Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 08:50   #991
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Ladan ładna sukienka tylko na roczek nie powinna być biała?

Ja-ika Twojej nie widzę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:52   #992
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Kaska dlaczego?
Stary 2014-08-08, 08:54   #993
ja-ika
Zakorzenienie

taka
Stary 2014-08-08, 08:56   #994
MsLullaby
Zakorzenienie

No wlasnie Kaska, czemu biala na roczek?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:58   #995
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
taka
ładna
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No wlasnie Kaska, czemu biala na roczek?
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Kaska dlaczego?
nie wiem, myślałam, że powinna być biała- ja miałam białą

Stary 2014-08-08, 09:04   #996
ladanseuse14
Zakorzenienie

Ja ika bardzo ladna. Zastanawialam sie nad nia
Stary 2014-08-08, 09:12   #997
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ika bardzo ladna. Zastanawialam sie nad nia
gdzie ją widziałaś bo to moja bratowa ją zamówiła dla Emilki jako jeden z prezentów na roczek i ciekawa jestem ile kosztuje

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

już znalazłam w smyku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 09:20   #998
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Druga jedynka w natarciu, więc nie śpimy
współczuję

Cytat:
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:
Adaś, Antoś i Juluś kończą 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Chłopaków
przyłączamy się do życzeń

Cytat:
Kupilam sukienke na roczek

śliczna

Cytat:
35 w Smyku

Co do tyh wyprzedazy Smykowo internetowych. Sszkoda, ze tak malo asortymentu. Bylam w stacjonarnym i Jilka wzbogacila sie o wiele wiele ciuszkow w tym kombinezon na zime i kurtke. A oprocz promocyjnyhcen tez byly dodatkowe rabaty

pochwal się kurtką i kombinezonem

Cytat:
taka
śliczna

muszę dzisiaj ogarnąć chatę, zorbić wieczorem pazury, bo jutro wesele... ale tak mi się chce sprzątać jak wilkowi orać...
Stary 2014-08-08, 09:26   #999
kaska87
Zakorzenienie

Asia dobry tekst- nie słyszałam jeszcze takiego

ja spadam do fryzjera podciąć grzywkę i się zastanawiam czy znowu sobie nie zrobić blondu waham się bo teraz mam swoje i nie muszę się martwić odrostem, ale chyba się źle czuję w tym kolorze

Stary 2014-08-08, 09:44   #1000
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

eh na rozluznienie posladow poczytajcie sobie co dzis znalazlam w ksiazce z pierwszego miejsca literatury dzieciecej w empiku
Bajka wierszyk wymiata
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Niedawno odkryłam pieluchy z Lidla i olałam wszystkie inne
CO do bucików to kupiłam w sklepie z butami dla dzieci - pełno takich sklepików. Byłam też w CCC na dziale dziecięcym ale koleżanka, która tam pracuje powiedziała, ze w rozmiarze 18 mało mało kiedy coś jest. Faktycznie nic nie było. Staś nosi 18 w tej chwili. Sprzedawczyni w sklepie pomoże Ci dobrać buty, zobaczy czy podbicie wysokie itd.
Nie zakładam pod sandały skarpet. Założę jak będzie faktycznie chłodno.
dziękuję
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Tak, kazała spróbować podawać jogurt bez sztucznego mleka i jeśli przejdzie to twarożek. Jogurt może nie zjada co dzień, ale często. Albo sam naturalny albo jak wczoraj z owocem i zmiksowałam mu do tego banana. Pije go z kubeczka rurką. Twarożku jakoś dużo nie jadł, ale w sumie gdyby miało coś być nie tak, to chyba by już było. Zjadł parę razy trochę kanapki.
Ale za to nie mówiła nic o maśle, a spróbowałam trochę smarować chleb żeby jakieś kanapki z wędliną podać i nic mu nie jest. Dlatego pomyślałam o tym jajku żeby spróbować. Zawsze byłaby jakaś odmiana, a nóż by też przeszło pozytywnie

