My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 22:21   #1981
sylwka37
koci świat

Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
piękna!
i mówisz że zapuszczasz?
tak kochana wieczne zapuszczanie - syzyfowa praca
Stary 2014-08-07, 22:29   #1982
stokrotenka18
Zakorzenienie

Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
tak kochana wieczne zapuszczanie - syzyfowa praca
znam to

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 23:33   #1983
Amicitia_
Ekspert ds. fantastyki

Cytat:
nie umiem w klubie wrzucić foto więc pośmiejcie się tutaj

czuję się łysa

Przecudna moim zdaniem, aż znów chcę mieć króciutkie włosy

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Felicja Pokaż wiadomość
Amicitia, ja odbiorę, w Norwegii, ale do PL już nie odesłę

Dobry pomysł! Ja w moim profilu też mam fotki moich zakupów kosmetycznych. Może Moee wstawi do siebie do albumu i będziemy miały ściągę? Wizualnie potem łatwiej znaleźć kosmetyki w drogeriach. Może każda z nas sobie wklei, co używa, np. raz w miesiącu? Jak coś zużyte, to zostawić opakowanie do foty, w paincie można pomaziać po focie, co się sprawdza, a co niet, choćby kolorkami: zielony, żółty, czerwony?

I pytanko: w czym rozpuścić rycynę na noc? Łopianu się boję przez papryczkę. Mam jeszcze: migdał, oliwę z oliwek, orzech włoski, kokos, rzepak.

Pomysł fajny, tylko ktoś musiałby mi wyjaśnić o co cho z albumami

Migdał, migdał wybierz!
Stary 2014-08-08, 07:24   #1984
stokrotenka18
Zakorzenienie

Talking Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!

Cytat:
Amicitia, ja odbiorę, w Norwegii, ale do PL już nie odesłę

Dobry pomysł! Ja w moim profilu też mam fotki moich zakupów kosmetycznych. Może Moee wstawi do siebie do albumu i będziemy miały ściągę? Wizualnie potem łatwiej znaleźć kosmetyki w drogeriach. Może każda z nas sobie wklei, co używa, np. raz w miesiącu? Jak coś zużyte, to zostawić opakowanie do foty, w paincie można pomaziać po focie, co się sprawdza, a co niet, choćby kolorkami: zielony, żółty, czerwony?
Cytat:
Napisane przez Amicitia_ Pokaż wiadomość

Migdał, migdał wybierz!
Amicitia_ o kosmetyki żeby wrzucać foto do albumu, a moe ma chyba największą kolekcję (tak Felcia? O to chodziło? )

Wogóle to się nie pochwaliłam
Te moje stopy bolące, przestały boleć po jednym plasterku z compleed i tarce z pumeksem naprawdę jestem pod wrażeniem, że już nie bolą, ale muszę je kremować.

7,5 h i weekend

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
Stary 2014-08-08, 09:12   #1985
MassieDran
Zakorzenienie

Dziewczyny myslicie że można by zrobić olejowy macerat z kozieradki?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Już wyszukałam że można

http://www.alinarose.pl/2013/02/na-t...sci-super.html

Scrabble Alina też pisze, żeby trzymać w nasłonecznionym miejscu Ale kolezanko Tobie bardziej ufam Dziś robię, bo mam kozieradki sporo w domu, a na wcierkę już nie mam ochoty (a raczej włosy po wcierce )

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:30   #1986
_agg_
Zakorzenienie

taaaaaaaaaak, 7,5h i potem prostowanie i weekend mój brat do nas przyjeżdża i tżta siostrzeniec, więc w ten weekend mamy przedszkole w domu
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:37   #1987
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość

Poza tym trzecia noc z rycyna w tym tygodniu - i pomyslec, ze wcale mialam nie brac udzialu w akcji

U mnie dziś też rycyna, tyle że z lnianym, leżała na czerepie przez całą noc. Nałożyliśmy sobie świeżą pościel, funkiel nówkę i szkoda mi było się kłaść takiej tłustej... To dawaj założyłam starą, tżtową koszulę na poduchę, a Tż tylko patrzy na to: Kobieto, co ty wyprawiasz!

