|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Dzień dobry
![]() ![]() Szukałam teraz karty od małej do lekarza i przypadkiem zaglądam do mojej karty ciąży i co? ![]() ![]() ![]() Teściowa obudziła mnie dzisiaj budzikiem ![]() ![]()
#4022 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() tomorrow jak zareagowali w pracy? dusiolka a to usg trwało dłużej niż zwykłe? bo teraz miałaś połówkowe tak? Princes na pewnie wynik będzie dobry ![]() eirene niezły opis, wymęczyłaś się ![]() super, ze wyniki u endo dobre ![]() ja też się nie nudzę. Moze za 2-3 miesiące zacznę, ale póki co nieeee.Teściowa mnie we wtorek pytała, czy się nudzę, bo wyglądam na znudzoną. Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, ze ja sie w domu nie nudzę, a poza tym jeszcze nie zdążyłam, bo o dopiero 2-gi dzień ![]() to nie moja wina, ze ona nie potrafi usiedziec na miejscu. lilijka ja mam tak samo. Wczoraj zrobiliśmy sobie dłuższy spacer i po powrocie miałam twadru brzuch i ciągnął mnie. Nawet jak lezałąm, tp czułam dyskomfort. Też biore na to magnez i czasem nospe jak mocno ciągnie. ellyunia a ja bym chciała chłopaka ![]() jaką zamówiłaś tą koszulę? allgood cudowne uczucie i wodok ![]() ![]() A mi mama wczoraj podrzuciła trochę papierówek z działki, więc mam dziś w planach szarlotkę http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-sypana polecam ![]() A tak prezentuje się mój brzucholek 19-20 tydzień ![]() http://voila.pl/uploads/qcfotne0gh/#prettyPhoto
#4023 | ||||
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Cytat:
wczoraj mi się śmiać chciało bo poszedł z moją mamą do ciotki a ja sobie leżałam i ciotka pyta gdzie mama. a on: mamusia musi odpocywać bo ma w brzuszku dzidziusia i on mnie kopie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no sny to durne że hej ![]() Cytat:
boże co za teściowa... Cytat:
![]() ![]() ![]() za 2 miesiące nie zaczniesz bo będziesz wyprawkę szykować ![]() ja sie nie nudzę. gadam z wami, oglądam seriale, urządzam nasz dom (na etapie kafelek jesteśmy) wręcz brakuje mi czasu ![]()
![]() |
#4024 | ||
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4025 |
Wtajemniczenie
|
Hej-ho
![]() dusiolka kiedyś pisała, że ma zadatki na matkę - wariatkę ![]() ![]() pół nocy nie przespałam, bo nawkręcałam sobie że zaszkodziłam dziecku domestosem ![]() ![]() no ale jak już poszłam na to L4 i lepiej się troszkę we wtorek czułam to się dorwałam do jego zaniedbań i niedociągnięć ![]() no i wyszorowałam zlewy domestosem ![]() ![]() ![]() do tego naczytałam się internetu i mam dość ![]() pocieszcie wariatkę ![]() ![]()
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
eirene mi też brakuje czasu. G wraca z pracy i pyta co robiłam, a ja mówię yyyyy, a on "pewnie na wizazu siedziałaś"
![]() linca dlatego ja staram się nie czytać tego co piszą w necie. Ale bym się napiła piwka, albo wina musującego hehe.
#4028 |
Zadomowienie
|
LindaC ja nie myje ani domestosem ani cifem ani zadna taka chemia w ciazy a to dlatego ze mi za mocno smierdzi. Zostawiam dla tza takie sprzątanie. Ale nic sie nie martw, nie zaszkodzilas dziecku na pewno, po prostu więcej juz takich rzeczy nie rob
![]() Ja juz w pracy od 2 godz ale glowa boli mnie tak ze mi niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zadomowienie
|
pękają Wam żyłki na ciele? nie miałam wcześniej tego problemu a dziś przypadkiem zauważyłam, że ramiona dekolt (ogólnie tam gdzie cieńsza skóra) mam w malutkich czerwonych kropeczkach ;/ ech
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4031 | |||||
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja już dziś o 8:30wstałam jaka dumna z siebie jestem ![]() i stwierdzam że jestem od was uzależniona bo znowu mi się dziewczyny śniły ![]() ![]() Simonee, miała piękną dziewczynkę z długimi czarnymi włoskami ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak to jaka kochana jest jak mówi do dzidziusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale dobrze że jesteśmy takie rozmowne ![]() ![]() ![]() Lilijka, kurcze może weż sobie jakąś tabletkę? albo w ogole zadzwoń do lekarza bo to jest niemożliwe żeby aż tyle bolało ![]() ![]() muszę się do sklepu po rybkę wybrać bo dziś mam ochotę na rybkę z ziemniaczkami i buraczki z chrzanem ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Linda, ja myję domestosem tylko wleje do ubikacji czy zlewu zostawie na chwilkę a potem szybciutko zmyję i tyle, nie czytaj NETA! ja już się o tym przekonałam że nie warto bo potem czowiek się tylko mega denerwuje a niepotrzebnie ![]()
![]() |
#4032 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kierownik (relacje koleżeńskie) szok i pretensje (ale to wiem od innych, mi nic nie mówiła), że nie powiedziałam wcześniej-ale co by to zmieniło, przecież dalej pracuję a właściciel się urlopuje, więc jeszcze nie wie Cytat:
Cytat:
Asia W-ja też mam takie schizy jak Ty i jakoś mi tak lepiej, jak wiem, że inni mają te same obawy i odczucia jak ja-bo to oznacza, że wszystko jest ok dziś zamiana ról z mężem-leży i umiera skoczył wczoraj na sekundę do rodziców i wrócił po 3 godzinach w takim stanie... a teraz mówi, że mu się wymiotować chce i że się od CZEGOŚ zatruł, tia... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zadomowienie
|
Ahoj
![]() Myszunia u mnie w tym roku zero wakacji. ![]() ![]() ![]() Ja od początku obstawiałam, że w brzuchu siedzi chłopak i na razie siusiak ciągle jest ![]() U mnie śniadanie to prawie zawsze płatki z mlekiem, nie mam ochoty na nic innego + nie chce mi się nic robić ![]() elvira ale brzuszek ![]() od 13. roku życia borykam się z opryszczką, w ciąży miałam raz, ale nie smarowałam niczym, raz chyba tylko olejem kokosowym Szczeperka zazdroszczę wczasów ![]() ![]() Princes lekarzem nie jestem, ale krew robi się do 13t6d więc nie wiem jak później odczytuje się takie wyniki AsiaW przyznaję, że też trochę świruję... a z tym stetoskopem chciałam spróbować, a zapomniałam o tym pomyśle ![]() ![]() dusiolka wielka ta Twoja baba ![]() ![]() Kinqaa mi się podobają kocyki minky ![]() Eirene ![]() lilijka to stawianie brzucha, ciągnięcie w dół... jeśli to jest to co mam, to właśnie też tak mam ![]() ![]() ![]() I współczuję bólów łba, też się z tym męczę, tak jak ma.ko ![]() oszaleję z tym moim chłopem, doprowadza mnie do szału, wczoraj sobie trochę popłakałam, na dzień dzisiejszy mam wszystkiego dość |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga nie płacz nie warto. Wez
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ahhh z tymi facetami. .. żyć ciężko, ale zabić szkoda. ![]()
![]() |
#4036 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lepiej by bylo gdybym dobrze przechodzila ciaze, mogla chodzic do pracy i robic co chce ![]() ...ale dla malenstwa wszystkie niedogodnosci znosze dzielnie ![]() Cytat:
trzymam kciuki abys miala chlopca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamietam jak pisalas ze mieszkacie na 4p wiec cos lekkiego jest najlepszym rozwiazaniem. Duzo sie rozgladam na ulicy za wozkami i wiekszosc ma wpiety fotelik w wozek - no ale teraz jest lato wiec to sa fajne spacerki. My duzo jezdzimy wiec fotelik to bedzie najszybsza forma przenoszenia dziecka w pierwszych miesiacach, chyba z gondoli zrezygnujemy na rzecz gleboko rozkladanej spacerowki (od 0+ ) z mozliwoscia wpinania fotelika. ehhh jeszcze jest troche czasu na podjecie decyzji Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na czas ciazy kupuje ekologiczne srodki czystosci np frosch, dostepne w kazym markecie. Nie sa tak bardzo chemiczne i maja delikatny zapach. Cytat:
![]() ![]() 21.08 zobaczymy czy twoj sen sie sprawdzi
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Ellyunia: to nie były polowkowe,to zwykle usg było u mojej gin. No jednak zapisałem sie do doktorka na polowkowe a co mi tam bede spokojniej spac;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne że używam domestosa, cifa i innych czyszczących proszków też ![]() ![]() Używam rękawiczek, a domestosa zostawiam na trochę i potem wracam spłukać. Nie czytaj internetu bo prędzej oszalejesz! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az looknelam na ksero zwolnienia i 2 mialam na wczesniejszych l4 ![]()
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam tydzień 11 więc mnie takie dolegliwości pewnie jeszcze czekają. no ale to ciąża nikt nie mówił że będzie jak w bajce hehe
#4043 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga, kochana nie przejmuj się tak jak Kinqa mówi, faceci nigdy nas nie zrozumieją
![]() Simonee, kurcze no to nie dobrze jak taka sytuacja ![]() ![]() no sen piękny piękny ![]() jak się sprawdzi 2 zlote chce ![]() ![]() Teja, od Ciebie tez chce 2 zlote jak się spełni ![]() jeszcze biznes na Was "ubije" ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- a wczoraj mój P tak siedzi na fotelu ja sobie leżę na łóżku i się tak na mnie patrzy, ja pytam co..a on fajnie..a ja że co fajnie...a on że będziemy mieć dzidziusia ![]() ![]()
#4044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia
![]() ![]() właśnie odwiedziła mnie teściowa skutecznie podnosząc mi ciśnienie, wyjaśniając ile to niebezpieczeństw na mnie czeka, a to: - wcale nie jest powiedziane, że urodzisz w styczniu, może w grudniu - mam natychmiast wybrać szpital, bo jej córka od razu wiedziała który, najlepiej jakbym wybrała ten co jej córka, bo ona sobie chwaliła - wcale nie jest powiedziane, że urodzisz naturalnie - jej córka, miała wiele komplikacji, które grożą każdej cieżarnej - powinnam bardziej przybierać na wadze - powinnam zainwestować w ładne ubrania ciążowe była tylko 30 minut, ale dłużyło się to całą wieczność ![]() wiecie co - jak ja kocham moją, rodzoną mamę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- simonee - dobrze dziewczyny mówią, ja też mam B2 i też mi gin wyjaśnił, że znaczy to że mogę chodzić ![]()
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy troche czasu wiec do stycznia cos sie zadecyduje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie w rodzinie nikt mi nic nie mowi ale denerwuje sie jak ktos zaczyna "dobrze radzic" zrob to, idz tam, tego ci nie wolno itp B2 - to oznaczenie ze jest sie ciezarna i chyba info dla zusu o 100% wyplacie a 1 lub 2 w okienku przed B2 oznacza wskazania do lezenia lub nie juz wyszystko mi sie wyjasnilo bo sprawdzilam ksero moich l4 ![]()
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Linda, a weź ty się nie przejmuj tą babą!
co ona sobie myśli że poskradała wszystkie rozumy? wrzuć na looz ![]() Teja, oki. Zapisuję tego posta żeby mieć podkładkę ![]()
#4050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też lekarz zabronił jeździć na rowerze byłam wczoraj u lekarza, mały ma 270 gr, i na pewno chłopak, o dziewczynce mogę zapomnieć, ale ciśnienie miałam 168 na 103, badanie krwi mam powtórzyć, jeśli będę miała znów wysokie ciśnienie stale to będzie cesarka 2 stycznia, ale jest kośc nosowa!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.