Też mamy po roczku wizytkę, ale to już mamy mieć testy z krwi. Nie wiem co to będzie, chyba M. będzie musiał wziąć urlop, bo ja za chiny z nim nie wejdę do zabiegowego!
My teżchyba będziemy robić testy po roku. Ale z krwi, to tylko chyba pobierają krew, więc nie będzie tak źle Ola już miała i z żyły i z palca i więcej się stresowałam, niżto było warte. Też bym już chciała dawać jogurt
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U mnie ten placek nazywa się: szybki dobry placek

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Widziałam jużto kiedyś

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość

Motylku, Antosia zezuje lewym okiem, a w prawym ma dość dużą nadwzroczność. Musi nosić pryzmaty, a za miesiąc idziemy do szpitala na naświetania. Moja, biedna mała córeczka :-(

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

A ile z tego Bajka odłożyła na konto???
Oby się Antosi szybko poprawiło
A co do pogrubionego
Cytat:
Właśnie przeczytałam wywiad z Panem Michałem Rusinkiem http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...#ixzz39keq5RTo
zacytuję Wam fragment, który mnie powalił
"... dzwoni do mnie pani z banku i mówi: "Dzień dobry, czy rozmawiam z panem Michałem Rusinek?"; ja: "Tak, ale ja się deklinuję"; ona: "A, to przepraszam. Zadzwonię później...".
Już to kiedyś widziałam
Do mojego męża kiedyś dzwonił koleś z banku, żeby mu zaproponować kredyt hipotetyczny

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:04   #1001
your Angel
czyli Endżi

Śliczne dzięki za życzenia dla Jula
Snow, Papuziu, za miesiąc świętujemy roczek

Przeleciałam Was na szybko i chciałam dodać:

A) Nie każdy Kubuś jest syfiarski. Nie wiem czy widziałyście, ale w Biedronie pojawiły się standy z nowymi produktami Kubuś Baby - soczki i musy bez cukru, z prostym składem. Jak Julo mi kaprysi na łyżeczkę, to taki wyciskany mus wsunie. A soczki są super - 250 ml za 2,50 zł z kawałkiem, tańsze niż Hippy.

B) Żłobek jest naprawdę mega na plus jeśli chodzi o wyrabianie umiejętności społecznych. Wczoraj byliśmy u znajomych, mają 2-latka, który chodzi do żłobka i powiem Wam, że byłam dosłownie OCZAROWANA. Filipek pięknie pożyczał zabawki, (na koniec sam błyskawicznie posprzątał), częstował herbatnikiem - chociaż widać, że to z natury trochę wstydliwe dziecko. Był bardzo posłuszny, dzielił się. Trochę bywamy z dzieciakami znajomych, ale żadno z nich nie chodzi do żłobka i powiem Wam, że bywa trudno. Standardem jest np. "to moje zabawki, Julo ma nie dotykać".

Inna sprawa, że najwięcej zależy oczywiście od rodziców. Ci "wczorajsi" znajomi mają świetne podejście, rewelacyjnie radzą sobie z wychowaniem.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ladan, ja-ika, piękne sukieneczki

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Uff, na całe szczęście nic mnie oczarowało w sklepie internetowym Smyka i 51015. H&M nic nie przebije

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-08-08 o 09:59
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 10:04   #1002
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Już to kiedyś widziałam
Do mojego męża kiedyś dzwonił koleś z banku, żeby mu zaproponować kredyt hipotetyczny
dobre niezłe tumany w tych bankach pracują, nie ubliżając naszym mądrym pracownicom wątkowym
Wczoraj dzwoniła do mnie babka z Yves Rocher i pytała czy mam czas, mówię, że nie, a ona a może 3 minutki, lub 5, nosz kurde, jak mówię, że nie mam, to nawet minutki nie mam i rozłączyłam się. Swoją drogą, to oni dzwonią z zastrzeżonego i już nie będę odbierała numerów prywatnych
Stary 2014-08-08, 10:08   #1003
butterfly20
Zakorzenienie

na roczek biała kiecka?pierwsze słyszę
patrzyłam na tej stronce Smyka, ale prawie nic nie ma, albo nie w moim guście