Dziś też próbowałam spać w spiętych włosach i zupełnie nie pojmuje, jak można spać w ciasnym koku! Miałabym wrażenie, że mi włosy ciągnie i że rano już ich nie będzie w czerepie... Ok, luźny warkocz przy naprawdę długich włosach, ale przy moich do ramion spinanie na noc jeszcze musi poczekać

Cytat:
Napisane przez Amicitia_ Pokaż wiadomość
Idziesz do swojego profilu i tam po prawej stronie masz pasek: "Mini staty" (wiek, zarejestrowany.., blablabla), potem "przyjaciele"(możesz ustawić w albumie, że tylko twoi przyjaciele mogą oglądać twoje zdjęcia) i dalej w dół są "Albumy". Tam możesz sobie taki album utworzyć i uploadować fotki ze swojego dysku.

Denko 2016
suma: 0/157

Recrea 5%-28.09.
Felicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:41   #1988
stokrotenka18
Zakorzenienie

Talking Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!

dobra..
zbieram info od Was jakie produkty kupić na porost wybiorę kilka i zaczynam działaś! no i mam fazę na olejki indyjskie - wiecie czy można gdzieś je kupić stacjonarnie?

Paulo Coelho
Stary 2014-08-08, 09:42   #1989
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
dobra..
zbieram info od Was jakie produkty kupić na porost wybiorę kilka i zaczynam działaś! no i mam fazę na olejki indyjskie - wiecie czy można gdzieś je kupić stacjonarnie?
w helfy zapraszam do wro
Stary 2014-08-08, 09:43   #1990
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
w helfy zapraszam do wro
wycieczka!

nie no tak serio, ponieważ nie moge się zdecydować a naprawdę może wyłonią się świetne produkty i będą nr1

Paulo Coelho
Stary 2014-08-08, 09:58   #1991
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
dobra..
Przetestuj może Heenare, bo się do niej przymierzam?
A tak serio to używałam Sesy, Vatiki kokosowej, migdałowej i oliwkowej i najbardziej podeszła mi migdałowa i kokosowa. Po Sesie na długość miałam fajne, mięsiste włosy, kładziona na skalp nic nie dała, więc wolę łopian GP bo efekt ten sam, a cena nisza :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-08, 10:02   #1992
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Przetestuj może Heenare, bo się do niej przymierzam?
A tak serio to używałam Sesy, Vatiki kokosowej, migdałowej i oliwkowej i najbardziej podeszła mi migdałowa i kokosowa. Po Sesie na długość miałam fajne, mięsiste włosy, kładziona na skalp nic nie dała, więc wolę łopian GP bo efekt ten sam, a cena nisza :p

chciałam sprawdzone! :P
pogrubione - nad tym się zastanawiam... i jak to dorwać stacjonarnie, bo jak wchodz e na jakiś sklep to chciałabym więcej wrzucić do koszyka a nie mam w czym wybierać i dlatego prosze Was o jakąś pomoc najlepszych porostowców

Paulo Coelho
Stary 2014-08-08, 10:25   #1993
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MassieDran Pokaż wiadomość
ale wiesz co? też bym schowała

Cytat:
nie umiem w klubie wrzucić foto więc pośmiejcie się tutaj
czuję się łysa
Sylwia - super! bardzo mi się podoba

Cytat:
moe ma chyba największą kolekcję (tak Felcia? O to chodziło? )
gdzie tam największą , pewnie same chomikujecie , a patrz na zapasy Felci

Cytat:
7 h i weekend

taaa, miałam nad jeziorko jechać na weekend , a pada i pochmurnie

Cytat:
pogrubione - nad tym się zastanawiam... i jak to dorwać stacjonarnie, bo jak wchodz e na jakiś sklep to chciałabym więcej wrzucić do koszyka a nie mam w czym wybierać i dlatego prosze Was o jakąś pomoc najlepszych porostowców
moje ulubione to khadi na porost i olejek Bhringraj - aktualnie ten drugi to numer 1

Cytat:
.
po weekendzie wstawię, muszę inaczej zdjęcia zrobić żeby było dobrze widać co to i jak wygląda bo część schowana jest na tym wczorajszym zdjęciu

dzisiaj była próba uzyskania idealnego skrętu numer dwa - donosze że warkocze dobierane w ilości sztuk 4 na wilgotne włosy przez całą noc, nie sprawdziły się
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2014-08-08 o 10:27
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:33   #1994
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
wycieczka!

