|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
koci świat
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
tak kochana wieczne zapuszczanie - syzyfowa praca
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
|
|
#1983 | ||
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Przecudna moim zdaniem, aż znów chcę mieć króciutkie włosy ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Pomysł fajny, tylko ktoś musiałby mi wyjaśnić o co cho z albumami Migdał, migdał wybierz! |
||
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Wogóle to się nie pochwaliłam ![]() Te moje stopy bolące, przestały boleć po jednym plasterku z compleed i tarce z pumeksem naprawdę jestem pod wrażeniem, że już nie bolą, ale muszę je kremować.7,5 h i weekend
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myslicie że można by zrobić olejowy macerat z kozieradki?
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Już wyszukałam że można ![]() http://www.alinarose.pl/2013/02/na-t...sci-super.html Scrabble Alina też pisze, żeby trzymać w nasłonecznionym miejscu Ale kolezanko Tobie bardziej ufam Dziś robię, bo mam kozieradki sporo w domu, a na wcierkę już nie mam ochoty (a raczej włosy po wcierce |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaaaaaak, 7,5h i potem prostowanie i weekend
mój brat do nas przyjeżdża i tżta siostrzeniec, więc w ten weekend mamy przedszkole w domu |
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś też rycyna, tyle że z lnianym, leżała na czerepie przez całą noc. Nałożyliśmy sobie świeżą pościel, funkiel nówkę i szkoda mi było się kłaść takiej tłustej... To dawaj założyłam starą, tżtową koszulę na poduchę, a Tż tylko patrzy na to: Kobieto, co ty wyprawiasz! Dziś też próbowałam spać w spiętych włosach i zupełnie nie pojmuje, jak można spać w ciasnym koku! Miałabym wrażenie, że mi włosy ciągnie i że rano już ich nie będzie w czerepie... Ok, luźny warkocz przy naprawdę długich włosach, ale przy moich do ramion spinanie na noc jeszcze musi poczekać Idziesz do swojego profilu i tam po prawej stronie masz pasek: "Mini staty" (wiek, zarejestrowany.., blablabla), potem "przyjaciele"(możesz ustawić w albumie, że tylko twoi przyjaciele mogą oglądać twoje zdjęcia) i dalej w dół są "Albumy". Tam możesz sobie taki album utworzyć i uploadować fotki ze swojego dysku.
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
dobra..
![]() zbieram info od Was jakie produkty kupić na porost wybiorę kilka i zaczynam działaś! no i mam fazę na olejki indyjskie - wiecie czy można gdzieś je kupić stacjonarnie?
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
wycieczka!
nie no tak serio, ponieważ nie moge się zdecydować a naprawdę może wyłonią się świetne produkty i będą nr1
|
|
#1991 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() A tak serio to używałam Sesy, Vatiki kokosowej, migdałowej i oliwkowej i najbardziej podeszła mi migdałowa i kokosowa. Po Sesie na długość miałam fajne, mięsiste włosy, kładziona na skalp nic nie dała, więc wolę łopian GP bo efekt ten sam, a cena nisza :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione - nad tym się zastanawiam... i jak to dorwać stacjonarnie, bo jak wchodz e na jakiś sklep to chciałabym więcej wrzucić do koszyka a nie mam w czym wybierać i dlatego prosze Was o jakąś pomoc najlepszych porostowców
|
|
|
#1993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi się podoba gdzie tam największą , pewnie same chomikujecie , a patrz na zapasy Felci ![]() taaa, miałam nad jeziorko jechać na weekend , a pada i pochmurnie ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj była próba uzyskania idealnego skrętu numer dwa - donosze że warkocze dobierane w ilości sztuk 4 na wilgotne włosy przez całą noc, nie sprawdziły się
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2014-08-08 o 10:27 |
|||