A na roczek chyba założymy kieckę też ze Smyka, Tusia dostała od naszej sąsiadki. Biała w chabrowo-zielone kwiotki z chabrowym bolerkiem. Tusi jest ładnie w niebieskościach.
Aczkolwiek! Uznałam ostatnio,że ładnie jej w delikatnym różu

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Bajka wierszyk wymiata

dziękuję

My teżchyba będziemy robić testy po roku. Ale z krwi, to tylko chyba pobierają krew, więc nie będzie tak źle Ola już miała i z żyły i z palca i więcej się stresowałam, niżto było warte. Też bym już chciała dawać jogurt

Oby się Antosi szybko poprawiło
A co do pogrubionego

Już to kiedyś widziałam
nie wierzę. z banku, hipotetyczny?to jakiś początkujący człek, co w oddziale nie pracował tylko na call center chyba

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Śliczne dzięki za życzenia dla Jula
Snow, Papuziu, za miesiąc świętujemy roczek

Przeleciałam Was na szybko i chciałam dodać:

A) Nie każdy Kubuś jest syfiarski. Nie wiem czy widziałyście, ale w Biedronie pojawiły się standy z nowymi produktami Kubuś Baby - soczki i musy bez cukru, z prostym składem. Jak Julo mi kaprysi na łyżeczkę, to taki wyciskany mus wsunie. A soczki są super - 250 ml za 2,50 zł z kawałkiem, tańsze niż Hippy.

B) Żłobek jest naprawdę mega na plus jeśli chodzi o wyrabianie umiejętności społecznych. Wczoraj byliśmy u znajomych, mają 2-latka, który chodzi do żłobka i powiem Wam, że byłam dosłownie OCZAROWANA. Filipek pięknie pożyczał zabawki, (na koniec sam błyskawicznie posprzątał), częstował herbatnikiem - chociaż widać, że to z natury trochę wstydliwe dziecko. Był bardzo posłuszny, dzielił się. Trochę bywamy z dzieciakami znajomych, ale żadno z nich nie chodzi do żłobka i powiem Wam, że bywa trudno. Standardem jest np. "to moje zabawki, Julo ma nie dotykać".

Inna sprawa, że najwięcej zależy oczywiście od rodziców. Ci "wczorajsi" znajomi mają świetne podejście, rewelacyjnie radzą sobie z wychowaniem.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ladan, ja-ika, piękne sukieneczki
Endżi już od dwóch miesięcy co najmniej piszemy tu o tym Kubusiu Baby do wyciskania I fakt, skład ma ok, sama go kupuję-super na wycieczki

Co do żłobka to chyba sama się przemogę.
A wiecie, czy można dziecko dawać na 3 dni w tygodniu?bo od stycznia T. może mi się zająć młodą dwa dni w tygodniu. I tak myślę,że bez sensu opiekunkę zatrudniać, zresztą ciężko będzie znaleźć taką na 3 dni w tygodniu?poza tym jak ma pracować około pół roku to nie chcę jej w balona robić.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:12   #1004
your Angel
czyli Endżi

Niestety nie czytałam tu o Kubusiu, rzadko wpadam. Tak tylko nadmieniłam, że nie ma co wrzucać wszystkich Kubusiów do jednego wora

No, ale kurczę, trzeba czytać składy. Jak t. ostatnio zarzuciła "podarkiem" - Bobo Frutem, który nawet nie jest soczkiem a nektarem, z cukrem i słodkim takim, że aż mnie wykręciło, to myślałam, że padnę
Stary 2014-08-08, 10:22   #1005
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj od małża bukiet bez powodu- ciekaw co chce
już węszy podstęp

Cytat:
Kaśka nawet nie wiem a homogenizowany śmietankowy? Ja dostaje kwiaty tak średnio co dwa tygodnie ale nigdy to nie są róże
Kurde już trzeci raz w ciągu dwóch tygodni kolega chce od nas kasę pożyczyć :/ ja nie wiem, tż pracuje sam, mamy małe dziecko a oni pracują oboje mają tańsze mieszkanie a mimo to nie starcza im do następnej tygodniówki
o nie i Ty jeszcze na niego narzekasz czasami? toż to anioł nie facet no oprócz tych gier

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Przepiękne. Przypomnisz gdzie kupowane?
z firmy Kornecki w necie na przypadkowej stronie bo tylko je znalazłam w rozmiarze 18, szukać strony?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tusia też dostała kolczyki na chrzciny,ale to mnie nie przekonało do przebicia jej uszu

oj kochana, chuda pupinko, moczysz się w nocy?

hahaha no popatrz jak długo 4 były na mnie dobre ale dobre czasy się skończyły i trzeba 4+

Cytat:
No popularne są, faktycznie ciężej odłożyć ale udaje nam się.
Zbieramy na wesele, tzn TŻ jeszcze o tym nie wie
uwielbiam Cię

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie obrazcie sie, ale tak piszecie, zeby dawac dziecku, co najzdrowsze etc a czy same Wy i tzowie tez się tak odżywiacie zadna nie je jogurtu danon czy bakoma czy whatever nie mowiac juz o chipsach czy slodyczach... taka dygresja. Ja uwazam, ze i tak to rodzice daja przykład. Inaczej to dla mnie zalatuje hipokryzja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Snow, ja też jestem za zdroworozsądkowym podejściem jak najbardziej bez przesady w żadną stronę, ale tutaj właśnie dla mnie zdroworozsądkowe jest zmieszanie naturalnego z owocami bo taniej wg mnie, choć nie wiem ile danonki kosztują ;p
ja sama słodkiego nie jem, czasem jakiegoś placka jak jestem u kogoś albo mama upiecze ale to tylko kawałek i dziecku też nie zabronię, chipsów nie jem, ciastek raczej też nie, też głównie u kogoś, sama sobie nie kupuję takich rzeczy, no jedynym moim grzechem jest mc wrap miodowo musztardowy więc i pewnie moje dziecko kiedyś mc donalda spróbuje albo będę jeździła sama albo całkowicie sama też z tego zrezygnuję życie pokaże ale nie mówię że nie ani nie mówię że będzie jadło, zobaczymy. Soków ani gazowanego też nie piję więc w sumie nie będzie miało moje dziecko od kogo uczyć się złych nawyków więc wydaje mi się ok to co robię w tej chwili.

aha i moje dziecko je obiadki nasze, czyli delikatnie są doprawione więc nie jestem też całkowicie anty na wszystko
Stary 2014-08-08, 10:25   #1006
passion80
Zakorzenienie

Motyl dla mnie super opcja trochę żłobek trochę babcia. Zobaczymy jak to u nas w końcu wyjdzie. Ale może na początek trochę prywatny, mąż bywa w tygodniu e domu a od biedy teściowa.
Na pieluchach z rossmanna jeste s my od początku chociaż i pampersow zaznała

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-08-08, 10:33   #1007
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wow! Chcę oglądać Twoje nogi, nogi, nogi, nogi!
Niezła z niej szprycha!
heheh

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
A ile z tego Bajka odłożyła na konto???

Cytat:
[B]
wszystkiego najlepszego dzieciaczki

Cytat:
Ja kiedyś gdy pracowałam w kawiarni to to był hit wśród klientów

Dzień dobry
i jak później nocka? dalej Bartuś nie spał dobrze?