nie no tak serio, ponieważ nie moge się zdecydować a naprawdę może wyłonią się świetne produkty i będą nr1
Cytat:
dobra..
Hm, bardzo trudne pytanie. Sądzę, że jeśli byłoby jakieś cudowne mazidło, które podpasowałoby każdej z nas i działało cuda, to byśmy już dawno miały baty do pasa i gadały tylko o tym jednym specyfiku. A tak to lipa, nadal wcieramy, eksperymentujemy... Na pierwszej stronie jest lista polecanych produktów, ale czy u Ciebie zadziałają? Loteria. O ile się nie mylę, przez długi czas takim mitycznym eliksirem był jantar.

Po chwili namysłu chciałabym podsunąć Ci jeszcze jedną myśl.
Zastanów się, w jakiej konsystencji lubisz kosmetyki tego typu. W chwili obecnej wiem, że nie lubię olejowania skalpu na noc. Budzę się taka.. upaprana, nie fajne jak dla mnie uczucie. Gdybym miała tę wiedzę przed moimi wielkimi zakupami, kupiłabym więcej jantarów, sprayów, ampułek, generalnie wcieradeł płynnych, nieoleistych. Prędzej potrafię się zmusić do wcierania ampułek codziennie, niż do olejowania skalpu.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość

gdzie tam największą , pewnie same chomikujecie , a patrz na zapasy Felci

moje ulubione to khadi na porost i olejek Bhringraj - aktualnie ten drugi to numer 1

po weekendzie wstawię, muszę inaczej zdjęcia zrobić żeby było dobrze widać co to i jak wygląda bo część schowana jest na tym wczorajszym zdjęciu
Oj wypominać mi będą <foch>.

Jeśli ulubione na porost to khadi i bhringraj, to pytanie: zauważasz przyśpieszenie?

Moee, nie musisz robić nowych zdjęć, ponumeruj tylko i dopisz legendę pod zdjęciem. Przecież nie zrobisz zdjęć każdemu kosmetykowi tak, żeby było widać wszystko.

PS. Ale mam dziś masę roboty. Muszę poćwiczyć, zrobić rytuał błotny, przy okazji zastanawiam się nad ciapnięciem sobie jakiegoś jajka na te oleje, które mam na głowie od wczoraj... A jeszcze książka fajna zaczęta...
Od poniedziałku do pracy... Jak zobaczyłam mój rozkład jazdy, który zawiera tylko może połowę czasu w klasie ... nie licząc przygotowań do tego cyrku... ojojoj, będę biedna. Zapomnicie o Feli

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-08, 10:45   #1995
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wypominać mi będą <foch>.

Jeśli ulubione na porost to khadi i bhringraj, to pytanie: zauważasz przyśpieszenie?

Moee, nie musisz robić nowych zdjęć, ponumeruj tylko i dopisz legendę pod zdjęciem. Przecież nie zrobisz zdjęć każdemu kosmetykowi tak, żeby było widać wszystko.

:
Tak Felcia - włosy rosną mi dużo szybciej , jak nic spokojnie wyciągam 2,5 -3 cm na miesiąc i podejrzewam o to właśnie olejki ( biotyny już nie biorę sporo czasu , miałam zacząć znowu brać - łyknęłam przez 3 dni i sobie darowałam) porostowe włosy jak szampony czy maski używam różne , jedyna stała,codzienna rzecz to olejki u mnie od jakiś 4 miesięcy i wcierka brzozowa glorii
A wcześniej włosy mi rosły z 1cm , czasami przez miesiąc nie musiałam farbować bo praktycznie odrostów nie było

To wstawię wieczorkiem jak było zrobione + dopisze coś tam

Ja za to robię dzisiaj porządki na boku na serwerze , wywalam śmieci, robię album nowy ze zdjęciami, porządek w projektach etc.
I niespodzianka: znalazłam moje zdjęcia w jasnych blond włosach i czarnych ! myślałam że przepadły i nie mam więc moja radość wielka - stwierdzam że pasują mi chyba wszystkie kolory włosów
Deszcz pada więc pogoda że .. nalać winka, położyć się☠i tylko coś poczytać , czy pooglądać
Stary 2014-08-08, 10:57   #1996
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