|
|
|
#1994 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A tak to lipa, nadal wcieramy, eksperymentujemy... Na pierwszej stronie jest lista polecanych produktów, ale czy u Ciebie zadziałają? Loteria. O ile się nie mylę, przez długi czas takim mitycznym eliksirem był jantar. Po chwili namysłu chciałabym podsunąć Ci jeszcze jedną myśl. Zastanów się, w jakiej konsystencji lubisz kosmetyki tego typu. W chwili obecnej wiem, że nie lubię olejowania skalpu na noc. Budzę się taka.. upaprana, nie fajne jak dla mnie uczucie. Gdybym miała tę wiedzę przed moimi wielkimi zakupami, kupiłabym więcej jantarów, sprayów, ampułek, generalnie wcieradeł płynnych, nieoleistych. Prędzej potrafię się zmusić do wcierania ampułek codziennie, niż do olejowania skalpu. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Jeśli ulubione na porost to khadi i bhringraj, to pytanie: zauważasz przyśpieszenie? Moee, nie musisz robić nowych zdjęć, ponumeruj tylko i dopisz legendę pod zdjęciem. Przecież nie zrobisz zdjęć każdemu kosmetykowi tak, żeby było widać wszystko. PS. Ale mam dziś masę roboty. Muszę poćwiczyć, zrobić rytuał błotny, przy okazji zastanawiam się nad ciapnięciem sobie jakiegoś jajka na te oleje, które mam na głowie od wczoraj... A jeszcze książka fajna zaczęta... Od poniedziałku do pracy... Jak zobaczyłam mój rozkład jazdy, który zawiera tylko może połowę czasu w klasie ... nie licząc przygotowań do tego cyrku... ojojoj, będę biedna. Zapomnicie o Feli
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej włosy mi rosły z 1cm , czasami przez miesiąc nie musiałam farbować bo praktycznie odrostów nie było To wstawię wieczorkiem jak było zrobione + dopisze coś tam Ja za to robię dzisiaj porządki na boku na serwerze , wywalam śmieci, robię album nowy ze zdjęciami, porządek w projektach etc. I niespodzianka: znalazłam moje zdjęcia w jasnych blond włosach i czarnych ! myślałam że przepadły i nie mam więc moja radość wielka - stwierdzam że pasują mi chyba wszystkie kolory włosów Deszcz pada więc pogoda że .. nalać winka, położyć się☠i tylko coś poczytać , czy pooglądać ![]()
|
|
#1996 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro tak zachęcasz, to może się jutro wybiorę do tego sklepu z produktami azjatyckimi (i naszym polskim majonezem winiary m.in ) i popytam pana, czy mają inne specyfiki do włosów z Bliskiego Wschodu. Ostatnio to wam zresztą opowiadałam, kupiłam tam oleje migdałowy, z orzecha włoskiego, lniany i jeszcze widziałam, że facet ma coś za kasą ciekawego, ale mój mnie już poganiał znacznie. A próbowałaś np. samej brzozówki lub samych olejków? Może to tylko jedno działa? A jak ty to w ogóle godzisz ze sobą, skoro nakładasz olejek codziennie na noc? Brzozówka na świeże włosy? Czy ta z Glorii ma alkohol? Skromna jesteś A tak serio, to bosz, kiedy ja osiągnę ten stan umysłu, że będę się sobie podobać? Ostatnio, ba od dłuższego czasu, mam jazdy pt. kobieto, masz 30tke na karku, lepiej już nie będziesz wyglądała. U nas pogoda nadal wakacyjna, na prawdę mi szkoda tych dzieciaków, że już muszą iść w przyszłym tygodniu do szkoły. Niby mają tydzień wolnego w październiku, ale wolałabym mieć więcej wolnego w lecie, bo co z tych ferii na jesień, kiedy pogoda może być już różna? Siedzienie przed kompem i tv. I właśnie, Fela też powinna skorzystać z ostatnich dni wolności i pogody i jechać gdzieś na rowerku ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
To będziesz miała wyniki akcji rycynowo-bhringhrajowej. Rób, co Ci służy, nie prowadzimy tu badań naukowych A kto wie, może po tym połączeniu już w listopadzie będziesz deptać po swoich włosach
||
|
|
|
#1998 |
|
Z deszczem w butach
|
Felcia, nie chce deptac moich włosów
nawet nie chce miec dluzszych niz do lopatek przeciez ja je codziennie myje, takie do deptania to sie pewnie myje caly dzien, a kiedy zyc? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem myję głowę, na czystą, umytą nakładam olejek ( znaczy się na gołe włosy po umyciu samym szamponem bez żadnych wcierek, balsamów etc.) Rano spłukuję, myję włosy , na to maska na chwil kilka i po spłukaniu maski brzozówka na cały dzień do wieczora+ ostatnio płukanka z sienienia i tak w kółko i codziennie Tak gloria ma alkohol w składzie, mi nie szkodzi , ani nic nie robi ze skórą głowy , nie przesusza włosów. Felcia , nie mam problemów ze sobą - nigdy w sumie nie miałam, są rzeczy nie do przeskoczenia i je trzeba polubić po prostu , nos bym chciała inny , czy dupsko mniejsze i biust mniejszy - tego nie przeskoczę ( operować się nie zamierzam, a biodra, czy biust mi się sam nie zmniejszy ) mój mąż mi dodaje pewności siebie , rodzice od dziecka etc. Zamiast się dołować to się z tego śmieje , za stara już jestem na kompleksy
|
|
#2001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moee, nie mówię, że ty masz problemy ze sobą. Co chciałam napisać, to raczej, że masz bardzo dobre do siebie podejście, a mi takiego właśnie brakuje. Oj, dobra jesteś z tym myciem włosów dwa razy dziennie. A wychodzisz z tą brzozówką z domu? Ma to jakiś zapach? Włosy po tym wyglądają? Wkleiłam do galerii update paznokciowy. Jak na mój gust to jedyna różnica polega na długości paznokci. Skórki jak były suche tak i są suche.
||
|
|
|
#2002 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ta woda, tu ma starą butelkę śmierdzi chwilkę jak się wciera, dosłownie chwilka i zapach wietrzeje całkowicie, włosy podnosza się u nasady , nie widać w ogóle na włosach jak przeschną że coś się wcierało , w dotyku też nie czuć, dłuższą świeżość włosów mam po niej - tak wychodzę, cały dzień chodzę po dworze, jadę do firmy etc.
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Felcia mnie się wydaje, że paznokcie wyglądają trochę lepiej, są trochę gładsze, skórki tez chyba są w lepszym stanie
![]() Ale skrobiecie Nie mam Was jak nadrobić...
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny udzielałam się w tym wątku kilkanaście (dziesiąt) stron temu , mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem
![]() ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką szczotki z naturalnego włosia dzika i zastanawiam się jak mam ją umyć?? macie może jakieś sprawdzone metody?? mam do niej kupić jakiś specjalny grzebień?
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zaakceptować swoje wady, bo życie jest za krótkie by jeszcze marnowac czas na krytykowanie siebie samej Bo jeśli ktoś kocha to czego Ty nie lubisz, to automatycznie staje się to mniej wkurzające
|
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zakończę ten wywód tak: to, co mogę zmienić, chciałabym zmienić, a to, czego nie mogę zmienić, pokochać. Amen ![]() PS. A gdzie moja grupa wsparcia w klubie? Chlipp, zapomniały o mnie.
||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce któraś ślicznych boteczków?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5036
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała zdrowe kolana to skakałabym jak ta łania po pagórkach na serio najbardziej w życiu kochałam sport, bieganie, grę w kosza, ćwiczenia wszelakie- nie wyobrażałam sobie dnia bez meczu, treningów etc. , od paru lat nie mogę <beczy> ostatnio jak próbowałam 3 lata temu pobiegać to się nabawiłam opuchniętych kolan i kostek+ unieruchomienia na dobre 2 tygodnie bo ustać z bólu na nogach nie mogłam.. nic to basen mi zostaje chyba tylko , ale pływanie mnie tak nudzi ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2014-08-08 o 13:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Dziś robię, bo mam kozieradki sporo w domu, a na wcierkę już nie mam ochoty (a raczej włosy po wcierce 

no i mam fazę na olejki indyjskie - wiecie czy można gdzieś je kupić stacjonarnie?