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
my z tz zdecydowalismy, ze Julce przebijamy na roczek...

czytałam jakiś czas na moich nawiedzonych mamach z miasta (nie no nie wszystkie takie są ) że jest jakaś nowa metoda że przebija się 2 na raz więc chyba lepsze to. ale nie wiem nic więcej ani jak to wygląda ale ciekawe

Cytat:
Kupilam sukienke na roczek
piękna !
Stary 2014-08-08, 10:34   #1008
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
brawa za postępy i lepsze jedzenie
oby jeszcze spanie się poprawiło

dokładnie!
Ja daję VItax, herbapol albo biofix czasami trafi się, że jest aromatyzowana...
zastanawiam sie np czy nie kupić suszu w herbaciarni i takiej nie dawać

Snow, szczerze? odkąd mam dziecko, zaczęłam się odżywiać zdecydowanie lepiej
a poza tym - jest mega różnica w dawaniu czegoś słodkiego dziecku, które ma już wyrobione nawyki (czyli no gdy ma 4-5 lat) a dawaniu tego od najmłodszych lat. Marysia oprócz tego że kinder niespodzianke zje, to tak samo chętnie rzuca sie na awokado czy paprykę. A mam wokół siebie dzieci, które od najmłodszego dostawały słodycze i ostatnio moja mama takiej delikwentce przecierała marchewkę przez sitko w zupie, żeby coś kolwiek warzyw zjadła.
a tak z ciekawości... podajesz te danonki bo chcesz, czy dlatego że jogurtu naturalnego np z owocami Adaś nie zje?
Podaje Adasiowi i to i to. On ogólnie je wszystko. Po prostu nie będę robic z dziecka kogos, kim sama nie jestem, bo to dla mnie malo wiarygodne. Nie uwazam zreszta, ze to niezdrowe jedzenie. często jemy na spółkę np herbatnika. Uwazam, ze to rodzice sa wzorem w kazdym zakresie. A nie bede sie przed dzieckiem chowac z ciastkiem. Poza tym, jeden cukierek nikomu nie zaszkodzil, a Adas ma bufor w wadze to samo dotyczy spedzania czasu, aktywnosci fizycznej - to juz bardziej w przyszlosci. Mam nadzieję, ze wezmie przyklad z wysportowanej mamy. Dla mnie trzeba miec we wszystkim umiar i zachowac zdrowy rozsadek. Dlatego dam dziecku i danonka i cukierka i nawet tego chipsa, byle z umiarem.

Stary 2014-08-08, 10:43   #1009
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla chłopców!!
Stary 2014-08-08, 10:49   #1010
Larysa88
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie do tych z Was które używały pampersów 4 i 4+. Widzicie w nich różnicę?? no ja wczoraj długo mierzyłam jednego do drugiego i jak dla mnie to one są równe z każdej strony a nawet czasem 4 mi wychodziła większa? bez sensu trochę, myślałam że minimalnie będą większe, choć może bardziej chłonne są? dzisiaj nie przeciekło OLI niby

Cytat:
taka
śliczna
Stary 2014-08-08, 10:52   #1011
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Niestety nie czytałam tu o Kubusiu, rzadko wpadam. Tak tylko nadmieniłam, że nie ma co wrzucać wszystkich Kubusiów do jednego wora

No, ale kurczę, trzeba czytać składy. Jak t. ostatnio zarzuciła "podarkiem" - Bobo Frutem, który nawet nie jest soczkiem a nektarem, z cukrem i słodkim takim, że aż mnie wykręciło, to myślałam, że padnę
oj tak, ostatniochciałam kupić sok na kisiel dla Natki t te bobofruty nie są ze zbyt przyjemnym składem.Kupiłam z Gerbera tylko z dodatkiem witaminy c. ale jak spróbowałam to bleeee, teżz było mega słodkie.
aczkolwiek ja w ogóle nie piję kolorowego, ja tylko wodę... i kawę, czasem herbatę

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Motyl dla mnie super opcja trochę żłobek trochę babcia. Zobaczymy jak to u nas w końcu wyjdzie. Ale może na początek trochę prywatny, mąż bywa w tygodniu e domu a od biedy teściowa.
Na pieluchach z rossmanna jeste s my od początku chociaż i pampersow zaznała

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
podobno z psychologicznego punktu widzenia nie taka fajna, bo dzieckiem za dużo osób będzie się zajmować, za dużo osób do słuchania itp no ale, pocieszam się,że oby to tylko na kilka miesięcy a potem Tusia będzie ze mną aż do wieku przedszkolnego.