Cytat:

Rowniez polecam Bhringhraj - stosowalam czesto gesto w marcu i mialam po nim piekny wysyp baby hair, poza tym super dziala na moje wlosy. Zostało mi jeszcze pol buteleczki i caly czas sobie obiecuje, ze musze powtorzyc akcje z marca, moze we wrzesniu? Choc to znowu zaburzy wyniki akcji rycynowej...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:07   #1997
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Felcia - włosy rosną mi dużo szybciej , jak nic spokojnie wyciągam 2,5 -3 cm na miesiąc i podejrzewam o to właśnie olejki ( biotyny już nie biorę sporo czasu , miałam zacząć znowu brać - łyknęłam przez 3 dni i sobie darowałam) porostowe włosy jak szampony czy maski używam różne , jedyna stała,codzienna rzecz to olejki u mnie od jakiś 4 miesięcy i wcierka brzozowa glorii
A wcześniej włosy mi rosły z 1cm , czasami przez miesiąc nie musiałam farbować bo praktycznie odrostów nie było

To wstawię wieczorkiem jak było zrobione + dopisze coś tam

Ja za to robię dzisiaj porządki na boku na serwerze , wywalam śmieci, robię album nowy ze zdjęciami, porządek w projektach etc.
I niespodzianka: znalazłam moje zdjęcia w jasnych blond włosach i czarnych ! myślałam że przepadły i nie mam więc moja radość wielka - stwierdzam że pasują mi chyba wszystkie kolory włosów
Deszcz pada więc pogoda że .. nalać winka, położyć się i tylko coś poczytać , czy pooglądać
Myjesz włosy pewnie codziennie rano po tych olejkach?
Skoro tak zachęcasz, to może się jutro wybiorę do tego sklepu z produktami azjatyckimi (i naszym polskim majonezem winiary m.in ) i popytam pana, czy mają inne specyfiki do włosów z Bliskiego Wschodu. Ostatnio to wam zresztą opowiadałam, kupiłam tam oleje migdałowy, z orzecha włoskiego, lniany i jeszcze widziałam, że facet ma coś za kasą ciekawego, ale mój mnie już poganiał znacznie.
A próbowałaś np. samej brzozówki lub samych olejków? Może to tylko jedno działa? A jak ty to w ogóle godzisz ze sobą, skoro nakładasz olejek codziennie na noc? Brzozówka na świeże włosy? Czy ta z Glorii ma alkohol?

Skromna jesteś A tak serio, to bosz, kiedy ja osiągnę ten stan umysłu, że będę się sobie podobać? Ostatnio, ba od dłuższego czasu, mam jazdy pt. kobieto, masz 30tke na karku, lepiej już nie będziesz wyglądała.

U nas pogoda nadal wakacyjna, na prawdę mi szkoda tych dzieciaków, że już muszą iść w przyszłym tygodniu do szkoły. Niby mają tydzień wolnego w październiku, ale wolałabym mieć więcej wolnego w lecie, bo co z tych ferii na jesień, kiedy pogoda może być już różna? Siedzienie przed kompem i tv. I właśnie, Fela też powinna skorzystać z ostatnich dni wolności i pogody i jechać gdzieś na rowerku

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Rowniez polecam Bhringhraj - stosowalam czesto gesto w marcu i mialam po nim piekny wysyp baby hair, poza tym super dziala na moje wlosy. Zostało mi jeszcze pol buteleczki i caly czas sobie obiecuje, ze musze powtorzyc akcje z marca, moze we wrzesniu? Choc to znowu zaburzy wyniki akcji rycynowej...

Oj tam oj tam To będziesz miała wyniki akcji rycynowo-bhringhrajowej. Rób, co Ci służy, nie prowadzimy tu badań naukowych A kto wie, może po tym połączeniu już w listopadzie będziesz deptać po swoich włosach

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-08, 11:11   #1998
daggmara
Z deszczem w butach

Felcia, nie chce deptac moich włosów nawet nie chce miec dluzszych niz do lopatek przeciez ja je codziennie myje, takie do deptania to sie pewnie myje caly dzien, a kiedy zyc?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:14   #1999
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Felcia, nie chce deptac moich włosów nawet nie chce miec dluzszych niz do lopatek przeciez ja je codziennie myje, takie do deptania to sie pewnie myje caly dzien, a kiedy zyc?

życie jest, ale spania nie ma
Stary 2014-08-08, 11:18   #2000
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Myjesz włosy pewnie codziennie rano po tych olejkach?
Skoro tak zachęcasz, to może się jutro wybiorę do tego sklepu z produktami azjatyckimi (i naszym polskim majonezem winiary m.in ) i popytam pana, czy mają inne specyfiki do włosów z Bliskiego Wschodu. Ostatnio to wam zresztą opowiadałam, kupiłam tam oleje migdałowy, z orzecha włoskiego, lniany i jeszcze widziałam, że facet ma coś za kasą ciekawego, ale mój mnie już poganiał znacznie.
A próbowałaś np. samej brzozówki lub samych olejków? Może to tylko jedno działa? A jak ty to w ogóle godzisz ze sobą, skoro nakładasz olejek codziennie na noc? Brzozówka na świeże włosy? Czy ta z Glorii ma alkohol?

Skromna jesteś A tak serio, to bosz, kiedy ja osiągnę ten stan umysłu, że będę się sobie podobać? Ostatnio, ba od dłuższego czasu, mam jazdy pt. kobieto, masz 30tke na karku, lepiej już nie będziesz wyglądała.

U nas pogoda nadal wakacyjna, na prawdę mi szkoda tych dzieciaków, że już muszą iść w przyszłym tygodniu do szkoły. Niby mają tydzień wolnego w październiku, ale wolałabym mieć więcej wolnego w lecie, bo co z tych ferii na jesień, kiedy pogoda może być już różna? Siedzienie przed kompem i tv. I właśnie, Fela też powinna skorzystać z ostatnich dni wolności i pogody i jechać gdzieś na rowerku
Felcia ja myję włosy dwa razy dziennie że tak powiem

wieczorem myję głowę, na czystą, umytą nakładam olejek ( znaczy się na gołe włosy po umyciu samym szamponem bez żadnych wcierek, balsamów etc.)
Rano spłukuję, myję włosy , na to maska na chwil kilka i po spłukaniu maski brzozówka na cały dzień do wieczora+ ostatnio płukanka z sienienia i tak w kółko i codziennie
Tak gloria ma alkohol w składzie, mi nie szkodzi , ani nic nie robi ze skórą głowy , nie przesusza włosów.

Felcia , nie mam problemów ze sobą - nigdy w sumie nie miałam, są rzeczy nie do przeskoczenia i je trzeba polubić po prostu , nos bym chciała inny , czy dupsko mniejsze i biust mniejszy - tego nie przeskoczę ( operować się nie zamierzam, a biodra, czy biust mi się sam nie zmniejszy ) mój mąż mi dodaje pewności siebie , rodzice od dziecka etc. Zamiast się dołować to się z tego śmieje , za stara już jestem na kompleksy
Stary 2014-08-08, 11:28   #2001
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak w przenośni było, żeby przejaskrawić fakt, że będą ci b. szybko rosły po tej mieszance. A co do długości to też doskonale Cię rozumiem, mam tak samo. Rano włosy pod kran, takie kilka cm za ramiona to schną mi nawet pod suszarką z ciepłym nawiewem wieki całe. Nie wiem, jak by to było z zimnym nawiewem i suszeniem włosów np. do talii o 6-7 rano

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
życie jest, ale spania nie ma

Cytat:
Felcia ja myję włosy dwa razy dziennie że tak powiem

wieczorem myję głowę, na czystą, umytą nakładam olejek ( znaczy się na gołe włosy po umyciu samym szamponem bez żadnych wcierek, balsamów etc.)
Rano spłukuję, myję włosy , na to maska na chwil kilka i po spłukaniu maski brzozówka na cały dzień do wieczora+ ostatnio płukanka z sienienia i tak w kółko i codziennie
Tak gloria ma alkohol w składzie, mi nie szkodzi , ani nic nie robi ze skórą głowy , nie przesusza włosów.

Felcia , nie mam problemów ze sobą - nigdy w sumie nie miałam, są rzeczy nie do przeskoczenia i je trzeba polubić po prostu , nos bym chciała inny , czy dupsko mniejsze i biust mniejszy - tego nie przeskoczę ( operować się nie zamierzam, a biodra, czy biust mi się sam nie zmniejszy ) mój mąż mi dodaje pewności siebie , rodzice od dziecka etc. Zamiast się dołować to się z tego śmieje , za stara już jestem na kompleksy

Moee, nie mówię, że ty masz problemy ze sobą. Co chciałam napisać, to raczej, że masz bardzo dobre do siebie podejście, a mi takiego właśnie brakuje.

Oj, dobra jesteś z tym myciem włosów dwa razy dziennie. A wychodzisz z tą brzozówką z domu? Ma to jakiś zapach? Włosy po tym wyglądają?

Wkleiłam do galerii update paznokciowy. Jak na mój gust to jedyna różnica polega na długości paznokci. Skórki jak były suche tak i są suche.

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-08, 11:30   #2002
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Najtaniej wychodzi na allegro, polecam użytkownika rani-art. A stacjonarnie to wiem gdzie można w Lublinie kupić, ale nie wiem czy Ci to pasuje

Stary 2014-08-08, 11:42   #2003
moee
Zakorzenienie

Cytat:

Moee, nie mówię, że ty masz problemy ze sobą. Co chciałam napisać, to raczej, że masz bardzo dobre do siebie podejście, a mi takiego właśnie brakuje.
rozumiem, starałam się napisać że można to skutecznie wyleczyć żartami , jak coś ci się nie podoba u siebie spróbuj żartować z tego, po czasie zaczniesz się sama śmiać tak moja córę też naprostowałam jak zaczynała mieć jakieś kompleksy i tak moja mama mnie nauczyła , stąd zdrowe podejście do siebie mam

Cytat:
, dobra jesteś z tym myciem włosów dwa razy dziennie. A wychodzisz z tą brzozówką z domu? Ma to jakiś zapach? Włosy po tym wyglądają?

Wkleiłam do galerii update paznokciowy. Jak na mój gust to jedyna różnica polega na długości paznokci. Skórki jak były suche tak i są suche.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-brzozowa.html

to ta woda, tu ma starą butelkę

śmierdzi chwilkę jak się wciera, dosłownie chwilka i zapach wietrzeje całkowicie, włosy podnosza się u nasady , nie widać w ogóle na włosach jak przeschną że coś się wcierało , w dotyku też nie czuć, dłuższą świeżość włosów mam po niej - tak wychodzę, cały dzień chodzę po dworze, jadę do firmy etc.
Stary 2014-08-08, 11:49   #2004
MassieDran
Zakorzenienie

Felcia mnie się wydaje, że paznokcie wyglądają trochę lepiej, są trochę gładsze, skórki tez chyba są w lepszym stanie Fajny avatar - nie poznałam Cię

Ale skrobiecie Nie mam Was jak nadrobić...

Stary 2014-08-08, 11:52   #2005
wiewioreczka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny udzielałam się w tym wątku kilkanaście (dziesiąt) stron temu , mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem

ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką szczotki z naturalnego włosia dzika i zastanawiam się jak mam ją umyć?? macie może jakieś sprawdzone metody?? mam do niej kupić jakiś specjalny grzebień?

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:54   #2006
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, starałam się napisać że można to skutecznie wyleczyć żartami , jak coś ci się nie podoba u siebie spróbuj żartować z tego, po czasie zaczniesz się sama śmiać tak moja córę też naprostowałam jak zaczynała mieć jakieś kompleksy i tak moja mama mnie nauczyła , stąd zdrowe podejście do siebie mam

Zgadzam się w tym w 100% - ja też żartuję sobie z rzeczy, które chętnie bym u siebie zmieniła i mimo, że ich nie lubie to wcale nie są moim kompleksem Trzeba zaakceptować swoje wady, bo życie jest za krótkie by jeszcze marnowac czas na krytykowanie siebie samej I faktycznie rola TŻta jest w tym duża Bo jeśli ktoś kocha to czego Ty nie lubisz, to automatycznie staje się to mniej wkurzające

Stary 2014-08-08, 12:17   #2007
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Felcia mnie się wydaje, że paznokcie wyglądają trochę lepiej, są trochę gładsze, skórki tez chyba są w lepszym stanie Fajny avatar - nie poznałam Cię

Ale skrobiecie Nie mam Was jak nadrobić...
A dziękuję proszę pani

Cytat:
Zgadzam się w tym w 100% - ja też żartuję sobie z rzeczy, które chętnie bym u siebie zmieniła i mimo, że ich nie lubie to wcale nie są moim kompleksem Trzeba zaakceptować swoje wady, bo życie jest za krótkie by jeszcze marnowac czas na krytykowanie siebie samej I faktycznie rola TŻta jest w tym duża Bo jeśli ktoś kocha to czego Ty nie lubisz, to automatycznie staje się to mniej wkurzające
Moim największym "kompleksem" czy jak zwał to zwał, jest fakt, że jestem strasznie niekonsekwentna, nie dbam o siebie a nawet sama sobie szkodzę. Np. zbędnych kg dorobiłam się sama - nie mam w genach nadwagi. Jedzenie pizzy, chipsów, czekoladek itd codziennie + brak ruchu. Bo było "mam to w nosie". I tak mam wieelkie szczęście, że przytyłam tylko do 62kg. Mogło być 80, mój organizm długo to tolerował.
Zakończę ten wywód tak: to, co mogę zmienić, chciałabym zmienić, a to, czego nie mogę zmienić, pokochać. Amen
PS. A gdzie moja grupa wsparcia w klubie? Chlipp, zapomniały o mnie.

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-08, 12:20   #2008
_agg_
Zakorzenienie

Nie chce któraś ślicznych boteczków? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5036
Stary 2014-08-08, 12:34   #2009
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję proszę pani

Moim największym "kompleksem" czy jak zwał to zwał, jest fakt, że jestem strasznie niekonsekwentna, nie dbam o siebie a nawet sama sobie szkodzę. Np. zbędnych kg dorobiłam się sama - nie mam w genach nadwagi. Jedzenie pizzy, chipsów, czekoladek itd codziennie + brak ruchu. Bo było "mam to w nosie". I tak mam wieelkie szczęście, że przytyłam tylko do 62kg. Mogło być 80, mój organizm długo to tolerował.
Zakończę ten wywód tak: to, co mogę zmienić, chciałabym zmienić, a to, czego nie mogę zmienić, pokochać. Amen
PS. A gdzie moja grupa wsparcia w klubie? Chlipp, zapomniały o mnie.
Fela nikt o Ciebie nie zadba, sama musisz to zrobić, trzeba się wziąć w garść Ja też u siebie nie lubię tego, że jestem niekonsekwentna (patrz: ćwiczenia!), ale Ty już jesteś ho ho ho przede mną bo działasz, a ja dalej na d... siedze

Stary 2014-08-08, 13:00   #2010
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Fela nikt o Ciebie nie zadba, sama musisz to zrobić, trzeba się wziąć w garść Ja też u siebie nie lubię tego, że jestem niekonsekwentna (patrz: ćwiczenia!), ale Ty już jesteś ho ho ho przede mną bo działasz, a ja dalej na d... siedze
a ja Wam zazdroszczę i każdemu kto może ćwiczyć etc...
Jakbym miała zdrowe kolana to skakałabym jak ta łania po pagórkach
na serio najbardziej w życiu kochałam sport, bieganie, grę w kosza, ćwiczenia wszelakie- nie wyobrażałam sobie dnia bez meczu, treningów etc. , od paru lat nie mogę <beczy> ostatnio jak próbowałam 3 lata temu pobiegać to się nabawiłam opuchniętych kolan i kostek+ unieruchomienia na dobre 2 tygodnie bo ustać z bólu na nogach nie mogłam..

nic to basen mi zostaje chyba tylko , ale pływanie mnie tak nudzi

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2014-08-08 o 13:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości