzo jezdzimy wiec fotelik to bedzie najszybsza forma przenoszenia dziecka w pierwszych miesiacach, chyba z gondoli zrezygnujemy na rzecz gleboko rozkladanej spacerowki (od 0+ ) z mozliwoscia wpinania fotelika. ehhh jeszcze jest troche czasu na podjecie decyzji Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sobie kupilam koszule taka w ksztalcie litery "A" zeby mi sie brzuch zmiescil w razie co gdyby mi byla potrzebna teraz lub pozniej...Cytat:
Na czas ciazy kupuje ekologiczne srodki czystosci np frosch, dostepne w kazym markecie. Nie sa tak bardzo chemiczne i maja delikatny zapach. Cytat:
![]() 21.08 zobaczymy czy twoj sen sie sprawdzi
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia: to nie były polowkowe,to zwykle usg było u mojej gin. No jednak zapisałem sie do doktorka na polowkowe a co mi tam bede spokojniej spac;p
|
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne że używam domestosa, cifa i innych czyszczących proszków też Lubię mieć czysto i pachnąco w domu ![]() Używam rękawiczek, a domestosa zostawiam na trochę i potem wracam spłukać. Nie czytaj internetu bo prędzej oszalejesz!
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az looknelam na ksero zwolnienia i 2 mialam na wczesniejszych l4
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam tydzień 11 więc mnie takie dolegliwości pewnie jeszcze czekają. no ale to ciąża nikt nie mówił że będzie jak w bajce hehe
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga, kochana nie przejmuj się tak jak Kinqa mówi, faceci nigdy nas nie zrozumieją
Simonee, kurcze no to nie dobrze jak taka sytuacja ale może następne l4 będzie że będziesz mogla chodzić ![]() no sen piękny piękny jak się sprawdzi 2 zlote chce ![]() Teja, od Ciebie tez chce 2 zlote jak się spełni ![]() jeszcze biznes na Was "ubije" ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- a wczoraj mój P tak siedzi na fotelu ja sobie leżę na łóżku i się tak na mnie patrzy, ja pytam co..a on fajnie..a ja że co fajnie...a on że będziemy mieć dzidziusia
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już podjęłam decyzję, że nie sprzedaję auta i będę wózek trzymać w bagażniku, więc już nie jestem tak bardzo ograniczona wagą. Teraz rozważam nawet zakup samego głębokiego wózka dobrze, że zaczęłam teraz wybierać to może do stycznia coś wybiorę
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia
właśnie odwiedziła mnie teściowa skutecznie podnosząc mi ciśnienie, wyjaśniając ile to niebezpieczeństw na mnie czeka, a to: - wcale nie jest powiedziane, że urodzisz w styczniu, może w grudniu - mam natychmiast wybrać szpital, bo jej córka od razu wiedziała który, najlepiej jakbym wybrała ten co jej córka, bo ona sobie chwaliła - wcale nie jest powiedziane, że urodzisz naturalnie - jej córka, miała wiele komplikacji, które grożą każdej cieżarnej - powinnam bardziej przybierać na wadze - powinnam zainwestować w ładne ubrania ciążowe była tylko 30 minut, ale dłużyło się to całą wieczność ![]() wiecie co - jak ja kocham moją, rodzoną mamę tą prawdziwą, jedną jedyną, niepowtarzalną ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- simonee - dobrze dziewczyny mówią, ja też mam B2 i też mi gin wyjaśnił, że znaczy to że mogę chodzić
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy troche czasu wiec do stycznia cos sie zadecyduje . Szkoda ze foteliki nie sa uniwersalne pasujace do kazdego typu wozka Cytat:
![]() u mnie w rodzinie nikt mi nic nie mowi ale denerwuje sie jak ktos zaczyna "dobrze radzic" zrob to, idz tam, tego ci nie wolno itp B2 - to oznaczenie ze jest sie ciezarna i chyba info dla zusu o 100% wyplacie a 1 lub 2 w okienku przed B2 oznacza wskazania do lezenia lub nie juz wyszystko mi sie wyjasnilo bo sprawdzilam ksero moich l4
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Linda, a weź ty się nie przejmuj tą babą!
co ona sobie myśli że poskradała wszystkie rozumy? wrzuć na looz ![]() Teja, oki. Zapisuję tego posta żeby mieć podkładkę
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też lekarz zabronił jeździć na rowerze byłam wczoraj u lekarza, mały ma 270 gr, i na pewno chłopak, o dziewczynce mogę zapomnieć, ale ciśnienie miałam 168 na 103, badanie krwi mam powtórzyć, jeśli będę miała znów wysokie ciśnienie stale to będzie cesarka 2 stycznia, ale jest kośc nosowa!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Ja za nim nie nadążę... 
bo nie chciało jej się wstać i wyłączyć 

za wyniki i 

może idż do lekarza , bo to nie jest normalne tyle czasu ból głowy.Współczuję Ci nienawidzę bólu głowy
bez rękawiczek i maski gazowej