Stary 2014-08-08, 10:56   #1012
MsLullaby
Zakorzenienie

Larysko - muszę narzekać bo mu się w tyłku poprzewraca noc potem nawet ok ale pobudka o 6. Pieke ten placek Ewy, ile mniej więcej ma być w piekarniku? Po czym poznam że to już? Początkujący ze mnie cukiernik

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:57   #1013
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Snow, u mnie nie zobaczysz ani grama chipsow ani slodyczy chyba, ze sama cos upieke jogurt znajdziesz tylko naturalny albo grecki chyba ze sobie TZ czasem kupi jogobelle z wisniami ale tam chyba tez jest naturalny + jakis syrop slodki i wisnie A ostatnio smazone i niezdrowe obiady je tylko TZ, bo ja, odkad jestem na diecie czuje sie tak rewelacyjnie fizycznie i psychicznie, ze wrecz znienawidzilam te wszystkie schaboszczaki i inne bitki wolowe serio, polecam wam wszystkim zmiane trybu zycia myslalam ze bede plula dalej niz widziala typi wszystkimi lekkimi potrawami, ale sa tak pyszne jesli sie je dobrze zrobi ze moglabym tak juz jesc cale zycie takie moje male przechwałki
Ja jem to, co lubie, ale rzeczy mniej zdrowe w rozsądnych ilosciach. Nigdy nie mialam problemow z wagą. Do tego regularnie chodzę na siłownię lub fitness od ponad 15 lat

Stary 2014-08-08, 11:00   #1014
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Podaje Adasiowi i to i to. On ogólnie je wszystko. Po prostu nie będę robic z dziecka kogos, kim sama nie jestem, bo to dla mnie malo wiarygodne. Nie uwazam zreszta, ze to niezdrowe jedzenie. często jemy na spółkę np herbatnika. Uwazam, ze to rodzice sa wzorem w kazdym zakresie. A nie bede sie przed dzieckiem chowac z ciastkiem. Poza tym, jeden cukierek nikomu nie zaszkodzil, a Adas ma bufor w wadze to samo dotyczy spedzania czasu, aktywnosci fizycznej - to juz bardziej w przyszlosci. Mam nadzieję, ze wezmie przyklad z wysportowanej mamy. Dla mnie trzeba miec we wszystkim umiar i zachowac zdrowy rozsadek. Dlatego dam dziecku i danonka i cukierka i nawet tego chipsa, byle z umiarem.

Piszesz o umiarze. Łolaboga, znam tylu rodziców, którzy zakładali sobie,że tylko troszeczkę, maluteńko będą dzieciom pozwalać jeść słodycze. a potem co?dzieciom tak smakowało,że niestety...z troszeczkę robiło się coraz więcej. Nawet moja mama przyznaje,że ze mną tak było i w końcu byłam mocno uzależniona od słodyczy, dzieci są na to podatne...na szczęście z wiekiem mi przeszło.
dlatego też moja mama popiera moje zdanie i na pewno nie będzie dawać młodej słodyczy.

Swoją drogą to zastanawiające, jesteś zasadnicza w kwestii rozwoju ruchowego dziecka krytykując tu często sadzanie dziecka itp.-wręcz bardzo z tego co tu zauważyłam,a piszesz o umiarze i zdrowym rozsądku we wszystkim?

Stary 2014-08-08, 11:07   #1015
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

rollercoaster_86
zazdroszczę pracy z dziećmi, jeszcze do 3 kl podst są cudowni, a potem pokazują różki
No właśnie. Dziękujemy za życzenia!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Piszesz o umiarze. Łolaboga, znam tylu rodziców, którzy zakładali sobie,że tylko troszeczkę, maluteńko będą dzieciom pozwalać jeść słodycze. a potem co?dzieciom tak smakowało,że niestety...z troszeczkę robiło się coraz więcej. Nawet moja mama przyznaje,że ze mną tak było i w końcu byłam mocno uzależniona od słodyczy, dzieci są na to podatne...na szczęście z wiekiem mi przeszło.
dlatego też moja mama popiera moje zdanie i na pewno nie będzie dawać młodej słodyczy.

Swoją drogą to zastanawiające, jesteś zasadnicza w kwestii rozwoju ruchowego dziecka krytykując tu często sadzanie dziecka itp.-wręcz bardzo z tego co tu zauważyłam,a piszesz o umiarze i zdrowym rozsądku we wszystkim?
Nie sadze, bym krytykowala kogokolwiek. Nie przypominam sobie....serio. pisalam o tym, co nam rehabilitantka mowila. Napisalam tez kiedys, ze kazdy rodzic wie, co jest dla dziecka najlepsze.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Wg mnie demonizujecie pewne kwestie za bardzo i jest to dla mnie średnio wiarygodne.

Stary 2014-08-08, 11:13   #1016
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jem to, co lubie, ale rzeczy mniej zdrowe w rozsądnych ilosciach. Nigdy nie mialam problemow z wagą. Do tego regularnie chodzę na siłownię lub fitness od ponad 15 lat

Wszystkie z nas z pewnością zazdroszczą Ci przemiany materii- no w każdym razie ja na pewno.
Jestem dużo okrąglejsza pomimo tego,że nie jem tłusto i niezdrowo. No cóż, taka moja karma
Wiadomo,że czasem zdarzy mi się zgrzeszyć i zjeśc coś niezdrowego, ale czy w związku z tym jestem hipokrytką,że nie daję jeśc niezdrowego jedzenia dziecku?Przecież ja mam 28 lat, Tusia ma niecały rok. Na pewno możemy jeść to samo?chyba nie do końca...

Stary 2014-08-08, 11:13   #1017
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dobra, wracam do roboty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 11:19   #1018
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Dziękujemy za życzenia!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Nie sadze, bym krytykowala kogokolwiek. Nie przypominam sobie....serio. pisalam o tym, co nam rehabilitantka mowila. Napisalam tez kiedys, ze kazdy rodzic wie, co jest dla dziecka najlepsze.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Wg mnie demonizujecie pewne kwestie za bardzo i jest to dla mnie średnio wiarygodne.

z tego co pamiętam, choć pewnie mogę się mylić- nieomylna nie jestem jak każdy- byłaś zdecydowaną przeciwniczką przyspieszania rozwoju ruchowego. Czasem o tym pisałaś, a czasem kwitowałaś coś zdaniem typu " ja się lepiej nie będę wypowiadać, bo mam inne zdanie w tym temacie". Z kp chyba było podobnie.Za dużo nas tutaj,żebym mogła Ci przytaczać dokładnie, bo tak to ja nie pamiętam

Stary 2014-08-08, 11:22   #1019
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysko - muszę narzekać bo mu się w tyłku poprzewraca noc potem nawet ok ale pobudka o 6. Pieke ten placek Ewy, ile mniej więcej ma być w piekarniku? Po czym poznam że to już? Początkujący ze mnie cukiernik
o nie to też pytanie nie do mnie ze mnie taki cukiernik że hoho mam zapisany przepis ale ja nie piekę
Stary 2014-08-08, 11:22   #1020
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie do tych z Was które używały pampersów 4 i 4+. Widzicie w nich różnicę?? no ja wczoraj długo mierzyłam jednego do drugiego i jak dla mnie to one są równe z każdej strony a nawet czasem 4 mi wychodziła większa? bez sensu trochę, myślałam że minimalnie będą większe, choć może bardziej chłonne są? dzisiaj nie przeciekło OLI niby

śliczna
ja też to porównywałam i zauważyłam jedynie,że są bardziej chłonne.i chyba tak też pisze na opakowaniu,

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości